icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

oliras
5. feb 2015

Ahoj holky chci vyzkoušet fytosoju, ale u nás mají jen fytosoju osteo je tam taky 25mg zoflavónu může být i ta? Brávala jsem clostík 2x1 od 3 do 7 dne to mám brát 4 ráno a 4 večer?

cattee
24. feb 2015

Ahoj, děvčata. Prosím také o radu, už rok a půl se snažíme o druhé miminko. Na základě této diskuze jsem si v prosinci poprvé vzala soju. V lednu ne, protože manžel byl na služebce (a to jsem zrovna silně ovulaci cítila), v únoru jsem si opět soju vzala a byla jsem ten měsíc na laparoskopii, před níž jsem 11DC měla jeden folikul 27mm. Tak si říkám, jestli v mém případě soja nepodporuje ten růst folikulu až moc, jestli opět nezkusit měsíc bez soji nebo třeba nižší dávkování. Co myslíte? Děkuji.

sabolka14
25. feb 2015

@soldi ahojky, našla som si na moja lekáreň sojové tabletky. snažíme sa o bábätko už skoro dva roky. rok beriem už dufaston a rada by som vyskúšala tieto tabletky ktoré odporúčaš. koľko a kedy ich začať brať?

ďakujem za radu

papaj30
11. mar 2015

@soldi Ahojky,užívala jsem soju tři cykly,pak 1cyklus pauzu a ted chci začít znovu. Užívala jsem 5 tablet dva dny,pak 6 dva dny a 4den 7 tablet. Ale byla jsem před týdnem na měření od Energy a paní mi naměřila trochu sníženou funkci štítné žlázy. Jak to vidíš??Mam užívat?? A popř.kolik. Děkuji moc moc,pá

papaj30
12. mar 2015

@zalubena Ahojky,ctu tady,ze soja je nevhodna pri PCO? Loni mi PCO zjistili,ale jen slabe. Ted po testech vse ok,i HP. A chci zkusit soju,dnes sem 4DC. Ty si ji teda nezkousela?

zalubena
12. mar 2015

@papaj30 nie nie....rozmýšľala som a ked mi povadali že je nevhodná tak som už dalej nehľadala

petulikk
5. apr 2015

@stellamaris děkuji, nakonec jsem otěhotněla na konci března a bez fyfosoji i bez clostiku 🙂 a máme krásného chlapečka 🙂

vikis5
1. jún 2015

ahojte a poznate niektora z vas nnapoj soja estrogen? je dobry?

enia74
16. jún 2015

@elllla dobry den, začala som čítať vašu diskusiu, zatiaľ len 3str (ale neskor dočítam) lebo su to dost zaujimave veci 🙂
Rada by som vedela či je niečo na husty hlien. Brala som clostyl - 2x po sebe, + posledny krat aj pregnyl.. mala som 3 pekne folikulky a robili mi aj postkoitalny test - pri odoberani hlienu doki komentoval ze je dost husty.. a presne to pod mikroskopom videl - spermijky v nom ako zabetonovane, nevedia sa dostat cez krcok maternice. Odporucil mi inseminaciu ze mi urobi.. no toho mojho na to asi nenahovorim.. Priechodnost mi este nerobil..(cakam ms a potom pojdem zistit) .. teraz som skusila lubrikant na otehotnenie.. tak uvidim ci sa zadarilo... ale skor si myslim ze nie, ako ano.. ovu byva v 13DC a sex bol v 11DC s gelom..

enia74
26. jún 2015

@soldi ahoj 🙂 pisala som sem Elke, ale sem už tuším nechodíte ani jedna.. ??? 😕 už tu nemá kto radiť?

soldi
autor
26. jún 2015

@enia74 na hlien vyskusaj pit grepovy dzus z ruzovych grepov prvy tyzden cyklus aspon dva dcl denne. to by mohlo pomoct 🙂

enia74
26. jún 2015

@soldi dakujem pekne za odpoved.. 🙂 uz som na 53 strane.. tak som zvedava či su nejake tehulky - pomalicky citam dalej 🙂
a mohla by som mať jednu prosbičku? vedela by si sa mi pozriet na HP - či je OK keby som ti ho poslala?
Ja v nom neviem citat.. uz 8m sa nedari ☹ rozmyslam nad laparkou - zistit priechodnost a tak..

soldi
autor
26. jún 2015

@enia74 v hp mas referencne hodnoty a bud Ti sedia, alebo nie. keby tam bolo nieco v neporiadku, gyn mi tomu isto rozumel viac nez ja 🙂
a 8 mesiacov vobec nie je dlha doba.
spermiogram je v poriadku, ano?

enia74
26. jún 2015

sp sme nerobili, zatial.. pretoze on uz jedno dieta ma .. skor sme riesili moj stav lebo ani v minulosti sa mi nedarilo otehotniet..
@soldi

soldi
autor
26. jún 2015

@enia74 tak spg je zaklad. to, ze jedno dieta ma, nic neznamena.
ak si nemala ovulaciu, resp. si mala nepravidelne cykly, tak moze otehotnenie trvat dlhsie.
ale kedze pises, ze si mala tri folikuly, tak clostil zabera a ja by som urcite prioritne dala skontrolovat spg predtym nez sa zacnes pchat chemiou, ci podstupovat invazivne zakroky

enia74
26. jún 2015

@soldi priatel moc spolupracovat nechce.. 😒 pri postkoitalnom teste sa ukazalo vela spermii.. ale cez ten hlien sa ledva hybali.. 😖

soldi
autor
26. jún 2015

@enia74 vela spermii nic nemusi znamenat. ide aj o tvar a pohyblivost.
to je typicky chlap, Ty ako zena si vsetko odtrp a on urodzeny si nemoze jeden krat vyhonit 🙄

nasad mu aspon preventivne ace selezin.

ake mas cykly ked neberies clostil?

enia74
26. jún 2015

@soldi skusim selezin a uvidime.. tak vies on uz dieta ma 😖 a okrem toho ma aj problem s erekciou a nieco planovat u dokiho.. a potom nic. 😠 preto som mu kupila fyrosan - kotvičnik + maca.

cyklus mam ok - 28dni a OVU 13. brala som kedysi sarapis a vystelka je krasna povedal doki.
ale na druhej strane v 17r som bola na UPT a doki povedal ci mi tam aj nieco nepo.... preto som rozmyslala nad laparkou..

soldi
autor
26. jún 2015

@enia74 a preco Ti dal clostil ked mas cyklus v poriadku?

v tomto pripade by bol na mieste aspon prefuk vajecnikov, ci tam nie su nejake zrasty, to ano

enia74
26. jún 2015

@soldi pri prvej navsteve v 3DC krv na HP, v 15DC folikulometria a NIČ, preto nasadil clostyl - pre istotu asi a aj vzhladom na moj vek 40r. po clostyle v 10DC 2 foliky (1na pr.+1na lav.str).. v 16DC na folik.NIČ = praskli. a OVU bola (podla bolesti v 13DC-preto uz v 15DC ziadna folikulka nebola na monitore)
dalsi cyklus zas clostyl - 3 krasne foliky + pregnyl a vysledok 0. V oboch cykloch robil postk.test a oba boli rovnake ako som uz spomenula s tym hlienom. Navrhol inseminaciou to riesit.. ale s tym mojim to tazko dohodnem..
1 cyklus bol cista a teraz pride mrcha a dalsi cyklus, preto som rozmyslala nad laparkou - kvoli prechodnosti - zistit tak ako navrhujes ..

soldi
autor
26. jún 2015

@enia74 skus tu laparku a ten grep pit, hadam pomoze 🙂

enia74
26. jún 2015

@soldi teraz mi kamoska odporucila dat urobit u mojho gyn test priechodnosti kontrastnou latkou a ked to neprejde tak potom laparku aby sa problem odstranil. grep budem pit tiez, + acc long na rozpustanie hlienov pred OVU + folikulometriu.. gely na otehotnenie conect.mam kupene :D staremu selezin a sebe soju forte :DD a skusime dalsi mesiac 🙂 dakujem za tvoje rady a cas 🙂

soldi
autor
26. jún 2015

@enia74 ano, to je ten prefuk vajecnikov, co som pisala vyssie, resp. hsg sa to vola 🙂
verim, ze to vsetko dokopy pomoze 🙂

lilith86
20. júl 2015

Dobrý den.Chcela by som sa spýtat,je možné že by mi fytosoja mohla oddialit menštruáciu resp.zblbnút cyklus?mávam ho pravidelní cca 29 dnoví.Fytosoju som brala teraz prvý mesiac od 4dc,podla ovu testov a ovulačného hlienu (kt.som mala 2 dní ukážkovi ) mohla byt ovulácia na 14 DC.V piatok,tj 12 DPO som trochu špinila tak som myslela že menzes dojde skorej.Ale cez víkend už nič ani kvapka.Dnes som rátala s menštruáciou aj som sa skoro ráno zobudila na bolest,išla na wc a zas špinila trošku viac už tak som rátala že už došla ale zase nič od rána,vložka čistá len na toaletáku priesvitný hlien ako pri ovulke tak mam trochu zmetok 🙂 ešte počkam a uvidím,len ma zaujíma či sa to niektorej z vas nestalo.Menzes mam už 5 mesiacov ukážkovi,bez špinenia pred ním tak som trošku vyhúkana s toho.Dakujem,snad som to napísala zrozumitelne 🙂

vikis5
20. júl 2015

@lilith86 mozno si aj tehotna, skus si spravit test

lilith86
20. júl 2015

@vikis5 napadlo ma to,bodaj by to tak bolo 🙂 ale radšej s testom ešte pár dní počkám,nechcem byt zas sklamaná.Skorej rozmýšlam nad tým či mi ta fytosoja nemohla urobit nejakú šarapatu.A ma teraz napadlo že ma vlastne ani prsia nebolia.Vždy taký týžden pred menzesom ma fakt dost bolia a teraz nič.Som zvedavá 🙂

vikis5
20. júl 2015

@lilith86 tak daj potom vedet ako si dopadla, ja sa chystam testovat vo stvrtok

lilith86
20. júl 2015

@vikis5 jasné,isto dám vediet.Tak držím palce. 🙂

vikis5
22. júl 2015

@lilith86 ja som si dnes urobila test a nemozem to rozdychat este, su tam 2 palicky 🙂

lilith86
22. júl 2015

@vikis5 jéj,tak to gratulujem a prajem všetko len to dobré a vela zdravíčka 🙂 ja som to dostala nakoniec ☹ môžem sa spýtat ako dlho si brala fytosoju a či si mala nejaky konkretny problem?My skušame rok a pol a nič.Teda som rada že sa mi upravila mrcha vdala inofolicu a že už aj ovulujem ale stale nič.Asi pošlem chlapa na spermiogram nech vieme či neni problem u neho.