Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
pomohla niektorej fytosoja aj ked predtym brala clostil?? brala som ho 4mesiace
@parvinka0001 ja som brala clostyl, potom som na mesiac vysadila a dala som si soju - bola folikulka pekna velka, aj ovu,... teraz beriem soju dalsi cyklus - dnes treti den..
@enia74 ja som brala 4mesiace clostil a nic teraz prvy mrsiac berem soju zajtra 5den... ako ju uzivas
ahojte chcem sa opytatat moze sa brat fytosoja aj s nosifolom a agnucastonom tj liek na prirodnej baze na znizenie prolaktinu.
@parvinka0001 a clostyl ti zabral? myslim ci si mala foliky..
vraj po vysadeni (som sa tu docitala) ma clostyl ucinky este 3 mesiace...
ja ju uzivam ako clostyl - 5-9DC a to 1 a 2 den 5tbl, 3 a 4 den 6 tbl a 5 den 7tbl
@enia74 mala som vacsinou jeden dominantny.....jeden mesiac som mala pauzu a nic musela som dostat vyvolavacku ..takze umna to pravda nebola...ja som clostil brala trikrat denne od 3dc ...tento mesiac som brala soju od 3dc 6,6,7,7,8......ako dlho ju uz beres?
@parvinka0001 ja som soju brala teraz len druhy mesiac, dnes v 12DC na folikulometrii - 20mm na lavej strane, zajtra mavam OVU. No dnes bude sex,.. ale zajtra ide moj drahy prec tak neviem ci to vyjde. Okrem toho ja mam problem s hustym hlienom, cez ktory sa nevedia spermijky dostat cez krcok maternice :(
Zdravím Vás, zaujala mě tato diskuze. Mám anovulační cykly a snažíme se o miminko, dr. mi nabídla clostik, docela jsem informovaná, proto bych vám chtěla říct, že fytoestrogeny, které obsahuje soja a bylinky na zpravidelnění cyklu (kapky gynex, kontryhel, ...) jsou tedy estrogeny --- ty mají dobrý vliv na pravidelnost krvácení kvůli dobrému působení na děložní sliznici, ale na vaječníky působí INHIBICNE !!!! zastavují ovulaci, nadbytek estrogenů působí zpětnovazebně na hypofýzu a brzdí uvolnování LH a tím ji zastavuje. Naproti tomu Clostilbegyt patří do skupiny ANTIESTROGENU !!! takže opačné působení....na povzbuzení ovulace krom clostil je pouze drmek (agnucaston, mastodynon) nebo nosifol (inositol+listovka)...
@rapadura123
tiez som uzivala Clostilbegyt , a mne tiez povedala skolitella CrMS, ze clostil utlmuje estrogen, aby si ho telo zacolao vo velkom vyrabat...
Meskala vam menstruacia z dovodu brania fytosoje? Brala som od 3dc do 7dc. Mam momentalne 39 dc a test negativny a sialene pms uz vyse tyzdna.
@anuliktula ahoj,mozem sa spytat,ako sa ti podarilo otehu s nizkym amh?
Ahojte ja som od včera strašne prestrašne šťastná 😀 tento mesiac som zažala so sójou a včera navečer konečne pozitívný ovu testík. Od júna som nič také nevidela a tie nekonečné cykle. Aj keby náhodou pod stromčekom nebolo prekvapenie tak aspoň mrcha príde v normálny deň 🙂
@mirka399 ja iba sóju a od dr. mám ešte duphaston na tento mesiac, tak ak by sa podarilo pre istotu si ho dám a ked som mala teda budem mať ovu tak sa mi neoplatí dávať na úpravu cyklu. Držím palce, aby meškala ešte ďaľsích 9 mesiacov 🙂 Ja by som si chcela nájsť pekný vianočný darček lebo tak by mi mala potom výjsť M. Tak dúfam, že budem už kinderko 😀 Teraz som vo fáze silného snaženia sa. Neviem kde ale tu niekde na MK som čítala, že baby sa túlili v deň + testu, jeden deň pauza a až potom daľší deň ráno 😀 vyskúšam asi aj t´to metódu lebo rok sa mi zdá už dlhá doba tak čo by som nespravila
nedavno som čitala jeden článok na nete a síce, že je dobre mať sex 2 x za sebou - resp. do hodiny, vraj ta druha varka spermii je kvalitnejsia a pri tomto sposobe je vacsia pravdepodobnost otehotniet..
Treba skusit 🙂
Ahojte, rada by som vyskusala ten zazrak so sojou.....mozem ju brat aj ked mam cystu a myom?? Nebudu podprovat rast alebo nieco podobne??? Nedari sa nam tak rok a pol.....menzes pravidelny 28 dnovy, ovulacia taktiez pravidelna cca 14-15 den...v ten den mam pol dna bolesti...robila som si aj ovu testy... Tak co myslite??? Dik za odpoved
@soldi Ahoj, by som mat taku otazocku?Ty si tu taky guru,sa mi zda 😉 Do IP mi nejde nahrat fotka a chcela by som pocut tvoj nazor.Tento mesiac som si robila ovu testy prvy krat a takto to vyslo.Co myslis,kedy mohla alebo moze byt este ovu?BT nemeriam, stresuje ma to.Mam pocitat od prveho dna,alebonod posledneho...Ak by si mohla nazor....Dakujem
@sandynkaaa dakujem za toho guru 😀
tu mam clanok o ovulacnych testoch, verim, ze pomoze
https://www.modrykonik.sk/blog/soldi/article/co-by-ste-mali-vediet-o-ovulacnych-testoch/
pocita sa to vzdy od posledneho 🙂
@soldi Ahoj, rada by som vyskusala ten zazrak so sojou.....mozem ju brat aj ked mam cystu a myom?? Nebudu podprovat rast alebo nieco podobne??? Nedari sa nam tak rok a pol.....menzes pravidelny 28 dnovy, ovulacia taktiez pravidelna cca 14-15 den...v ten den mam pol dna bolesti...robila som si aj ovu testy... Dik za odpoved
Je možné, že by mi sója znížila teploty?? Lebo teraz neviem či už to mám považovať ako ovu teplotu teda ešte uvidím, čo zajtra.
http://www.fertilityfriend.com/home/5b0b8b
Ďakujem
@zuzankaa88 ahoj, neriskovala by som to, pokial mas cystu a myom.
pokial mas pravidelnu ovulaciu, tak by som problem hladala inde. absolvovali ste uz nejake vysetrenia?
aky velky je ten myom?
@soldi tak myom je malinkaty uz asi rok ma rovnaku velkost, problemy nerobi. No priatel bol na spermio a to dopadlo super.... Mam aj opacne otocenu maternicu ale vraj v tom problem nie je....co pozeram fora tak v pohode s tym otehu....ale uz som sa nahnevala ze co sa nedari tak o tyzden idem po prvy krat do car ...tak som zvdava co povedia

@lilith86 tak na buduci mesiac to mozno vyjde :D ja som pila taky sojovy napoj dva mesiace a tiez som nemavala ovulku, pila som inofolic a pouzivali sme gel na pocatie