Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
Ahojte, narazila som na toto forum a velmi ma zaujalo. Pôvodne som hladala skusenosti s clostilom, pretoze som ho dostala ako asi vela snaziliek predo mnou.
Moj problem uz asi rok je, ze menstruacia mi trva velmi kratko- den max 2 a mam nizku sliznicu. Minuly cyklus som ju mala v 14.dc 7mm. Folikul som uz mala v tom case podla ultrazvuku prasknuty.
Doktor mi predpisal clostilbegyt- na upravu vysky sliznice ale ako citam, clostil tu sliznicu este znizuje.
Som z toho dost zmatena kedze ja nema problemy s ovulaciou ale s vyskou sliznice. Este mi hovoril ze ak by teraz bez nejakej pomoci doslo k oplodneniu, nasledoval vy potrat lebo sliznica je prilis nizka.
Myslite si, ze soja by mi mohla pomoct? A ten clostil teda brat alebo je to uplne kontraproduktivne?
@rushcca ano, clostil rapidne znizuje sliznicu. urcite by som ho neuzivala pokial nemas problem s ovulaciou. soja na to tiez nepomoze, lebo to je estrogen. odporucam ten caj z alchemilky- dva krat denne po dva deci, horuca, nesladena, od 1dc po ovulaciu aspon tri mesiace po sebe.
alebo potom duphaston si dat predpisat ci utrogestan. ale clostil teda faakt nie na rast sliznice.
aku vysku sliznice si mala a na ktory dc?
@fbonytka treba drobcovi navariť makového čaju, aby spinkal 😀 Prajem ti to aby sa vám už konečne podarilo 🙂 v to jediné dúfam aj ja, mám to samé také pekné čísla teraz 😀 12mesiac snaženia, 4mesiac čo bola ovulácia a 2mesiac so sójou. Tak dúfajme, že koncom januára si obe nájdeme //
@eliska811 Ale zase na druhou stranu jsem ráda,že začal spávat celou noc 🙂 to to vstávání tak brzo i oželím 🙂
Já pevně věřím, že i na nás se štěstí usměje a brzo najdeme // na testu 🙂 já teda po porodu řešila jiné problémy-splašil se mi cyklus a víc jak rok v kuse buď špiním nebo krvácím..na léky jsem nereagovala a dle laborky byly vaječníky mrtvé...s dr.jsme se tedy dohodli,že si teď od chemie odpočinu,v únoru bude větší vyšetření a tam by se mělo rozhodnout co dál...s největší pravděpodobností operace.. a v blízké budoucnosti mě asi nechá celou vybrat pokud mi to bude dělat stále problémy... ale teď jsme si dali za cíl to druhátko 🙂 takže v podstatě fytosoja je první léčba na kterou po tak dlouhé době reaguju 🙂 bylo by skvělé přijít na tu únorovou kontrolu těhotná 😀 to bych mu vytřela zrak 😀
@soldi Ahoj, dakujem za radu. No nechápem preco mi napisal nieco taketo ked mi rozpraval o tom aku mam nizku sliznicu a bez stimulacie je velmi pravdepodobne ze potratim. Este mi hovoril ze ovulcia prebieha, tak ze to je ten lepsi pripad. On je dost vyhladavny babami co sa im nedari otehotniet.
Tu sliznicu som mala v 14DC 7mm.
Skocim k nemu aj tento cyklus nech mi ju zmeria a aj nech mi vysvetli preco ten clostil.
V septembri som mala tu sliznicu celkom fajn- myslim ze 12mm v case ovulacie a to som si predtym davala femibion, inofolic a aj take kvapky od bylinkara. Ale vtedy som este nemohla otehotniet lebo som bola len mesiac po konizacii cipku.
Cajik som si už kupila a idem si ho davat a zacnem znova aj s tym inofolicom a femibionom, snad to pomoze.
Takze ta soja je pre mna teda zbytocna ano?
Duphaston mam predpisany este od mojho byvaleho gynekologa ale nedavala som si ho. On mi ho totiz predpisal len tak zbrucha a vobec ani sliznicu nepozeral. Tak sa mi to nezdalo a isla som k tomu sucasnemu, ktory mi povedal ze mam cipok vo velmi zlom stave, co potvrdila aj nasledna histolka a aj histolka ked mi spravili konizaciu.
Je to take zamotane cele.. a to som len chcela otehotniet a v kuse nejake komplikacie. Ale ako citam, určite nie som jedina
@rushcca tak 7mm nie je az take katastrofalne, keby si napisala 2-3 tak to by bolo naozaj zle.
urcite sa ho na to popytaj a duphastonu sa neboj, je to len progesteron, vie celkom pomoct v urcitych pripadoch.
neboj, ked otehotenies, tak Ti cele toto trapenie pride smiesne a rychlo zabudnes 🙂
@rushcca nie, nemusis cakat, kludne sa snazte 🙂 udajne 7mm je minimalna hranica, kedy sa dokaze vajicko uhniezdit. vajicko hniezdi najskor 5dpo, ale vacsinou az 7dpo a sliznica rastie okolo 1mm za den. cize ak si na 14dc mala 7mm, tak v case hniezdenia by si mala mat urcite uz dostatocnu 🙂
naozaj zle by to bolo, keby si mala napr. uplne slabu az ziadnu menstruaciu, aj podla toho sa to da poznat 🙂
Tak ja dnes nejspis 2dpo 🙂 slupla jsem kousek ananasu 😀 a uvidime co z toho bude...
Inak kocky co sa tyka soje tak to nie je estrogen ale fytoestrogen, a to je nieco o dost ine. Fytoestrogeny sa bezne pouzivaju k liecbe neplodnosti. Skuste si napriklad zadat do google alpha beta receptors estrogen a uvidite co sa docitate (realne zo studii a nie z clankov na zdravie.sk) 🙂
Holky mám dotaz-může ananas taky působit na hlen/výtok?
ahojte tak idem sa "pochvalit" tak prva davka fytosoje nepomohla, od 14DC som zacala brat duphaston, ktory mi dali v CAR, aj ked uz je 7dni od dobratia duphastonu, testiky su negativne a brucho ma boli ze az, tak asi coskoro pridu....skoda.... ☹ nevadi ideme dalej a uz po viacerych davkach clostilbegytu a duphastonu, ideme skusit merional - hormonalne injekcie, su ucinnejsie ako clostil...
ale musim povedat, neviem ci to bolo tou fytosoju, ale sa mi zvysila bazalna teplota uz na cca 10DC a tiez citlivost prsnikov, co predtym som necitila, tak asi ovulacia prebehla, aspon dufam ...
No ja sa zajtra chystam na gyndu, tak som zvedava, co mi doktor povie na ten clostil- ze znizuje sliznicu a ja ju pprve potrebujem zvysit a rovnako aj aky ma nazor na fytosoju.
Inak pila som alchemilku od cca 5.DC a od 12.DC som si zacala davat inofolic a femibion a mala som velmi bolestivu ovulaciu. Teda bola som presvedcena, ze to bolo kvoli ovulacii, aj ked som si nemerala BT ani nic. V kazdom pripade je zvlastne, ze uz ttyzdenv kuse mam podobne "ovulacne" bolesti.
@eliska811 No ja som hlava derava a na fytosoju som sa ho zabudla spýtat. Pritom to bola jedna z veci, kvoli ktorym som tam isla :/
Rozhodil ma totiz ked mi povedal ze ovu som mala pred 2 dnami- čiže 20DC. Pritom ako som písala uz predtým, bolesti som mala uz od 14DC tak som myslela ze normalne. A hlien som mala vselijaky, ale urcite nie plodny.
Co sa tyka clostilu, vraj moze znizit sliznicu, ale zly efekt by to malo len ak by sa nevysadil po tych 5 dnoch brania. Ja by som ho mala brat 5-9DC. Vraj takto to sliznica "dobehne" a dorastie. clovek uz nevie co si ma mysliet.
Neviem ci to moze byt tym Inofolicom. Ale som z toho smutna.
Povedal mi, ze ak dnes budeme mat styk, mozem este otehotniet. Tak snad sa zadari a nebudem musiet riesit a rozhodovat sa co ano a co nie. Ci sa napchavat hormonmi alebo skusit nejaky prirodnu alternativu. Asi by som si mala zacat merat aj BT aby som vedela.
@rushcca tak ono sa dá otehotnieť pomaly vždy len nám to nejako nevychádza 😀 dva dni po ovu to by museli byť super rýchle spermie ale tak čo vieme. Ľudský organizmus je obrovská záhada. Mne na plodný hlien pomohol ten grepový džús a tento mesiac som to asi prehnala a bolo ho hooodne. Ja som rada že si meriam BT lebo som si vôbec nebola istá s testami pretože som pila strašne vela vody/džusu a zabudla som,že mám testovať a boli také všelijaké. A kočky tu neraz písali ako sa dr. pomýlil, že ovu bola 12 deň a nakoniec bola až 20.... Bodaj by si to riešiť nemusela budem držať palce. U mňa to asi zase nevyšlo 😒
@eliska811 Super rychle spermie :D to si dobre napísala :D No ved vyskúšame, uvidíme.
Ten grepovy dzus veru skusim, ale tento mesiac by som ho teda pila od cca 10DC po 14DC a ovu by som mala 20DC tak by mi veru nepomohol. Tie ovu testy su asi tiez dosť na figu. Asi budem vzdy chodiť 15DC na folikulometriu nech mi povie ako to vyzera :D
A vam sa preco nedari? Ako dlho? Ked pises ze to asi zase nevyšlo.

@eliska811 ano zatím jen testy...pokud se nezadaří,tak od příštího cyklu zkusím měřit i bt...akorát to asi bude + - protože synek vstává v různé časy a dřív vstávat dřív se nedonutím 😀 no díky fytosoji mám poprvé po dvou letech ovu,takže je to pro mě zázrak 🙂