Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@lussynka jeminenku moja, tak ani nevies, ako som sa na tomto pobavila 😀 som myslela, ze mi cvrkne, ked som to docitala.....tak to je ozaj pozitivna sprava, ze je hlienu nadostac....ja mavam s tym problem, ale tiez mam pocit, ze uz pocitujem vysledky brania soje....pri mojkani to bolo teda ine ako pred branim 😀
@marikac som velmi rada, ze sa ti polepsilo a mam pocit, ze tvoj drahy chce aby si mala hlienu na rozdavanie 🙂 ale co, nech je ho hocijake kvantum, hlavne nech dopravi bojovnickov, tam kde ma a v spravny cas 🙂 no nie? 🙂
Ahojte, aj ja som začala s izoflavónmi, bolo by fajn, keby mi to pomohlo, veľmi ma nenadchýna predstava kŕmiť sa liekmi typu Clostyl a duphaston.
Práve som narazila na jeden článok, a som z toho trošku rozčarovaná. píše sa tam o sóji, o tom, že spôsobuje neplodnosť a zabraňuje ovulácii. Dosť som z toho rozčarovaná. No uvidíme teda. Fytosóju zatiaľ budem užívať. Človek sa už z toľkých rozporuplných informácií nevie vymotať 😒
Nižšie napísané som skopírovala z tejto stránky:
http://rng.uforum.sk/topic/299/je-toto-pravda/
Blud: Sójové estrogény (izoflavóny) sú prospešné.
Fakt: Sójové izoflavóny sú fytoendokrinnými narušiteľmi. Môžu zabraňovať ovulácii a stimulovať rast rakovinových buniek. Už konzumácia tak malého množstva, ako 30 gramov denne (4 čajové lyžičky), môže spôsobiť hypotyroidizmus (zníženie funkcie štítnej žľazy) sprevádzaný príznakmi letargie, zápchy, priberania na váhe a únavy.
Blud: Sója a výrobky sú bezpečné a užitočné pre ženy v postmenopauzálnom období.
Fakt: Jedlá zo sóje môžu stimulovať rast na estrogéne závislých nádorov a znižujú funkciu štítnej žľazy. Znížená funkcia štítnej žľazy je spojená s ťažkosťami v období menopauzy.
@marikac no ťažko povedať, či je to pravda, alebo nie. Ja som občas z tých všetkých informácií čo nájdem jeleň 😠 Ale to máš so všetkým tak. Jedni vravia, že vajcia sú zdravé, druhí že nie. To isté je o mlieku, o špenáte atď atď...
Asi treba pokračovať aj v meraní BT a ak je ovulácia zaznamenaná, tak je dobre.
@hadassah momentalne som chora , teploty su ako po ovu, a pritom je na nu skoro...dufam,ze to je len tou teplotou... http://www.fertilityfriend.com/home/marikac
Väčšinou som ale čítala o pozitívnych účinkoch sóje a prírodných izoflavónoch.
@marikac ale mala som clostil dva cykli teraz je druhý ale myslím že vôbec nezabral furt mi davajú dufaston od 16dc už ma to nebaví jeden mesiac som si ho nedala a čakala na ms a prišla sama ale až na 54 dc ked som to povedala dokimu tak mi dal clostil 1tab denne od 5dc na dva cykli a od 16dc dufiho
tento mesiac prvý krát meriam ale vyzerá to skôr na anovulak síce mi vyšiel ovu test na 25 dc poz ale podla teploty nic pockam ta ms potom skusim tu soju

@kathrin17 moj stav sa ku veceru zlepsil.....neviem,ci to odchazda,alebo len docasne
ja uz pijem grep.dzus...poslala som muzika do obchodu a napisala mu zoznam.--on kupil 6 grep.dzusov 😀 😀 😀 lebo si G zmylil so 6 😀
takze ja budem mat hlienu na rozdavanie
@lussynka diky za skvelu spravu!