icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

sonka_miro
22. jún 2018

@monika123654 moje sestra mal myom na maternici a cysty na vajecniku . nakazali jej brat wobenzin a pomohlo myom a cysty zmizli.

hope40
23. jún 2018

Ahojte chcela som teda vyskusat tu soju ale skor nes som ju objednala nekukala som davkovanie to co mi prislo vid photo je asi privela? Alebo je to ina soja 🙄 poradte prosim a dakujem 💝

macko1007
6. sep 2018

@soldi ahojte kočky,mám anovulačne cykly ,na hormonálnom profile všetko šlo zo začiatku pekne ale v tom vrchole kedy mal byt estrogén a všetky tie hormóny najviac tak to slo dole ...mám 25dnovy cyklus na ktorý deň mám začať užívať podľa vás tu sóju ?

soldi
autor
6. sep 2018

@macko1007 skus od 1dc, ked mas tak kratke cykly. ale len v pripade, ze mas v poriadku stitnu zlazu.

macko1007
6. sep 2018

@soldi mala som zlý iba PrL a estrogen a progesteron inak nevravela nič ...keby náhodou moze mi to nejak ublížiť ?

kaciatko04
20. sep 2018

Ahojte snazilky, tak som sa rozhodla zaregistrovať a napísať sem aj ja. Vidím že táto téma je už 8 rokov stále aktuálna, tak reku prispejem svojou story aj ja. My sa momentálne snažíme už rok. Cca pred polrokom som zmenila gynosa lebo ten predtým má mal viac-menej na háku 🤷‍♀️Výsledky vyšetrení zhrniem v skratke takto: HP - zvýšený testosterón, spg - vraj nízke množstvo, ale inak všetko ok. Vždy som mala problém s nepravidelným cyklom, navyše dosť dlhým (37-48 dni) a podľa BT to vyzerá často na anovulacne cykly. Navyše má doki podozrenie na pco lebo pri poslednom sone som mala asi 7 folikov na jednom vajecniku. Skúšala som už všeličo - inofolic, vitex, alchemilku..nič zatiaľ nezabralo🙁 potom som našla tuto tému a hovorím si že nemám čo stratiť tak som kúpila sóju a začala brat teraz prvý cyklus..BT však ani na 22 dc nič výrazne neukázala. Brala som ju od 4dc a postupne zvyšovala zo 4 na 6 tbl počas 5 dni. Musím priznať že hlienik to enormne zvýšilo, neviem či som taký vôbec niekedy mala, ale ta ovulka sa niekde zabudla. @ellla, @soldi, mohli by ste mi prosím poradiť? Mám skúsiť zmeniť dávkovanie? Clostil mi zatiaľ doki nenavrhol, ale moc to ani skúšať nechcem, najmä kvôli tej výstelke a hlienu..ďakujem krásne za komenty a ostatným držím palce 😊

sonka_miro
20. sep 2018

@kaciatko04 ahoj ja beriem od 2DC a 5-5-6-6-7 a mne to ovulku rozbehlo. ALe vsetko je individualne. Drzim palce 🙂

kaciatko04
20. sep 2018

@sonka_miro
Ahoj sonka, vďaka za odpoved, máš aj ty podobne príznaky ako ja? A síce pco napr. alebo niečo podobne? Hádam to tak vyskúšam budúci mesiac a uvidíme..niekde som tu videla te na prvý cyklus to nemusí úplne zaúčinkovat..u teba bolo ako?

sonka_miro
21. sep 2018

@kaciatko04 ja ako som nasadila tak hned prvz mesiac som mala podla BT ovu aj graf mi ju vyznacil, ale u kaydeho je to inak. Tym ze tym toho viac tak ti to nemusi hned zabrat. Nevem ci poznas alebo ci si skusala kvapky gynex. Mne tie velmi pomohli ked som mala nepravidleny cyklus. ja mam vsetko v poriadku len podla doktora neovulujem, ale on ma vobec neriesil nesledoval, usudil tak z jedneho HP a dal mi hned papier do centra. konzultovala som potom s dalsimi lekarmi a vobec to nie je na centrum. Ja som uz dva krat ostala tehu a hned na prvu šupu, ale zial som potratila. a teraz sa nam uz dlhodobo nedari. verim ze sa nam vsetkym podari.

kaciatko04
21. sep 2018

@sonka_miro nooo tak vyskúšam budúci mesiac take dávkovanie ako ty a uvidíme. Pôjdem aj na sono pre istotu, lebo tento mesiac som nestihla, bola som odcestovana. Tak ti držím palce, určite sa nám to podarí ✊🏼😊

kaciatko04
26. sep 2018

@sonka_miro neuveriteľne sa práve stalo skutočnosťou - dnes som dostala mrchu.. presne na 30dc..takto skoro som ju ešte NIKDY naozaj nikdy za svoj život nemala...ovulka síce nebola(aspoň to tak nevyzeralo) ale už aj toto je u mna brutálny progres.. cyklus sa mi práve skrátil o skoro 10 dni..neviem co za to môže, ale tak má to prekvapilo až som sa na wecku rozosmiala 😃😃

sonka_miro
29. sep 2018

@kaciatko04 super , mne to rozbehlo ovulku, ale uz ked sa ti upravila dlzka tak mozno mesiac dva uzivania a naskoci aj ovulka. Drzim palce

macko1007
30. sep 2018

@soldi je mozne ked ma picha raz napravo a raz nalavo ze vajka sa mozu uvolnit na oboch stranach ?

hope40
30. sep 2018

@macko1007 mozu ale je to vinimocne foliky rastu na oboch vacsinou ale iba jedno vajko sa uvolni z jednej strany .. takto aspon to mam nastudovane 🤔

macko1007
30. sep 2018

@hope40 pisem ti spravu

macko1007
28. okt 2018

@soldi predam fytosoju minutych 19tbl

z1984
28. okt 2018

@macko1007 zabrala ti?

macko1007
29. okt 2018

@z1984 ano ovula sa mi pekne rozbehla

kaciatko04
29. okt 2018

@macko1007 a už si zostala tehu? Koľko cyklov si ju brala?? A aké dávkovanie si si nasadila? Ja som včera myslela že som dostala, opäť po 30dnoch, ale nakoniec sa z toho vykľulo len akési spinenie a dnes vôbec nič, tak neviem ako to mám brat 🙄

monma
7. nov 2018

@sonka_miro mne tiež pomohol wobenzym a asi aj inofolic na cysty. Užívala som aj to aj to, tak neviem čomu môžem vďačiť a vraj aj kyselina listová pomohla..

kaciatko04
8. nov 2018

@monma a ty si kedy otehotnela? Resp po akom dlhom čase odkedy si to začala užívať? O tom wobenzyme som čítala, vraj systémová enzymotetapia dosť pomáha pri pco a wobenzym bol jedným z najviac odporúčaných.

z1984
11. nov 2018

@macko1007 prosim ta ako si uzivala fytosoju?

sonka_miro
12. nov 2018

@z1984 ahoj vacsinou sa berie od 2DC do 6DC a pocet tabliet 5-5-6-6-7. Poriadne zapit a za jedlom inak pojdu von 😀 mne to pomohlo a rozbehlo ovulku

z1984
12. nov 2018

@sonka_miro dakujem niekde som citala ze po 7 tabliet alenzda sa mi to vela

sonka_miro
14. nov 2018

@z1984 mne to takto rozbehlo ovulku skus a uvidis. Niekto dava od 4 tabliet a niekto este vyssie ako pises.

z1984
14. nov 2018

@sonka_miro dufam ze to aj mne pomoze. A otehotnela si ?

sonka_miro
16. nov 2018

@z1984 zatial nie ale dlhdodbo som nemala ovulku a teraz je hlavne ze uz je a uz len najst tie vytuzene kolajnicky.

zofkai
16. dec 2018

Ahoj, prosím o radu. Ovulaci nemam od cervna. Posledni tri cykly jsem brala utrogestan. Tento cyklus 3-7dc izoflavony duo 2-0-2. K tomu piji malinik a beru macu. Jsem 9dc a uz druhy den mam bazalni teplotu jako drive poovulacni. Je normalni ze izoflavony bazalku takto zvedaji? @soldi

lenkuliak
2. feb 2019

Máte prosím skúsenosť s užívaním Sarapisu? Aké je dávkovanie pri ňom?

petruska0611
4. feb 2019

Ahojte,
dnes som začala so sójou..som 4DC a začala som so 150mg. Rozhodla som sa hlavne kvôli tomu, že mávam strašne dlhé cykly (minulý mesiac som ovulovala na 29DC) a teda tak tajne dúfam, že mi to ten cyklus nakopne. som totiž po MA (v októbri) a odvtedy mi ten cyklus takto hapruje 🙂 takze sa potom ozvem či to pomohlo 🙂