icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

petruska0611
11. mar 2019

Tak zienky, 2 palicky uz v prvom cykle so sojou, neviem ci to je jej zasluha ale za pokus to rozhodne stalo ❤️

butterfly333
11. mar 2019

@petruska0611 tak to gratulujem

monma
11. mar 2019

@petruska0611 jej blahozelam a ako si ju prosim uzivala - dakujem za radu. 🙂 Predtym ste sa ako dlho snazili?

martinade
Autor odpoveď zmazal
petruska0611
12. mar 2019

@monma
Uzivala som ju od 4DC 150,150,175,175 a 200.. Ovulovala som na 22DC..ale ako hovorim neviem ci je to zasluha soje ale u mna to za pokus stalo.. Mala som 1x v zivote bolestivu ovu a aj dost vela hlienu.. Sle soja vraj účinkuje az na dalsi cyklus od zaciatku bratia tak neviem.. V oktobri som mala MA a odvtedy som nam zadarilo teraz..

monma
12. mar 2019

@petruska0611 dakujem a vela zdravicka 🙂

petruska0611
12. mar 2019

@monma
Dakujem ❤️

ja197
30. mar 2019

Ahojte baby, neviem či to tu ešte funguje ale skúsim 😊 objednala som si sóju a čakám na ms aby som to skúsila, len beriem momentálne gynex, inositol a kyselinu, všetko mám vysadiť v tie dni keď ju budem jesť alebo môžem všetko užívať naraz ? A ešte sa opýtam, kúpila som takú čo má 50mg v 1 tablete, môžem si dať 3-3-4-4-5 od 5-9dc alebo to už bude moc? Ďakujem za rady

kakatulik
30. mar 2019

@ja197 podľa mňa netreba nič vysadiť.
Aký dlhý máš cyklus?
Dávkovanie je určite OK.

ja197
30. mar 2019

@kakatulik mám dlhé cykly, pol roka boli 31-33 dc, posledné dva mesiace sú ale mega dlhé, minulý 48dní, ovulka až 34dc a tento mesiac ovulka až 28dc, takže tiež bude nad 40 dní...tak chcem skúsiť toto, uvidím či to pomôže 😊

kakatulik
30. mar 2019

@ja197 tak začni od toho 5dc a uvidíš. Ďalší mesiac môžeš adaptovať podľa potreby.

ja197
30. mar 2019

@kakatulik a ty to máš odskúšané? Ako to funguje? Môže to účinkovať hneď prvý mesiac alebo až po dlhšom užívaní?

kakatulik
30. mar 2019

@ja197 ja mám to nižšie dávkovanie. Začala som od 3dc teraz 2.cyklus. 44556. Zatiaľ neevidujem nejaké zmeny. Ale ako pisem u mňa je tuším len 28mg v jedinej kapsuli. Budúci cyklus zvysujem.

ja197
30. mar 2019

@kakatulik no ja som preto hľadala také kde je vysoká dávka lebo si neviem celkom reálne predstaviť ako by som ráno zjedla napríklad 7/8 tabletiek, plus ostatné vitamíny 😊 takto to mám polovičnú hodnotu 😊 ak by si chcela kúpiť tú 50mg tak teraz sú na zlavomate v akcii, 90 tabliet za 10 eur 😊

kakatulik
30. mar 2019

@ja197ja som v lekarni kupila prve ktore som nasla.😕😕

karinka88
16. apr 2019

Ahojte dievcata. Precitala som si skoro celu diskusiu a teda uvazujem o nasadeni fytosoje. Mam mega dlhe cykli, 42 dnove s ovulaciou na 31.den. Tento mesiac je uz 20.-ty den zatial bez ovulacie. Bazalnu teolotu si meriam 3/4 roka uz. Mam diagnostikovane PCO, nepomer FSH a LH a teda nepravidelne cykli od 26 do 42 dni. Cysticky (neprasknute folikuly) na vajecnikoch. Stistna zlaza OK aj BMI. Myslite ze by mi to pomohlo? Teraz uzivam aj Inofolic. Mozem takto skombinovat? Uvazujem podla precitaneho nasadit fytosoja forte 25 mg hned 2DC 33445? Alebo myslite ze inac? Dakujem velmi pekne vopred za rady.

nibiru
3. nov 2019

Ahojte po rokoch sa chcem opäť vratiť l soje som po cykle ivf stimulacia gonal 225jednotiet,meriofert,cetrotite,ovetrile,crinone ivf nam nevyšlo prišli sme o 2 embria, uzivam 3 cyklus inositol od swanson +kyselina listova velmi mi pomohol pri kvalite vajicok napriek AMH 0.66 v 36rokoch nefunkcných vajecníkoch tvrorbe cyst sa podarilo stimulaciou 6 folikov z toho aj 6 vajicok oplodniť sa podarilo 4 embrya,muz ma slabši spermiogram ale posledny bol taky že by to slo aj bez icsi metody ale nechceli sme rikovat.Pred stimulaciou som mala velmi male vaječníky doslova ich hladal,cyklus sa mi skratil z 28-30 dni
Za posledný polrok na 26dní iba s 3 dnovým krvacaním ale vdaka inositolu pred ivf sa natiahol krasnych 28 dni hoci s cystou na p.v.teraz po embryotranfere mam vdaka hormonom asi po niekolkych rokoch menstruaciu ze krvacam intenzívne uz 5 deň a nevyzerá ze to koncí žial po transfere som na 7 dpt začala krvacať bola som 24dc.asi prave preto ze opu bolo na 11 dc čo je velmi skoro už na 8 deň som musela prestať stimulovať lebo folikuli mali pravy 18,18,12mm a na lavej strane 21,21,18mm je mi jasné že telo nejaké mesiace je este nadopované hormonmi chcela by som zvratit to moje ovarialne zlyhanie,lavý vaječník mám asi slabší lebo aj v minulosti mi na nom praskla cysta,a na pravom mi pred stimulaciou museli cystu prepichnut chcem to skusit aj prirodzene ked sa podarilo stimulaciou ich troska nastartovať ivf nam dalo dost zabrat finančne,na ket pojdem buduci rok mame 1 mrazačika ale tiež sú v tom (financie) dovtedy by som chcela využit aspoň to že teraz nabehli,ake davkovanie soje by ste mi odporučili?

milka1988
17. aug 2020

Pripájam sa, tiež som začala užívať fytosóju prvý krát, nakoľko mi dr nasadila Clostil ktorý po prečítaní letáku brať nechcem. Viem že podľa folikulometrie ovulujem až neskôr okolo 20dc.. Ale nie som si istá, lebo dr už mala dovolenku potom a v ďalšom mesiaci bez toho aby ma videla mi predpísala hneď ten clostil . A že mám prísť až v septembri pričom by som mala byť sledovaná ako rastie folikul. Takže som rozhodla to skúsiť prírodnou cestou radšej. Tiež mám pri ovulácií nízko maternicu-vraj...
Cykly mávam 30-35 dlhé, nemám takmer ani ovu hlien,pichanie vo vaječníkoch, proste nič takže niekedy je fakt tažké sama prísť na to kedy ju mám ale popravde som sa o to nikdy nezaujímala až teraz.
Fytosoju mam dr Max- Fytosoja Forte- 28mg /tableta.
Beriem ju ráno spolu s raňajkami, každú zapíjam samostatne pomaličky.
4-5dc 4 4
5-6dc 5 5
7dc 6
pijem viac tekutín zatiaľ ma hlava bolela iba raz aj to trocha, to ale pripisujem skôr počasiu v ten deň bola búrka.
Meranie bazalnej teploty som nikdy nerobila začala som až teraz ale používam Daysy.
Sama som zvedava aký vplyv bude mať tá fytosója na moje telo, hlien, folikul ale mám pocit že viac cítim maternicu alebo čo ako by jemnučké ms príznaky :D
Zároveň beriem na obed 5kvapiek Gynex a kyselinu listovú ale vo forme folátu už.
Kúpila som si aj Alechemilku na vystelku maternice tú som ešte nepila zatiaľ.
Pred ovuláciou cca začnem už piť aj grepový džús Relax tak som zvedavá či vôbec budem mať nejaký hlien v kombinácií s tou .

milka1988
1. sep 2020

Takže cyklus sa mi zrejme skrátili vďaka fytosóji. Ovulka prišla na 16DC namiesto 20DC. Zatiaľ som 6DPO a cakam co sa bude diať s teplotou ;)

kakatulik
1. sep 2020

@milka1988 A čo hlien?

mouse14
1. sep 2020

Mne nezabralo nič, ani ovu ani nič, akurát bolesti som mala

milka1988
1. sep 2020

@kakatulik hlienu mam strašne málo :( stále ale skúsim ďalší cyklus piť už aj viac grepoveho džúsu alebo nájsť niečo na zvýšenie hlienu. Aj tak nestačí užívať fytosoju 1 cyklus účinok začne byť ( teda aj hlien) až skôr pri 2 hom -3 tom cykle treba vydržať.

paallkkaa
3. okt 2020

Soldi vedela by si mi prosim poradit kedy mam uživať tieto sojove isoflanovoidy ked ovulujem okolo 20.dna cyklu, nie vzdy rovnako noekedy 18 a niekedy neovulujem a ake presne su to, ci ich kupim aj v zahranici lebo zijeme vo švajci. Dakujem

paallkkaa
3. okt 2020

@petruska0611 prosim ta co to zname 4DC 150, 150, 175, 175 a 200 ?? Ja mam cykly 32 dnovu a ovulku zvyknem mat na 19-ty, 20- ty den. Ako ju mam uzivat? A aku znacku typ tej fytosoje si uzivala? Mozes prosim dat foto? Dakujem ti, my sa snazime uz 3 roky ☹

milka1988
3. okt 2020

@paallkkaa 150 je hodnota mg dokopy v tabletach. Lebo nie vsetci vyrobcovia vyrabaju v rovnakej gramazi tablety, ci ako to nazvat.

Ja mam napr tieto :

https://www.drmax.sk/fytosoja-forte?gclid=Cj0KC...

a tam ma jedna tableta: "1 kapsula obsahuje sójový extrakt bohatý na izoflavóny 28mg."

cize ak mam zobrat denne napr tých 150 tak to je spolu v mojom prípade 5tabliet. dalsi den 5 tabliet (150mg) potom 6 (175mg) zase 6 a potom 7 posledný deň to vlastne zodpovedá tomu clostilu jednej tablete. Ty môžeš kúpiť vo švajčiarsku také, kde bude jedna tableta obsahovať napr 25mg takže si to vyrátaš ( 150 : 25= 6tabliet)
Ja som mala cca 30-35 dnové cykly a ovuláciu na cca 20ty deň. Keď som brala minulý mesiac prvý krát fytosóju, ovulácia nastala už na 16ty deň a viem to podľa merania bazalnej teploty. Druhý cyklus mi tiež prišla ovulácia na 16 ty deň vďaka fytosóji.
Tú fytosóju budeš vedieť kúpiť aj u vás len sa to skôr bude volať "soja isoflavone" alebo iba "isoflavone" v lekarni sa skus informovať alebo pohľadať na googli nejaku online lekareň.

paallkkaa
5. okt 2020

@milka1988 dakujem ti, si zlata 🙂

paallkkaa
5. okt 2020

@milka1988 prosim ta ešte kedy to mam začať uživať mam začat po menzese alebo je to jedno aj v strede cyklu a do kedy ? Aj po ovulacii? Ďakujem

paallkkaa
5. okt 2020

@milka1988 vo Švajci som nasla takuto https://www.fruugoschweiz.com/soyaisoflavones50...
Soja isoflavoine 5000mg
Myslis ze nie je az prislis silne?

milka1988
5. okt 2020

@paallkkaa ak som pochopila správne tak to je pre celé balenie. Jedna tableta by mala mať 45 mg
Neviem ti úplne správne poradiť kedy máš začať lebo to lepšie vedia baby čo založili tento príspevok. Aky mas cyklus dlhy a kedy máš ovulaciu?

milka1988
Autor odpoveď zmazal