Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@soldi
@elllla keď už som Vás dnes otravovala, ešte som Vám zabudla napísať, že čo ma štve, že moja ms nielenže trva iba dva dni, ale je strašidelne slaba. Napr. dnes mi začala, ale to naozaj len tak aby sa rátalo a zajtra večer už ani nebudem vedieť, že som ju mala. Počula som, že keď je slabá ms, tak môže byť aj nízko sliznica maternice. Raz som bola na folikulometrii a na 10DC som ju mala 6mm, tak neviem či je to málo či veľa. Co si o tom myslíte, čo by pomohlo ? Ď.
@tinara23 na 10 dc je 6mm v pohode, 8 mm staci na uhniezdenie vajicka a po ovulacii rastie okolo 1mm za den 🙂
ale ak chces, skus pit kontryhelovy- alchemilkovy caj, je na rast sliznice maternice, tiez som ho pila 😵
pije sa od prveho dna cyklu po ovulaciu, kazdy den dva krat po dva deci, horuci, nesladeny, max. tri cykly po sebe, potom mesiac pauza 🙂
prave bol v reflexe prispevok o soji, fytosoji, zajtra to bude isto v archive, tak to sem pridam, aby ste si mohli pozriet.Alebo sikovne si kliknu na archiv markizy....
bolo to zaujimave.....
@marikac nebolo to skor v suvislosti s menopauzou nez s oplodnovanim?
nevidela som, len sa pytam.
@tinara23 heh, ja som tiez vitazny cyklus bola riadne nadopovana. plus navyse sme mali strasne casto sex- 4 dni pred ovu kazdy den aj dvakrat a vzdy som mala orgazmus po muzovi. som vedela, ze to urcite vyjde 😵
@tinara23 ahojky ja nechcem strasit, ale ja som tiez mavala slabu a kratku MS a ked sa nedarilo s babatkom a pritom vysledky sme mali obaja OK, poslali ma na laparku ze pre kontrolu....no a tam mi zistili loziska endometriozy...ked som si o tom studovala tak jeden z priznakov je aj slaba a kratka MS, pretoze pri endo ...krv neodteka z tela von ale tecie "opacnym" smerom a vyzivuje spominanu endometriozu,... ale nemusi to tak byt, ak su vacsie loziska je to mozne vidiet cez UTZ ak su mensie tak jedine laparoskopicky...ak sa najdu tak sa hned odstrania... 😉
Drzim palce s mimi. Ja zacinam druhy cyklus so sojou a snad sa uz zadari 🙂
@yasminne joj ani nestraš, tohoto som sa aj ja bála, preto ešte chcem skúsiť takto a ak to nepôjde, tak budem musieť asi absolvovať laparku. Aj keď môj doktor v CAR ma na nu veľmi poslať nechce, chce vyskúšať dva IUI a keď nie, tak tú nepriechodnosť obídeme IVF, tak sama neviem. 😒 Držím palce nech je druhý cyklus úspešný 🙂
tak baby včera som si bola kúpiť fytosoju, alchemilkový čaj je už uvarený 🙂 môj manžel len pozeral, čo to ja vyťahujem z tašky...že do kelu ty to fakt myslíš vážne ?! ☹ 😀
@marikac pozeram ten reflex... ano, citala som info, ze soja moze znizovat potenciu u muzov, preto ju nedavajte muzom, je to pre zeny! 🙂 rovnako by sa nemala brat prave v case ovulacie, preto sa berie na zaciatku cyklu...
@yasminne podla coho si urcila ovulku ten posledny mesiac? mas niekde graf? davkovanie mozes tak ako si pisala teda... 🙂
@tinara23 hor sa do boja! drzim palce!!!
@marikac ahojcek...no aj som sa prave vratilo od gynekologa a som akasi nesvoja....hovori mi, ze aj ked ovulka prebehne, nemusi mi vajicko prasknut a potom je to problem....ze sa z toho tvoria cysty a tak ☹ ostala som mimo, lebo som myslela, ze ovu mam v poriadku...dnes na 13 DC videl na oboch vajickovodoch moznost, ze by mohlo nejake vajicko zacat rast, v pondelok mam prist opat na folikulometriua ked sa ziadne z vajicok nezacne menit, tak to budeme musiet zacat riesit inak...ale napr min cyklus som mala ovu az 32 DC, tak potom neviem, ci to bude mat uz teraz zmysel...myslis, ze by sa uz vajicko mohlo o nieco zvacsit, aj ked by som mala mat ovu az takmer o 18 dni napr?Ach pomooooooooooooc
@kathrin17 ake velke si mala vajicka dnes? zmeral to? a preco ta strasil tou teoriou? ano, je to mozne, ze sa nieco take stane,ale to by videl znamky, teda pozostatky po niecom takom-ako vravis,cysty a tie si nenapisala,ze mas.....takze to nie je tvoj pripad.
Ty si myslim pisala,ze si uzivala tiez fytosoju. Ak na mne krasne zabrala uz teraz. Tebe mozno az na dalsie, ale zaberie. Ale myslim,ze vajko sa rozhybe nejake a v pondelok budes mat nejaky dominantny folikul.
@marikac povedal, ze taky pripad moze nastat...ja neviem, preco ma s tym strasil, ale vysetrenie bolo ok...vravel, ze mam vsetko v norme....o cystach nehovoril absolutne nic....tak preto ma to vylakalo.....na porazenie...ano uzivala som soju a aj grepovy dzusik beriem.....ja verim ze dalsi cyklus ta nasa zazracna soja spravi divy a ovu pride skor...dufam, ze do pondelka tam cosi narastie 🙂
ahojte 🙂
no beriem tu soju dievcata, ale chcem sa soldi a elllla opytat ci to nie je moc velka davka, mne sa stale doooost toci hlava a teda vcera ma aj hodne bolela, zabral mi az ibalgyn. mala som to brat 3,4,5 den po 150 a 6, 7 zvysit na 200. ak to ma tak ostat tak to proste prekonam. inac mi to zmenilo ms, dnes som 5 dc, ale takmer vobec nemam. iba trochu,ked idem na wc. nemavam to tak.
ahojte dievcata,
ja uz treti den jem soju.....zacala som tak ako mi Soldi poradila....2DC a 3DC 125mg, 4 a 5dc 150mg, a 6 dc 175 mg,
hlava ma bolela iba 1. den.........uvidime ako mi soja zaberie. Mavam dost dlhe cykly a ovu na 20-22 den.
Vsetkym drzim palce, aby soja zabrala.
@yasminne tak nejako funguje aj clostyl. Ak doktor zistí, že sa vajíčka netvoria, tak nasadí od 2DC, tým sa zabezpečí, aby sa začali folikuly vôbec tvoriť a ak zistí, že folikul nedorastá, nasadí sa od 3- 4 DC, aby z už vytvorených folikulov pomohol tento liek dorásť jednému najdominantnejšiemu. Preto sú ženy pod dohľadom počas brania, čiže sledované ultrazvukom,lebo sa môže stať, že sa prestimuluje a narastie ich viac dominantných. Vtedy hrozí viacpočetné tehotenstvo, alebo môžu vzniknúť cysty z narastených a neprasknutých folikulov.

@elllla
@soldi
Dakujem, baby, vyskusam!