icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

soldi
autor
2. feb 2011

@lucka_0906 aj mna prekvapilo, ze to skutocne funguje 😀 tak drzim palce nech pomoze 😵

@tinara23 neviem, ci to nie je aj to iste, lebo som mala raz doma dzus z cerveneho grepu aj z ruzoveho a vyzerali presne rovnako 🙂 najlepsi bol myslim ten od rio 🙂

soldi
autor
2. feb 2011

@petula22 a robili vam aj postkoitoalny test? ach, najhorsie je, ked sa nevie najst pricina nezdaru. a ako dlho sa vlastne snazite?
ak si na clostil reagovala az moc, tak Ti @elllla asi naordinuje len minimalnu davku soje, ale to pockaj na nu, co napise. a aky mate spermiogram ak sa mozem opytat? 🙂

tinara23
2. feb 2011

@soldi tak idem hladať RIO 😀 istota je istota 😀

soldi
autor
2. feb 2011

@tinara23 a este myslim aj relax babam chutil 🙂 tak verim, ze aj Tebe dobre zaberie 😀

tinara23
2. feb 2011

@soldi dúham, dúfam, budem potom hlásiť výsledok 🙂 každopádne sóju znášam dobre.....a idem zhánať ešte ten bromelain 🙂

soldi
autor
2. feb 2011

@tinara23 ja som miesto bromelainu jedla ovsene vlocky- docitala som sa niekde ze aj zinok je dobry na uhniezdenie 🙂

petula22
2. feb 2011

@soldi Asi se budu ptát blbě, ale co je postkoitoalny test? 😝 Spermiogram jsme vůbec nedostali do ruky, takže nevím, ale je v pořádku. Snažíme se už 4 rokem.

tinara23
2. feb 2011

@soldi tak tie ovsené by aj mne chutili, kolko si ich jedla, ako dlho a v akej forme ? : 🙂

elllla
2. feb 2011

@petula22 ahoj, u vas babulkam v cechach odporucam bud fytosoju osteo (http://www.prirodna-lekaren.sk/FYTOSOJA-OSTEO) alebo potom estrovone, ale ta druha ma vyssi obsah sojovych isoflavonoidov a to by som ti neodporucala (http://www.najlekaren.eu/klimakterium/1044-estr...), ak si prilis reagovala na clostil... tazke skus tu osteo a davkovanie: CD4-5-6 50mg denne (t.j. 2 kapsule), CD7-8 75mg denne (t.j. 3 kapsule). ak nebudes mat problemy, ako su krce, bolesti a tak, dalsi mesiac mozes zvysit davkovanie o 1 kapsulu denne (CD4-5-6 75mg a CD7-8 100mg). a ak by si mala otazky, kludne sa pytaj!!!

@tinara23 grep - cerveny a ruzovy su OK 🙂))

@lucka_0906 jeeeeej, tak to ma tesi, hned mam lepsi den aj ked pre niekoho je to mozno banalita, tesim sa, ze nieco pomohlo 🙂))

lucka_0906
2. feb 2011

@elllla mi hovor 🙂 Aka banalita? Ja som sa tesila ako blazon..PRVY KRAT v zivote 🙂 Snad to bude na nieco dobre 😉

soldi
autor
2. feb 2011

@petula22 fuu, tak to sa skutocne dost dlho snazite 😒

postkoitoalny test sa robi sterom u gyn rano po vecernom styku, aby sa zistilo, ci spermie preziju v tele zeny. lebo niektore zeny casom mozu zacat zabijat spermie. vytvoria si proti nim rezistenciu. riesi sa to potom myslim anopyrinom a stykom cez kondom okrem plodnych dni.

@tinara23 jedla som ich po ovu, robila som si na ranajky normalne surove len preliate vodou, zaliala potom mliekom plus dzem a banan 🙂 ale zinok obsahuju aj vajicka 🙂 toto nie je taka overena metoda ako bromelain 🙂

petula22
2. feb 2011

@soldi Dělali mi protilátky na spermie z krve....

soldi
autor
2. feb 2011

@petula22 to je nieco ine. postkoitoalny test zistuje, ci Tvoje prostredie v krcku maternice a pochve nezabija spermie.

janula123
3. feb 2011

Ahojte.
Prosím Vás, kde by som zohnala ten džús z ružových grepov?
A nie je jedno či z ružových alebo červených grepov?
Ďakujem.

janula123
3. feb 2011

Teraz som si až prečítala, čo ste písali o džúsoch. 🙂 🙂 🙂
Ospravedlňujem sa. 😉

jania023
3. feb 2011

cauky neviete nahodou ci fitosoja je to iste??mjau iba fitosoju plus omega 3..vraj je to pre zeny v menopauze tak nevim ci to pomoze

fazulka1512
3. feb 2011

ahojte pridava sa k vam sojovkam, uz ju mam doma, dnes som 2dc, a ako tu citam tak mam zacat brat od 4 dc 2 kapsule denne a 7-8 dc 3 kapsule denne?

jania023
3. feb 2011

@fazulka1512 Ahoj a ma ta soja aj nejaky nazov ci les soja ??

tinara23
3. feb 2011

@jania023 ja beriem túto ttp://www.mojalekaren.sk/fytosoja-forte-60cps/
ale s dávkovaním Vám pomôže ella, alebo soldi
🙂

fazulka1512
3. feb 2011

tak pockame na nic na ellu alebo soldi

@tinara23 aj ja mam taku istu

hadassah
3. feb 2011

Ahojte, tak mne ani 2. mesiac sója nezabrala. Znova špinenie pár dní pred MS, to je u mňa zvyčajný znak ukončenia cyklu.

http://www.fertilityfriend.com/home/2074ff

Ak máte niektorá ešte nejaké rady na zastavenie špinenia, o ktorých som nepočula, sem s nimi. Osobne som vyskúšala už asi všetko : alchemilka, rebríček, šalvia, sója, duphaston, clostyl, pyridoxin, ascorutin, B-komplex. Proste nič nezaberá. 😠
Ide ma z toho trafiť.

soldi
autor
3. feb 2011

@jania023 ahoj, je jedno o aku soju ide, dolezite je aby obsahovala izoflanovoidy.

@fazulka1512 ahoj, pocet tabletiek zalezi od gramaze izoflanovoidov 😉 cize ak mas tu fytosoju forte, ta ma obsah v jednej tabletke 25 mg.
ktory den cyklu mavas priblizne ovulaciu?

@hadassah ahoj, to mi je luto, sledovala som Tvoj grafik na emimine a som moc dufala, ze by to konecne mohlo vyjst.
a doktor to ziadno neriesi?
to nevysvetlitelne spinenie ma viacero bab od nas- riana, pavka.exit, lilina. ale ani jednej sa s tym neda nic urobit 😒

fazulka1512
3. feb 2011

@soldi ahoj ja mam tu o ktorej pises, moja ovu presne v strede 14 dc

hadassah
3. feb 2011

@soldi lekárka mi dala duphaston, ale nezabral. clostyl som mala len raz, ten by som viac krát ani nechcela, pri folikulometrii bolo všetko ok, ale proste vyzerá to tak, že to žlté teliesko je stále nekvalitné a neprodukuje dosť progesteronu. Keď mi robili HP, vo výsledkoch bolo, že je trochu nižší progesteron, už si nepamätám hodnotu, ale doktorka skonštatovala, že to nie je až také strašné.

soldi
autor
3. feb 2011

@fazulka1512 v tom pripade by som zacala 4dc nizsou davkou 4 tbl denne tri dni a dalsie dva dni 5 tbl soje.
a nebol vam zisteny ziadny problem? ako dlho sa snazite?

@hadassah a kolko mesiacov si brala ten duphaston?

hadassah
3. feb 2011

@soldi duphaston som brala 3 mes. za sebou. Potom mi ho už doktorka nedala.

fazulka1512
3. feb 2011

@soldi mam pocit ze sa snazime uz nekonecno rok bude ja mam za sebou minuly tyzden krvny obraz ktory neukazal celkom dobre vysledky, a manzel ide v pondelok na spg, len je nachladeny takneviem ci mu vezmu vzorku ked je nachladeny

hadassah
3. feb 2011

niekde som čítala, že to je psychického pôvodu. Možno podvedome áno, hoci na sebe nebadám nejakú nervozitu z toho, že dva roky sa nedarí. Ja sa za tým tehotenstvom nepachtím, napriek tomu že už mi ide na 34. rok. Za tú dobu dobu otehotnelo mojich 12 kamošiek a ja prešlapujem na mieste. Na nejaké vážnejšie vyšetrenia sa mi ešte nechce ani myslieť. Neznášam doktorov.

soldi
autor
3. feb 2011

@hadassah duphaston sa na liecbu zlteho telieska predpisuje minimalne na pol roka. tam by mohol byt problem. skus sa este dohodnut s dok nech Ti ho predpise. za pokus to stoji.
a tomu psychickemu dovodu moc neverim, ak si to tak mavala vzdy.

@fazulka1512 no, rok nie je ziadno extra dlho, tolko sa bezne snazia aj zdrave pary. co nebolo dobre na krvnom obraze? nemerias bazalnu teplotu?

fazulka1512
3. feb 2011

@soldi merala som teplotu ale som prestala, ma to stresovalo, ovu som mala stale, pekne mi ukazovalo, na krvi som mala zle zrazanie , biele krvinky, a este neviem co to som len videla tak namatkovo, musim ist k lekarke po lieky