icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

elllla
16. feb 2011

@solinkarka 🙂 ja som po vyse roku a pol snazenia bola rozhodnuta skusit aj nemozne, myslim, ze sme tu niektore take, co keby sme citali, ze pomozu zubrienky, tak hladame, kde sa daju zohnat 🙂)))

zuztek
16. feb 2011

@steffany v letaku je napisane, od 14. do 25.dna pri neplodnosti sposobenej nedostatocnostou zlteho telieska... pretoze vsade v knihach sa pise, ze ovulacia je na 14.den (ako keby sme vsetky boli nejake naprogramovane roboty!!!) a zlte teliesko sa vytvara az po ovulacii... cize ak si zablokujes ovulaciu, ziadne zlte teliesko sa ti nevytvori, a cely cyklus prebehne ako anovulacny, vidno to aj na tvojom grafe... duphaston ale nie je sam o sebe zly, kludne ho ber, ale az ked budes vediet ze ovulka prebehla, to je moje odporucanie 🙂

steffany
16. feb 2011

@zuztek ma to logiku....len nechapem preco, to doktori interpretuju inak..... venovali sa tomu pocas svojho studia....a robia presny opak...

zuztek
16. feb 2011

@steffany uz sme tu na forach boli svedkami viacerych nelogickych a nepravdivych odporucani od panov MUDr., je to fakt smutne 😠 preto je fajn ze si mozme takto navzajom radit a pomoct 😉

yasminne
17. feb 2011
domenique
17. feb 2011

@yasminne ahoj kedy ides testovat ?

yasminne
17. feb 2011

@domenique ahoj ja nebudem testovat, uvidim o 2-3 dni ako bude, ci ms pride alebo nie, ak by aj meskala pockam este tyzden a potom mozno testnem 😉

lussynka
17. feb 2011

Ahojte, ja som bola včera u lekára, tak som sa zo zvedavosti pýtala, ako dlho sa môže ten clostil užívať (on nevie, že ho neužívam) a on že pol roka, aj rok...sa mi to nejako nezdá, čo vy na to?

yasminne
17. feb 2011

@lussynka ahoj ja s Clostilom skusenosti nemam, ale stacilo mi co som tu citala na MK napr. v teme IUI tam to kocky brali dlhodobejsie ako liecbu a robili sa im z toho cysty. A Ked si precitas vedlajsie mozne ucinky, tak dakujem pekne ja osobne by som sa tymto bordelom "nedopovala" a hladala radsej nieco na prirodnej baze. A ked uz nie je ine vychodisko, tak by som to urcite nebrala dlhodobo ale s dlhsimi pauzami, nech sa moze telo aj precistit. 😉

lussynka
17. feb 2011

@yasminne však práve preto som "nasadila" sóju 🙂 ale plánujem, ak by po niekoľkých mesiacoch nezabrala, nasadím príležitostne clostil... Ty si nemala predpísaný clostil?

soldi
autor
17. feb 2011

@lussynka ahoj, pol roka az rok? no vtipnyyy je ten doktor. 😀

bezne sa clostil uziva 3 mesiace po sebe a potom tri mesiace pauza, kedy este doznievaju jeho ucinky. odporuca sa brat maximalne 6 krat za zivot. (mozno to dok myslel tak, ze rok, lebo vlastne taketo dva clostilove cykly trvaju dokopy rok 🙂 )

na inom fore mame v teme kocku, co brala clostil 6 cyklov bez prestavky, nepriame efekty nedokazem posudit, ale priamy dosledok bol, ze miesto 5dnoveho krvacania mala ms len ako spinenie dva dni.
cize jej vobec nerastla sliznica maternice, cize aj keby bola tehotna, tak by sa vajicko neudrzalo 😒

@steffany ahoj, kocky Ti dobre radia, ze duphaston az po ovulacii, ja som teda patrila medzi svetle vynimky, ze som ovulovala aj pocas brania duphastonu, ale je to skutocne skor vynimocne.
aj keby Ti nezablokoval ovulaciu, tak ako pise zuztek, on sluzi na podporu zlteho telieska, ktore vznika z prasknuteho folikulu - cize pri ovulacii, takze brat ho skor nema ziadny ucinok.

duphaston sa predpisuje spolu s clostilom kvoli tomu, ze clostil znizuje vystelku maternice.
lepsie riesenie je papat soju- ta praveze ako estrogen podporuje vystelku a pripadne na sliznicu pit caj z alchemilky. 🙂

soldi
autor
17. feb 2011

@lussynka nema zmysel po soji zacat brat clostil. vysledny efekt- lepsia tvorba folikulov- je porovnatelny.

ale soja ako estrogen zlepsuje vystelku a plodny hlien a nema neziaduce ucinky.

clostil ako anabolicke steroidum naopak znizuje vystelku maternice (to brani uhniezdeniu oplodneneho vajicka) a vysusuje plodny hlienik (co znemoznuje spermiam dostat sa k vajicku) a to nespominam jeho dalsie neziaduce efekty a ze to je hnusna chemia.

cize ak soju vymenis za clostil, tak je to uplne kontraproduktivne rozhodnutie.

domenique
17. feb 2011

@yasminne zatial sa ako citis ? Mas nejake priznaky? Spinenie uz preslo?

petula22
17. feb 2011

Ahoj sojovky, tak už taky dlabu soju a 24.2. jdu na UZ na měření vajíček, tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat 😅 . Zeptám se vás, když jste byla některá na vyvolávačce, měly jste potom silnější MS? Dík

sunday1
17. feb 2011

@elllla Ahoj 🙂 Chcela by som Ťa poprosiť o radu. Som po 3 potratoch a 2 neúspešných IVF, cyklus mám pravidelný - 28 dňový a aj ovulujem, ale vždy až v druhej polovici cyklu. Ak mi príde v sobotu ms (ani Ti nemusím písať, aká by som bola rada, keby neprišla), chcela by som začať užívať Phyto soyu. Vedela by si mi odporučiť dávkovanie? Ďakujem.

lussynka
17. feb 2011

@soldi ďakujem za radu 🙂 som myslela, že to takto skombinujem, ale asi to nebol dobrý nápad 😀 Ostanem teda verná sóji a uvidíme, čo sa bude diať. Clostil som užívala 2 mesiace a moja MS rapídne zoslabla... a čo sa týka sóje, dnes ráno vstanem, že idem raňajkovať a pyžamo mokré 😀 toľko hlienu...asi do 20 cm sa ťahal 😀

yasminne
17. feb 2011

@lussynka nie ja som Clostil nikdy neuzivala bola som len raz na IUI v decembri a to mi dali Menopur. Potom som objavila tuto temu a rozhodla som sa, ze do dalsieho IUI nepojdem a vyskusam to so sojou. 🙂 ja by som na tvojom mieste asi vymenila Clostil za soju 😉 ale je to hlavne na Tebe ako sa rozhodnes.

yasminne
17. feb 2011

@domenique praveze skor mam tie iste priznaky co kazdy mesiac 😒 striedane chuti slane, sladke, podrazdenost, no a stale spinim toto jedine je ine pretoze som doteraz zvykla spinit max 2 dni pred ms... a toto je uz 5 den! A co Ty? u Teba ten grafik je nejaky rozhadzany 😒 Ty si tento mesiac pravy krat na soji vsak? no snad uz coskoro prebehne ovulka. Aj si robis ovu testy?

yasminne
17. feb 2011

@petula22 vitaj 🙂 ja som teda velmi zvedava na to ako to bude u Teba prebiehat je fajn ze Ta takto odsleduju apon mi ostatne budeme vidiet ako to funguje pri soji, ako rastu foliky ci je len jeden alebo aj dva. Drzim palce! Merias BT? nemas garfik na FF? Kolky den si zacala so sojou?

petula22
17. feb 2011

@yasminne Ahoj, sledují mě hlavně proto, že pak jdeme na IUI, jinak by se namě vyprdli 😀 . Taky jsem na to zvědavá. Měla jsem opožděnou MS kvůli laparce, tak čekám, jak to bude vůbec vypadat, beru to tak, že to tento měsíc může být zmatené ještě po laparce. Chtěli mi dát Clostyl, ale odmítla jsem. Mě se vajíčko vytváří normálně samo, tak proč do sebe cpát hormony. A hlavně já už ho jednou měla a teda nic moc, vajíček jsem měla až moc a skoro žádnou MS, tak mi měřili děl.sliznici a měla jsem jen 3 mm, takže mi to bylo úplně k prdu. Teplotu neměřím, já jsem na to lempl a jsem po ránu dost neschopná 😀 . Když mám ovulku, tak mě pěkně bolí břicho, tak to bereme podle toho a jeden měsíc jsem to ještě pojistila testama a vycházelo to dobře. Soju jsem začala brát 2DC, ale beru jí večer, pro mě je to ráno problém, beru hormony na štítku a ty se musejí brát samostatně na lačno, tak je to pro mě jednodušší až večer.
Nechceš se raději testnout? Já nerada straším, ale já když jsem jednou takhle špinila, tak mě hned hnali k doktorce na vyloučení mimoděložního...

yasminne
17. feb 2011

@petula22 viem, ze ides na IUI a moc Ti drzim palce. Nebol teda problem ked si im povedala ze chces IUI bez stimulky. Ja to hodlam tak urobit tiez ak pojdeme na IUI. A lekar teda netusi ze frcis na soji? 😀 Inak ja som soju brala tiez na noc, chcela som akosi predist tej bolesti hlavy. Hm testnut sa testnem az mi tento vikend nepride mrcha. Potom uz asi budem nesvoja a testnem sa 😉

jika10
17. feb 2011

Ahoj holky, tak jsem nekde cetla o uspesich soji a chtela bych ji vyzkouset. Ted jsem byla treti cyklus s clostikem a zatim se nezadarilo. Muj doktor chce, abych clostil brala celych 6 mesicu navic bez kontrol, ale to ja nechci. Tak bych chtela zkusit neco jineho. Muj cyklus bez clostiku byl v rozmezi 33 - 38 dnu, po clostiku nejdelsi 33 dnu. Kdyz bych chtela zkusit tu soju, tak jak myslite, ze ji mam bastit. Navic ji nemuzu najit na zadnych ceskych internetovych lekarnach, jen na slovenku. Ale kdyby mi to melo pomoct, tak si to klido objednam. Muzete mi prosim poradit? Diky

sunday1
17. feb 2011

@jika10 nájdeš ju na DocSimon, to je pražská lekáreň 😉

petula22
17. feb 2011

@yasminne Já držím palečky tobě, aby mrcha nedorazila a špinění znamenalo uhnízdění 😀 . Doktor trochu koukal, že nic nechci, ale nekomentoval to, jen že když nebude vajíčko, tak se to zase odsouvá na další měsíc ( jako bych to asi nevěděla). O soje jsem mu neříkala, nemusí vědět všechno, já mu to pak omlátím o hlavu 😀

petula22
17. feb 2011

@jika10 Ahoj, mě ella poradila tuto fytosoju http://www.lekarna.cz/fytosoja-osteo-cps-60/, na netu jí najdeš v pohodě. U nás v lékárně jí normálně nemají, ale nebyl problém si jí objednat, tak to zkus.

domenique
17. feb 2011

@yasminne ano 1x uzivam soju, vcera som mala plodny hlien, ale iba doobeda, aj ma boleli krize, tak som si myslela ze ovu bude........ale mala som neg. ovu test. ☹ .......tak nic ine mi neostava len cakat

jika10
17. feb 2011

@petula22 No, to ja jsem si nasla taky, ale nevedela jsem, jestli je to ta spravna. No pokud ti ji doporucila, tak bude asi OK a tudiz jdu objednavat at muzu bastit 😀 . A jak ji mam uzivat, clostik jsem brala od 3 DC 5 dnu, tak asi stejne, zejo

petula22
17. feb 2011

@jika10 je to ona, neboj 😉 . Co se týká dávkování, tak to ti poradí ella, ta je tu odborník 😀 .

jika10
17. feb 2011

@petula22 Aha, Ok napisu elle. Diky za info . Za zkousku nic nedame, ze 😀

jika10
17. feb 2011

@elllla Ahoj, chtela bych poradit s branim soji. Dneska ji objednavam. Dneska jsem taky 1 DC. Clostik jsem brala 3 mesice od 3 DC pet dnu, ale zatim bezuspesne. Chtela bych zkusit soju. Muj cyklus bez clostiku je 33 -38 dnu, s clostikem nejdelsi 33 dnu. Ovulka s clostikem byla zatim mezi 15-17 DC. Muzes mi poradit jak mam soju brat. Diky 😉