icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

foryou25
21. feb 2011

ahojte mozem sa k vam pridat? v skratke: s manzelikom sa o mimi snazime skoro 2 roky zatial bez uspechu, zatial vysetrili len mne HP, ten je vraj v poriadku, mala som len mierne zvyseny prolaktin, kedze sa to vlecie a moja gynekologicka nejak problem neriesi, chcem ju zmenit, aby hladali pricinu dalej preco sa nedari, manzel zatial na spg nebol...dnes som 1dc a chcela by som zacat s fytosojou, ake davkovanie mi poradite? cykly mam od 27-34dni, teplotu som si zacala merat len pred par dnami, vstavam dost nepravidelne takze neviem ci z toho nieco vyzistim

petula22
21. feb 2011

@yasminne Ahoj, tak čtu, že mrcha přece jenom dorazila ☹ . Jsem zvědavá, jestli ti mateří kašička pomůže. Já poctivě dlabu vše, už jsem teda dnes měla problém spolknout tu soju, je toho nějak moc, fakt si to vše můžu dát místo večeře 😀

yasminne
22. feb 2011

@petula22 ahojky no ja som pred par minutami zjedla "kozmicku stravu" 😀 veru po tych 6 kapsuliach som aj naranajkovana 😀 . Beriem uz aj tu kasicku tak dufam ze aj to pomoze. Ale tu mam potom po OVU vysadit ano?
Ja som presla na ranne davkovanie. Zatial bez vedlajsich ucinkov, snazim sa teda pit vic ako bezne pijem, lebo zo vsetkeho najviac neznasam ked boli hlava. Ja mavam raz za tri mesiace silnu migrenu brrr.
Ja som zvedava na tu tvoju folikulometriu! ake davky soje to teraz beries? Ja som zvysila na treti cyklus o dalsich 25mg...tak som zvedava.

tinara23
22. feb 2011

ahojte kočky, takže moja teplotka klesá, takže do štvrtku očakávam ms a potom ide sa do druhého sojového cyklu, do ktorého vkladám všetky svoje nádeje 🙂 😉

berunka1975
22. feb 2011

@yasminne ahoj vsimla som si ze tu spominas nejaku kasicku, mozes o tom napisat trochu viac? ja som v prvom sojovom cykle, dnes 6 DC, dakujeeem...

berunka1975
22. feb 2011

@tinara23 ahoooj, aj ja pevne dufam ze sa to tentokrat podari, som sice len v prvom sojovom cykle, ale aj tak verim 🙂 , coskoro sa budeme tesit z dvoch // na teste 😉

tinara23
22. feb 2011

@berunka1975 však jasné, ja som si dala záväzok do leta budú // 😉

kathrin17
22. feb 2011

@elllla ahojcek moja.....teraz som sa dozvedela, ze manza bude chodit prec az do polovice maja a bude chodit domov len kazdy druhy vikend, a teraz moja otazka, bude doma v ten vikend ked budem 19-20-21 den cyklu, cize presne tiez dni ako som mala ovu minuly cyklus.....tak ako by si mi odporucila dlabat soju, aby som to skusila tak nejak ukorigovat?Mam ju jest tak ako minuly cyklus?Alebo predsa len mam zacat 3DC ako si mi nedavno povedala, minuly mesiac som zacala 4DC...dakujem za radu

elllla
22. feb 2011

@kathrin17 no, mozeme to nejako skusit, zacni teda az od CD4 ako minuly mesiac, pripadne od CD5, skor nie...
a kup si preseed ak ho este nemas a ked bude manza doma, supni si aj ten, aby spermosky lepsie plavali a dlhsie prezili, ak by bolo treba...

sevzuz
22. feb 2011

@elllla no zda sa ze aj na mna zabera soja😉 Uz ma boli vajecnik som 9DC a aj hlienik zacina byt 😵 😵 😵 😵
Vo stvrtok idem na folikulometriu, som strasne zvedava na vysledok 😅 , aj ked sme sa rozhodli s tehu chvilu pockat tak dva tri mesiace, ale aspon uvdim ako mi to zaberie,aj ked som presvedcenaza 100%-ne 😀 😀 😀

@tinara23 vidim, ze mame "rovnake" temy na koniku 😅 😅 😅 😅 Drzim palce 😉 😉 😉 😉 a dakujem za rady 😵

hadassah
22. feb 2011

Ahojte kočky, stalo sa niektorej, že aj po ovulácii ste cítili vaječníky? Ja som cítila pichanie na oboch stranách od 12DC, na 15. DC bola ovulácia, ale to pichanie neprestalo ešte ani dnes. A keď kýchnem, alebo zakašlem, tak to cítim parádne. Tak isto aj menšie tlaky v maternici. Mohol by to byť nejaký zápal?

http://www.fertilityfriend.com/home/2074ff

tinara23
22. feb 2011

@hadassah ahoj, tak ja som cítila vaječníky od 10DC a 13DC bola ovu a citím ich aj dodnes aj podbruško a to som asi 26DC. Začala som so sojou prvý cyklus, tak sa asi prebrali k životu a dávajú nám to najavo 😉

lussynka
22. feb 2011

@foryou25 ahoj, vitaj 😵 Čo sa týka dávkovania, poradí Ti @elllla verím, že pomôže😉

elllla
22. feb 2011

@hadassah ahoj, este davnejsie som zistovala, ci sa da ovu spoznat podla ovu bolesti... nasla som info, ze su zeny, ktore mavaju ovu bolesti PRED ovi, su zeny, ktore citia bolesti POCAS ovu a su zeny, ktore citia bolesti PO ovu kvoli tekutine, ktora sa vstrebava z prasknuteho foliku... kedze si dnes 2 DPO, tak podla mna este mozes citit po ovu bolesti, ale mali by pomaly ustat... ak bolest pretrvava, moze ist aj o zapal, mozno zmena PH, skus ten bromelain, ten posobi aj protizapalovo 🙂)

elllla
22. feb 2011

@foryou25 ahoj, predpokladam teda, ze nemas ziadne BT grafy zatial a ze tvoja lekarka kedze to neriesila, tak nesledovala ovulku ani ti nedala clostil...
v tomto pripade skusme soju CD4-5 50mg/den, CD6-7 75mg/den a CD8 100mg/den
bolo by fajn si nejako sledovat, ci k ovu pride a kedy, ci uz meranim teploty, sledovanim ovu testami, sledovanim ovu bolesti a hlieniku...

foryou25
22. feb 2011

elllla vdaka, za radu s davkovanim, ale asi skusim az o mesiac nejak sme s manzelom ochoreli a mame vysoke horucky 😒 zajtra idem k dr, tak mi asi antibiotika a neviem ako by sa to znasalo so fytosojou
Co sa tyka ovulky, tak si robim ovu testy,sice nie kazdy mesiac ale aj sledujem hlien, vyzera ze ovulka prebieha, tak cca na 16-18dc, a konecne dnes mi gynda dala papier na spermiogram pre manzela, no tak uvidime co to da

zuzana36
22. feb 2011

ahojte dievcata,
dnes som testila a teda bez //. som 15DPO, tak cakam ms. zatial tomu nic nenasvadsuje. toto bol moj prvy cyklus so sojou

@elllla prosim ta, ak by som chcela ovu posunut zo 17dc na skor, tak mam zacat soju brat od prveho dna cyklu? a mam zostat pri rovnakom davkovani ako predosly cyklus? 2-3 DC -150mg, 4_5DC 200mg, teraz dobre neviem ci som brala aj 6den soju, ale pokukam spatne
dakujem

zuzana36
22. feb 2011

@elllla brala som to takto : od 3 az do 7DC a to prve 3 dni 150mg a dalsie dva 200mg.

ostat pri tom? a teda mozem zacat so sojou od prveho dna?
@tinara23
@berunka1975 aj my bysme mali taky velky vekovy rozdiel, toho roku bude mat ta starsia 16rokov. 🙂

elllla
22. feb 2011

@zuzana36 podla mna pokracuj so sojou od 2DC, telo sa nastartovalo a teraz by mohla byt ovu skor...aku presne soju mas ty pls? 25mg/1tbl? ak ano, tak daj taketo davkovanie: CD2 150mg/den, CD3-4 175mg/den CD5-6 200mg/den

zuzana36
22. feb 2011

@elllla dakujem ellli, mam soju forte 25mg v tabl. tak ok. zacnem, len co ms dorazi. to je neuveritelne ako si uz teraz zelam, aby prisla a kym dufam, ze by sa podarilo, tak verim , ze nepride. 😀

yasminne
23. feb 2011

@berunka1975 ahoj matersku kasicku mi doporucila Petula22 potom som sa o tom docitala aj nadalsich fertility strankach, kde ju spominali ako nutricnu vyzivu pre vakicka. No mala by sa skor uzivat ako kura mesiac -dva este pred planovanym otehotnenim. Takze ju beriem ale len do ovulacie. Petula spominala, ze jej po nej rastla sliznica maternice.

petula22
23. feb 2011

@yasminne Ahoj, nějak jsem se sem nedostala 😉 . Já jí beru jen do ovu, je to kvůli tomu, že by jí pak těhotné neměly... Zítra jedu na měření, tak jsem zvědavá. Soju jsem brala od 2 dne, začla jsem na 50 mg a postupně navyšovala.

lucka_0906
23. feb 2011

Ahojte dievcence, prvy mesiac zacinam so sojou (vcera som dobrala poslednu davku). Chcem sa poradit.. odporucate brat bromelain. Ked vsak beriem Duphaston, nestaci len ten?
A este jedna otazka prosim 🙂 Zacala som merat BT. Dnes som merala 3ti den, prve dva dni bola teplota 36,5 a dnes rano 36,8. Mala som vcera velmi tazky den, v noci som zle spala, hrozive sny. Je mozne, ze takyto "stav" dokaze ovplyvnit teplotu? Som 7den cyklu.
Dakujem za nazory a rady 🙂

berunka1975
23. feb 2011

@yasminne ahaaaaa, nepocula som o tom tak ale uz som zacala so sojou, budem pokracovat s grepom a dokoncim ananasom, cert aby to nezabralo

petula22
23. feb 2011

@berunka1975 Ahoj, já beru mateří kašičku 2 měsíce. Mě to poradily holky na jiné diskuzi. Mívám nižší děložní sliznici, takže by se mohlo stát, že i kdybych otěhotněla, tak se to nemá kde zachytit. Po 2 měsících používání mateří kašičky mám sliznici, jak má být,takže to přičítám té kašičce. Zčala jsem jí brát a říkala jsem si, že i kdyby nepomohla, tak budu aspon zdravější 😀 .

majcika
23. feb 2011

@petula22 ahoj prosim ta a ako beries tu matersku kasicku v akom mnozstve, ako casto a dokedy diky za odpoved 🙂

petula22
23. feb 2011

@majcika Ahoj, píšou na ní, že se má brát 1 tobolka 2x denně, což je pro mě problém, já si vzpomenu až večer, takže beru jen jednu 😀 . Beru jí od 1. dne MS do ovulace, pak už ne.

berunka1975
23. feb 2011

@petula22 ahoj, no uvidim ako mi zaberie soja a ked tak pripadny dalsi cyklus by som to skusila... no dufam ze dalsi cyklus nebude 🙂 , dakujem ti za info