Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@zuzanka7834, ahoj,
kupila som si ho cez net: www.zdravie-sk.eu, cena 19 euro.
@zuzanka7834 ahoj, podla mojej skusenosti su to vyhodene peniaze, mne to ukazovalo kadeco a kamoska bola podla toho zazraku plodna 3 tyzdne v mesiaci 😀. Za tie peniaze si na nete zozenies okolo 70 testovacich pruzkov na ovu. skus napr. mimibazar
@soldi Ahoj Soldi, tato tema je priam uzasna. Kedze som si vsimla, ze si v niektorych veciach uz da sa povedat zbehnuta, tak mohla by som ta poprosit o nazor? My sa tak intenzivne pokusame o babatko uz 3/4 roka, o chvilu to bude aj rok, co si sledujem Bt a podla grafu aj ovu. Dokonca som si objednala aj vypocet od Jonasa, zatial sme skusili druhy mesiac vypoctu a nic. :( Lekar nic neriesi, vraj je skoro na nejake vysetrenia ci podobne, mozno ma pravdu. No ale ked v okoli zname a sestra dokonca tiez otehotneli po par mesiacoch snazenia ci hned na prvy raz, tak potom je clovek este viac sklamany. :( Boli mi doporucene vitaminy Femibion800, beriem ich zatial len deviatym dnom, vraj vo vela pripadoch pomohli. Doteraz som nebrala ziadne vitaminy ani nic podobne. Ja uz som pocula o tomto Clostile ci ako sa to presne vola len dobre odozvy, znama po nom caka dvojicky- a dlho sa im nedarilo. Ja by som si ho tiez od lekara vypytala, ale on mi ho neda, urcite zas povie ze je skoro. Preto ma tato tema strasne zaujala, a chcem sa ta spytat na nazor, myslis ze by mi tato soja mohla napomoct k otehotneniu? Mavala som pravidelny cyklus, 30dnovy a teraz posl.tri mesiace mi to skace, a neviem preco. pred dvoma mesaicami som mala az 35DC potom som mala 32DC a posledny bol len 29DC- neviem preco sa to deje, a lekar to neriesi, vraj je to normalne. Ale ked mam nepravidleny cyklus tak je predsa tahzie otehotniet. :( Priznam sa ze aj podla grafu BT neviem kedy presne mam ovu, no myslim ze predm.mesiac mi vysla az na 19DC a min tusim uz v 13DC. Vobec tomu nerozumiem. A s tymi lekarmi to je tiez fakt "super". :( V nasom okoli jeden lepsia ko druhy, ten co ho mam, ten je z nich najlepsi, no nic so mnou nerobi. Poradis mi nieco ak mozes? Vopred som ti vdacna za akukolvek odpoved. Ste tu fakt super tema 🙂))
@amarena @andrejta diky kocky za adresu aj nazor. Amarenka, daj mi potom vediet, ci Ti ukazal dobry vysledok, nech si doplnim statistiku 😉 . Andrejka ja som na nete ovu testy nehladala, priznam sa. Ani som nikdy ziadny neskusala, videla som ich v hypernove a zdali sa mi byt strasne drahe, najma ked si predstavim, ze pocas jedneho cyklu jeden nestaci. Kazdopadne dakujem za tip, skusim pozriet ten mimibazar 🙂
Ahojte, našla som tuto temu a mam par otazok:
moze sa soja pouzivat aj u zien, ktore nemaju problem s ovulaciou?
@elllla - prosi ta o radu na nas pripad: snazime sa babo cosi cez 3 roky, sme obaja v poriadku, manzel ukazkovy spermiogram, ja mam ale trombofiliu, cyklus ako hodinky, podla hormon. profilu vsetko v poriadku, priechodnost hlienu ok. Brala som clostil pre dvomi IUI, tie sa nepodarili (reagovala som hyperstiumulakom uz na jednu tabletu clostilu denne....) potom som brala pol tbl denne a mala som 2 domin. folikuly. Teraz neberiem nic, stale sa nedari otehotniet. Clostil som prala este pred 2 rokmi 2 meiace po sebe len tak zevraj na vacsiu uspesnost a minuly rok tiez 2 cykly.....nic.....Co mozes odporucit v nasom pripade?
@16katka16 ahoj, som rada, ze Ta nasa tema zaujala a dufam, ze aj pomoze 😵
clostil je zbytocne si pchat do Teba, je to chemicke svinstvo, soja je ovela lepsia 🙂
mas niekde ulozene grafy BT? my sme totiz s elou aj take mensie odbornicky cez BT 😀
ked pride @elllla, tak Ti urcite poradi aj davkovanie podla grafov BT 🙂
@zuzanka7834 ahoj, zuzanka, ovu testy su milion krat spolahlivejsie nez ten mikroskop. cez ebay sa da objednat 100 ks ovulacnych testov za cca 20 euro, co uz sa urcite oplati a je to vyborna vec 🙂
@carmenuska ak nevadi, ked uz som tu, tak odpisem miesto elky aj ked ona Ti potom tiez urcite napise.
myslim, ze ked si reagovala prehnane na clostil, tak nie je moc vhodne davat soju, kedze ten vysledok by mohol byt rovnaky, asi by som to neriskovala.
postkoitalny test vam robili? a test na priechodnost vajcovodov? imunologicke testy mate urobene? stitna zlaza je tiez v poriadku?
@soldi - ano vsetko mame a je to ok, nerozumiem tomu preco sa nedari, mam len trombofiliu a ta je pod kontrolou.......aj laparka bola a ok, priechodnost ok, akurat mi nasli vtedy cokoladovu cystu, odstranili a sleduju mi markery, je to teraz ok. 2x sme mali IUI. Mozno keby som tu soju brala v malej davke by bola vacsia pravdepodobnost pocatia hm?
vdaka @soldi za zavolanie 🙂))
@16katka16 myslim, ze soja neuskodi... kde si zapisujes teplotky BT? robis si graf niekde? (napr na fertilityfriend)?
@zuzanka7834 my mame celkom dobre skusenosti s ovu testikmi z internetu.. bud cez ebay - znacka wondfo (pozor, su velmi citlive a tak sa moze stat, ze budu pozitivne aj 2-3 dni po sebe) alebo one step.. da sa objednat 50 alebo 100 ks za super cenu, nelakaj sa, ze ich neminies, hahaha, tiez som si to najprv myslela, ale 150 testov padlo za obet... pripadne sa daju kedykolvek posunut dalej babenkam, ktorym sa zidu 🙂, pripadne sa testy daju objednat aj cez levnetesty alebo lacnetesty (CZ alebo SK)
@carmenuska ano, soja moze pomoct aj ked zena ovuluje, vtedy sa soja nasadzuje okolo CD4-5, aby bol folik "silnejsi", cize poriadne narastol, dozrel a praskol 🙂
ked si celkom dobre reagovala uz na pol tabletky clostilu, tak to je okolo 50mg soje, v tom pripade by som na tvojom mieste skusila toto davkovanie:
CD5-7 25 mg soje
CD8-9 50 mg soje
nezabudni pit vela vela tekutin
Ahojte,
tato tema ma celkom zaujala a dnes si chcem ist tuto soju kupit.
Som dnes 3DC,ovulaciu mavam bezne okolo 20DC...ako mi radite to davkovat?
Ahoj Ella...ano,meriam si BT,a mam aj ovulacne bolesti takze viem ze ovu je na 20DC.Clostil som brala este pred otehu s malym,len 2 mesiace ale ostala som tehu po jeho vysadeni az.
Ta fytosofa mi asi neublizi,len moze pomoct mat pripadne skorej ovu,ze?
@elllla ahoj, dakujem za zaujem, rada by som poznala vas nazor mojich grafov. Mam zatial tri, lebo tie ostatne som niekde zapatrosila. :( ale pisem si ich doma, do tabulky vytlacenej z fertility.sk - neviem to zapisovat priamo na stranke, a tuto druhu fertilityfriend.com nepoznam, daju sa tam vpisovat priamo grafu? skusila by som ich tam vlozit, treba byt registrovana asi, ze?
Inac moje grafy cca taketo...
http://www.wunschkinder.net/forum/zanzeige.php?...
http://www.wunschkinder.net/forum/zanzeige.php?...
@soldi Ahoj, dakujem za prejaveny zaujem. Ste zlate, ze sa snazite pomoct. 🙂 Budem strasne stastna ak by mi vase rady pomohli, lebo som uz z toho vsetkeho taka smutna. :( Pisem si grafy doma do tabulky, ktoru som si vytlacila zo stranky fertility.sk, ale neviem ako ich vkladat online ci na tuto stranku alebo na tuto co ste vy na nej. 🙂 ako mozem vlozit tie grafy aby ste si ich mohli pozriet? Este az vam moc dakujem, ste strasne zlate. 🙂
@miriamka, ta fytosoja je prirodny produkt a naozaj skor pomoze nez ublizi... ak si uz clostil mala, tak mozes kludne davku soje neskor zvysit, najlepsie je zacat tak ako som ti napisala a uvidime, ako budes reagovat... vacsina bab pocitila ucinok az druhy cyklus brania soje..
@16katka16 pozrela som ten jeden grafik, co mas v albume... na zaciatok to nie je zle 🙂 vyhoda tej fertilityfriend stranky je, ze si tam mozes zapisovat okrem teploty aj hlienik, krcok, kedy bol keksik a ten program ti podla tvojich udajov sam vyhodnoti ovu... a nie je limitovany dlzkou cyklu, cize nemusis sa bat, ci sa ti zmestia vsetky teplotky, ak mas nahodou cyklus dlhsi nez 30 dni.. napr pozri moje grafy: http://www.fertilityfriend.com/home/elkatelka
@16katka16 ahoj Katka, staci sa zaregistrovat na www.fertilityfriend.com a potom uz len pises udaje ku kazdemu datumu, ak mas problem s anglictinou, chod cez google chrome (prehliadac) ten Ti to rovno aj prelozi do slovenciny 🙂
ked si ich tam nahodis, tak napis a poradim, co dalej 🙂
@miriamka ja nic nevidim, len prazdne okna 😕
ahojte SOLDI, ELLA chcem sa poradit s vami ako odbornickami na soju, ovulu mam pravidelnu cca na 13-14 DC lutealnu fazu mam 15 dni. kedy podla vas a v akom mnozstve mam brat soju. je lepsie na 4 DC ako ste pisali vyssie? dakujem pekne za radu
@soldi ahoj soldi, ella- vy ste tu fakt ziadane;) tak som sa zaregistrovala na fertilityfriend.com a vloxika posl. tri grafy pricom jeden z nich je este prebiehajuci. A co som zistila? Podla tabulky-grafu co mi ukazala tato stranka(inak fakt uzasna)som bola uuuplne mimo ovu. ;( Asi som z tej ovu fakt blbec, myslela som ze prebieha inokedy, no ak prebehla skutocne tak ako mi to vyhodilo, tak som ale uplne zbytocne cakala a dufala ze mrcha nepride.;( Ale tento mesiac zda sa ze sme trafili- snazili sme sa necely den pred a po ovu, Takze to boli dva pokusy- nam vychadza snazilkovanie vzdy na nocne hodiny, niekedy az skoro ranne. A to sme mali chut na sex a nahodne sme sa trafili. Inak som myslela, ze ovu uz bola a presvihli sme to. Ak nepouzijem dost nakladne ovu testy, tak som uplne mimo s poctami.;( Skoda ze na tejto stranke mi ukaze kedy prebehla ovu az spatne. ;( som tam zaregistrovana pod tymto istym nickom, je mozne aby ste si ich mohli pozret? Co myslite, vyzera byt tento mesiac nadejny? Vopred som vam vdacna za odpoved a prajem Vam vsetkym Stastny Novy Rok- ak by som tu zajtra neprisla;)
@16katka16 da sa to takto pozriet?
http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
prvy odkaz by mak byt na Graf - December(este prebiehajuci cyklus), druhy odkaz by mal byt na nobembrovy Graf a treti na oktobrovy graf. Snad som to tu vlozila spravne.Pre mna to je spanielska dedina ;))
@16katka16 katka, ahoj, nie, to nie su dobre linky, spravny link skopirujes nasledovne:
chod nalavo do sharing, potom home page set up a na stranke je okienko, v ktorom je link konciaci na cisla a pismenka, tak ten skopiruj 😉
a ovulacne testy su lacne, ked sa objednavaju napr. cez ebay, 100 ks vyjde okolo 20 eur 🙂
prichadzajucu ovulku mozes vysledovat aj podla plodneho hlieniku a otvarajuceho sa krcka 🙂
@elllla kde si, priiid pomoct please s davkovanim 😵
@soldi trosku nestiham.. idem na to...
@jankaknm preco si 5.den znizila davku soje? praveze si ju mala postupne zvysovat..
dalsi cyklus by som skusila soju od CD4, davkovanie CD4-5 3 tbl, CD6-7 4 tbl a CD8 5tbl soje
@16katka16 tesim sa, ze sa ti paci FF 🙂) ovu testy - skus naozaj popozerat bud ebay alebo tie levnetesty.cz - znacka wondfo alebo ne step, vyjdu ovela lacnejsie nez tie z lekarne.. a kup urcite aspon 50ks..
@elllla mozem este jednu poslednu otazocku? co je to PMS- je to tzv.predmensturacny syndrom, teda ze predmenstruacne priznaky? Lebo neviem ako si to vpisat do grafu, najprv sa mi to zdalo ako ovu bolesti, no uz to trva cca tyzden a je to viac intenzivnejsie ako keby na ms, co mam este casu. chcem si najst tu temu, co si mi napisala do spravy, za co ti velmi dakujem🙂 si zlata. nevies mi poradit s tym PMS?
ahoj, prave sa o to snazim, ale vobec mi to nejde, neviem kde jec chyba. v pocitaci mam tie grafy skopirovane, no akonahle ked ich chcem sem vlozit do mojho albumu, tak mi to tie fotky vobec neukaze. nechapem kde je chyba. ani ten link tam vobec neviem najst. :( som z toho uz na nervy. chcem pocut tvoj nazor, no neviem jak to vlozit
:(((
este skusim
http://www.fertilityfriend.com/ttc/calendar_mod...

@amarena kde si si kupila mikroskop? Co Ta vysiel? Dik.