icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

berunka1975
16. mar 2011

@yasminne ver tomu ze aj ja sa na to tesim a na starosti co prezivame teraz si uz ani nespomenieme... ja teraz pojdem do druheho cyklu so sojou, potom dam sancu tretiemu a ak nic, tak zacnem riesit muzicka 🙂

domenique
16. mar 2011

Ahojte dievcata, ked ste brali soju, nemali ste problem s prsnikmi? uzivala som ju 1 cyklus a mam zapal prsnika, neviem ci to moze byt s tym spojene......som z toho nestastná 😉

yasminne
16. mar 2011

@domenique ahojky veru nic take som nemala aj ked som si vsimla ze su skoro celu dobu mierne zvecsene ale boleli len po ovu ako vzdy a ked prisla ms tak bolest presla...ale zapal som nemala...to ti povedal lekar ze mas zapal? neudal dovod z coho to moze byt?

soldi
autor
16. mar 2011

@domenique ahoj, neviem si predstavit ako moze soja suvisiet so zapalom prsnika, skor by som hladala pricinu v prolaktine. dok Ti co povedal?

domenique
16. mar 2011

@soldi ze je to zapal, dala mi antibiotika na 5 dni a pytala soa ma ze ci som sa neholila , iba som si 1 chlpok vytrhla pinzetou, tak možno sa mi tam nieco zanieslo
, mamina ked dnes telefonovala so svojim kolegom, tak ma odporucil este na sono a ak tam bude hnis tak mam prist za nim a on mi to vytiahne ihlou tak dnes idem na to sono.....ale sa bojiiiim.....hadam to okrem zapalu nic nebude, vsak 2 mesiace dozadu som bola na sone prsnikov a vsetko bolo OK
drzte mi palce, lebo sa boojiiiiiim

domenique
16. mar 2011

@yasminne ano doktorka mi to povedala

lussynka
16. mar 2011

ahojte kočky, tak u nás v práci sa vedenie rozhodlo, že nás prepustí...no a to som sa tešila, že príde mimčo, pôjdem na PN...potom materská a tak...no krásne som si to naplánovala, ale akosi sa nedarí 😖

dadaba
16. mar 2011

ahojte snazilky...ja som dnes zacala uzivat Estrovone,,tak som zvedava,,,snazime sa druhy rok..chodime do gyn-fivu,,odporucili mi iui..ale chcela by som este zo 2-3 mesiace vyskusat toto...vsetko mame v poriadku..jedine co je problem je moja ovulacia...mam nepravidelu menstruaciu a anovulacne cykly..aj ked priznaky ovulacie mam..robili mi aj laparoskopiu a drilling vajecnikov...prave predvcerom som dostala prvy krat menzes a trval len jeden den..nikdy sa mi to nestalo..cudne ..ale aj napriek tomu som dnes treti den zacala uzivat estrovone..jedna tabletka ma 20mg izoflavonov..berem 3 za den..neviem ci nema zvysit davku..poradte..!!! za kazdu reakciu uz tera zdakujem 🙂

lucka_0906
16. mar 2011

@dadaba cauko, ja teda nie som velmi znala..kocky mi tiez radili a idem len do druheho kola. Ale mrkni na prve strany tejto diskusie, je tam vela uzitocnych infosiek..
Neberies nic na upravu cyklu? Ja som mala tiez problem s MS a beriem asi rok Duphaston.

dadaba
16. mar 2011

@lucka_0906 ahoj Luci,,,dakujem za reakciu..brala som duphaston aj ho mam...ale chcela som vyskusat ci po drillingu nepride mc sam...prisiel na cas ale len jeden den,,,ja si myslim, ze duphaston cyklus neupravi..len ti umelo vyvola menstruaciu...skus ho nebrat a menzes nepride...

lucka_0906
17. mar 2011

@dadaba ja si tiez myslim, ze ked by som ho vysadila, tak MS nepride. Preto ho nevysadzam 🙂

dadaba
17. mar 2011

@lucka_0906 tak to robis dobre..luci a ty aky mas problem??'

steffany
17. mar 2011

@soldi ahoj, chcela by som sa Ta spytat, aky mas nazor na moj graf. Sledujem si BT uz druhy mesiac, ale stane nie som si ista, ako je to v mojom pripade s ovulaciou. Myslis si ze bude tento mesiac ? Dik.
http://www.fertilityfriend.com/home/3337a1

soldi
autor
18. mar 2011

@steffany fu, vyzera to na anovulak ako hrom 😒
mas urobeny HP?

v druhej teme sme pri takychto grafoch niekedy skusili nasadit soju aj uprostred cyklu a ovulka prisla do par dni. mozno by si to mohla skusit. ale to by Ti skor @elllla poradila.

elllla
18. mar 2011

@domenique ako pokracujes s tym prsnikom? skor mi to pride na ten zapal, pripadne problem s prolaktinom, zda sa mi viac nez nepravdepodobne, ze by to bolo sojou...

@dadaba mas niekde grafik, ze ake mas cykly? ktory DC si teraz? najlepsie je postupne zvysovat davku po cca 20mg v 2-3 skokoch pocas 5 dni...

@steffany podla mna ovu nebola... ake davkovanie soje si brala na zaciatku cyklu??

elllla
18. mar 2011

inak vas vsetky snazilky pozdravujem a velmi velmi drzim palce kazdej jednej z vas... uz by pomaly mali tehulky pribudat, predpokladam, ze tento mesiac, najneskor dalsi, tu budu aspon 2-3 tehulky 🙂)

lucka_0906
18. mar 2011

@elllla cauko..bodaj by si mala pravdu 🙂

jika80
18. mar 2011

baby, mam na vas velku prosbu. tento mesiac som zacala so sojou a prave mam ovu, no moj ovu testik je uz treti den pozitivny, co sa mi zatial este nestalo a to testujem uz vyse roka. moze to byt tou sojou, ze sa mi napr. vytvorili dva dominantne foliky a postupne praskaju???

zuzana36
18. mar 2011

@jika80 ahoj nie celkom viem odpovedat, ale pri prvom brani soje aom mala ovu test pozitiv. dva dni a tak ako zrazu tam tie ciaricky nabehli, tak na treti den uz test pozit. nebol. tak uvidis. a potom som zacala aj s bromelainom neskor, aby ovu kludne prebehla. tak len testuj a uvidis ako dalej. mozno Ti tu poradia nieco ine
@elllla KEZBY SI MALA PRAVDU: JA TAAAAK VELMI CHCEM 😀

jika80
18. mar 2011

@zuzana36 dakujem za odpoved, ved uvidim, ako sa to bude vyvijat dalej, len ma to dost prekvapilo

steffany
18. mar 2011

@elllla ahojky, no brala som soju takto: 2-3den 75, 4-5 den 100, 6 den 125.
Prvy mesiac my FF vyznacil ovulku na 36 den cyklu. Cely cyklus bol 44 dnovy. HP : zvyseny prolaktin, nzky progesteron.Brala som dufaston 3 mesiace a potom mi nasadil Clostil, ktory som nebrala-vymenila za soju.Takze tak. A preco si myslite, ze uz nebude ovulka, ked hlienu mam prave teraz az az ..(egg)....dik

steffany
18. mar 2011

@soldi Cauko, preco si myslite, ze uz nebude ovulka, ked hlienu mam prave teraz az az ..(egg)....dik

steffany
18. mar 2011

ahojte, prosim vas neviete niekto ako rozdelit dva grafy na FF ? ja som ich nechtiac spojila a teraz ich neviem rozdelit...dakujem.

soldi
autor
19. mar 2011

@kathrin17 a kde ste z tabulky vytratili marikac? 😕

@jika80 ahoj, niekedy su ovulacne testy pozitivne tri dni po sebe, nemusi to znamenat viac folikulov, len vyssiu hladinu LH. ovulacia v takom pripade nastava 12-48 hodin po poslednom pozitivnom ovu teste 😉

@steffany plodny hlien bohuzial neznamena, ze prebieha ovulacia, alebo ze prebehne, moze sa vyskytnut aj viac krat za cyklus. ovulacia musi byt potvrdena vzrostupom teploty o 2-5 desatin stupna na 10 a viac dni.

myslim,ze ked ich chces rozdelit musis niekde najst, ze split the charge.

steffany
19. mar 2011

@soldi dakujem velmi pekne..uz som to nasla...

kaki
19. mar 2011

Ahojte,
ja nemam proble s ovulaciou, neni dovod preco nemozem otehotniet. Tak skusila som fytosojau forte. Uzivala som ju 4 az 7 DC (4 dc - 50 mg, 5,6 dc -75 mg a 7dc - 100mg). Snazila som sa viac pit, aby ma nebolela hlava. Ale dostala som chripku (pricom nikto v mojom okoli nebol tak chory) ale taku silnu ako som nikdy v zivote nemala. Lezala som viac ako 2 tyzdne.

Len sa pre istotu pytam, myslite ze moze fytosoja vyburcovat organizmus az tak ze sa nevie vysporiadat napr s chripkou? Dakujem.

tinara23
19. mar 2011

ahojte kočky, takže môj 2.cyklus so sójou bude asi neúspešný, robila som testík 11DPO a negat. ☹

soldi
autor
19. mar 2011

@kaki ahoj, soja je len estrogen, ktory sa v Tvojom tele bezne nachadza, chripka je virusove ochorenie, takze nemyslim, ze by tam mohol byt nejaky suvis.

@tinara23 ach, to je mi luto ☹ robila si mamatest?

tinara23
19. mar 2011

@soldi čo už narobím 😒 nie, robila som tie wonfo, čítala som, že na nich by už malo ukázať. Asi aj ty si ich mala, však ? Ešte skúsim jeden cyklus so sojou a uvidíme, ja sa však bojím, aby nebol problém práve s tou mojou priechodnosťou , ktorú jedinú nemám preskúmanú😠 v utorok idem aj na kontrolu so štítkou, tak som zvedavá na vysledky po troch mesiacoch.