Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@andrejta ten link je nespravny neda sa otvorit, skus to takto: prihlasis sa na FF v hornej liste klikni na Sharing a potom klikni na Get code a pod "Your Charting Home Page Web Address:" mas svoj link na online zobrazovanie tvojho grafu 😉 takto pokial mavas spravidla pravidelne cykly a podla BT si vies odsledovat ze kolko trva lutealna faza (faza po ovu) spravidla by mala byt 14 dni plus minus...cize potom to vychadza ze ovu mavas presne uprostred cize na 15 dc ako ti to vyznacilo....ak mas kazdy cyklus takto pravidelny nemusis ovu testy vobec pouzit lebo vies podla BT a dlzky cyklu, ze ak je tam teplotny narast minimalne o dve desatiny stupna tak ovu prebehla. Takze vies aj ze kedy je spravna doba sa posnazit o babatko 😉 Kedy si zacala so znacenim BT? ved pridaj ten spravny link pozrieme na to. ak nie je nieco jasne pytaj sa.
@yasminne no mozno sa podarilo : http://www.fertilityfriend.com/home/337d66
Ahoj co pisete do FF ked beriete soju ako ju tam zapisujete?
Ahojte dievcata. Chcem sa opytat kedy treba brat soju ked mam cyklus 28 dni?
Viete mi povedat ci slabe spinenie 3-4 dni pred menstruaciu moze znamenat ze mam skratenu lutealnu fazu?
Dakujem Vam pekne za odpovede 🙂.
@andrejta no vodis a graf je na svete 😀 oki pozrela som takze brala si soju 1-5dc? ci nieco ine? Ovu mohla byt ten 15-16dc keby si do grafu zadala este nejaky ukazovatel napr. odsledovany hlien z krcku alebo ten ovu test tak ti FF graf vyznaci nie prerusovanou ciarou ale plnou ze kedy presne podla tych dalsich ukazovatelov ovu bola...takto ti to vyznacil orientacne podla BT. Tak ak si chces byt ista presnejsie su ovu testy ako to zistovat podla BT... Tak ale pri takto rovnako dlhych cykloch si vies odhadnut plodne dni lahko 😉
@katarinnak ahojky pri tvojom cykle by som ti odporucila soju okolo tych 100-125mg/den od CD4 do CD6 a potom 125-150mg/den CD7-8. s tym spinenim neviem presne ale myslim si ze to nijak LF neovplyvni ak ratame ze naplno rozbehnuta ms je po tych 12-14dnoch od ovulacie. 😉 mas odsledovanu ovulku?
Ahojte kocky. Tento cyklus som 1.krat brala soju, ale neviem kde sa stala chyba, no predlzilo mi to cyklus. Po kyrete som mala 35 DC, potom 36 DC a teraz som 38DC a stale nic. Vobec neviem kedy som mala ovulku, ale tehotna nie som. Co je ale zvlasnte, bazalka mi pred par dnami stupla na 37,2 a stale sa drzi...som bezradna a nechapem...
@yasminne Dakujem yasminne 🙂..zatial som si robila len jeden graf a ovulka je na 14 den.
@yasminne tolko trva moja umelo navodena menopauza 🙂 po 5 mesiacoch po laparke mi totiz v CAR Dr. zistil zase loziska endometriozy, tak teraz podstupujem hormonalnu liecbu a potom hned IVF. az neskoro som zistila, ze endometrioza a soja sa nemaju rady, resp. maju, ale v moj neprospech 😉
@leya uff a pred tymi 5mes ti odstranovali endometriozu a teraz po tak kratkej dobe mas opat? zistili ti ich ako sonom? ja som bola pred rokom na laparke tiez som mala endometriozu povrchove male loziska tie mi odstranili ale mam pocit ze tiez sa mi to vracia aspon tie priznaky co som mala aj pred tym...pocitujem znova. a nevedela som ze soja na to nie je vhodna :( no teda. tak nech sa to prelieci a potom sup rychlo otehotniet to je najlepsia prevencia na endo. 😉
@yasminne testov som si robila uz asi 6, aj dnes rano Wondfo. ovu netusim kedy bola, lebo ovulacne testy wondfo mi ju tento mesiac nepotvrdili, testovacia ciarka bola silna, ale nie rovnaka ani silnejsia ako kontrolna. Aj hlien bol daky divny a slaby, takze neviem 😒 Najsilnejsie bol ovuacny test pred 20 dnami, takze tehu by som uz isto vedela detekovat. No ozaj to nechapem, tu BT. Cely cyklus daky divny zial 😕
@jania023 bolo tu v teme spominane, ze ak sa soja zacne uzivat od 1dc tak je pravdebodnost vytvorenia 2-3folikov ked sa berie od 3-4dc tak vraj narastie len jeden dominantny folik.. no chcelo by to potvrdit aj v praxi napr. folikulometriou pri uzivani soje hned od 1dc neviem ci je tu taka snazilka...
@yasminne stres som nemala ziadny, strava ako vzdy, celkovo zijem zdravo uz dlhodobo 😉 uz som sa objednala na zajtra k dr., som zvedava co povie, aj ked viem ze tehu nie som. Ked som bola, citila som sa uplne inak. Mozno bol anovulak 😝 Len dufam, ze nebudem zas mat tie moje slavne 60-85 DC cykly, uf. 😅
@yasminne pocas laparoskopie mi loziska odstranili - 2,5 cm endometriom na vajecniku, ale aj dalsie loziska. ultrasonograficky mozes vidiet napr. loziska na vajecnikoch (cysty, resp. endometriomy), ale peritonealne loziska nie. ja mam zase 2 cm cystu na vajecniku a markery z krvi vysli take, ze dg. je aktivna endometrioza. o nevhodnosti soji vo vztahu k stitnej zlaze a endometrioze som citala nejake vedecke clanky a jedna kocka z MK mi dala tip na e-book o diete pri endometrioze (poslem ti do IP), tak to idem skusit (aj ked to vyzera dost narocne, ale ja mam s endo fakt velke problemy, tak to skusim...aspon par mesiacov). ano, tehotenstvo by bodlo 😉
ahojte, dievcata.. cistou nahodou som sa sem dostala a mala by som par otazociek, ak mozte , poradte. Takze asi par zakl. info, mam 29rokov a sedemrocnu bambulu doma. Prve tehotenstvo bolo rizikove a napchavali ma najskor proverou na upravu cyklu, neskor clostilbegytom a podarilo sa mi uz o mesiac po uzivani "nacikat" dva pruzky 🙂 Mam teraz ten isty problem. cyklus mi chodil lazo plazo, dr. mi odporucila antikoncepciu, ale bola som z nej nenormalne naladova, podrazdena, s migrenami, ked ju zmenila, tak ziadne uspechy. takze som ju vysadila pred cca mesiacom. Dnes som podla FF kalendara 43.DC a vyzera to, ze menzes v nedohladne. Vyvolavacku mi dr. moc davat nechce. CItala som tu prispevok o fytosoji a kupila som si to. V navode je, ze rano a vecer po jednej tabletke ale citala som tu i ine davkovanie. Viete mi poradit.. v principe by som sa bebe nenahnevala a tak by som bola rada, keby sa ten moj cyklus nejak znormalizoval. Posobi to vlastne i na ovulku, ci ako? Dakujem moc moc za odpovede a prepacte chaoticke otazky 🙂))
Baby neviete preco mozem mat endometrium az 16 mm, ked som 39. DC, tehu nie som a este som ani len nemala tento cyklus ovulaciu. Citala som vraj to moze byt naznak nadoru a srasne sa bojim 😢
@bambul7 ahojky vitaj medzi sojovkami aj ked ja uz k nim nepatrim akosi mi tu je dobre 🙂 a skusim poradit
tak soju skusit mozes, niektorym tu naozaj skratila cyklus a dokonca dopomohla k ovulke. Sojove izoflavony ti nastartuju vajecniky, len davkovanie ine ako je pre zeny v klimakteriu. Takze ked nahodou dorazi ms skus tieto davky: 2-3-4dc 175mg , 5-6dc 200mg (najlepsie rano) odporuca sa pit viac tekutin, vedlajsie efekty co tu kocky spominali bolest hlavy (treba viac pit) a nafukovanie. Potom dalsia z rad od toho 7dc pit stavu z cerveneho grepu 0.3-0.5l denne az do ovulky. najlepsie bude ak si ten cyklus budes merat aj BT a uvidis ci ovu pride alebo nie 😉 soja zvykne zaberat v druhom az tretom cykle, tak skus a budeme ti moc drzat palce 😉 !
p.s. precitaj si z prvej strany tejto temy prilozene linky od Soldi a Ellly...dozvies sa o tom vsetkom viac.

@yasminne cykly mam cca 29 dnove. nevedela som, ze to musim sledovat este aj ovu testami - to mi potom je to meranie BT naprd 😀 , to si radsej pospim a nie ako blazon este aj cez vikend vstavam na budik 😀 😀 . ale dakujem za odpoved