icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

nat28
25. máj 2011

@yasminne ahojky, vraj tehotenstvo vylucit nevie, ale zato ja viem kedy sme naposledy s muzom boli spolu a to by uz test potvrdil 😉 Ale tiez sa dr cudovala ze mam take endometrium, plus ta BT sa stale drzi nad 37,1 a nie som tehotna. Mam prist znova o tyzden na sono, ale vyzera to, ze budeme musiet zacat stimulovat, kedze pri 40 DC sa este ani neblizim k ovulke. Ale to je u mna typicke, taketo cykly 😖

bambul7
25. máj 2011

yasminne, dakujem za privitanie a tipy. Este ma napadlo... ja vlastne tiez tu vyvolavacku nejak nechcem, i ked pravdepodobnost, ze som tehotna asi moc nie je (nie, ze by sme sa nesnazili,ale asi mi to trosku bude sramotit, kvoli tej HAK/ divne, ze mi vobec od vtedy ani len "menzesovy pocit" neprisiel,i ked posledny tyzden striedavo pride nejake to pichanie pri vajecniku), nemate daky prirodny tip, ako si k mrske dopomoct.. aby som mohla zacat uspesne pripadne novy cyklus? Ja som sa do symptotermalnej metody totiz zahryzla iba minulu stredu. Nejak sme s drahym to bebe akutne neriesili, (skor som cakala na jeho vyjadrenie, aj ked ja osobne som velmi chcela, no a ked som videla, ako nadsene mi to navrhol konecne sam, tak by som to brala aj hned (viem, viem.. nesmiem si to tak pripustat 🙂))

bambul7
25. máj 2011

babulky, mozte mi este raz zopakovat tamtie tipy aj s alchemilkou? Nejak pri malej teraz nestiham vsetko snorit (zaaaase chora)a mam chaos trosicku. dakujem 🙂

yasminne
25. máj 2011

@bambul7 Ahojky ak chces rozbehnut menzik tak skus stravou zohriat organizmus myslene tak zw napr. jedla pikantne ale z cili nie korenia. a zazvorovy caj z cerstveho zazvoru a med, skorica ...teraz ma viac nenapada... skus nieco poguglit. no a alchemilka ta sa pije od zaciatku ms do ovulky, alebo mozes aj matersku kasicku ak nemas alergiu na med. vecer ti skusim poslat jeden link na tu ms...teraz nestiham. Kedy si vysadila hak? daj si min tie 3-4mesiace pauzu od snazenia 😉

yasminne
25. máj 2011

@nat28 ja som z teba nejaka dopletena 🙂 dr. ti brala krv na hcg a vylucila tehotenstvo ked tvrdis ze tehotna nie si? a teraz chces zacat stimulovat na ovulku? som akosi mimo...

bambul7
25. máj 2011

Yasminne, ja som brala HAK iba dva mesiace 🙂 Proste mi to vysadila, lebo sa mi objavila polovica vedlajsich ucinkov od bolesti hlavy, cez menzes trvajuci 10 dni a spinenie bezmala zbytok mesiaca, az po totalne zmeny nalad, isla som si na nervy uz aj sama sebe 😀 V podstate som ani nedouzivala cele balenie. POdla dr. uz davno neplati nejaka pauzicka, tak neviem. Ja sa nejak zas extra nesnazim (i ked v kutiku duse by som celkom rada mala pozitivny testik), v podstate sme si povedali, ze to nechame na prirodu, ale kedze poznam moj blaznivy cyklus a ako som to mala pri malej, tak ma napadlo, ze tieto sojove zazraky by mi mozno mohli pomoct bez toho, aby som do seba pchala vsetky tie "zazracne" lieky na predpis 🙂))

yasminne
26. máj 2011

@bambul7 tak pokial si HAK nebrala dlhodobo tak pauzu davat nemusis (avsak kto berie hak a chce potom otehotniet mal by telo precistit a pripravit na tehotentstvo), a je dobre ze to beriete tak volne 😉 tak uz len nech nabehne novy cyklus a uvidis ci Ti soja pomoze. inak poradim ak niekomu adresujes prispevok tak klikni napr. pod mojim prispevkom na "odpovedz" alebo priamo do textoveho okna daj najskor "@" a potom nick. je to tak prehladnejsie a ja viem ze mi niekto pise 😉
aj mas za sebou nejake vysetrenia aspon na HP (hormonalny profil) hormony by mali byt v rovnovahe a mozno je nieco v neporiadku kedze cyklus robi taku sarapatu... tvoj lekar vie o tom ze by ste chceli dalsie, robil ti nejake vysetrenia?

ladybirds
26. máj 2011

@yasminne ahoj, uz si mi radila ohladne soji. prvy cyklus som brala 75,75,100,100,125, teraz som si dala o jednu tbl denne viac a zacala som s nou 2DC. Dnes som bola na gynde (som 11DC) a folik ma len 12,4mm. 😒 Doki odporucil sexik cez vikend 😉 nie je malo tych 12,4mm? terraz som sa docitala, ze denne narastie 2mm.. teoreticky by do 15DC (vtedy mavam ovu podla BT) mohol dorast a prasknut.. dufam, ze bude vajicko pripravene na oplodnenie.. nevies mi este nieco poradit, aby som zvysila sance uspesnosti? 😔

bambul7
26. máj 2011

@yasminne dakujem 🙂 Nejak som vysla z tychto for, naposledy som vypisovala v dobach, ked som riesila oducanie od plienok 🙂) Na ten novy cyklus cakam uz dlllho. Dnes uz 45DC a nicovite nic, akurat som pozerala ten moj graf a teplota bola nizsia, potom sla hore, v sobotu to bolo uz 37,4 a potom to slo dole a dnes opat dole, ale skor to bude asi i tak irelevantne, kedze som cely minuly tyzden bola "nachcipana". Som zvedava, ci ta potvora pride, alebo co.
Inak mi tato dr. nerobila HP, ale pokial si pamatam, tak pri malej mi to vtedy poriadne saskovalo , nakoniec po x mesiacoch uzivania duphastonu a provery a neviemcoho vsetkeho mi dali ten clostilbegyt a hura, bebe na ceste hned v podstate. Ja som inak po konizacii (9/2009), ale podla dr. by to nemal byt problem. Sono a take tie bezne krvne testy vratane nejakeho steru na bakterie boli v poriadku pred dvoma mesiacmi Tato moja dr, kam chodim teraz, tak to neriesi. Ja som jej spominala, ze uvazujeme o babatku, ale kedze sa stahujem o dva tyzdne do ineho mesta, tak viac menej to ignoruje a uvazovala som, ze to uz necham tak a rovno po stahovke u noveho lekara to zriesim, poprosim ho o vsetky vysetrenia . Aj preto sa nejak s tou vyvolavackou nenahanam...

yasminne
26. máj 2011

@bambul7 No mas to akesi pestre, tak pekne to nechaj vsetko plynut, prestahujete sa, zabyvate sa, ms dorazi, zajdes za novym dr. a potom to uz pojde ako po masle. Kam sa stahujes ak sa smiem spytat? 🙂 Ja vcul riesim opacny problem ako ty potrebujem ms oddialit o par dni, budeme s manzelom odcestovani a chcem hned dalsi cyklus ist opat na inseminaciu...

yasminne
26. máj 2011

@ladybirds Ahojky takze folik urcite podrasta, teoria je ze pri 20mm praska, skus si zajtra alebo v sobotu urobit ovu test 😉 mas online graf? rada by som nieco este poradila ale okrem lubrikantu na podporu pocatia bud preseed al. concieve plus ma nic nenapada, stava z cerveneho grepu na plodny hlien...a to tak asi vsetko 😉 soja zabrala u snaziliek na druhy az treti cyklus. je dobre ze si zvysila davku. skus tie ovu testy. drzim palce a zelam prijemny snazilkovsky vikend 😀

nat28
26. máj 2011

@yasminne ahoj 😉 krv mi nebrala lebo som jej povedala ze som si robila uz 6 testov. Kedze sme dlhsie neboli s mm spolu, po 3 tyzdnoch by mi tie testy uz daco ukazali hadam. K tej stimulacii, dr. sa vyjadrila tak, ze u mna asi ina moznost nebude, kedze taketo dlhe cykly som mala aj pred otehotnenim a aj po kyrete to ma u mna stupajucu tendenciu - kazdy mesiac sa mi to posuva, zatial som 41 DC a bez ovulacie. V utorok idem na sono, no a ten dalsi cyklus uz asi zacneme stimulovat. 😉

bambul7
26. máj 2011

@yasminne stahujem sa do Kosic 🙂 Tak trosku dufam, ze mozno aj ten stres posobi predsalen, i tie lieky.. a ktovie.. mozno proste som len z tych smoliarok, co potrebuju dopomoct k normalnemu cyklu a ovulacii .. zmakneme snad 🙂

dicinka1
26. máj 2011

ahojte baby.buduci mesiav začnem s clostylom..viete mi poradit ako ho mam brat?od oktoreho dna cyklu?mam dost dlhe cykly..
@yasminne možeš mi poradit?soldi tu už asi nechodi..

yasminne
26. máj 2011

@dicinka1 no rada by som poradila, ale je lepsie si toto odkonzultovat s lekarom. Ja som brala clomid co je u vas clostil brala som ho od 3DC po dobu 5dni, 50mg/den. no ja s nim nemam dobre skusenosti lebo mam i bez neho nizku sliznicu a tento liek mi ju este viac znizili takze nebolo sance aby sa oplodnene vajko uchytilo 😒
za dlhymi cyklami treba hladat pricinu, mozno nie su vyvazene hormony v tele a najskor by som poriesila toto 😉

yasminne
26. máj 2011

@bambul7 asi to chce cas kym sa vsetko okolo teba da do normalu potom uvidis ked budes v pohodicke vsetko poriesene tak aj cyklus bude lepsi, treba verit 🙂

bambul7
26. máj 2011

@yasminne Je to mozne. BODAAAAJ BY 🙂 len uz ma to stve.. 45 dni je predsalen dost. Klasicky to pride, ked sa mi to najmenej bude hodit 🙂 Napriklad buducotyzdnovu stahovku :D

dicinka1
26. máj 2011

@yasminne ja som sa pomylila..myslela som že bud. cyklus začínam s fytosojou..ja som ale truba..teraz mam clostyl..

bublinka11
27. máj 2011

Ahojte, mam iba otazocku. Uzivala som teraz 2 cykly soju, ale necitim nejaky ucinok. Ovu sa mi trosku este posunula, mavala som ju 17 - 18 DC, teraz som ju mala az 19 - 20 DC. Uzivala som davku 70 mg 3 - 5 DC a zvysne 2 dni 90 mg. Mam davku zvysit? Ak ano, na kolko mg?
Ovu mavam pravidelne, predtym som uzivala clostil 1 tabletku denne 3 - 7 DC:

yasminne
27. máj 2011

@dicinka1 ako dlhe cykly mas? ovu byva? prosim napis vzdy viac ja nestiham hladat v teme 😉

@bublinka11 urcite zvys davku: 3-4-5DC 175mg a 5-6DC 200mg (nezabudni tekutin viac) drzim palce 😉

bublinka11
27. máj 2011

@yasminne dakujem Yasminne, nie je ta davka moc vysoka??? Lebo je o viac ako 100% vyssia, ako som brala...nic sa mi nestane? 🙂

dicinka1
27. máj 2011

@yasminne ahojky..ovu nemavam..a mala som niekedy 35 dnove cykly..teraz mam aj 45 dnove a viac..bez vyvolavačky niekedy ani nedostanem..dakujem ti,že sa snažíš pomôct..

yasminne
27. máj 2011

@bublinka11 nie nestane, mohla si kludne zvysit uz v druhom cykle 😉 ak nezareagujes na tuto davku, aspon tak ze by ovu prisla skor tak neviem...nechodis na folikulometriu? mozno v tomto cykle by nezaskodilo si dohodnut s dr. rande nech ti pozrie okolo toho 12DC ci sa tvori folikul a aky je velky.

yasminne
27. máj 2011

@dicinka1 tak skus aj ty rovno tu istu davku co som pisala bublinke teda: 3-4-5DC 175mg a 5-6DC 200mg (nezabudni tekutin viac). uvidime ci ovulka nabehne 😉 nahodou si neznacis BT?

bublinka11
27. máj 2011

@yasminne skusim zvysit davku. A uvidime...
Nechcem ist k lekarke, lebo ta sa mi vyhrazala clostilom, kedze moje cykly su predlzene...ona je za striktny 28 dnovy cyklus, kedy ovu byva na 14 den. Akonahle som ju mala neskor, chcela nasadit clostil a tomu sa chcem vyhnut. Cize preto aj soja a ak sa to zlepsi u mna, vtedy k nej pojdem 🙂

evkapo
27. máj 2011

ahojte snazilky,
dlhsie som nic nenapisala, ale mam dost zlozite obdobie.
Budte opatrne so sojou!!!!!!
Ja som brala soju 2 cykly, najskor som bola nadsena, podla BT som mala ovulku. Teraz druhy mesiac to bolo akesi zvlastne, mala som stale vysoku teplotu a mierne bolesti v podbrusku. Myslela som si , ze zapal. Teraz si hovorim, kiež by som mala pravdu.
Lekar mi zistil 6 - 7 cm cystu, ktora mi vyplna cely vajecnik. Nie je nebezpecna, obsahuje len vodu, ibaze je tak velka, ze mi destruuje cely pravy vajecnik. Ani lekar nevie, ci sa mu podari zachranit mi ho. 2. juna idem na operaciu.
Obvinujem sa, ze som ponukla cyste zivnu podu na to, aby mohla tak narast (mam na mysli soju, vitamin E a zinok), i ked doktor vravi, ze to nemohla byt pricina. Ale nevie, my berieme soju vo vyssich davkach.
Takze snazilky, budte opatrne !

dicinka1
27. máj 2011

@yasminne značila som si,ale ked som videla,že ovu nenabehla..tak som sa na to vys...ala 😉

dicinka1
27. máj 2011

@evkapo to ma mrzi..verím,že sa vaječník zachrani....držim palce..budem na teba toho 2 juna mysliet..až sa teraz bojim ja o seba..aby som to s nou neprehnala..

sarafortuna
27. máj 2011

@evkapo , ahoj... tak to je fakt na figu.. a možno najhoršie je to, že človek si domýšľa že z čoho to je... možno to nebolo zo sóje, no ale aj ja mám také isté obavy, lebo na jednom vaječníku sa mi robia na folikulárne cysty, alebo proste folik nepraskne, tak sa bojím, že čo to spravi u mňa, keďže FSH mám v poriadku, skôr je problém v LH a možno "čistote" vaječníka..

tak držím palce, nech ta cysta odíde... alebo nech ju pekne prepichnú a vaječník ostane 😉

dicinka1
27. máj 2011

jeeeeeeeeeej..teraz mi došla akurat soja..http://www.mojalekaren.sk/fytosoja-forte-60cps/