Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@sarafortuna dakujem za odpoved..
Co sa tyka HP, myslim, ze nieco mi dr. robil.. totiz po MA som zmenila lekara, kedze ten predosly kvazi dr to mal na haku aj pocas toho mojho smutneho kratkeho tehu. Len som sa akosi este nedostala po vysledky, lebo som mala prist so skompletizovanou hemoskou a tiez tymi genetickymi.
Mne dali na krv zatial vessel due, mam sa zastavit, ak otehotniem. No a tento doktor je inak celkom sympos, vysvetluje a tak. Len ja, truba netrpezliva :/ sa teraz dost zozieram, lebo FF mi ovulku ukazuje, ale presne ako pises, tak minuly cyklus som polovicu cyklu prespinila, teraz od 5.DPO uz treti den opat spinenie a asi to normalne nie je.
Ten agnucaston je co, prosim ta? Da sa to kupit bez receptu? Zatial si davam Femibion 800 od zaciatku tohto cyklu. Sarapis nahodou nie je podobny ako fytosoja forte?Neda sa to nahradit? Zostala mi doma totiz takmer cela krabicka . Prepac za tolko otazok, ale naozaj pookreje clovek na dusi, ked ma aspon takto virtualne niekoho, kto ho chape a poradi 🙂))
@bambul7 sarapis je z medových "produktov" - včelia kašička a pod. a sú tam aj vitamíny a minerály...
ak máš ale ovu a teploty sa budú držať, tak potom je možno problém v žltom teliesku a v tej poovulačnej fáze - a na to je dobrý Agnucaston, prípadne ti dr. dá podľa HP Dufaston,
@sarafortuna Duphaston mi odporucili uz po kyretazi, ze zrejme bude potrebny, ale moj doktorko si chcel pockat na kompletne vysledky vsetkych tych testov a ako pojdu tie prve dva cykly... vidim to tak, ze pockam na MS (ak sa vobec dockam), no a ak zameska, tak si tam zabehnem a rovno mu supnem tie kila papierov 🙂 Takze , myslis, ze tu fytosoju momentalne asi zbytocne davat, ze? Co sa tyka ovusky, tak podla grafu mam, ale teploty po nej su teda dost strasidelne, behaju hore dole... ono skor to asi ten graf este vzal do uvahy aj polohu krcka a hlienik.. pozerala som, ze Agnucaston je po dohovore s lekarom najlepsie. Este som sa ta chcela opytat, (strasne zlata si, ze so mnou zabijas cas 🙂 ), alchemilka sa doporucuje iba do ovulky?
@bambul7 , áno... ale podľa mňa sa nič nestane, keď aj po ovulke, len menej... ona robí neplechu hlavne vo vyššom štádiu tehotenstva - keď vieš, že si tehu, tak ju už nesmieš. 😉
Super potom. Myslim, ze vo vyssom stadiu tehotenstva si to uz vsimnem 🙂)))))
Ahojte baby, chcem vás povzdbudiť a dodať vám nových síl do snaženia 😉 Dnes je to rok, čo som vyskúšala phytosoyu a hneď ten cyklus sa podarilo 😉 Teraz mi tu spinká skoro 3 mesačná slečna.. 😀 Podarilo sa nám to po 9 mesiacoch snaženia (viem, že to nie je veľa) a 3-och neúspešných cykloch IUI. Už sme sa chystali na IVF. Mám syndrom PCO. Verím, že mi k otehotneniu pomohla phytosoya a určite nemalú mieru v tom zohralo aj to, že moje vaječníky boli po predchádzajúcich stimuláciách "nakopnuté". Tak baby, prajem veľa šťastia, nech si nájdete v januári 2 čiarky, tak ako ja. 😉
@elllla @soldi Ahojte ! chcela by som sa s vami poradit. Menzes som 3 mesiace nemala, zaciatkom novembra mi gyneko pichla vyvolavacku, menzes prisiel 20. 11. Zaroven od 16DC do 25DC uzivam duphaston 2x1 tbl. Menzes prisiel ukazkovy, na 28DC. Teplotu si meriam cca od polky toho cyklu, neviem teda ci ovu bola - ale ku koncu sa mi teplota znizovala (moze to byt znak, ze ovu bola) ?
Kedze som sa chcela vybrat aj trochu prirodnou cestou, uzivam gynex - zajtra zacinam po tyzdnovej pauze. Od 1DC pijem alchemilku. Gyneko mi povedala, ze uvidime co spravi duphaston a neskor by mi urobila horm. profil. Chcela som si ho dat ale spravit uz teraz, ordinuje vsak az 9.1. Dozvedela som sa dobre referencie na fytosoju - tak som si ju naordinovala od 3DC (vcera). Zacala som 3tbl (jedna ma 25mg). Dnes som chcela dat 4, lenze dala som si 2 rano a ze vecer si dam dalsie 2. Musia sa uzit naraz? A zaroven sa chcem spytat, ako by som ich mala uzivat dalej?
Moze tento plan byt v takejto zostave? Zrejme je to troska chaoticke, ale dakujem za odpoved a radu !!!
@sarafortuna ahoj ja sa chcem spýtať, či môžem ten sarapis jesť 4-8DC tri tablety a potom od 18-24DC beriem duphaston, tiež som po MA a po kyrete, mám teraz pred druhou ms odvtedy, ale zas mi mešká, prvú ms som dostala po 6týž. a teraz už je 5týž. a ms nikde ☹ stačia aj tri tabletky sarapisu denne?
nie je to bielooraanžová krabička táto http://www.mojalekaren.sk/phyto-soya-60cps/ a je v tom nejaký rozdiel, že od akej firmy máš?
Baby prosim o radu, mozem uzivat sojove isoflanovoidy ked este odsavam materske mlieko????
soldi
Ahoj, Chcela by som sa spýtať, či by si mi odporúčala užívať sóju, ak mi zistila lekárka poruchu funkcie vaječníkov. Lekárka povedala, akoby mi vaječníky pracovali z posledného. Mám trombofíliu čiže hormóny nemôžem užívať. Mám len 35 rokov a nemám žiadne deti. Vieš mi niečo poradiť na podporu vaječníkov? Ďakujem
zajtra začínam brať soju, držte päste, aby mi nebolo z nej zle 🙂
@soldi
Endokrinologička mi robila hormonálny profil a tam sa ukázalo. Povedala, že len jeden výsledok to ukázal, hoci mi povedala, že o pol roka zopakuje tie isté testy, či sa to potvrdí alebo nie. Takmer rok som nemala menštruáciu, od augusta mi samo naskočilo, ale v decembri mi vyšli výsledky zlé a povedala, že je podozrenie na poruchu funkcie vaječníkov, potom ma poslala aj ku gynekológovi a potom sa zváži aj genetika
@andrea76 ak nemas este deti, tak by som na Tvojom mieste bezala do centra asistovanej reprodukcie, tam robia komplexne vysetrenia, ktore bezny gyn nepozna. neviem o aku poruchu sa presne jedna, ale pokial by islo o predcasne zlyhavanie vajecnikov, tak to je bohuzial viac menej neliecitelne. cize treba co najskor vyuzit moznosti na oplodnenie, kym je este cas.
polopatisticky: kazda zena sa narodi s urcitym poctom vajicok. predcasne zlyhavanie vajecnikov znamena, ze tie vajicka dochadzaju.
nemusi ist pravdaze o tento problem, nemas niekde vysledky toho testu? alebo aspon ze ktory hormon bol zly? nebol to FSH? AMH Ti nebrali?

@bambul7 , ahoj, ja by som odporúčala spraviť HP u lekára, a nech ťa rieši lekár... je pravda, že po MA ti asi povie, že "dajte telu čas" ... ja som sa z MA dostávala asi 1 rok, resp. 1,5...
nakoniec mi dosť pomohol Sarapis.. mala som niečo podobné ako ty...
chodila som aj na folikulometriu, foliky rástli ale asi nepraskali a začala som od polky cyklu špiniť až slabo krvácať a tie cykly boli anovuláky-... no hrôôôza, psychike to po tehotenskej strate veru nepomáha. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
doktorka ma začala "liečiť" dufíkom, no v podstate to veľmi nepomohlo, akurát som nešpinila a ovu si chodila ako chcela - niekedy aj počas MS - lebo MS som mala iba z liekov - nie prirodzenú...
tak som sa naštvala a skúsila Sarapis ... nasadila som ho a prvý cyklus bol OK ...prišla ovu a žiadne špinenie, postupne som dávky znižovala a brala ho iba v to "kritické obdobie" 10dc - 15dc resp. do potvrdenia ovulky...
Som 3. cyklus od nasadenia Sarapisu a 3 ovulky za sebou 😉 😉 😉 😉
Tiež mám genetický problém s krvou, tak si už pichám prekoncepčne fraxiparín...
Neboj, nezúfaj, pekne bojuj, nedaj sa odradiť lekármi - tí niekedy rozmýšľajú ako stroje a naprogramované automaty - čo mňa veľmi ubíja.. 😒 😒 😒
Tiež mi veľmi pomohol Agnucaston - dlhodobo asi 6 mesiacov som ho brala a z blbých dlhých neovulačných cyklov som sa dostala na krásne ovuláky a na 6. som potom otehotnela - bohužiaľ neúspešne...
Takže zhrniem môj monológ: 😀 😀 😀 😀
- odporúčam Agnucaston, Sarapis, a vit. E + B-čka... a trpezlivosť.. 😉