icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

franzziska
24. feb 2012

@janielik87 TOTO CO SPOMINAS MA PRINIEST OVULKU? 😀 😝

soldi
autor
24. feb 2012

@luga konkretne hodnoty spermiogramu nemas?

@janielik87 pokial mas hormony v poriadku, tak preco Ti predpisoval clostil? na endokrinologii si nebola?
soja je ok.

slasima
24. feb 2012

mne soja posramotila cely cyklus.... :(

soldi
autor
24. feb 2012

@slasima a brala si ju podla presne urceneho davkovania a mala si predtym problem s cyklom?

soldi
autor
24. feb 2012

@franzziska co riesis?

franzziska
24. feb 2012

@soldi co ci riesim? pytala som sa kamaratky ako prist k ovulacii..na ten vyrobok

soldi
autor
24. feb 2012

@franzziska som nepochopila toho smajlika za tym 🙂 a to velke pismo.
a ano, soja moze pomoct k ovulacii.
i ked ja skor preferujem hladanie pricin nez riesenie nasledkov, bohuzial pre zdravotnictvo je vyhodnejsie riesit len tie priciny 😒

slasima
24. feb 2012

@soldi hej brala...a predtym som mala krasny 28dnovy...a po 2mesiaci my zacal skakat aj na 36 ...26...24...a tak :( ale uz sa to trosku urovnava :P

soldi
autor
24. feb 2012

@slasima a preco si vlastne brala soju, ked si mala pravidelny cyklus?
soja cyklus skracuje 🙂

franzziska
24. feb 2012

@soldi a je soja vhodna ak vobec nemam menzes?

slasima
24. feb 2012

bolo mi poradene ,ze do 3mes.otehotnieme

slasima
24. feb 2012

@soldi bolo mi poradene ,ze do 3mes.otehotnieme

janielik87
24. feb 2012

@soldi no mne doktorka predpisala clostil...pretoze som chodila na folikulometriu a nic na nej :( cize asi preto...ze mi foliky sa netvorili vobec...neviem ale preco... Najprv mi dala len duphaston, aby som mala pravidelny cyklus, ze potom sa to urovna..ale neurovnalo, nebola aj tak ovula...
A teraz som si robila testik ovu a je negativny, cize ani tento cyklus bez clostilu z toho asi nic nebude http://www.fertilityfriend.com/home/39cd75

janielik87
24. feb 2012

@franzziska no ja to chcem skusit ako nahradu clostilu

franzziska
24. feb 2012

@janielik87 a ono je to 100% nahrada?

soldi
autor
24. feb 2012

@franzziska zalezi na tom, co je pricinou toho, ze nemas cyklus.
a nie, soja nie je 100% nahrada clostilu, funguje na uplne inej baze.

@slasima a to Ti kto poradil????

@janielik87 a v ktore dni si chodila na folikulometriu? predtym si mavala ake cykly? na tom vysetreni stitnej zlazy si nebola? spermiogram mate v poriadku? vajcovody mas priechodne? netrpis na caste zapaly?

luga
24. feb 2012

@soldi , mam, ale tak toto je tema o soji 😅 ... na spermie sme uz vyskusali milion veci a ide to dole vodou ...

soldi
autor
24. feb 2012

@luga ja kafrem aj do spermiogramov, preto sa pytam 🙂
ak chces, pozri sem: http://www.emimino.cz/diskuse/meranie-bt-39823/

su tam aj tipy na zlepsenie spg. dala to do kopy kamoska, ktorej povedali, ze jej muz ma vsetky spermie mrtve a ze maju ist na ivf s darcovskymi.
nasadila mu brutalny koktejl vitaminov a hned na to prirodzene otehotneli 😵 ich dievcatko pred mesiacom oslavovalo prvy rocik 🙂

luga
24. feb 2012

@soldi , dakujem za link 🙂 ... napisem ti IP

janielik87
24. feb 2012

@soldi zapaly nemavam, fyziologicky som v poriadku uplne - co sa tyka priachodnosti vajcovodov, aj maternice , aj vsetky tie veci okolo... este ani raz som nemala problemy s mechurom (klop klop klop), mala som akurat tak mykozy z HAK, ale tu som brala za zivot tak asi rok dokopy... vzdy mi z nej daco bolo. Z akejkolvek.
Uz si nepamatam kedy prsne som bola na krv na HP. :( To bolo este minuly rok v aprili naposledy. Na stitnu som vtedy bola u obvodnej na odbery a mala som vsetko ok, to bolo koncom augusta.
A spermiogram mame nedobry....preto mi teraz aj vysadila lieky dokina. Aby sme ho dali dokopy. Mame malo spermosiek, ale mm berie vitaminky, tak snad pomoze. Nie je to katastrofa, su zdrave a aj pohyblive, len malo ih je.
A cykly som mavala vzdy okolo 30-33dni...az minuly januar sa to zacalo kazit na 37 a viac dnove. Mala som vraj malu cysticku, co mi praskla. Ale dokina uz len videla po nej tekutinku. Odvtedy som cysty nemala.

janielik87
24. feb 2012

@franzziska nie nie je 🙂 ale ja to tiez len kukam a omrkavam a chcem vyskusat...pytaj sa radsej nejakych "znalych temy" 🙂 ;)

deni73
25. feb 2012

Ahojte, zostalo mi 27 kapsúl Fytosoje forte, ak to užívate, ozvite sa, je mi to ľúto vyhodiť, exp. 2014.

andreaspilova
26. feb 2012

@elllla Ahoj, vedela by si mi poradiť? Aj ja som brala clostil 2 mesiace za sebou a teraz jeden mesiac mam prestavku. Clostil som brala 2 tbl - 2x denne (rano a vecer jednu), od piateho DC..
Pri uzivani clostilu som aj bola na folikulometrii, a to na 8 DC - folikuly boli 3, velkost do 8mm, a potom na 14 DC, a tam vraj boli folikuly tiez iba do 8 mm. Asi dalej nerastli. Po oba mesiacia e som mala kratsi menzes, obvykle 5 dni, teraz iba 3 dni. Takze onicom.
A chcela by som vyskusat soju. Kolko ich mam brat a ako dlho? Dakujem.

jania023
26. feb 2012

@andreaspilova Ahoj niesom Ella ale moznoo ti poradim ..zavisi aku mas soju..kup si soja forte 500 a davkovanie je nasledovne..kedze si uz po clostile tak treba trocha viac tej soji ako obvykle...n 5dc zacnes tak ako clostil....prvy den 120mg-5tabletiek naraz zapit vodou,druhy a treti den 6 tabletiek a 4 a 5den 7 tabletiek...inac pozor po soji je ovi niekedy aj hodne skoro ja som raz brala 3-7dc a ovu boola na 10dc c inak mam 17dc..

ocelotka
3. mar 2012

Ahoj děvčata, prosím o radu - už druhý cyklus užívám soju. Minulý jsem velmi silně pociťovala ovulaci bolestmi a měla jsem ji potvrzenou i ovu testy. Tento cyklus jsem měla stejné bolesti cca 10 DC a dnes 13 DC jsem si udělala ovu test a je pozitivní a opět se dostavily bolesti. Je možné že stimulací sojou mohla ovulace proběhnout dvakrát? Díky

micak
3. mar 2012

Mozem fytosoju, ak mi zistili autoimunitny zapal stitnej zlazy, ale funkcia stitky je v norme? Vdaka !

micak
3. mar 2012

a mam PCOS

zuszana
4. mar 2012

@ocelotka dvakrát nie, ale ovulačné bolesti sú pár dní pred ovuláciou až do dňa ovulácie, takže ovu bola podľa mňa ten 13DC 🙂

ocelotka
4. mar 2012

@zuszana díky za odpověď, asi to tak bylo.
A ještě dotaz - po dvou cyklech se doporučuje soju vysadit že? Na jak dlouho? díky

zuszana
5. mar 2012

@ocelotka myslím, že aj na jeden cyklus stačí, ale to neviem presne, ja by som si dala pauzu asi 2 mesiace a potom zas 🙂