Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@luga konkretne hodnoty spermiogramu nemas?
@janielik87 pokial mas hormony v poriadku, tak preco Ti predpisoval clostil? na endokrinologii si nebola?
soja je ok.
mne soja posramotila cely cyklus.... :(
@franzziska co riesis?
@soldi co ci riesim? pytala som sa kamaratky ako prist k ovulacii..na ten vyrobok
@franzziska som nepochopila toho smajlika za tym 🙂 a to velke pismo.
a ano, soja moze pomoct k ovulacii.
i ked ja skor preferujem hladanie pricin nez riesenie nasledkov, bohuzial pre zdravotnictvo je vyhodnejsie riesit len tie priciny 😒
@soldi a je soja vhodna ak vobec nemam menzes?
bolo mi poradene ,ze do 3mes.otehotnieme
@soldi no mne doktorka predpisala clostil...pretoze som chodila na folikulometriu a nic na nej :( cize asi preto...ze mi foliky sa netvorili vobec...neviem ale preco... Najprv mi dala len duphaston, aby som mala pravidelny cyklus, ze potom sa to urovna..ale neurovnalo, nebola aj tak ovula...
A teraz som si robila testik ovu a je negativny, cize ani tento cyklus bez clostilu z toho asi nic nebude http://www.fertilityfriend.com/home/39cd75
@franzziska no ja to chcem skusit ako nahradu clostilu
@janielik87 a ono je to 100% nahrada?
@franzziska zalezi na tom, co je pricinou toho, ze nemas cyklus.
a nie, soja nie je 100% nahrada clostilu, funguje na uplne inej baze.
@slasima a to Ti kto poradil????
@janielik87 a v ktore dni si chodila na folikulometriu? predtym si mavala ake cykly? na tom vysetreni stitnej zlazy si nebola? spermiogram mate v poriadku? vajcovody mas priechodne? netrpis na caste zapaly?
@luga ja kafrem aj do spermiogramov, preto sa pytam 🙂
ak chces, pozri sem: http://www.emimino.cz/diskuse/meranie-bt-39823/
su tam aj tipy na zlepsenie spg. dala to do kopy kamoska, ktorej povedali, ze jej muz ma vsetky spermie mrtve a ze maju ist na ivf s darcovskymi.
nasadila mu brutalny koktejl vitaminov a hned na to prirodzene otehotneli 😵 ich dievcatko pred mesiacom oslavovalo prvy rocik 🙂
@soldi zapaly nemavam, fyziologicky som v poriadku uplne - co sa tyka priachodnosti vajcovodov, aj maternice , aj vsetky tie veci okolo... este ani raz som nemala problemy s mechurom (klop klop klop), mala som akurat tak mykozy z HAK, ale tu som brala za zivot tak asi rok dokopy... vzdy mi z nej daco bolo. Z akejkolvek.
Uz si nepamatam kedy prsne som bola na krv na HP. :( To bolo este minuly rok v aprili naposledy. Na stitnu som vtedy bola u obvodnej na odbery a mala som vsetko ok, to bolo koncom augusta.
A spermiogram mame nedobry....preto mi teraz aj vysadila lieky dokina. Aby sme ho dali dokopy. Mame malo spermosiek, ale mm berie vitaminky, tak snad pomoze. Nie je to katastrofa, su zdrave a aj pohyblive, len malo ih je.
A cykly som mavala vzdy okolo 30-33dni...az minuly januar sa to zacalo kazit na 37 a viac dnove. Mala som vraj malu cysticku, co mi praskla. Ale dokina uz len videla po nej tekutinku. Odvtedy som cysty nemala.
@franzziska nie nie je 🙂 ale ja to tiez len kukam a omrkavam a chcem vyskusat...pytaj sa radsej nejakych "znalych temy" 🙂 ;)
Ahojte, zostalo mi 27 kapsúl Fytosoje forte, ak to užívate, ozvite sa, je mi to ľúto vyhodiť, exp. 2014.
@elllla Ahoj, vedela by si mi poradiť? Aj ja som brala clostil 2 mesiace za sebou a teraz jeden mesiac mam prestavku. Clostil som brala 2 tbl - 2x denne (rano a vecer jednu), od piateho DC..
Pri uzivani clostilu som aj bola na folikulometrii, a to na 8 DC - folikuly boli 3, velkost do 8mm, a potom na 14 DC, a tam vraj boli folikuly tiez iba do 8 mm. Asi dalej nerastli. Po oba mesiacia e som mala kratsi menzes, obvykle 5 dni, teraz iba 3 dni. Takze onicom.
A chcela by som vyskusat soju. Kolko ich mam brat a ako dlho? Dakujem.
@andreaspilova Ahoj niesom Ella ale moznoo ti poradim ..zavisi aku mas soju..kup si soja forte 500 a davkovanie je nasledovne..kedze si uz po clostile tak treba trocha viac tej soji ako obvykle...n 5dc zacnes tak ako clostil....prvy den 120mg-5tabletiek naraz zapit vodou,druhy a treti den 6 tabletiek a 4 a 5den 7 tabletiek...inac pozor po soji je ovi niekedy aj hodne skoro ja som raz brala 3-7dc a ovu boola na 10dc c inak mam 17dc..
Ahoj děvčata, prosím o radu - už druhý cyklus užívám soju. Minulý jsem velmi silně pociťovala ovulaci bolestmi a měla jsem ji potvrzenou i ovu testy. Tento cyklus jsem měla stejné bolesti cca 10 DC a dnes 13 DC jsem si udělala ovu test a je pozitivní a opět se dostavily bolesti. Je možné že stimulací sojou mohla ovulace proběhnout dvakrát? Díky
Mozem fytosoju, ak mi zistili autoimunitny zapal stitnej zlazy, ale funkcia stitky je v norme? Vdaka !
a mam PCOS

@janielik87 TOTO CO SPOMINAS MA PRINIEST OVULKU? 😀 😝