Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
Ahojky Holky chcem skusit fytosoju, este som ju v cechach nekupila ale uz minuly mesiac som studovala vase forum a chcem ist teraz do toho, cely zivot som fungovala v poriadku ked sme otehotneli hned na 4 cyklus tak to bolo uplne bajecne avsak bolo to mimodelozne tehotenstvo tak miminko museli odstranit a odvtedy mam problemy s ovulaciou dr mi predpisal proveru ale ked si merem BT ovulaciu nemam a po provere sa automaticky teplota zvysi takze to chcem teraz skusit prirodne so sojo produktom. Zaujimalo by ma oc konkretne znamena 334455 to ako ze na jeden den 3 tablety? dalsie tiez? budem vam vdacna za rady a ak by ste vedeli kde v cechach kupim tu soju fprte tak vam budem vdacna za vase navrhy a rady 🙂
@andreasp hmmm, tento mesiac to vyzera byt zatial bez ovulky.. a ten minuly sice ovulka bola, ale prve, co mi napadlo, bolo: mas vporiadku stitnu zlazu? co hormonalny profil? mam pocit, ze tam bude niekde pes zakopany..
@maciatko248 ahoj, v cechach ju myslim nemaju, ame maju podobnu - fytosoju osteo.. skus sa popozerat po nej.. nepises, ze kedy si mala to mimomat. tehu, takze neviem, ako dlho mas problemy s cyklom.. pises, ze merias BT, tak nam sem hod link na grafik a pozrieme to...
@elllla no ked si spomenula tu stitnu zlazu,uzivam na tu asi 2 roky euthirox, lebo mam trosku znizenu funkciu. Ale ako moja gynekologicka, tak i entokrinolok pri vysetrovani stitnej zlazy mi povedali, ze to nie je "ziadna choroba", kedze uzivam tie lieky, dodam do tela to, co stitna zlaza neprodukuje. Ze "vraj" by to nemalo nijako vyrazne skodit. To mi povedali odbornici.
Moja gynekologicka mi brala parkrat krv na hormonalny profil,a z vysledkov iba viem, ze vraj boli niektore hodnoty trochu posunute, akoby sa vyvijali trochu dopredu. Nic viac mi k tomu nepovedali.
@elllla mimona mi odstranili na konci septembra 2011 a potom prve 1 mrcha dosla ok a adalsie az 50 dnove anovulacne cykly http://www.fertilityfriend.com/home/36e3dd teraz s poverou ukazuje zvysene teploty vzdy ked som uz brala tu proveru tak teplota stupla ale dovtedy nic
Inak cchela som sa spytat nedaju sa tie vitamini nahradit sojovim mliekom, a sojovimi bobulami na tie dni?
@elllla ten posledny cyklus som to vzdala na zaciatku a rozhodla sa nemerat teplotu ale nevydrzala som ...tak preto len tolko par teplot 😒
@andreasp hmmmmmmm, aku davku beries? 25 ci 50? a urcite nie je stitka nim nastavena spravne, ekd stale HP nie je vporiadku.. a gynekologicka by to mala riesit, wrrrrrrr.. neviem, ci soja v tomto pripade pomoze, kedze mam pocit, ze u teba ide o komplexnejsi problem... mozes skusit 3 mesiace soju, popri tom budes merat (ukladaj si niekde grafy, lebo FF ti dovoli ukazat len dva) a uvidime.. skusime prvy mesiac taketo davkovanie a podla toho, ako budes reagovat uvidime, ako nasledujuci cyklus, ok? CD4 125mg/den, CD5-6 150mg/den CD 7-8 175mg/den
@maciatko248 provera ti len dodava progesteron, co nijako neovplyvni rast foliku na zaciatku cyklu.. na tvojom mieste ak chces soju, tak uz od CD2.. nejaku slabsiu davku, asi by som skusila toto: CD 2-3 50mg/den, CD4-5 75mg/den CD6 100mg.. mozno prvy mesiac nic neuvidis, ak nebudes mat nejake problemy (bolesti hlavy, pichanie podbruska a tak), tak druhy a treto cyklus by som to zvysila o 25mg v rovnake dni.. a ide prave o sojove isoflavonoidy s kontrolovanym obsahom, tak by som to urcite nenahradzala len sojou v strave 🙂
@soldi co ty na to? poradila by si este nieco babam?
@elllla dakujem za nazor 😵 skusim tento mesiac aspon budem mat aj viac chute do merania BT aby som vedela ci bola ovulka a ci mi to bude pomahat 😉
tu 75 beriem asi 3 mesiace, co som bola poslednykrat na kontrole u endokrinologa. Si zlata 🙂
Ahojte,
do kolkych dnivacsinou bastane pri fytosoji ovulacia? Uzivala som teraz 2. cyklus. Som 17DC, zacala somod 2DC s davkou 5-5-6-6-7.
Dakujem 🙂
@micak ahoj, ja neviem, kedy nastane ovulacia.. ono to zalezi od mnohych veci.. preto sa snazim pred vypustenim nejakej rady najprv kazdu babulku pochopit - aky mava cyklus, ci ma vporiadku hormony, co uz skusila a ako reagovala apod.. nedavam pausalne radu, ze berte soju podla nejakeho navodu a budete mat v dany den ovu a sup budete tehu..
s problemami so SZ by som soju brala opatrne.. skor by som sa najprv snazila zistit pricinu, preco je problem s ovu a je super, ak sa SZ lieci (aspon 3 mesiace, podla mna velmi rady na nete nehladaj, skor si najdi doveryhodnu endokrinologicku) a ak sa ako-tak daju doporiadku hormony, moze sa skusit soja..
rovnako pozor pri pcos so sojou, posobi podobne ako clostil a moze nastat hyperstimulacny syndrom..
Ahoj dievcata, uz par dni si citam diskusiu, ktora tu je. velmi ma zaujala a ako tu uz niekto spominal aj pomaha🙂 v januari som bola na preventivnej prehliedke a gynekologicka mi povedala, ze vyzera to na problemy s otehotnenim (nevidela vajicko - to povedala). Povedala mi aby som si merala BT, ze "asi" neprebieha ovulacia. Merala som si 3 mesiace, potom jej ukazala grafy a povedala, ze ovluacia ziadna, pretoze som nemala teplotu viac ako 37 a nasadila mi clostybelgyt. Vtedy som sa aj dostala k tejto stranke a diskusii🙂samozrejme po precitani, co to je za liek a dala mi ho bez vysetrenia a bez dalsieho sledovania som si povedala toto brat nebudem. Tak som tento mesiac prvy krat skusila soju. cyklus mam pravidelny 26 dni, mavam bolesti v lavej strane podbruska ale ci je to ovulacia neviem, ovulacny test, ktory som si robila vysiel vzdy negativny. Snazim sa mysliet pozitivne...ale snazime sa nejaky cas, a neviem na com som....ked som si zacala merat teplotu, zapisovala som si to rucne v danom mesiaci, nepoznala som este stranku fertilityfriend. Mala som robene vysetrenia na stitnu zlazu a vraj vsetko v poriadku. mavala som stavy, ze mi bolo prilis teplo a zase zima...tak som sla na vysetrenie ale bolo to vraj len zo stresu a vsetko preslo. neviem dovod, preco nemam ovulaciu...co mi poradite? dakujem🙂
ahojte, neviete niekto kedy u mna prebehla ovulka? http://www.fertilityfriend.com/home/3c0848 alebo ze by este neprebehla? podla grafu prebehla, ale pozitivny ovu test bol az potom. a dnes mi klesla teplota. snazili sme sa na 13. a 14. DC (riadili sme sa testom). dakujem
@elllla ahoj, zacala som so sojou, ale stala sa mi taka vec, zesom pravdepodobne vcera zabudla zobrat... neviem si spomenut ci som brala alebo nie, sa mi vidi, ze skor nie... zacala som od 2 DC, dnes som 6 DC, takze by som dnes mala koncit... ako to teraz urobit, zobrat dnes davku ako za vcera a zajtra akoze za dnes, alebo len dnesnu povodne planovanu davku?

@andreasp hmmmm, to je divne.. za prve je to nezodpovednost lekara, ze ta dalej nesledoval na sone, ako folik rastie.. za druhe nechapem, co sa mysli pod pojmom velkost zodpovedajuca 12 a 16dc, hehe.. to je zase jeden z lekarov, co chcu zene naprogramovat 28-dnovy cyklus a ovu na 14.den??? daj link na tvoj graf, nech kuknem..
a nechapem, preco ti doky dal brat clostyl aj na druhy cyklus, ked ta potom zase nesledoval, ako na neho reagujes.. wrrrrrrr..