Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
ahoj holky nevíte proč se nemůže brát fytosoja při problémech se štítnou žlázou??
Ahojte baby viete mi poradit ci mozem brat soju par dni a potom nasadit clostil?dakujem.niekde som citala ze kazde posobi na nieco ine.
Helou baby, je to tu ešte "živé"?? Mám otázočku. Hovorí sa topiaci sa aj slamky chytá tak mám doma všetko od vit.E, pyridoxínu, listovky, zinok, gynastan, alchemilku a teraz najnovšie čakám na nový cyklus aby som mohla otestovať Macu.samozrejme, neberiem to všetko naraz.Teraz som "čistá" ( 😀 ) tak chcem testovať tú Macu. Poslené 2 cykly som nemala ovulku, teda tento sa mi ešte neskončil ale dnes som už 30DC a ovulka nebola ale už mám predmenštruačné stavy, pažravosť a vaječníky sa hlásia.Tak dávam tomu tak deň-dva a príde to v plnej sile. Je možné že by mi fito sója dopomohla k tomu aby som mala ovuláciu tak ako má byť, nech sa už aj my dočkáme toho malého čertíka/anjelika ?? 🙂
@elllla ahoj prosim ta, poradis mi?? http://www.fertilityfriend.com/home/3a520e stale sa mi viac pretahuje cyklus..a ovulka skace.. tento cyklus som mala fyto soju forte.. som si myslela, ze mi to cyklus skrati a ono opacne.. nevies preco?
Ahoj @elllla. Chcela by som sa spýtať: Môžem si nasadiť fytosóju ak mám pravidelné cykly a chcela by som len podporiť rast a kvalitu foliku? Otehotnieť sa mi nedarí zhruba rok, manžel berie Macu a ja alchemilku. Na sperm. sme zatiaľ neboli.
Fytosóju doma mám a tak by som ju chcela aspoň cyklus, dva skúsiť. Nerozhádžem si s ňou cyklus? Ak si ju nasadím, v akom množstve? To znamená, aké dávkovanie mi odporučíte?
Vďaka za odpoveď.
@elllla ok skusim teda este jeden cyklus..a mam si opat davat rovnake mnozstvo alebo to nejako zmenit? vcera sa mi nakoniec mrcha rozbehla.. mozno to vino naozaj pomohlo, neviem 🙂 normalne som mavala 31 dnove cykly, ale v marci som mala samovolny v nejakom 5-6 tyzdni a odvtedy sa to nemoze ustalit.. preto som chcela skusit fyto soju, ci mi to "neupravi" a neskrati.. inak velmi pekne ti dakujem za rady 🙂
@elllla ahoj Ella. Aj ja ťa prosím o radu ako užívať fytosoju. Dlhodobo som užívala dufaston a on mi úplne zastavil ovuláciu. Brala som ho lebo som nepravidelne krvácala po pôrode, tak mi ho nasadila gyn. No ona sa ma nepýtala kedy mám ovulácu a ani sa to pre to krvácanie nedalo zistiť tak mi ho predpísala brať od 16DC 10 dní a za 3 dni som dostala mrchu. Mala som krásny 28-dňový cyklus ale žiadnu ovuláciu, no a až tento týždeň som prostredníctvom MK zistila, že dufaston sa má brať až po ovulke. Tak by som si chcela nejako sama pomôcť lebo lekárom už neverím a ďalšiu chémiu sa mi nechce brať. Veľmi pekne ďakujem za radu.
ahojte, ja som brala prvy mesiac fytosoju a alchemilku, tak ako je to tu napisane a aj tak som mala anovulacny cyklus. Ked ma zena rozhadzane cele telo, asi nefunguje nic. Najdolezitejsie je byt jednoduche v pohode, cely cyklus.
Ahojte baby, pomohla niekomu táto fytosója? Načo je vlastne dobrá, na rast folikulov? Kebyže to začnem užívať, musí o tom vedieť moja gynekolog? Ďakujem
Ahojte kocky, aj ja by som chcela vediet o fytosoji viac. Mozem ju uzivat aj ked mam pravidelny 28 DC a ovulaciu mam tiez pravidelnu 😉 Chcela by som ju vyskusat. Vdaka za akukolvek info 🙂
Ahoj, holky, můžete mi prosím poradit s užíváním fytosoji? Nemyslím množství, ale spíš jak se to "prakticky" bere. Jednou denně? A je to lepší ráno nebo večer? Nebo se ta denní dávka rozdělí jako když se bere Clostil (ráno a večer)? Nebo je to úplně jedno? Díky moc! 😉
Ja som na tomto fore nasla taketo uzivanie pre jeden kvalitny folikul:
Fytosoja - cena okolo 9 EUR
Den cyklu 5 - 6 / 150mg/den = 6 kapsul, naraz nalacno
Den cyklu 7 - 8 / 175 mg/den = 7 kapsul, naraz nalacno
Den cyklu 9 / 200 mg/den = 8 kapsul, nie som si ista, ci rano 4 a vecer 4 alebo rano 8, to sa mi zda brutalna davka. Pocas dna brat vela tekutin, kedze sa moze prejavit bolest hlavy
Alchemilka
Pije sa od 1 dna cyklu do ovulacie, moze byt sackova aj sypana.
Grepovy dzus 100% - na plodny hlien
Z ruzoveho grepu, kedze je leto, ruzove grepy uz nie su dostat, tak potom klasicky krabicovy.
Pije sa 5 dni pred ovu. 3 dcl denne a 2 dni pred ovu zvysit davku na pol litra denne.
Stred z ananasu
pokrajat a zjest, viac info v tejto teme.
Z inych zdrojov:
Cvicenie: Mojzisova, ja cvicim jogu raz za cas, dobry je aj pilates
Joga: citala som, ze je dobre si urobit raz za cas masaz brucha, este som neskusala.
Na tvorbu hormonov kazdy den: 30g cerstveho masla, nemusi byt, dobre je aj Liptov, 3x do tyzdna pohanku, ma liecive ucinky. Mnozstvo pohanky asi 80g suchej na jednu davku, mandle - nechat namocit na noc 30g, rano osupat hnedu supku a zjest. Vyrobky z kozieho mlieka - maju vyrovnavajucu povahu.
Modry konik, ina tema: cviklovy dzus alebo pecena cvikla (pecie alebo vari sa cela v supke).
Ine: odporuca sa aj mrkva, vyreze sa stred a kusok z vrchu pod listami a koniec - tam je najviac dusicnanov. Mrkva moze byt aj surova aj chvilku sparena.
Dodrziavam nieco, ale zatial mam pocit, ze moje telo nespolupracuje a hormony si robia co chcu.
Ahoj holky mohla bych požádat o radu byla jsem na clostilu 1-1-1 od 3-7 ted jsme už 4 měsíce bez clostilu a už jsme bez ovu poradili by jste mi jak na to aby ovu zase byla ????piju i kontryhel a nic ☹
tady je můj graf:
http://www.fertilityfriend.com/home/379075
@sbear pokial mas nepravidelne cykly, odporucam dat si spravit hormonalny profil. pre istotku. lebo vsetky tie prirodne veci su fajn, a zdrave, ale su iste zenske problemy, pri ktorych mozu niektore prirodne produkty stav zhorsovat (napr. pri endometrioze by sa soja nemala, a teda ani sojove isoflavony, lebo vyssi priliv estrogenu zhorsuje endo). a po dalsie, su iste hormonalne nerovnovahy, kde tieto prirodne veci neuskodia, ale proste nestacia a musia nastupit lieky. urcite je dobre dat prirodnym veciam sancu, ale myslim ze zaklad je mat vedomost o tom, ze hladiny hormonov su v norme. lebo ak opakovane mavas nepravidelne a anovulacne cykly, tak bolo by dobre zistit pricinu.
@acko Ahoj, hormonalny profil mi robil gyn. pred 2 mesiacmi. 4 den cyklu, to som mala vraj dobre a potom 21 den cyklu, to mi povedal, ze mam malo progesteronu. O testosterone mi napriklad nic nepovedal a ja som dost chlpata, musim sa holit aj tam, kde sa ine baby nemusia... Tiez mam zvysenu hladinu izulinu, ale cukor mam v pohode. Gyn. mi dal iba duphaston, ze ho mam brat od 16 dna cyklu, kedze sa ma brat az po ovulacii, tak som ho zatial nebrala, lebo ovu mam kazdy mesiac inac a dost neskoro. Od ovulacie, vacsinou si ju len typnem podla hlienu, mam menzes 11 - 14 dni, takze nie skrateny. Mam pocit, ze u mna prave ta ovulacia akosi nechce nastat nacas. Neviem, co s tym ale dopovat sa umelinami zatial nechcem. Dufala som, ze z fytosoje budem mat ovu skorej.
@sbear tak ked si HP mala 4DC v poriadku, tak by to malo byt ok. s tym duphastonom to robis mudro, uz sme sa tu my skusenejsie snazilky x krat rozculovali z tej politiky doktorov nasadzovat duphaston v isty fixny den cyklu. praxou je overene, ze to moze narobit sarapatu, v pripade ked zena neovuluje ako hodinky, ale ovu prichadza neskor, tak ju to moze uplne zastavit.
z tvojho popisu cyklu to vyzera celkom fajn, myslim, ze len sa treba "hodit do klidu", dat tomu cas a skusit tomu pomoct sojou, nejakymi prirodnymi vecami na hlienik, po ovulke ten bromelain (ananas). mozno otehotnies ani nebudes vediet ako. ta psychika a neupinanie sa na otehotnenie je tiez velmi dolezita, zena by nemala byt v krci 😉 drzim palce 🙂

@micak ahoj, no, diagnostikovat pcos je dlhe a komplikovane a neiste- musi sa dlhodobo prejavovat urcity komplex znakov, ktory ma vplyv na fungovanie vajecnikov- vysoky testosteron, vysoke LH, polycysticke vajecniky, anovulacne alebo velmi dlhe cykly, hirzutizmus, atd... vacsinou je pricinou inzulinova rezistencia a lieci sa metforminom. cely nazov znie syndrom polycystickych vajecnikov a je vrodeny, i ked prejavovat sa moze zacat kludne az okolo 30tk.
pco znamena polycysticke vajecniky, je to prechodny stav, moze byt vyvolany stresom, docasnou hormonalnou nerovnovahou. doktor to spozna tak, ze je na vajecnikoch vela malych folikulov (cyst), pricom ostatne znaky z hormonalneho profilu chybaju. 🙂
ale to je velmi laicky a jednoducho napisane, v skutocnosti je to ovela komplikovanejsie. pokial sa Ti upravil cyklus, tak sa z toho vytesuj a vobec nemusis riesit svoju diagnozu 🙂