Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
ahojte baby mozem tu soju brat aj vecer?
@ceresnicka10 ano, mozes.
@milacik3 to by Ti soja mohla pomoct, to je vlastne prirodny estrogen. kolkaty dc si dnes? a clostil si brala dve tbl? manzel ma spermiogram v poriadku?
@soldi dakujem za odpoved a este jedna otazka moze sa stat ze soja posunie menzes?beriem totiz duphaston 4mesiac a vyzdy prisli ako hodinky,a tento krat ako som brala soju mi krami meskali,musela som ist na vyvolavacku,tak len ci to moze byt s tej soji.
@ceresnicka10 no, a ked beries duphaston,tak mas aj ovulaciu, alebo len pravidelny cyklus?
lebo ak nie, tak so sojou si mohla mat ovulaciu a ms pride cca 14 dni po ovulacii, takze v tom pripade jasne, ze ms meska.
je lepsie mat dlhsi cyklus s ovulaciou, nez pravidelny cyklus bez nej. lebo tak sa otehotniet neda.
@soldi no pravdepodobne som mala anovulacne cykly,duphaston som nasadila 17dc.
@ceresnicka10 neviem, ci vies ako to funguje.
su dve vazy cyklu, prva je folikularna, zacina prvym dnom ms a konci ovulaciou. druha faza je lutealna, zacina ovulaciou a konci poslednym dnom cyklu.
folikularna faza moze byt hocijako dlha, ale lutealna je spravidla rovnaka, vacsinou tych 14 dni.
takze ak v anovulacnom cykle nasadis duphaston 17dc, tak ms pride napr. 28 dc.
avsak, pokial mas pri tych istych podmienkach ovulaciu napr. 25 dc a lutealna faza je 14 dni, tak ms dostanes az o 25+14 dni neskor, cize 39dc.
rozumies? 😅
cize pravdepodobne si ten cyklus so sojou mala ovulaciu, a preto Ti meskala ms.
takze kasli na duphaston (pokial nemas problem s progesteronom, resp. ho nasad az po ovulacii) a uzivaj soju a idealne meraj BT, aby si videla ako na nu reagujes.
@soldi dakujem, 🙂 viem ako to funguje, ja mam PCO. dakujem skusim tak ako si napisala hadam si to moc nerozhadzem ten cyklus.. len sa bojim ze bez duphastonu menzes nepride.
@ceresnicka10 ak bude ovulacia, tak menzes pride urcite. neskusis merat tu bazalku?
drilling Ti nerobili?
urcite zacnem merat,nerobili mi drilling,ja to chcem urcite aj to postupit len som momentalne vonku tak je to casovo narocne a doktor mi povedal ze to vidi len na umele oplodnenie. ale ja chcem postupit ak sa nezadari takto tak laparku a potom sa uvidi...
A este otazka ak ovulacia nenastane tak potom ten duphaston ako nasadit nevies?mam z toho zmatok....
@soldi no to hej ale...dokt.mi dal clostil kvoli tomu ze som vobec nemala ovulaciu tak...v prvom rade toto chcel napravit ...ale nepodarilo sa otehot., a taraz uz vlastne idem 2 cyklus bez clostilu... minuly mesiac som nic nebrala okrem dufastonu... a teraz som zacala tu soju.
Mala som ist bud. tyzdne na folikumetriu ale ma doktor dovolenku 2 tyzdne takze to zase pojdem na druhy cyklus...no skoda...som chcela vediet ci budem mat ovulku...
tak ked pojdem v septembri k nemu tak sa opytam aky bude dalsi postup..
@milacik3 Ty nechapes 🙂
je uplne zbytocne, ze mas ovulaciu pokial ma Tvoj muz hrozny spermiogram. preto Ti kazdy dobry lekar povie, ze prve vysetrenie zeny je vysetrenie muzovho spg 😉
na co je dobre, ze pchas do seba hormony, ktore sa mozu uzivat len 6krat za zivot, ked aj tak nevies, ci mozes vobec otehotniet kvoli tomu spg?
treba najprv vysetrit spg, tam je liecba vacsinou len vitaminmi a trva minimalne 3 mesiace a az ked je toto v poriadku, tak mozes riesit seba.
lebo takto je to nanic.
ovulku zisti pomocou BT, nepotrebujes na to doktora 🙂
moja rada: okamzite poslat muza na spg!
ak bude dobry, tak pokracovat este mesiac so sojou (tiez sa ju neodporuca brat dlhsie nez 3 cykly po sebe), a potom laparo.
ak bude zly, tak v prvom rade riesit ten. a potom skusit pripade iui.
@soldi @elllla Ahojte kocky..trosku sa pripominam,pisala som o mojom probleme ku koncu 96 strany tohto super fora 🙂 zial,vyzera to tak,ze som dnes 1 DC..tu je grafik - ovulku som mala zrejme na 19 DC,no bola som po svadbe a alkohol bol v krvi,tak sa teplota vysvihla hore www.fertilityfriend.com/home/mata_ba ..od soboty-nedele idem teda vyskusat tu soju a som zvedava,co na to moje vajicka...snad im to pomoze..skusim to "jemnejsie" davkovanie,ako mi odporucila elllla 🙂 co sa vsak tyka luetalky,vzdy som mavala krasnych 14 dni..po potrate sa mi vsak nejak skratila ☹ ten vitamin B6 mam kedy zacat brat?az po ovulke?
@milacik3 moze sa aj viackrat, ale z jednej statistiky, co robili kocky vyplynulo, ze ked pri jej brani kocka neotehotnie do troch cyklov, tak potom ta pravdepodobnost prudko klesa. Ty potrebujes riesit pricinu anovulacie, a ked nie je znama, tak treba vysetrit ten spg, a potom skusit clostil a IUI, laparku, ci soju.
ale ten spg je fakt zaklad.
@mata_ba s B6 nemam skusenosti, verim, ze @elllla pride poradit 🙂
@mata_ba tak som tu 🙂 ten B6 staci od ovulky brat.. priznam sa, ze nejako som uz pozabudala kopec veci, predsalen som bola plna informacii, ked sme sa este snazili o viki a ta nam tu uz lieta po byte.. odporucam, ak niekto mate VIP na FF, tak tam preluskajte tie diskusne fora, je tam kopec kopec zaujimavych veci, mne to teda dalo vela..

@soldi stitnu zlazu mam v poriadku, clostil som brala lebo ....kedze nemam MS a beriem dufaston...tak ani ovulku som nemala vobec...tak aby sa mi vajecnky nastartovali preto som ich brala