Som stará na tehotenstvo?
Nebali by ste sa tehotenstva (nie prve) tesne pred 40tkou? Kvoli zdravotnym rizikam matka/dieta.
@mamulik10 ja mam 34s mojim milovanym cakame prve dieta🥰som v 4mesiaci..a necitim sa vobec stara😇
@anjelicek26 statistika o starych vajickach je asi tak pravdiva ako tvoja tvoja teoria o tehotenstve s dvojickami.Asi by si uz do dalsieho nemala ist lebo ,tvoje vajicka su z 80% v tvojom veku uz chybne🙂
@runnerka1 prepac alw to iz je troska aj diagnoza,kebyze sa jedna o 1 ok ale o 5te?Moja babka sice mala 10dieta v 42,ale dobrovolne to isto nechcela.Inak som sledovala jednu reality kde tiez zena po 40 stale tuzila mat dieta este ,mala ich uz 6 ,tie deti starsie jej to uz aj zakazovali.Skratka ona sa citila mlado ked bola tehotna,asi nejak komowmzoval nieco,bud mladost ale o nejaku inu potrebu tehotenstvom.Bud rada za 4 deti aj tak je tu inde ina tema ci sa ludia zamyslaju nad 2 dietatom kvoli ekologii,tak bud rozumna a mysli na nasu planetu a preludnenie.
@lasoli fuha, dobra drzost pisat viacnasobnej matke ze to je aj diagnoza! Hanba ta nefackuje takto hrubo komentovat kto ma kolko deti?
@selena_luna preco by to bola hanba napisat svoj naxor?Ta tyzba stale byt tehotnou tiez z niecoho prameni,ci je to zdrave je otazne.Ine je ked niekto nevhcene otehotnie,neda si pozor atd.Ale v 40 s 1,5 r najmendim fietatom tuxit znova po dalsim tehu?a po 5 zasa 6,7,8?To mas ako zo starnutim,niekto to riesi botoxom,niekto tehotenstvom.
@runnerka1 všetko záleží len na tebe, tvojej kondícii. Ja čakám 3 bábo a poviem ti, vôbec to nie je také super ako tie dva tehu pred. Oveľa menej vladzem, telo mi každý deň dáva najavo že už nemám 30. Starostlivosť o deti, domácnosť.. ešte ma čaká 7tyzdnov ale už teraz som hotová. Som tiež človek aktívny, stále sa hýbem, behám za deťmi ale proste to telo už nie je to čo bývalo. Potvrdila mi to aj dr. Áno nie je nič zvláštne mať dieťa aj v 40 r. ale treba mať na pamäti, že telo nemladne. Do polky 2 trimestra mi bývalo nevoľno, ty to vôbec mať nemusíš. Ak si rozhodnutá bábätko mať, si si vedomá rizík a všetkého čo to obnáša tak bábätko majte. Aj tak to aké to bude zistíš a budeš prežívať Ty a nie My.
@lasoli 🙄 waw. Vies co, ja mam taky nazor ze je diagnoza vyjadrovat svoj nazor na pocet deti cudzich zien. Nielenze je to maximalne neslusne ale urcite je to aj nezdrave, starat sa druhym do sukromia a tvarit sa ze ide o " moj nazor" . Asi to aj z niecoho prameni...
@lasoli vies,ja netuzim po tehotenstve,to by som najradsej preskocila,keby sa dalo. Mavam nechutne,silne a dlhodobe nevolnosti cele tehotenstvo,vsetky 4 som tak mala,tak nedufam,ze by to bolo inak,len vzdy som videla svetlo na konci tunela,ze za to dieta to stoji. Vies,ja sa na zivot pozeram trosku inak,ako matky jedneho,dvoch deti. U mna aj manzela vzdy bola tuzba mat velku rodinu,detom sa uplne odovzdavame a zatial nemame tuzbu robit nieco ine. Ano,zatial vladzeme,sme v dobrej kondicii,ja som este donedavna zavodne behavala a vyhravala preteky,ako tak sa udrzujem v kondicii sportom doteraz. Ale ano,je tu otazka,co bude neskor... Kazdopadne,male dieta mam,takze ci budem tu narocnu cestu v neskorsom veku absolvovat s jednym alebo dvoma malymi,je to jedno. Len su tu obavy, preto som sa chcela takto na koniku vykecat a samozrejme sa rozhodnem sama
@selena_luna dakujem za podporu.ja som hrda mama, o to viac ze az na 4 deti
@annamivo ano,posledne tehu som zazila ako 37 rocna a bolo to narocne,obrovska unava a u mna samozrejme silne nevolnosti az do porodu a chvilu aj potom.Ale po porode v pohode . Syncek ma vyse roka a vladzem ako za mlada,co sa tyka starostlivosti.Niekedy mam pocit,ze este viac,lebo proste musim. A to mam fakt narocne deti. Denne spim max 7 hodin a to sme v noci min 5 x hore. Nakupy,varenie,s detmi von, so starsimi po kruzkoch ,proste jeden kolotoc. Ale ano,v tehu som bola max nrpouzitelna
@lasoli Neurážaj tu ženy, ktoré túžia po väčších rodinách...ak Ty tu potrebu nemáš, nepochopíš to. A drísty o preľudnení planéty adresuj do takej Číny a iných krajín...nie tu v Europe, kde obyvateľstvo vymiera a vozia tu migrantov.
@selena_luna ake sukromie ked je to diskutovane na MK,pyta sa na nazor ,cize aj dostava ho,v40 na dieta uz nieje najlepsi cas ,ale ak vladze ok ,mozno uz aj zapadl do stereotypu na rodicovskej,narocne bude skor sa zamestnant s 5detmi ako rodit dalej.
@runnerka1 rozumiem,mozno sibuz ostal v tom stereotype materskej dobolenky a zmena zivotna je pre teba narocnejsia ako dalaie deti.Skus sa ale zamysliet ako sa zamestnas s 5 detmi,a ked sa aj zamestnas bude to lahke?rano 5 deti poodvazat do skol,skolok praca na 8 h a zasa deti doviest. Toto bude narocnejsie ako rodenie.I ked mas dobru kondicku ako pises.
@sardinka32 alw prosim ta nikoho neurazam ,nazor nieje urazka,.Smor ty urazas migrantov.
@lasoli 😂 Takže keď Ti napíšem, že si vymletá a drzá...a je to môj názor, nie je to urážka. Díky, že si mi rozšírila obzory.
@sardinka32 napodobne
@lasoli že diagnóza 🤮 niektoré už neviete ,čo so sebou . Aj ja mám 4 a chceme aj piate . Ver ,že moji 4 sa majú oveľa lepšie ako deti kde sú 1 až dvaja . Ja pri nich stíham chodiť do školy ešte aj robím z domu aj . Veď mám muža a na všetko sme dvaja ,nie sme v 50tych rokoch . Deckám sa venujem a sú veľmi šikovné , domácnosť môžem povedať že mám priam ukážkovú a také ,že musím rozmýšľať ,či si toto alebo toto môžeme dovoliť nepoznám . Nie sú len "socky" ,čo majú viac detí ak si to myslela takto .
@runnerka1 tým ,že robím z domu mám na všetko akoby taký super rozvrh ale v hlave už za tie roky 😅 a deti tie väčšie si upratujú po sebe ,ja už len periny a pozmývam vždy podlahy a keď treba okná alebo niečo väčšie . Moje deti vedieme k tomu aby všetko dávali na miesto hneď 👍 a z domu už roky robím viac vecí, hlavne účtovníctvo . Teraz študujem ešte pedagogiku keby náhodou nech mám zálohu . Ja som vždy chcela viac detí ,ja som z 5 súrodencov a máme skvelé vzťahy . Jeden druhého ťaháme a pomáhame si ❤️ nedaj sa odradiť, ak to takto cítiš. Ale samozrejme ľudia si nájdu vždy niečo ,chvalabohu mám okolo seba len skvelých ľudí a mňa by nikto neodradil od svojich plánov
@slniecko5 presne tak ako píšeš . Tiež mám šikovné deti , najstarší postúpil zatiaľ na každej olimpiaáde 👍 a tiež bývame dosť dobre oproti iným teda a každý rok sú v táboroch ,na výlety chodíme často a tiež dovolenky . Prešli teda toho už dosť . Je mi zle z názoru ,že mať jedno max dve deti sú "štandard" a dosť inak si na "dg" ako tu zaznelo
Mám 41 a doma 5 mesačne tretie babo. Nemenila by som. Omladla som 🙂 tehotenstvo bezproblémové,pôrod ukážkový. Trval dokopy so všetkým 2 hodky ;) 25 ročne to zvládali horšie, takze nie je to o veku, ale nastavení mysle.
@runnerka1 ahojte ja mam 44r.a chcela by som este dalsie dieta mam 4 deti 3uz dospele a jedno 4r.a stale sa na to citim aby sme mali dalsie dieta.Kazda zena sa rozhodne sama ci na to ma alebo nie.drzim kazdej mamicke po 40ke palce.
@zabka1987 tak to ta naozaj obdivujem ,ako toto vsetko davas. Moja slabost bola vzdy,ze som si nevedela udrzat poriadok,teda deti nemali dobry priklad v tomto smere.zaroven ich od mala dost obskakujem a teraz vidim,ze nemaju navyky si po sebe upratovat a kedze uz ich je dost, toto sama nestiham. Ale castokrat mi pride,ze ich treba nechat oddychnut,nakolko vela sportuju a potom este skolske povinnosti... Pomahaju s nakupmi, alebo ked potrebujem nieco vybavit, obcas postrazia malych, zase nie ze by nic nerobili,len ten poriadok urobit po sebe,to som akosi zanedbala.a co sa tyka prace,tiez som robila uctovnictvo ,takze teoreticky by som mohla nieco z domu v tomto smere,ale momentalne si ma ten najmladsi vyzaduje na 100 percent a mne absolutne na pracu z domu cas neostava. Uz som sa dopytovala na dve pozicie,este ma muz zvozil ,ze ako si to predstavujem ,toto zvladat a stihat...tak naozaj klobuk dole
@vevapeto vies,mam doma 2 deti uz v puberte a zatial nemam s nimi ziadny problem,az na frazu "nechce sa mi s tebou rozpravat." Su to slusne deti,bezproblemove, tak zatial nechapem,preco je puberta pre mnohych takym strasiakom. Jasne,kazde dieta je ine,s tymito dvoma problem nemam,s dalsimi mozem. Ale ani ja som nebola nejaka tazka pubertacka a momentalne vnimam,ze ma ti pubertiaci zatazuju najmenej
@zabka1987 ja nepisem o sockach ale o tom ze niejto sa so starnutim mozno vyrovnava tehotenstvami🙂Ja by sim skor myslela na neskor a to oraca a vozenie deticiek do skolky a pootm do prace v 45,ok diagnoza zle slovo ale je to na zamyslenie,5 deti ak sa stihne do 34-40ok ale neskor je to skor borsie ako dobre neviem ja by som do toho nesla.

@runnerka1 rodila som pred 4 mesiacmi ....mam 39 , a nie nebala som sa ...bolo to moje 3 tehotenstvo