icon

Som zaseknutá v živote

kuku55
9. jún 2022

Ahojte,

idem sa sem trochu "vyplakať". Snažíme sa o dieťa takmer 2 roky, už sme aj v car, mám za sebou aj neúspešné inseminácie, nespočetne vitamínov, preparátov, atď.. Niečo málo nám v centre našli, ale nič tak závažné, prečo by sa nemalo dariť prirodzene otehotnieť.
Môj životný sen je už dlho mať rodinný dom s veľkou záhradou a deťmi, zvieratá, kľud.. A to jediné prečo má dôvod toto všetko budovať nám chýba. Mám pocit že som zaseknutá v živote, neviem čo ďalej, nič ma nebaví, o týždeň ideme na dovolenku a ani tam sa neteším. Nechcem byť nevďačná, mám aj veľa dobrého, ale táto neplodnosť ma veľmi ubíja, a manžela tiež. Bývame v podnájme v Bratislave, lebo to máme blízko do práce, cez víkendy chodíme k mojim svokrovcom na dedinu, kde to ale prestávam mať rada čím ďalej tým viac. Dôvod je, že máme rozdielny životný štýl, názory, a stále cítim, že to nie je moje, nie je mi to tam vlastné. Budem mať 30 rokov, chcem sa osamostatniť a byť vo svojom, pestovať zeleninu, baví ma variť, proste už sa dávno vidím na materskej a myslím si, že skákanie okolo rodiny a domu ma bude napĺňať. Hovorí sa, že máš robiť to čo chceš a čo ťa baví a nepodriaďovať všetko dieťaťu, ktoré tu ešte nie je (a možno ani nebude), ale kúpiť si teraz dom pre nás nemá zmysel, nakoľko pri Bratislave by sme naň pri týchto cenách nemali a navyše tu ani nechceme zostať, ja sa sem už po materskej vrátiť nechcem. Kúpiť dom na dedine ďalej od Bratislavy tiež nemá momentálne zmysel, keďže by sme precestovali majlant a veľa času. Nevidím žiadne východisko, som proste len zaseknutá a nešťastná, že že momentálne nemôžem mať deti a neviem či sa to zmení. Ja som taký ten prírodný typ, všetko som sa vždy snažila riešiť alternatívne, žiadne lieky atď, takže si viete predstaviť, že do umelého sa mi vôbec ísť nechce. Niekto to vidí ako východisko, že bude mať konečne deti, ja to vidím ako ešte väčšie trápenie pre psychiku a telo s nejasným výsledkom.
Prepáčte za môj výlev, ale ak by sa našiel niekto, kto mal/má podobné myšlienky, dajte vedieť, nech viem, že v tom nie som sama.

guga79
9. jún 2022

@kuku55 ahoj, neprezivam síce takúto situáciu, pretože máme deti, aj tri MA za sebou. Ale veľmi s Tebou cítim, a možno by nebolo od veci nájsť odbornú-psychologickú pomoc, pre vás oboch. Aby ste dokázali prijať to co sa deje vo vašom živote a tešili sa z veci okolo vás. Myslím, že by vám vedeli poradiť ako ďalej.

h2
9. jún 2022

@kuku55 Ahoj, je mi ľúto, že sa vám bábo nedarí a že si nešťastná. Ale pobavila ma veta "Môj životný sen je už dlho mať rodinný dom s veľkou záhradou a deťmi, zvieratá, kľud.." Áno, krásna predstava. Až na to, že mať rodinný dom s veľkou záhradou, deti a zvieratá znamená všetko možné, len nie kľud. 😃

macikovaiveta
9. jún 2022

Začnite riešiť bývanie , prácu a prídete na iné myšlienky , všetko príde a bude OK ✊

barborachors
9. jún 2022

@kuku55 Vol kompromisy. Na dom nemáte, kúpte si chalupu s pozemkom dalej od Bratislavy. Ak mate auto, nevidím problém. Nedari sa vam, nesnazte sa, nechajte to na prírodu alebo adoptujte. Znasilnujes si zivot a naschval ti nic nevychadza, tak zvolni tempo a uzivaj si aspoň to ze mas vztah. Niektoré, co tu pisu, nemaju ani to. Čím viac budeš negatívne mysliet, tym menej sa bude darit. Život je krátky, treba ho zit, nie prežívať, lebo sa utrapis.

petricka22
9. jún 2022

@kuku55 vidim, ze ta trapi depka. Poznam to velmi dobre, ja som na svoje prve dietatko cakala nekonecnych 6 rokov a vyskusali sme kadeco. Co ti ja mozem odporucit, je neodkladat moznosti, ktore mas. Bud chces, alebo hladas vyhovorky.
Tiez som to zazila, tiez som sa trapila a bojovala sama so sebou a odkladala umele, ale nakoniec s odstupom casu som si hovorila, ze preco, zbytocne som sama sebe ublizovala a roky sa trapila. Mala dom ist do toho hned a zo 6rokov by boli dva.
Mas viac moznosti, bud umele a to chapem velmi dobre, ze sa tomu vyhybas ako cert krizu. Nebudeme si klamat o tom, aky je to biznis, ze ti to rozbura cely prirodzeny hormonalny system, ze to moze byt spustacom vaznych ochoreni. No ucel svati prostriedky. Ak velmi tuzis, si ochotna to podstupit. Alebo je moznost adopcie, hoci ta moze trvat roky, no da ti nadej, predstavu, chut planovat.
Dolezite ale je urobit prvy krok, rozhybat sa a nie len nad tym uvazovat a hladat dovody preco nie…

yoxinka
9. jún 2022

@kuku55
K tej neplodnosti, toto si skúšala?
https://www.fitp.sk/metoda-ludmily-mojzisovej/

kuku55
autor
9. jún 2022

@petricka22 Jasné, že ak to stále nepôjde tak budem riešiť aj to umelé, v lete sa ešte chystám na kompletnú repro-imunológiu, tak uvidím, čo mi povedia tam. Nemám to tak, že umelé vôbec - to radšej nebudem mať deti, ale zatiaľ to odkladám. A super že vám umelé vyšlo

kuku55
autor
9. jún 2022

@yoxinka áno, pol roka vkuse som cvičila mojžišku pod dohľadom fyzioterapeuta

kuku55
autor
9. jún 2022

@h2 Asi som sa zle vyjadrila, možno len kľud na duši, ak to je to, čo človeka baví a napĺňa 🙂

shee11
9. jún 2022
mauduska
9. jún 2022

Mám známu, ktorá nemohla mať prvé dieťa niekoľko rokov, 5 alebo aj 6. Bola strašne nešťastná, plakala každý deň lebo túžili s manželom po veľkej rodine. Potom si povedali, že nejdú tejto túžbe podriaďovať svoj život a asi 2 roky len cestovali a jednoducho si užívali to, že sú sami, rástli vo svojom vzťahu a plnili si iné sny - v tvojom prípade by si kúpili dom, kozu, sliepku zasadili plno vecí. Dnes majú 4 deti a silný vzťah, aj vďaka tým prvým rokom manželstva a plno splnených snov.

Podľa mňa - odsťahujte sa, zmeňte prácu, plňte si sny. Raz sa bábätka s manželom dočkáte, len možno naň teraz nie je správny čas, aj keď tomu ešte teraz nerozumieme.

melanta
9. jún 2022

@kuku55 mala som dávno kolegu, roky sa so ženou snažili, nedarilo sa, pochodili všetky možné centrá, nič vážne im nezistili. Boli aj na umelom, nepamätám si či 2 alebo 4 krát. Ani raz to nevyšlo. Tak to stopli, jednak už boli zdeptaní a jednak už na to nemali financie. Nejak sa s tým zmierili a kúpili si 2 veľkých psov. Po pár mesiacoch ostala tehotná a druhé mali krátko po prvom. Psychika dokáže neskutočne veľa. Mrzí ma, čím si prechádzate. Priznám sa, že keď vidím niektoré ženy, ktoré si narobia kopec detí a nevedia sa o ne postarať, ani materiálne ani duševne, tak to vo mne vyvoláva hnev, že je nespravodlivé, koľko dobrých ľudí to šťastie mať deti nemá. Píšeš, že ideš v lete ešte na repro imunológiu, počkaj si na závery a možno potom skúste zvoľniť. Nevravím stopnúť to všetko. Ale zvoľniť a možno svoju pozornosť venovať aj iným smerom. Možno riešiť dom aj prácu mimo BA (ak teda nechceš zostať v BA), proste mať niečo, čomu budeš venovať pozornosť a z čoho sa budeš tešiť. A popri tom môžete skúsiť ivf. Lebo čím viac budete v depke, tým je menšia pravdepodobnosť, že sa niečo podarí. Stres blokuje v tele množstvo vecí a je spúšťačom mnoho zlého v tele. Držím ti palce.

thereisabear
9. jún 2022

Ivf môže byť aj bez liekov (alebo s minimom) v natívnom cykle alebo soft ivf. To by bola asi lepšia možnosť pre teba.

ikissedagirl
9. jún 2022

@kuku55 budem stastna, az v piatok, az ked dostudujem, az ked schudnem, az ked sa vydam, az ked ma povysia, az ked budem mat dieta, az ked budem mat druhe dieta, novy dom ....
nic ti neprinesie stastie. musis ho najst v sebe. odporucam psychologa, kouca, terapeuta - cokolvek, co ti pomoze najst stastie, ktore mas v sebe. a nie vidinu stastia v buducnosti 🙂
drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo!

yoxinka
9. jún 2022

@kuku55
Inak, kamoši nemohli mať 8 rokov deti. Žili pre seba pre koníčky, cestovali, budovali vzťah. Na začiatku ich to trápilo, ale aj strašne skľučovalo a tak sa rozhodli posunúť svoju energiu niekam inam. Venovali sa spoločenstvu (baptisti), venovali sa práci, venovali sa sebe navzájom, postavili si dom podľa svojich snov a jedného dňa baba zistila, že je tehotná. Oni nechceli riešiť umelé. Majú tri deti, najstaršia je už školáčka.

kittykat22
9. jún 2022

Mrzi ma, ze sa babo nedari. Nechcela by si odist niekam s kamaratkou na vikend alebo tyzden v lete? Damska jazda? Niekam daleko na dobrodruznu cestu - mozno aj na 10 dni. Oddychnes si, prides na ine myslienky a ked tak intenzivne riesis tehotenstvo, tak je dost mozne, ze toto bude tvoje posledne leto kedy mas tuto moznost lebo tie dalsie sa budu niest v inom duchu 🙂 Ja ked som nestastna - uplne nestastna - vzdy mi prospeje cesta do zahranicia.

zuzuliatko18
9. jún 2022

Na vytuzene dve ciarky na tehotenskom teste sme cakali viac ako 5 rokov, absolvovali sme nespocet vysetreni, nic nejako extra zavazne nenasli. Nakoniec sme sa rozhodli si pozriet, co treba k adopcii. V tom case som riesila podozrenie na celiakiu a nasli sme po dlhom hladani pozemok. Popritom vsetkom.som.otehotnela, ani nevieme preco sa to zrovna podarilo. Niekedy psychika robi Vela. Vtych par tyzdnoch sme nemali vas riesit preco sa nedari.
P.s. pre.mna mi tento zazrak privolal malicky synovec, narodil SA Len par dni pred tym, ako som otehotnela, no ked sme ho boli pozriet v porodnici a pestovala som ho, sepkala som mu, ze si tiez prosim take krasne vonave babatko.

sincerity
9. jún 2022

@kuku55 jediná rada je tu proste sa pohnúť vpred bez ohľadu na dieťa. Časom sa buď zadarí alebo nie. Sú rôzne riešenia. Nemusí sa vám dariť roky a vy ostanete v podnájme na nervy a s depresiami. Náš príbeh .... Mám všetko čo by si chcela som záhradu psov deti.... Ale začalo to domom. Následne zvieratá. Vysoká škola. Mám za sebou 7 krát umelé oplodnenie. A doma dvě adoptované deti. Deti prišli po desiatich rokoch.... Držím palce v správnom rozhodovaní.

julka828
9. jún 2022

@ikissedagirl ale toto je asi velka pravda vzdy som si myslela budem stastna ked toto ked hento. A ked to vsetko prislo stale som nestastna

hermiona12
9. jún 2022

@kuku55 pamätám keď sme sa snažili my, som pila veľa vitamínov, manžel tiež , boli sme aj do odborníkov . No moja psychyka má vždy ťahala dolu, lebo každý mesiac pri negatívnom teste som revala a že prečo to je tak. Všetky ti povedia vypustiť to z hlavy a príde to , lenže sáma viem že na to sa nedá prestať myslieť. Takže išli sme konečne na dovolenku kde som po dlhom čase uvidela svojich rodičov, potom po návrate domov sme zase mali návštevu a výlety, keďže dovolenka ešte trvala a veríš mi nemala som čas myslieť na to. No a krátko na to hneď po dovolenke som otehotnela. Myslím že naozaj tá psychyka veľa znamená. Takže choď na dovolenku, uzijte si ju naplno , a po návrate začnite plniť svoje sny , nemôžete teraz čakať na príležitosť alebo neviem koľko času kedy začať veď život uteká . A uvidíš že to príde u vhodnú chvíľu.

maryetta
9. jún 2022

Zi tu a teraz. Suhlasim ze si mozte kupit chalupku docasne.
A hlavne neraz tu bolo napisane ze aj toto vela robi hlava/psychika.
A ked ludia na to prestali mysliet tak…
Tiez mam kamosku ktorej sa nedarilo. A potom mala 3deticky rok po roku.

kuku55
autor
10. jún 2022

Ďakujem za všetky postrehy a príbehy. Tie ktoré sa dlho snažili/snažia tak mi dajú asi za pravdu, že sa to z hlavy úplne vypustiť nedá. Najradšej mám chuť sa aspoň na rok úplne odsťahovať a cestovať, ale nechať tu 2 dobré práce a keď sa vrátime začínať odznovu - to nie je možno tiež najlepšie. Aspoňže si dávam minimálne cez leto pauzu s car, už som to úplne potrebovala. A máte pravdu, treba žiť tu a teraz, možno by sme si mali s manželom stanoviť nejaký deadline - dokedy sa budeme snažiť prirodzene, a dovtedy sa snažiť čo najlepšie žiť (a šetriť na ivf). Ale chalúpka na víkendy pre nás nie je riešenie, my nechceme byť stále v podnájme, platiť cudzím ľuďom, potrebujeme si nájsť miesto na žitie, niečo čo bude naše.