Ste očkované a otehotneli ste?
Ahojte, chcem sa spýtať či sa tu nachádza niektora zienka, ktorá je ockovana a potom otehotnela ? Relevantna skúsenosť čo by mohla vyvratit bludy o masovej sterilizacii....?
@zooeynka no ja ti neviem...v takej obrovskej Číne chcú povoliť mať viac detí, lebo obyvateľstvo im vo veľkom starne a deti sa akosi nerodia...nebude sa mať o starých o chvíľu kto postarať...je to dosť aktuálna téma...takže ako teda?
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/589749-cin...
@colorina Môj muž dnes povedal, že len hlupák by chcel aby ľudia boli neplodní.
Potrebujú sa zbaviť dôchodcov ktorých treba živiť.
Deti potrebujeme aby mal kto robiť 🤷.
Taká úvaha na ráno.
@evina34 toto uvádzal aj Bukovský a potom sa ospravedlňoval, že to tak nie je ,
@evaachesa no ved sa samozrejme neockuju vsetci...niektori maju pred tym respekt...a niektori vedia viac ako my a mozno ockovanie pre seba a svoje rodiny ani len nezvazuju. A takisto ockovanie nebude mat uplne rovnaky efekt na kazdeho, imunita kazdeho je ina, co niekto zvladne, druhy nemusi....
Ľudstvo by nebolo preľudnené keby sme to my ľudia prenechali na prírodu.
Tak by mali deti len tí ktorí ich reálne mať môžu.Odjakživa to tak bolo.
Takže keď sme nechceli byť premnožení tak sme do toho nemali zasahovať.
Zrazu by bolo oveľa menej žien po 40tke/50tke ktoré už pravdepodobne deti majú.
Nemám nič proti umelému oplodneniu ako takému, ale jednoducho je to pravda.
Hráme sa na Bohov a potom sa ideme hrať zas lebo to nevieme udržať pod kontrolou.Niektorí ľudia si nechcú priznať, že reprodukčný vek už majú za sebou.
Či sa to niekomu páči alebo nie tak príroda si to vedela regulovať sama.
My ju musíme prekonávať vo všetkom a takto to potom vyzerá.
@littlebubble no len s tymto pristupom by tisice zien umreli hned pri porode a ci je vhodne mat v spolocnosti tolko polosirot - to by bol taky krok spat nechavat vsetko len na prirodu.
@zooeynka Ako myslim len cisto umele oplodnenie.Umele oplodnenie nezachranuje zivoty.
To ich len vytvara.
Myslim si, ze je rozdiel zachranovat zeny a deti ktore tu uz su a potrebuju pomoc ako zachranovat vajicka a spermie.
@littlebubble suhlasim. Ale vies aky zavratny je to biznis? V situacii ked tolko parov nevie otehotniet je to lukrativny kseft, moralka, preludnenost bokom, su v tom velke prachy.
@zooeynka Ako ja nesudim tie zeny ktore to podstupili.Svet im dal sancu stat sa matkou a oni len vyuzili moznost.
Ja sa osobne radsej zmierim s realitou.Nevedela by som sa tesit z dietata z labaku a je mi sumafuk, ze by tam boli nase geny.Jednoducho mne to pride cele umele.Ja vlastne nie som zastancom tuzenia po detoch takze ja tomu ani nerozumiem.Ale ok.
Dalsia vec.Rodia zeny ktore mozu byt uz babkou a zdrave mlade zeny sa spoliehaju na umele a uzivaju zivota 🤷.Cele divne.Umelo nastavene aby mladi deti mat ani nemohli lebo cely system nestoji za nic a aby si potom priplatili.
Videla som cca ceny.Biznis to je riadny.
@zooeynka veď všade ide len o prachy, preto to tu vyzerá ako to tu vyzerá
@littlebubble mne to príde také, že stará chcela mladou byť. Kedysi sa tiež stalo, že sem-tam žena rodila až po 40-ke, ale teraz akoby sa s nimi vrece pretrhlo. Veľa argumentov je, že je to moderné a normálne v dnešnej dobe. Ale prírode je šum a fuk čo je moderné. Máme žiť v súlade s prírodou, inak sa nám to vypomstí. Veď už nám to aj vracia.
@kvetinka75 Asi tak.
Ja neviem, ale mne príde mať divné dieťa keď rodia 50tky 😂😂.Potom sa ja cítim ako pubertiačka.
Vrece, pretrhlo?Veď ja to už beriem ako normálnu vec.Na mladé len zazerajú. Veď dnes sa prstom ukazuje na 25ročnú, že kde sa tak ponáhľala, ako si pokazila život.Pritom je to najlepší vek (čo sa plodnosti týka).Tie si aspoň užijú ešte niečo po deťoch.
No mne toto rozum neberie.Ale veď keď sa niekto nevie zmieriť so starobou tak nech kľudne investuje tisíce do svojej plodnosti.
Mne príde neprirodzené, že čo mamička tak tá má po 40tke.
Nie sú to moje peniaze ☺️ ani môj dôchodok riešením potrieb detí takže nech si každý robí čo chce.
@littlebubble tak neviem ako vy dievcata, ale ja som v 20tke mala holu rit, nedostudovana, nevyburena a keby som v tej dobe chcela dieta tak zostanem visiet rodicom na krku. Dieta som mala dalekoooooo po 30tke, zabezpecena, kus sveta precestovany, kludna, pracu istu, byvanie vlastne....nehovoriac o tom ze som rozhodne nebola s tym istym muzom ako ked som mala 20. Čize by som bola rozvedena, rodina pozliepana z nevlastnych surodencov a nevlastneho otecka - no cele zle....Osobne zastavam nazor ze radsej dieta neskor ako si fakt dovrzat zivot skorym materstvom
@zooeynka Ako to je pravda.Nehovorim cerstvo v 20tke, ale tak do 30tky by uz clovek mohol byt vybureny aj dostudovany.Vztah clovek neovplyvni ani keby mal 40, ale v takom veku by som ja na dieta ani nepomyslela.Hovorim za seba, je to moj pohlad, nikomu ho nevnucujem samozrejme pretoze kazdy ma iny zivot a niekto toho partnera stretol az neskor.Necudujem sa v dnesnej dobe.Keby som nenatrafila na muza tak tiez hladam do 40tky.
Ja som precestovala po ukonceni strednej.Jedna vyska mi nevysla.Zly vyber, malo financii na dalsiu som uz ist nemohla.Dostudovat sa da vzdy takze to tak neberiem.Neviem ci sa da spoliehat na stabilitu prace.Ja nemam este ani 30.Pracu stabilnu mam aj vlastne byvanie.Samozrejme na hypo, ale o tu pracu mozem kedykolvek prist.
Moj rodinny prislusnik mal tiez 20 rokov stabilnu pracu a jedna korona a praca je fuc.
Cakam tiez kvoli stabilite, ale ako tak pozeram cakam, cakam az nakoniec budem musiet zacat odznova a kym nadobudnem v praci stabilitu tak prejdu dalsie roky az budem mat 40 a vystrieda ma mlada 20tka 😂😂.
Muz ma za par rokov 40, vystudovanu VS a stabilitu taku ako ja.Teraz mame, zajtra mat nemusime.Takze dokedy cakat vies.Kedy je ten spravny cas.
Podla mna nikdy.
Urcite treba mat byvanie a stabilneho partnera to uplne suhlasim.Poznam v okoli vztahy kde sa cakalo aj 10 rokov a nakoniec sa rozisli.Aj praca bola aj byvanie.
Ja sa tiez neponahlam, ale do 30tky urcite chcem.Aj ked sa na to absolutne necitim, bojim sa, ze stratim pracu.Nicoho sa tak nebojim ako toho, ale takym stylom dieta nebudem mat nikdy.
Istota nie je nikdy uplna.A nikdy ani nebude.Nepoznam v okoli nikoho kto by mal 100% istotu a to poznam ludi na riaditelskej pozicii.
ahojte, ja som bola zaockovana 1.davkou pfizer a o tri dni som si robila tehu test-vysiel pozitivny. na treti tyzden po ockovani som potratila, bola som v 8tt. Kedze mi nevynechala menstruacia, nemala som dovod odmietnut ockovanie. Mala som predtym 2 bezproblemove tehotenstva, lahke porody-proste ukazkove. Neodporucam ziadnej tehotnej zene sa dat ockovat.
@littlebubble Keby si nemohla otehotnieť, mala by si na to iný názor, v tvojom prípade by si potom nemala prijať napr. ani obličku, keby bolo treba, však načo, príroda by si to zariadila, načo do toho zasahovať...svet nemôže byť preludneny...
@littlebubble neviem prečo toľko ľudí tak krivo pozerá na centra asistovanej reprodukcie...
Ved keby Boh chcel aby ti ľudia nikdy nemali deti..nikdy by nás nenechal vymyslieť IVF, nemyslíš? 😉
Druha vec, nikdy nehovor nikdy...ja som si tiež nikdy nemyslela ze sa ma to bude týkať...ale keď 10 rokov túžiš po deťoch a nič...tak vyskúšaš všetko, čo ti medicína ponúka...(a ano, aj adopciu mame za sebou, keby niekto chcel rýpať, že deti je na svete dosť).
Je to dlhý, fyzicky aj psychicky náročný proces, na konci ktorého vôbec nemáš zaručený úspech. Ja ti prajem, aby sa ta to nikdy nemuselo týkať, ani tvojej dcéry alebo tvojho syna, a ze všetky deti aj vnúčatá budeš mať pocate prirodzene bez lekárskej pomoci.
@evaachesa a tebe sa zdá že všetci do seba pichnu vakcínu, keď očakávaš vyhubenie celého ľudstva neplodnostou? Ale inak zaujímavé myšlienky, v takom trocha sci fi filme si toto viem predstaviť ako takú prirodzenú selekciu, len tí múdrejší by prežili
@evaachesa a áno, Zem je preludnena a je nás veľa, to je fakt, keby nás bola len polovica, veľa je aj to
@chrumka120 no podľa tohto tvrdenia to neprežije nikto kto sa stretne so zaočkovaným 😂
@evaachesa jaj tak takto si myslela to vymretie 🙂 hm no a vieš čo, planéte by to isto neuškodilo, práve naopak myslím že by sme nechýbali
@wanda52 Je snáď rodiel zachraňovať životy ako vytvárať nové? Či? Ja mám na to iný názor.
Nikde som nenapísala, že sa som za to aby sa to zakázalo len preto, že ja mám na to svoj názor.
Písala som o tom, že sa vytvára život aj tam kde by reálne nevznikol.Nedá sa podľa mňa porovnávať živá bytosť s dietaťom ktoré ani neexistuje.
Nikdy by som dieťa týmto spôsobom mať nechcela kedže mi je to proti srsti.Neuznávam to ani môj muž a vôbec neuznávame ani žiadne snažilkovanie, ratánie dní a všeobecne zmýšľanie také, že sa ideme usilovať o dieťa a bude to téma dňa.Nie je to pre nás nič čo by nevyhnutne muselo patriť do našich životov ak by to tak byť nemalo.
Takže preto tento postoj.Sme zmierení s neplodnosťou a dieťa vnímame ako niečo prirodzené na čo sa vôbec netreba upínať.Budeme šťastní tak či tak.Neviem si predstaviť byť zavislá na myšlienke dieťa a som vďačná, že sa takto trápiť nebudem.
Sú ľudia ktorí by bez detí neprežili a tým sa môže takto splniť ich túžba.Takže ja nikoho neodsudzujem, ale je pravda, že 50tničky by tak veselo nerodili a populácie by bolo menej.
Ako vieš, že deti mať môžem?
@ckatka Nepozerám sa krivo na IVF.Pozerám sa na to krivo z môjho pohľadu ak by som to mala absolvovať ja 🙂 a z pohľadu, že sa skutočne rodia deti ktoré by nikdy počaté neboli a planéta je premnožená keď už môžu rodiť dôchodkyne, ktoré si už svoje pravdepodobne odrodili.Keď jedna žena bude môcť rodiť do dôchodku tak premnožení budeme to je proste fakt, ale ťažko hodnotiť pretože neplodnosť trápi ľudí pod 30.A teraz čo je správne? Dá sa vôbec porovnávať neplodnosť s dobou minulou a dnes keď už je neplodný každý druhý pár?Ťažká téma.
Možno bez toho IVF by pôrodnosť tak klesla v dnešnej dobe, že by ľudstvo vymieralo.Kto vie.
Možno tá neplodnosť vôbec nie je prirodzená, ale umelo vytvorená aby to IVF ľudia podstúpili.A každý kto po deťoch túži to IVF podstúpi.
Lenže aj tu raz narazíme na zníženie populácie pretože nie každý na to má.Takže ani spôsobiť neplodnosť u celej populácie by nebol dobrý nápad.
Ak sa chcem pozrieť na Boha
z pohľadu A tak musím spomenúť aj B.Boh chcel aby ľudia umierali kvôli vojne a preto nás nechal vymyslieť zbrane? Myslím si, že Boh nám dal len možnosti, ale nepovedal ktoré sú správne.Nikto nevie čo je správne a preto by sa mal človek aj v prípade IVF riadiť vlastným pocitom 🙂.
Bratranca mám tiež cez IVF takže nie je to pre mňa menejcenné dieťa, ale bolo to uponáhľané a vydupkané.Je rozdiel ak niekto nemôže mať deti 10 rokov.Tam už ten pár vie, že to dieťa naozaj chcú a nebudú smútiť za mladosťou.Dieťa nebude len chvíľové zmýšľanie ,,musím mať lebo iné majú,,.Taký pár vie, že spolu vie zvládnuť aj ťažké chvíle a dieťa nebude len túžbou vzbury hormónov a manželstvo sa nerozpadne do pár rokov len tak lebo sme si nestihli užiť.IVF do 2 rokov mi príde zbytočné ak je človek ešte mladý a zdá sa, že aj zdravý.Vlastné u iných žien ma ani netrápi ako ich deti boli počaté.
Ja to u seba beriem tak, že keď to vôbec nepôjde tak asi to má nejaký dôvod a vôbec matkou byť nemám.Tak ako má nejaký dôvod to, že dieťa by som chcela, ale nie tak strašne ako iné ženy.Veď by som sa len utrápila a zároveň nemôžem dopredu vedieť, že či by ma materstvo bavilo.Je iné už dieťa čakať.Niektoré vedia na 100% čo chcú, ale ja nie čo sa týka detí.
Mne sa všeobecne nepáčia vzťahy kde sa rieši len plodnosť, plodné dni, plánovaný sex, hučanie do chlapov ktorí sú s tým prevažne viac vyrovnaní.
Jednoducho pre mňa je vzťah plnohodnotný aj bez detí.Ale chápem, že pre niekoho je život bez detí nenaplnený.Takže ja som zmierená aj s tým, že to nepôjde.Ja IVF úplne vylučujem.
Neviem čo je to túžba po deťoch (taká tá silná, že by som plakala prečo nemám ešte dieťa).Viem si predstaviť dieťa mať.To je všetko.Môj muž je tak isto spokojný a dieťa je len taká bočná téma ktorá nikdy nemusí byť reálna.Kvôli tomu však nemusíme celý život smútiť pretože deti nezaručujú 100% šťastie.Každého to sklame, že to nejde prirodzene (aj ja som zistila, že nie som jedna z tých ktorá otehotnie na prvý šup, trochu ma to prekvapilo a zároveň aj nie, tušila som to, ale bola to len nehoda takže zatiaľ neviem kde je problém kedže sa to stalo v najplodnejšom období), ale tak zmyslom života nemusia byť len deti.Ja som rada, že nemilujem svoje dieťa skôr než tu je.Neuvedomujem si svoju bezdetnosť pokiaľ mi okolie nedá pocítiť, že som menejcenná.Mať deti je krásne, ale nemôžem sa na to upínať keď je to vec ktorú ja ovplyvniť neviem.Ani IVF nezaručuje úspech.
Aj mňa ľudia priesviedčajú o IVF, ale ja by som takto šťastná nebola.Skôr by som sa cítila neschopne a oveľa horšie ako bezdetná.Bolo by mi nepríjemné myslieť na to ako to dieťa vzniklo.Nie je to pre mňa prijateľný spôsob.
Je to pre mňa sílené.Cítila by som sa ako na výrobnej linke kde do mňa vložia produkt bez emócií, bez partnera.
Ale to je úplne jedno prečo by som to ja neabsolvovala.Ja tu nie som od toho aby som ľuďom bránila mať deti.Ja som len názoru, že vďaka tomuto je ľudí na planéte viac. 🙂.
V minulosti sa neriešilo nič ohľadom plodnosti a ľudstvo prežilo.Dnes zasahujeme do plodnosti, neplodnosti a už to nevychádza.Už je len divné koľko párov nemôže mať deti.
Bavíme sa čisto len o IVF naozaj tu nechcem miešať záchranu života človeka ktorý tu už je s nejakou spermiou a vajíčkom.Pre mna sú toto neporovnateľné veci.
@littlebubble jasne a úplne ti.rozumiem...tiez som mala dlhoročný vzťah kde sme boli absolútne spokojní aj bez detí...nuž a potom to prišlo...ten pocit ze nám niečo chýba...A ze o svoje "zdroje" sa chceme s niekym podeliť 😂
Ach naivita...no 😂😂😂
Ale nech...IVF sa nepodarilo...pocali sme prirodzene 4roky po adopcii, kedy sme už ani neverili, že raz sa nám to.stane 😂 a nemohli by sme byť teraz šťastnejší...
Úprimne...je mi totálne fuk ako ktoré dieťa príde na svet. Hlavne, že je tam, kde je milované a vytúžené...ale aj zabezpečené...
Nech si každý spraví ako uzná za vhodne...my sme si prešli fakt všetkým, čiže viem porovnať a viem sa vcítiť do ľudí ktorí postupujú to či ono...
@ckatka Nehovorim, ze sa to nezmeni.Len zatial sa to nemeni 😂.U mojho muza sa to nezmenilo doteraz a to za par rokov uz nebude 30tnik.Nevravim, ze dieta nechce, ale vobec o tom nerozprava a ani sa o to nezaujima momentalne.Taka hudba buducnosti to je pre oboch.Obaja sme nastaveni tak, ze keby som zavelila ja tak on povoli a tak je to aj opacne.Obaja cakame, ze na druheho to pride a jeden z nas sa ozve. 😂😂😂
No len obaja sme spokojni zatial, tak to na nikoho neprichadza.Len dokedy.Vek sa zastavit neda a ja by som spokojna bola cely zivot len treba aj trochu rozmyslat, ze ci fakt chcem byt na dochodku bezdetna, nikdy nezazit vlastne dieta.Lahko sa to hovori za mladi.Vsak? 🙂
Ine je samozrejme ak clovek mat nemoze vtedy by som to brala inak, ale asi by som lutovala neskor keby som to nikdy ani neskusila.
Co by bolo najviac idealne by bolo take necakane tehotenstvo.To by bolo uplne idealne.Nemali by sme co riesit, vyhovarat sa, odkladat to, riesit ci mame tuzbu, nemame, stale na ten pocit cakat.Uz by sme sa len tesili.Naozaj by sme sa tesili len v sebe ani jeden nemame to chcenie, odhodlanie zeby sme boli schopni podstupit IVF napriklad.Pre mna by to bolo take ,,z donutenia,,.Ja potrebujem citit emociu, ze to dieta je chcene, ze nebolo vypocitane v kalendari.Proste ta spontannost mi pri IVF strasne chyba, kontakt s partnerom.
Ked sa nam stala nehoda cez plodne dni tak som si povedala, ze sa mi mozno splni zelanie a bez planovania bez akejkolvek vedomosti dopredu to bude spontanne splodenie potomka.Bez uvahy, ze sa pokusame o dieta.
No a nic, nevyslo 😂.Plodne dni, ovulacia prebehla a vtedy som si povedala, ze dobre.Moja intuicia ma nesklamala a povedala som si, ze som rada, ze ma to tak nezobralo, ze niekde moze byt problem, ale nastvalo ma, ze take necakane a nevyslo to.
Proste to bolo tak spravne nacasovane, ze som nemohla cuvnut.
@evaachesa podľa toho ani očkovaný ani zaočkovaný, tak si vyber 😀

Som po druhej davke, pockame jeden-dva cykly a ideme na to. Potom dam info ;) ale moze to trvat dlhsie, ani prve tehotenstvo som nemala na prvy sup