Stop ovulačným testom
Rozhodla som sa vytvoriť diskusiu na hore uvedenú tému, lebo už ma nebaví investovať do OVU a TEHU testov, ktore maju cloveku pomocť, ale skôr ženu deprimujú a psychicky zaťažujú či blokujú 😎 . Nemyslíte? 😀 😀 Som mesiac bez ovu testov a HCG testovat budem len v prípade 5dňového meškania MS. 😅 😀 A vy ste na tom ako? 😝
@mariankamk to preto, ze vsetci prestali testovat 😀
@sofi88 a nemala byť toto antitestovacia téma a písať troška na inú tému, kto kedy koľkými testami testuje? 😅
@mariankamk tak nejako sa to tu utlmilo 🙂 co narobime.. pozri, ozvim trosku temu.. mne sa tento mesiac ani neoplatilo minut tolko testov, kedze mam anovulacny cyklus ☹ tolko k testom..dalsi mesiac ich uz robit nebudem...
@sofi88
@mariankamk
Tak my čo sme zostali, by sme si mali slubiť, že my testovať nebudeme, ja som si to tento mesiac slubila 🙂 Az keby meskala...
@kalianka @mariankamk ja uz testovat nebudem, ide to strasne do penazi a efekt sa nedostavil ☹ budem sa spoliehat len na BT
@sofi88 ono niekedy je to fajn, testnut aj skor... napr. pripady, ked si uz tesne pred MS, BT vysoko, nespinis, si nervozna jak pes a dni sa ti natahuju... to je lepsie testnut cim skor a nekukat len na graf s teplotou a poldna predumat, ci ano, ci nie...
@mariankamk joooj, to je jasne... ale tu sa bavime hlavne o ovu testoch 🙂 s tehotenskymi by som asi nevydrzala ani ja 😀 keby som videla, ze teplotka vyzera nadejne 😀 ale s ovu testami som skoncila...
ahojte dievcence..ak mozem tak sa rada pridam 😉
uz ma veru nebavi nakupovat ovu testy a o tehu testoch ani uz nehovorim 🤐
no dievčence, ja som sa prekonala a ovu testy som tento mesiac nepoužila 🙂))). Podľa BT som 4DPO takže už ani nepoužijem. ALe ako ma hrýzlo a stále šepotalo - choj si testnut, choj si testnut. 🙂))))))). No a aj tak by som nebola nič poriešila, lebo môj mm bol v práci 🙂)). A ešte som sa rozhodla, že namiesto ovu testov si za tie isté peniažky kúpim niečo pekné. Maličké ale pekné 🙂)))). A šup ho, mám nový lak na nechty 🙂))).
@sofi88 myslim, ze ma cenu bavit sa aj o tehu testoch... ale aj ovu testy maju svoje opodstatnenie... ale tiez potvrdim, ze robit ovu testx je zbytocne... ak sa jedna o nacasovanie sexu... raz som ukazala pozitivny, sex bol... ukazala som druhykrat, v dalsi cyklus a uz bolo zle... mlady nic neccel, ja v depke, ze ovu uplne nevyuzita...
ja som si zase dnes dopriala zeleninove sushi 😀
Joj kočky keď toto čítam je mi z toho hrozne :-/ ... nekupujte zbytočnosti ako ovu-testy a pod.... len si vyrátajte ovuláciu, je presne v strede cyklov, mám 39 rokov ja som takto otehotnela hneď na prvý pokus 🙂 ... jednoducho som neplánovala otehotnieť, čiže som sa vôbec nestresovala 🙂 ... moje cykli boli trochu nepravidelné 30 - 34 dňové intervaly a raz sme si nedali na 16 deň náhodne pozor a hneď na prvý pokus som otehotnela ... ja tým chcem iba povedať, že stres je pre otehotnenie ten najhorší nepriateľ a verím, že sa to podarí takmer každej žene ak je v pohode 🙂 ... je to môj názor 🙂
@bvladka my uz 1 babo mame, tiez boli plodne dni presne v strede cyklu a teraz ked sa druhe nedari zasla som k dr. a plodne dni boli uz 11. den (robil opakovane folikulometriu). Cize asi najlepsia rada je od Maminy, nespoliehat sa iba na stred. Ovulacne testy uz nechcem, ani moj dr. im neveri. Uvazujem nad tym, ze si zacnem merat BT, len ci ma to nebude este viac deptat? Ked sa nedari a snazim sa na to nemysliet a teraz si este prilozim meranim BT, neviem ci vobec mam zacat, nedeptava Vas to dievcence? @sofi88 @mawiya
@bambinkaa nedeptá, aspoň viem, kedy je ovulácia - môj muž neni so mnou cez týždeň, tak aspoň takto si môžeme naplánovať stretko 🙂) v strede týždňa. a najlepšie na tom je, že viem, kedy príde mrcha, lebo sa mi vtedy teplota zníži. takže nepobehujem s vložkou týždeň vopred (mám nepravidelný cyklus) 🙂 a práve som začala 20 cyklus s meraním a beriem to meranie ako samozrejmosť. niekedy vynechám, pretože viem, či ovulka už bola alebo nie. a pravda je taká, že ovu testy sem tam robím a niekedy sú silno pozitívne aj deň po jasne prebehnutej ovulácii, potvrdenej nielen BT ale aj lekárom. Tak naozaj to nemá význam. Deň ovulácie mi väčšinou ukáže nižšiu teplotu ako som zvyknutá - tak viem, že to je ten pravý deň 🙂)). držím palčeky, a aby sa ti tvoja túžba po miminku čo najskôr vyplnila 🙂
Co su to tie anovulacne cykli prosim..
@lubka1983 anovulacny cyklus je taky, ked nedojde ku ovulacii. Moze to byt tym, ze sa nevytvori folikul, nepraskne a tym padom nie je bunka, ktoru by mohol chlap oplodnit. Niekedy sa to v organizme vie pomiesat. Inac ten folikul tam aj moze byt, no prasnkne prilis skoro a nebol dozrety, vajicko potom nie je schopne prezit a rozpada sa. Alebo folikul z nejake priciny nepraskne.
@huncut dakujem Ti za odpovede, ano tehotensky som robila. Ano podla toho co ste mi pisali, tak je fakt skoro este. Podla toho bude asi aj ms meskat. Malo by prist o 6 dni. Na folikulometrii som bola 14.-ho a folikul mal 17 mm, tak som si myslela, ze to prebehlo skor, ale uz tomu nerozumiem vobec 😒 Bol tam este 1 folikul a mal 12 mm. Nerozumiem ani tomu, ze ked praskne 1 folikul dozrety, tak zacne dozrievat ten druhy? ze by ten 12 mm dozrel a az teraz praskol? Aka dlha je cesta k vytuzenemu babatku ☹
@bambinkaa no ked si bola 14teho a folík mal 17mm tak to bol na prasknutie ešte malý, folik praská cca pri 22mm, pri 17mm ešte nieje dostatočne dozretý a rastie každý deň takže podľa mňa ovu bola fakt až ten 19DC lebo až vtedy ti stupla teplota a drží sa hore... vieš ovu nastáva vtedy ked aspoň 3 dni predtým sa drží teplota dolu, ked stúpne znamená že ovu prebehla a potom sa drží v tej hornej línnii... testovať sa oplatí bud ked bude meškať ms ale tak 12DPO vtedy može test niečo ukázať

ahojte, no nejak sa to tu utisilo...