Stop ovulačným testom
Rozhodla som sa vytvoriť diskusiu na hore uvedenú tému, lebo už ma nebaví investovať do OVU a TEHU testov, ktore maju cloveku pomocť, ale skôr ženu deprimujú a psychicky zaťažujú či blokujú 😎 . Nemyslíte? 😀 😀 Som mesiac bez ovu testov a HCG testovat budem len v prípade 5dňového meškania MS. 😅 😀 A vy ste na tom ako? 😝
@huncut ahaaa, niekde pisu, ze folikul rastie 2 mm denne, tak som si myslela ze mal dorast skor, ale ak by rastol 1 mm denne, tak to je presne 19DC. A ten 12mm? nevies co s nim? to som sa nikde nedocitala ci dorastie aj ten, ci teda prenecha cestu a odplava? ci dorastie po prasknuti tohto?
@bambinkaa no v podstate folik rastie tak 1-2mm denne vieš u každej je to individuálne...čo ja viem tak dozrieva hlavne ten dominantný folik... ostatné neviem či zanikaju alebo sa vstrebú....tu som našla toto:
Pod vplyvom hormónu stimulujúceho folikul (FSH) začne vo vaječníku rásť niekoľko folikulov (mieškov), ktoré následne produkujú estrogény, primárne estradiol. Tieto estrogény iniciujú vývin novej vrstvy endometria s vývojom typickej histologickej (tkanivovej) vzorky zvanej proliferačné (bujniace) endometrium. Estrogény poskytujú negatívny cyklus spätnej väzby do hypofýzy a znižujú sekréciu FSH. Inhibín vylučovaný najväčším folikulom tiež znižuje FSH. Typicky len najrozvinutejší folikul (vedúci folikul) sa môže ďalej rozvinúť, pretože má viac receptorov FSH; ostatné folikuly rast zastavia. Preto normálne len 1 vajíčko dozreje v danom cykle.
@bambinkaa test? v5DPO? a to uz na co????? vajicko ak sa oplodni tak cestuje do maternice kde sa zacne zahniezdovat v 6-14den po oplodneni...az ked sa zahniezdi zacne vylucovat hormon HCG zistitelny v moci ci krvvi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 takze na tet mas este minimalne 9dni cas ak teplota neklesne 🙂 🙂 🙂 ved uz jedno dieta mas tak som myslela ze tieto zaklady ovládas -bez urazky ovsem 😀 😀 😀 😀
@lucinkab ano, vysvetlila som to vyssie, preco som si myslela, ze k prasknutiu folikulu doslo ovela skor (na zaklade folikulometrie). Myslela som si ze som nie 5DPO, ale 8-9 s tym ze na uplnom zaciatku cyklu som mala vytok velmi podobny ovulacii (a pri mojich folikuloch 😒 ), cize mohla som byt aj 17DPO. Teplota mi sice neklesla este, ale asi uz citim ms 😒 no nic aspon som po dlhej dobe stihla vobec test, lebo stale som len vyckavala, vyckavala, ze pockam s testom do 17DPO min. a vzdy to prislo 😒 som smutna z toho uz
Ahojte dievčatá! Pridám sa aj ja! Ovu testom som dala zbohom! Meriam len BT! Moja malá má dva a pol roka a chceli by sme aj spoločné baby...
@huncut @lucinkab tak som spravila test, bol tam duch, ms meskalo tyzden. Citila som sa naozaj tehotna - prsia (musela som vymenit podprdu!!!), chutky, unava... nakoniec hcg v krvi kleslo a dnes dosla ms, takze opat sa to neudrzalo 😢
bazalna teplota sa drzala hore az dodnes, ale je pravda ze som spavala velmi malo 3 hod. denne napriek brutalnej unave nedalo sa mi (nechapem to, neviem preco, vzdy som spala vela).
uz asi ani ovulacne testy ale ani tehotenske testy nebudem viac robit. Bazalna teplota sa mi zdala byt najmenej zavadzajuca z tych moznosti.
Dakujem dievcata @huncut @lucinkab za podporu.
@bambinkaa juj moja to ma fakt mrzí 😒 viem aké to je tešiť sa a zrazu bum a dorazí ms...tak meranie bazálnej teploty je aj podľa mňa ten najrozumnejší spôsob, lebo samotná lekárka mi povedala že ovulačné testy sú nie práve najspoľahlivejšie kedže su založené na hormónoch a tie môžu kadejako kolísať... neboj isto sa zadarí...ja v to tiež verím
@huncut ahoj mozem sa este raz opytat na BT? zase si robim tabulku a myslela som si ze ovulka bola 24. stedry den. Lenze dnes rano klesla na 36,4, som 22 DC. Prilozim aj obrazok. Na obrazku mi ukazuje teplotu az od 9. dec., neviem preco, nedalo sa mi naklikat skor, ved ms som dostala 6. na mikulasa, tak6. by mal byt 1. DC, či? 26. a 27. nemam namerane, lebo zas som nedokazala spat, som chodila na w do ranac, tak je to zbytocne. Aj Vy mate taketo teploty - hore-dole?
@bambinkaa ahoj, no teplota skáče aj mne kadejako, každý mesiac je iný a má nato vplyv ,mnoho vecí, či už nejaká choroba, meranie v inú hodinu a pod... inak ak si dostala ms 6. tak to je vlastne 1DC takže si to oprav v tej tabuľke lebo to ti potom zle počíta dni...čo sa týka ovu, tak podľa grafu by som povedala že ovu bola 23decembra lebo následne potom teplota vyskočila ale ten dnešný pokles sa mi nezdá, bud teda ovu ešte nebola alebo je to implementačný pokles, lenže teplota je na to dosť nízka... inak nerobíš ovu testy alebo nesleduješ hlien? skús ukázať grafík @lauritka ona je v tomto zbehlejšia a povie ti viac
@huncut dakujem, ano vlastne 23. jasneee, som sa pomylila, este som zaciatocnicka iba 🙂 mne je to tiez cudne...dnes sa citim dost mokro, akoby aj hlien bol, ale nenatahuje sa vôbec. Hlien uz raz bol od 20. do 23. aj krvavy bol trocha a 24. uz nebol, nahle prestal. @lauritka prosim Ta pozries sa mi na to aj Ty?
Ovu testy som uz nekupila, nezdalo sa mi to spolahlive. Hlien sa mi urcuje dost zle, je toho malo, vseobecne som vysusena uz par mesiacov 😒 aj ked som pila grepovy dzsus jak diva, bleee 😀
@bambinkaa tak mne ten grepový džús pomáhal no ja ho pijem hocikedy lebo mne osobne veľmi chutí 😉 ale hlien je tiež ako kedy, niektorý mesiac sledujem že je ho veľa inokedy zasa menej, tak sa teda treba orientovať len na teplotu pokiaľ nerobíš ovu testy a ako píše lauritka tak si meraj ďalej a každý deň aby si vedela určit ovu...
@lauritka dnes to bolo 36,5 @huncut asi v pondelok kupim tie ovu testy.
Nie je mozne, ze to meriam zle? Ked to rano o 5:30 meriam, tak spim len 5 hod. Okolo polnoci chodim spavat. Nie je to malo?
Toho hlienu bolo na vecer uz velmi vela, natahoval sa, pocas dna bol jemne biely-nazltly, ale vecer ciry ako voda a natiahol sa na 10 cm. Dnes som 23. den cyklu 😒
ozaj zabudla som spomenut, po tej "prvej ovulaci" som mala 4 dni velmi silne kontrakcie, cele dni, tie dni som ani nespala, tam chybaju udaje o teplote. Ja to volam kontrakcie, viem ze to znie smiesne, ked nie som ani tehotna. Ale su to caste silne stahy maternice, no prosto ako v 9. mesiaci a pri porode som mala take. Mozno tym to je?

@bambinkaa dakujem....