icon

Stres ako dôvod neuhniezdenia

27. jún 2021

Ahojte, podľa všetkého moje 2 čiarky znamenali..
Bolo to pravdepodobne biochemické tehotenstvo.
Takže k opolodneniu došlo, ale vajíčko sa nechytilo.
Je možné že v deň x som mala pozitívny test a v deň x+5 už vôbec?
Ci by mal slabnut?
Zažívala som prave obrovsky stres, býva to príčina, alebo..?
Obvinujem sa

petamich
•
27. jún 2021

no ak to bolo biochemicke tehotenstvo, tak je to presne o tom, ze ciarka nesilnie ale slabne alebo zmizne uplne, cize ak ti vysiel pozitivny test a teraz povedzme o tydzen je negativny alebo ti zacala MS, tak ano zrejme to bolo biochemicke, je to zial velmi caste a vela z nas ani nevie, kedze testuje az neskor a mysli si, ze skratka menstruacia meskala par dni

a co sa tyka stresu a neuchytenie - ja osobne (ale kazdy ma na to iny nazor), na taketo veci uplne neverim - kazde tehotenstvo v zaciatkoch je hop alebo trop a moze tam byt tisic pricin - biologickych, imunologickych, ... a stres asi neprospieva ale ja osobne si myslim, ze to nie je hlavny dovod preco sa embryo neuchyti

autor
•
27. jún 2021

Hlavný snáď nie, ale pocit vinný ostáva.
Že možno keby som neprežívala iste veci tak ako prežívam, telo by bolo vludnejsie pre nový život.
A nezanikol by hneď v zárodku.

rivini
•
27. jún 2021

V strese produkuje telo prolaktin a ten zastavuje ovulaciu..cize k otehotneniu vacsinou ani nedojde...biochemicke tehu ma miliardu pricin, no statisticky je to v 92% pripadoch chromozomalna porucha...cize si nic nevycitaj, tieto veci proste neovplyvnime...

petkasaurus
•
27. jún 2021

Čítala som si tiez clanky na tuto temu, kde bolo pisane, ze stres je strasne precenovany a je to len jeden hrac v celej tej zlozitej hre zvanej otehotnenie..

julie19
•
27. jún 2021

Tak toto si vôbec nevycitaj, ja som mala biochemické a tiež som bola z toho paf a doktorka mi povedala že to si telo vyselektuje zdravé a chybne oplodnené vajíčka ... že s najväčšou pravdepodobnosťou by bábätko nebolo zdravé a tak telo toto oplodnené vajíčko jednoducho vypudilo, a že sa mám na svoje telo spoliehať že vie čo robí... neviem čo je na tom pravdy ale pomohlo mi to a mesiac na to som mala zdravé tehotenstvo (a stresovala som rovnako, dokonca som na to prišla pomerne neskoro a dovtedy som chodila do fitka, na sluzobky, a začal stres s coronou a všetko dobre dopadlo 🙂

andreatytler
•
28. jún 2021

Zajdi za doktorom nech ti odmeraju Hcg. Domace testy nie su 100% Az potom budes vediet naisto.
Ak sa potvrdi ze nie si tehotna, ano bolo to biochemicke a je mi luto ze si to prezila. Ale zial to sa stava velmi casto. Vela zien ani nevie ze boli tehotne. Ja som mala pocas IVF, 2 biochemicke. Na treti pokus to vyslo.
Podla mna stres moze a nemusi byt pricinou... Vela zien otehotnelo pocas vemi stresoveho obdobia, takze to je individualne. Skor je pricinou kvalita embrya. Nieco nebolo v poriadku a matka priroda to radsej skoncila hned na zaciatku. Dobre spravy su ze si bola tehotna, to znamena ze tvoje telo vie ako na to.