Stres ako dôvod neuhniezdenia
Ahojte, podľa všetkého moje 2 čiarky znamenali..
Bolo to pravdepodobne biochemické tehotenstvo.
Takže k opolodneniu došlo, ale vajíčko sa nechytilo.
Je možné že v deň x som mala pozitívny test a v deň x+5 už vôbec?
Ci by mal slabnut?
Zažívala som prave obrovsky stres, býva to príčina, alebo..?
Obvinujem sa
Hlavný snáď nie, ale pocit vinný ostáva.
Že možno keby som neprežívala iste veci tak ako prežívam, telo by bolo vludnejsie pre nový život.
A nezanikol by hneď v zárodku.
V strese produkuje telo prolaktin a ten zastavuje ovulaciu..cize k otehotneniu vacsinou ani nedojde...biochemicke tehu ma miliardu pricin, no statisticky je to v 92% pripadoch chromozomalna porucha...cize si nic nevycitaj, tieto veci proste neovplyvnime...
Čítala som si tiez clanky na tuto temu, kde bolo pisane, ze stres je strasne precenovany a je to len jeden hrac v celej tej zlozitej hre zvanej otehotnenie..
Tak toto si vôbec nevycitaj, ja som mala biochemické a tiež som bola z toho paf a doktorka mi povedala že to si telo vyselektuje zdravé a chybne oplodnené vajíčka ... že s najväčšou pravdepodobnosťou by bábätko nebolo zdravé a tak telo toto oplodnené vajíčko jednoducho vypudilo, a že sa mám na svoje telo spoliehať že vie čo robí... neviem čo je na tom pravdy ale pomohlo mi to a mesiac na to som mala zdravé tehotenstvo (a stresovala som rovnako, dokonca som na to prišla pomerne neskoro a dovtedy som chodila do fitka, na sluzobky, a začal stres s coronou a všetko dobre dopadlo 🙂
Zajdi za doktorom nech ti odmeraju Hcg. Domace testy nie su 100% Az potom budes vediet naisto.
Ak sa potvrdi ze nie si tehotna, ano bolo to biochemicke a je mi luto ze si to prezila. Ale zial to sa stava velmi casto. Vela zien ani nevie ze boli tehotne. Ja som mala pocas IVF, 2 biochemicke. Na treti pokus to vyslo.
Podla mna stres moze a nemusi byt pricinou... Vela zien otehotnelo pocas vemi stresoveho obdobia, takze to je individualne. Skor je pricinou kvalita embrya. Nieco nebolo v poriadku a matka priroda to radsej skoncila hned na zaciatku. Dobre spravy su ze si bola tehotna, to znamena ze tvoje telo vie ako na to.

no ak to bolo biochemicke tehotenstvo, tak je to presne o tom, ze ciarka nesilnie ale slabne alebo zmizne uplne, cize ak ti vysiel pozitivny test a teraz povedzme o tydzen je negativny alebo ti zacala MS, tak ano zrejme to bolo biochemicke, je to zial velmi caste a vela z nas ani nevie, kedze testuje az neskor a mysli si, ze skratka menstruacia meskala par dni
a co sa tyka stresu a neuchytenie - ja osobne (ale kazdy ma na to iny nazor), na taketo veci uplne neverim - kazde tehotenstvo v zaciatkoch je hop alebo trop a moze tam byt tisic pricin - biologickych, imunologickych, ... a stres asi neprospieva ale ja osobne si myslim, ze to nie je hlavny dovod preco sa embryo neuchyti