icon

Tehotenstvo medzi 46 - 50 rokom

26. okt 2025

Aký máte názor na tehotenstvo vo vyššom veku matky? Pre a proti? Uvítala by som aj osobné skúsenosti starších rodičiek.

Strana
z7
slnecnica30
31. okt 2025
@ankare

@anonym_autor Vyjadrila sa vôbec autorka k tejto téme v komentároch?

@ankare asi uz ani nemala co a ako povedat lebo z tej zmesky komu by dekel neodletel?😆

bielasovicka
31. okt 2025

Fú, nikdy.

anonym_c67766
31. okt 2025
@ankare

@anonym_autor Vyjadrila sa vôbec autorka k tejto téme v komentároch?

@ankare Ja sa jej ani nečudujem, že sa už nevyjadrila, keď si tu prečítala toľko negativizmu.

autor
31. okt 2025
@anonym_7ea8e5

@anonym_autor preco sa to pytas? Ja mam 46 a na svoje narodeniny som porodila svojho prveho, vytuzeneho synceka. Moj muz ma 48, sme aktivni ludia,na svoj vek nevyzerame, ale o tom nikoho presviedcat nebudem. Je to nase rozhodnutie a som stastna, ze sme rodicia, ze mame nas maly poklad. Proste nam sa to podarilo teraz a sme spokojni a vdacni

@anonym_7ea8e5 ak sa smiem spýtať. Ake ste mali tehotenstvo a pôrod? Mali ste nejaké problémy v tehotenstve? A ako zvládate starostlivosť o dieťa?

anonym_5af141
31. okt 2025
@slnecnica30

Mna mali rodicia v 43. A urcite nie. Je to urcite potom zataz pre dieta ked vyrastie. Ano,moze byt aj mlady rodic chory a mat zdravotne problemy… ale, vseobecne rodit v takom veku nie je dobry napad. Pre mna je to ako dceru zlozite. Mam 33,mamina bude mat coskoro 77, otec zomrel ked mal 48. Pracujem v zahranici,casto som v strese lebo mama ma svoje zdravotne komplikacie,lekarov,ten tlak a stres na dialku ze nedokazem vsetko zmenit,zabezpecit…. Poriesit,strach,aby “neodisla” lebo by som si ju chcela velmi este uzit vo svojom zivote a mam to nonstop v hlave! A sposobuje mi to uzkost. Ja ziadne deti osobne neplanujem.
Plus do toho pre mna nebolo vobec nikdy prijemne aj ked mama je udrziavana a vzdy bola udrziavana zena ,ale ci uz v skolke alebo skole…. “Prisla pre teba babka?” No… asi tak.

@slnecnica30 tak si ju chces užiť a žiješ v zahraničí trocha sa to vylučuje.Ja mám 46 r a žiadne myšlienky na dôchodok a kľud ako niekto hore píše.Ja som rodila v 38 a určite nás to s mužom omladilo a žijeme s detmi aktívne som za to rada známi, ktorí mali deti mladší mi prídu už usadení a nejako bez energie.Ak mi zdravie dovolí chcem žiť aktívne aj v tej 60 tke.Je mi smutno, keď čítam komentáre mladí ľudia a také predsudky a reči.

slnecnica30
31. okt 2025
@anonym_5af141

@slnecnica30 tak si ju chces užiť a žiješ v zahraničí trocha sa to vylučuje.Ja mám 46 r a žiadne myšlienky na dôchodok a kľud ako niekto hore píše.Ja som rodila v 38 a určite nás to s mužom omladilo a žijeme s detmi aktívne som za to rada známi, ktorí mali deti mladší mi prídu už usadení a nejako bez energie.Ak mi zdravie dovolí chcem žiť aktívne aj v tej 60 tke.Je mi smutno, keď čítam komentáre mladí ľudia a také predsudky a reči.

@anonym_5af141 citaj pozorne vsetko,pracujem v zahranici. Zo skandinavie lietam kazdy mesiac alebo kazdy treti tyzden domov. Bez dostatocnych financnych prostriedkov by sa to nedalo,mam dobru pracu. Na svk by som tolko nezarobila a potrebujem sa starat aj o svoju buducnost.

anonym_7ea8e5
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_7ea8e5 ak sa smiem spýtať. Ake ste mali tehotenstvo a pôrod? Mali ste nejaké problémy v tehotenstve? A ako zvládate starostlivosť o dieťa?

@anonym_autor vsetko v uplnom poriadku (klopklop) ziadne tazkosti a teraz zvladame vsetko v uplnej pohode

hariet
1. nov 2025
@slnecnica30

@anonym_5af141 citaj pozorne vsetko,pracujem v zahranici. Zo skandinavie lietam kazdy mesiac alebo kazdy treti tyzden domov. Bez dostatocnych financnych prostriedkov by sa to nedalo,mam dobru pracu. Na svk by som tolko nezarobila a potrebujem sa starat aj o svoju buducnost.

@slnecnica30 z tejto diskusie vyplyva, ze tvoje psychicke problemy a traumy nevyplyvaju z toho, ze si mala starsiu mamu, ale psychicky labilnu mamu, ktorou sa nechas stale citovo vydierat. Z takej toxickej osoby by si mala problemy a starosti, aj keby ta mala ako 20 rocna.

slnecnica30
1. nov 2025
@hariet

@slnecnica30 z tejto diskusie vyplyva, ze tvoje psychicke problemy a traumy nevyplyvaju z toho, ze si mala starsiu mamu, ale psychicky labilnu mamu, ktorou sa nechas stale citovo vydierat. Z takej toxickej osoby by si mala problemy a starosti, aj keby ta mala ako 20 rocna.

@hariet kiezby na to existovala operacia ako na fyzicke choroby. Ta tazoba a bremeno kazdy den ktoru mam v mozgu a duši je neunosna. Mrzi ma hlavne ze to bola laska v style “med a bič” a podmienena. Niekedy naozaj stracam nadej a vieru v to ci sa z toho vobec niekedy dostanem napriek tomu ze sa snazim a vyhladala som odbornu pomoc vsemozneho druhu.

oskvarka
1. nov 2025
@slnecnica30

@hariet kiezby na to existovala operacia ako na fyzicke choroby. Ta tazoba a bremeno kazdy den ktoru mam v mozgu a duši je neunosna. Mrzi ma hlavne ze to bola laska v style “med a bič” a podmienena. Niekedy naozaj stracam nadej a vieru v to ci sa z toho vobec niekedy dostanem napriek tomu ze sa snazim a vyhladala som odbornu pomoc vsemozneho druhu.

@slnecnica30 úplne ťa chápem psychyske zdravotné problémy sú najhoršie žiaľ ...... Ja som tiež v dvanástich mala veľkú krízu...lebo som aj z prístupu mojej mamy skončila v depresii a úplnej ignoracii ktorá trvala aj takých 5 rokov...ale potom som sa z toho nejako vyhrabala mala som aj lieky veľa si z toho obdobia nepamätám asi preto že som veľmi málo spávala niekedy som aj do 3 ráno počúvala rádio a o 6 som vstávala. Ale ja som mala šťastie naozaj som sa relatívne odstrihla...lebo nie je nič horšie ako podmienená láska.. a rodinu si človek žiaľ nevyberá...aj keď jej to nemám za zle...jednoducho jej mozog nefunguje neurotipicky...nemohla tie životné situácie riešiť inak. Je to náročné...a chápem že ti na mame záleží ale nedajú sa vydierať a hlavne v prvom rade myslí na svoje zdravie. To nie je žiadne sebectvo.

oskvarka
1. nov 2025
@slnecnica30

@slnecnica30 žiaľ túžbu po deťoch majú aj ľudia ktorý povahovo nemajú predispozíciu byť dobrými rodičmi. A je ťažké ich za to súdiť lebo oni si to fakt neuvedomujú a často rovsetko čo robia robia v najlepsej viere že chcú pre tie svoje deti to najlepšie. A okrem toho nik naozaj nik nieje dokonalý, aby svojmu dieťatku nikdy nijaký traumu nespravil...povahy sú rôzne... Potreby sú rôzne...nieje to také jednoduché...

slavka1988
Autor odpoveď zmazal
hariet
2. nov 2025
@slnecnica30

@slnecnica30 co ale mozes urobit je obmedzit ten kontakt, chodit domov kazde 3 t z takej dialky je psycho. Teraz, ked uz vies, co sa vo vasom vztahu dialo a co to s tebou porobilo, je cas nastavit tie hranice, aby ti to ublizovalo co najmenej. Tvoja mama sa nezmeni, ale stale mozes zmenit svoj pohlad na tvoju situaciu. Uz si dospela, vztahy si vytvaras a pestujes sama.

Strana
z7