Tehotenstvo s Mirenou - donosili ste zdravé dieťa?
Viem, ze zopar vas s tym ma skusenosti. Tak ma prosim podporte, ze to moze dopadnut aj dobre. Ako lekari postupovali? Teliesko sa vybralo alebo ostalo az do porodu? A co babatko? Nevplyvaju nan tie hormony? Mam velky strach 😔
@klarissa25 veru ostala a nerozumiem ako, kedze je to vraj jedna z najspolahlivejsich metod. Sice sme dieta uz nechceli, no teraz sa onho bojim. Je tu viac diskusii a prispevkov, ze sa to stalo. Tak dufam, ze sa mi niekto ozve a podeli o svoj pribeh.
jooj ja som o tom citala a pisali tam ze ostalo az do porodu...
@dominikac321 a islo o hormonalne teliesko?
toto som nasla v inej diskusii: Ahoj ja osobne som si dala zaviest Danu vo february a v auguste som zostala tehotna. Tiez som sa bala ci bude dieta v poriadku a som si myslela, ze prve co treba je teliesko vybrat von. No tu ma Dr. upozornila, ze ak chcem interupciu mam zdarma a ak si chcem dietatko donosit v ziadnom pripade mi Danu nemoze vybrat inak by prislo k rozkrvacaniu a tym k okamzitemu potratu. Co sa tyka takychto somarin co titu popisali, ze bude postihnute prave kvoli teliesku je to nezmysel ja som vsetko s Dr. konzultovala a nie je to pravda. Dietatko bude zdrave pokial budes ty a vsetky testy, ktore ti bude robit budu ok. Samozrejme myslim si, ze je kazdej jasne ze celych 9 mes. moze byt vsetko v poriadku a porod vsetko zmeni. Ja som toto uz potom neriesila tesime sa na babatko a dufame ze budeme zdravy ako rybky. Takze ak si chceete dietatko nechat nic sa neboj navstiv svojho lekara a urcite ti aj on povie co a ako. Drzim palce 🙂
dalsia uvadza ze si ju dala na zaciatku tehu vybrat a donosila krasneho zdraveho chlapceka
@dominikac321 toto som citala aj ja, avsak to je nehormonalne teliesko. Ja mam to hormonalne a zislo by sa o tom vediet viac, ci to nevplyva aj na plod a nedopuje ho hormonmi.
bohuzial viac ti neporadim, ale jedno co ti poviem je, ze osud si cestu najde... 🙂 dufam ze bude vsetko v poriadku
A máš fakt mirenu? ,nie danú?
Opýtaj sa gyn. Podla mna bude vediet podla Usg co bude najlepsie. Citala som si články a tam boli mamicky ktore vynosili zdrave dietatko aj s mirenou v maternici. Uvidis co ti povie gyn. lebo pozná ta najlepsie, ci mas slabší/silnejší krcok atp. Vela zdravicka zelam ❤️
Ahoj.Mozem sa opytat ako dlho si mala mirenu zavedenu?Bola som v tom,ze s Mirenou sa len tak lahko neotehotnie(jasne nejake %sa pisu v letaku)ale v reale som o tom nepocula.
@klarissa25 ano urcite je to mirena
@alexandrag1 kratko, len prvy cyklus a uz zlyhala
Aha aj som si myslela.Bala som sa ze nejako neskor po par mesiacoch alebo rokoch.Mna dr vopred upozornil ze prvy mesiac sa treba chranit aj inak.
Drzim palceky k zdravemu tehulkovaniu aj ked verim ze je to sok kedze clovek si dal mirenu prave pre opacny dovod
@alexandrag1 skutocne ti odporucil este sa chranit? Mne povedal, ze ucinkuje okamzite.. Takze sme si pozor uz potom nedavali. Dakujem 😊
Ano pri prvej ze mesiac sa chranit a pri druhej ze to bol kus za kus v jeden den menene takze netrebalo.
Drzim palce ✊ ale uz teraz je to maly bojovnik, tak verim, ze to dobre dopadne.
Inak toto pisu v spc:
Ak otehotniete so zavedenou Mirenou, má sa ihneď ako je možné odstrániť. Ak ponecháte počas tehotenstva Mirenu zavedenú, zvýši sa riziko potratu, infekcie alebo predčasného pôrodu. Hormón obsiahnutý v Mirene sa uvoľňuje do maternice. Znamená to, že plod je vystavený relatívne vysokej miestnej koncentrácii hormónu, hoci množstvo hormónu prijímaného krvou a placentou je malé. Účinok takéhoto množstva hormónu na plod sa má zohľadniť, no dosiaľ nie sú žiadne dôkazy o vrodených chybách spôsobených používaním Mireny v prípadoch, keď tehotenstvo pokračovalo so zavedenou Mirenou.
@dominikac321 Dana a Mirena nieej to isté, Dana neobsahuje hormóny.
Čo ja viem prvý mesiac sa treba chrániť, ale mali ste teda extra šťastie🙂
@elizabet173 nevedela som
@dominikac321 mám kamaráta gynekológa, on ešte nepočul o tehotenstve, keď má žena Mirenu, nevylučuje to, ale v jeho praxi, ani u jeho známych sa to zatiaľ nestalo. Ja k nemu nechodím, ale bavili sme sa o tom, lebo ju mám tiež, už tretiu.
Ahoj,mozem sa opytat ako si na tom? Mam rok zavedenu Mirenu a momentalne mam take stavy ako priznaky tehu. Test si viem kupit az zajtra,ale som riadne zvedava.
@zuzka71291 nedopadlo to dobre. Mirenu trebalo vybrat, bola klesnuta az dole v krcku a tam bol aj plod. Takze som par hodin po odstraneni telieska potratila.
To mi je luto.

Si ostala tehotná s mirenou? Resp rada by som bola keby sa ozvali aj tie co otehotneli s nou už minule som sa na to pýtala a nikto nič