icon

Tehotenstvo s Mirenou - donosili ste zdravé dieťa?

20. júl 2021

Viem, ze zopar vas s tym ma skusenosti. Tak ma prosim podporte, ze to moze dopadnut aj dobre. Ako lekari postupovali? Teliesko sa vybralo alebo ostalo az do porodu? A co babatko? Nevplyvaju nan tie hormony? Mam velky strach 😔

klarissa25
20. júl 2021

Si ostala tehotná s mirenou? Resp rada by som bola keby sa ozvali aj tie co otehotneli s nou už minule som sa na to pýtala a nikto nič

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
20. júl 2021

@klarissa25 veru ostala a nerozumiem ako, kedze je to vraj jedna z najspolahlivejsich metod. Sice sme dieta uz nechceli, no teraz sa onho bojim. Je tu viac diskusii a prispevkov, ze sa to stalo. Tak dufam, ze sa mi niekto ozve a podeli o svoj pribeh.

dominikac321
20. júl 2021

jooj ja som o tom citala a pisali tam ze ostalo az do porodu...

autor
20. júl 2021

@dominikac321 a islo o hormonalne teliesko?

dominikac321
20. júl 2021

toto som nasla v inej diskusii: Ahoj ja osobne som si dala zaviest Danu vo february a v auguste som zostala tehotna. Tiez som sa bala ci bude dieta v poriadku a som si myslela, ze prve co treba je teliesko vybrat von. No tu ma Dr. upozornila, ze ak chcem interupciu mam zdarma a ak si chcem dietatko donosit v ziadnom pripade mi Danu nemoze vybrat inak by prislo k rozkrvacaniu a tym k okamzitemu potratu. Co sa tyka takychto somarin co titu popisali, ze bude postihnute prave kvoli teliesku je to nezmysel ja som vsetko s Dr. konzultovala a nie je to pravda. Dietatko bude zdrave pokial budes ty a vsetky testy, ktore ti bude robit budu ok. Samozrejme myslim si, ze je kazdej jasne ze celych 9 mes. moze byt vsetko v poriadku a porod vsetko zmeni. Ja som toto uz potom neriesila tesime sa na babatko a dufame ze budeme zdravy ako rybky. Takze ak si chceete dietatko nechat nic sa neboj navstiv svojho lekara a urcite ti aj on povie co a ako. Drzim palce 🙂

dominikac321
20. júl 2021

dalsia uvadza ze si ju dala na zaciatku tehu vybrat a donosila krasneho zdraveho chlapceka

autor
20. júl 2021

@dominikac321 toto som citala aj ja, avsak to je nehormonalne teliesko. Ja mam to hormonalne a zislo by sa o tom vediet viac, ci to nevplyva aj na plod a nedopuje ho hormonmi.

dominikac321
20. júl 2021

bohuzial viac ti neporadim, ale jedno co ti poviem je, ze osud si cestu najde... 🙂 dufam ze bude vsetko v poriadku

klarissa25
20. júl 2021

A máš fakt mirenu? ,nie danú?

arianna25
20. júl 2021

Opýtaj sa gyn. Podla mna bude vediet podla Usg co bude najlepsie. Citala som si články a tam boli mamicky ktore vynosili zdrave dietatko aj s mirenou v maternici. Uvidis co ti povie gyn. lebo pozná ta najlepsie, ci mas slabší/silnejší krcok atp. Vela zdravicka zelam ❤️

alexandrag1
20. júl 2021

Ahoj.Mozem sa opytat ako dlho si mala mirenu zavedenu?Bola som v tom,ze s Mirenou sa len tak lahko neotehotnie(jasne nejake %sa pisu v letaku)ale v reale som o tom nepocula.

autor
20. júl 2021

@klarissa25 ano urcite je to mirena

autor
20. júl 2021

@alexandrag1 kratko, len prvy cyklus a uz zlyhala

alexandrag1
20. júl 2021

Aha aj som si myslela.Bala som sa ze nejako neskor po par mesiacoch alebo rokoch.Mna dr vopred upozornil ze prvy mesiac sa treba chranit aj inak.
Drzim palceky k zdravemu tehulkovaniu aj ked verim ze je to sok kedze clovek si dal mirenu prave pre opacny dovod

autor
20. júl 2021

@alexandrag1 skutocne ti odporucil este sa chranit? Mne povedal, ze ucinkuje okamzite.. Takze sme si pozor uz potom nedavali. Dakujem 😊

alexandrag1
20. júl 2021

Ano pri prvej ze mesiac sa chranit a pri druhej ze to bol kus za kus v jeden den menene takze netrebalo.

mikasz
20. júl 2021

Drzim palce ✊ ale uz teraz je to maly bojovnik, tak verim, ze to dobre dopadne.

Inak toto pisu v spc:
Ak otehotniete so zavedenou Mirenou, má sa ihneď ako je možné odstrániť. Ak ponecháte počas tehotenstva Mirenu zavedenú, zvýši sa riziko potratu, infekcie alebo predčasného pôrodu. Hormón obsiahnutý v Mirene sa uvoľňuje do maternice. Znamená to, že plod je vystavený relatívne vysokej miestnej koncentrácii hormónu, hoci množstvo hormónu prijímaného krvou a placentou je malé. Účinok takéhoto množstva hormónu na plod sa má zohľadniť, no dosiaľ nie sú žiadne dôkazy o vrodených chybách spôsobených používaním Mireny v prípadoch, keď tehotenstvo pokračovalo so zavedenou Mirenou.

elizabet173
20. júl 2021

@dominikac321 Dana a Mirena nieej to isté, Dana neobsahuje hormóny.

luccija
20. júl 2021

Čo ja viem prvý mesiac sa treba chrániť, ale mali ste teda extra šťastie🙂

dominikac321
20. júl 2021

@elizabet173 nevedela som

elizabet173
20. júl 2021

@dominikac321 mám kamaráta gynekológa, on ešte nepočul o tehotenstve, keď má žena Mirenu, nevylučuje to, ale v jeho praxi, ani u jeho známych sa to zatiaľ nestalo. Ja k nemu nechodím, ale bavili sme sa o tom, lebo ju mám tiež, už tretiu.

zuzka71291
22. okt 2021

Ahoj,mozem sa opytat ako si na tom? Mam rok zavedenu Mirenu a momentalne mam take stavy ako priznaky tehu. Test si viem kupit az zajtra,ale som riadne zvedava.

autor
23. okt 2021

@zuzka71291 nedopadlo to dobre. Mirenu trebalo vybrat, bola klesnuta az dole v krcku a tam bol aj plod. Takze som par hodin po odstraneni telieska potratila.

zuzka71291
23. okt 2021

To mi je luto.