Tehotenstvo v corona dobe
Ahojte mam velku dilemu moc tuzim po babatku len sa bojim co bude nie som zaockovana a ani sa nechcem dat preto ma aj cas tlaci lebo viem ze nas donutia kazdeho a potom by som sa uz bala otehotniet ako zaockovana.co na to hovorite vase nazory dakujem moc
@jajka3 čoho sa bojíš? Nechápem čo má očkovanie s tehotenstvom.
Ja som rodila v prvej vlne, kedy okolo mňa chodili v skafandroch, každý sa bál každého. Nikto nebol zaockovany. Druhé dieťa som rodila s respiratorom na tvári, ale už to bolo voľnejšie.
A nikto ťa nemôže donútiť sa dať očkovať, pôjdeš na test 🤷
@jajka3 nechápem, prečo neočkovaní majú stále potrebu týchto rečí.. je sloboda, každý sa rozhodol a každý niečo riskoval. Ty sa nechceš, nedaj sa.
Keď už sa pýtaš na náš názor z týchto možností, ja by som sa viac bála mať covid ako tehotná a byt neočkovaná.
@daniela1911 ale aj očkovaný môže dostať covid... V tomto smere nikto nič nezaručí.
@jajka3 ja som bola tehotna minuly rok, neplanovane som otehotnela, ked sa vsetko zacalo zatvarat, v aprili, rodila som cez najvacsiu vlnu v decembri pred Vianocami, o ockovani sa este len suskalo. Chranili sme sa, ako sme vedeli a boli sme bez korony, napriek tomu, ze syn chodil do skoly. Len dcerka bola doma, skolkarka. Zvladli sme to. Ja by som sa na Tvojom mieste dala zaockovat a potom kludne sa snazit.
Deti sa rodili aj ked ludom lietali bomby nad hlavami, aj ked bol mor, spanielska chripka... Aj teraz ked je covid. Nikto nevie ako dlho to tu este bude a toto naozaj nie je dovod na to aby sa zivot zastavil... My sme planovali druhe dieta ze by sa narodilo ked bude mat prve tri roky a Bohu vdaka sa podarilo. Mama sa nas tiez pytala ci naozaj chceme priviest doeta do tejto doby... Ale ked nie teraz tak kedy? Ked to cele skonci? Ale kedy to naozaj skonci? Zi svoj zivot dalej a nenechaj tento virus aby ovladol tvoj zivot. Ockovana/neockovana, bude ako ma byt. PS: existuju uz aj zeny ktore pocali po ockovani, aj take co sa nechali ockovat pocas tehotenstva a porodili krasne zdrave deti... Rob ako uznas za vhodne, len prosim ta neprestavaj zit 😉💪
Dieťa sme chceli už dávno a podarilo sa nam práve cez 1.vlnu počať.Mimochodom,3 mesiace predtým som sa očkovala ja aj muž proti brušného tyfu,lebo sme šli do Indie.Maly sa narodil vo februári,kedy to bolo v nemocniciach asi najhoršie.Covid som prekonala v 8.mesiaci tehotenstva.Samozrejme,že som sa bála,čo to spraví so mnou,s ním.Nastastie sme boli v poriadku.Nasledne som sa dala po pol roku zaockovat ako dojčiaca matka a sme taktiež v poriadku.Planujem aj druhé dieťa a ak bude mať byť,tak bude,a to bez ohľadu na nejaké očkovania.Takze smelo do toho.
@jajka3 nikdy by mi nenapadlo čakať s otehotnením kvôli nejakému covidu. Otehotnela som kedy som chcela a nehladela som. Keď tu bude covid ešte 10 rokov tak budeš čakať? Normálne si urob dieťa. Ak sa očkovať nechceš tak sa neočkuj, ak chceš tak sa zaočkuj. Nikdy nebude tá správna doba ak budeš takto premýšľať. Idem za chvíľku rodiť, nie som očkovaná keďže mi to v tehotenstve príde ako blbosť a pohoda. Nevidím rozdiel oproti tehotenstvu mimo covid. Jediné čo je iné tak to že sú zakázané návštevy v nemocnici čo je mi jedno. Život je len jeden tak prečo sa stále motať okolo covidu a zastavovať svoj život 🤷♀️
no keďže Covid nezmizol za viac ako 1 a 1/2roka tak je naivné, že zrazu zmizne.....takže buď sa daj zaočkovať a o pol roka už môžeš byť šťastná tehulka alebo sa boj očkovania aj nadalej a otehotni ako neočkovaná....ale ďaľšou možnosťou je čakať kým ten zlý covid zmizne🙉
Ja som po očkovaní normálne otehotnela, netreba čítať blbosti ale počúvať ľudí ktorí sa vyznajú a majú vzdelanie a vedia čo hovoria. Covid tak ľahko nezmizne, ak nie si očkovana, šanca že ho dostaneš v najbližších mesiacoch je veľmi vysoká. Ja by som sa bála že ho dostanem v 1. trimestri a ublížilo by to bábätku. Takže buď počkaj kým skončí Covid, čo nikto z nás nevie koľko mutácií a vĺn ešte bude a potom tehotenstvo, alebo sa daj zaočkovať a o mesiac po očkovaní šup na vec. Držím palce.
@jajka3
Dcéra bola tehotná počas prvej vlny, bábätko sa narodilo v máji. Tehotenstvo zvládla v pohode, nenakazila sa asi aj vďaka tomu, že bola takmer celý čas na homeoffice. Zaočkovať sa dala po narodení malého, tiež jej kamarátky, ktoré mali deti cca v tom čase. Rodinná známa prekonala covid v druhej polovici tehotenstva, nebolo to nič príjemné.

@jajka3 a preco by si sa bala otehotniet ako zaockovana? 😳