icon

Trombofilný stav a tehotenstvo

24. sep 2023

ahojte, ma niektora z vas podobny problem?
Som po 2 MA (vzdy do 8tt) absolvovala som vsetky mozne vysetrenia..a jedine co mi nasli tak na hematologii vrodeny trombofilny stav mutacia FII G20210A . A opakovane zvyseny d-dimer (nezistilo sa vsak doteraz preco)
Prva hematologicka mi odporucila od potvr. tehotenstva si preventivne pichat fraxiparine/clexane v nizkej davke tusim 0,3....gynekolog, geneticka a aj imunologicka mala v podstate rovnaky nazor.
O par mesiacov neskôr som isla znova na kontrolu na hematologiu ale tentoraz inde (nasla som si novu dr) tiez odp.pichat si po potvrd. tehotenstva injekcie na riedenie krvi ale podla nej tie potraty neboli kvoli mutacii...bola som u nej pred mesiacom na kontrolnom odbere po pol roku ...a teraz ked som sa jej pytala ako postupovat teda v pripade tehotenstva tak povedala ze staci Anopyrin 100mg 1 x denne od zac.tehotenstva....ze injekcie netreba...nechapem..
a D-dimer bol na hodnete 4,39...a vraj ten si nemam vsimat..

neviem co mam robit.. planujeme dalsie babatko ale bojim sa..nechcem to zazit uz 3x :(

domka222
19. okt 2023

Neviem,či by som kombinovala dva lieky na riedenie. Aby si zas nemala zvýšenú krvácavosť a nezačala krvácať. Ja som tiež brala len anopyrin do 34 týždňa. Až potom mi ho vymenili za fraxiparin

13lucia17
19. okt 2023

Bud klude ja mám anopirin za 2 týždne ak sa potvrdí frekvencia srdiečka bduem mať fraxiparim a ešte by som si mala vkladať aj utrogestanom ale bojím sa lebo mám vrodeny trombofilny stav ktorý som mala zistený v roku 2015 jedno dieťa pohode potom 3 po….a teraz som 6 týždni tak som opatrná a od zajtra mám nakazené od reprodukčnej imunologie infuzie omegaven

13lucia17
19. okt 2023

Prosím tá aj si si nasadila ten utrogestanom a anopirin naraz?ja so to mám nasadiť ale bojím sa lebo vrodeny trombofilny stav

13lucia17
19. okt 2023

@as1184 ahoj a mala si nasadený aj anopirim aj fraxiparim a ešte niečo?napr utrogestanom ?

13lucia17
Autor odpoveď zmazal
13lucia17
19. okt 2023

@melany444 ahoj a ty máš vrodeny trombofilny stav?

13lucia17
19. okt 2023

Ja mám všetko a som ok len dumam či brat utrogestanom

13lucia17
19. okt 2023

@monika_mt ahoj a brala si aj utrogestan a máš prosím tá vrodeny trombofilny stav

13lucia17
19. okt 2023

@monika_mt a aj utrogestanom

13lucia17
19. okt 2023

@domka222 ahoj a utrogestanom si brala?

13lucia17
19. okt 2023

@autor ja by som do toho šla určite

floki1994
19. okt 2023

Ja som mala MA v 19tt a tiez mam trombofilny stav.. pri druhom tehu som si pichala clexane 0,4 a d dimer siel postupne hore ako pribudali tyzdne...skoncila som v 32tt akutnou sekciou po infarkte placenty ...boli tam uz zrazeniny...zaver bol ze prave kvoli mutacii...d dimer mate vysoky...ja som mala pod 1 hodnotu...

floki1994
19. okt 2023

Este by som dodala..bola som aj u hematologa v cechaxh a troch na SVK ...kazdy jeden mi povedal ze hned od pozitivneho testu treba pichat injekcie kvoli tomu aby sa spravne vyvyjal plod a placenta fubgovala ako ma...aby sa tam netvorili zrazeniny...vraj injekcie su spolahlivejsie...mne dali na vyber ale vraj vacsia istota su injekcie tak som nevahala 🙂

13lucia17
19. okt 2023

@pauli_cka a ty máš aj trombofilny stav

autor
19. okt 2023

@floki1994 tiez si myslim ze tie injekcie su ucinejsie ale co ked mne to neda...mne vysli aj antifosfolidove protilatky a ze na to je zase lepsi anopyrin..takze ten musim urcite len otazka ci aj tie injekcie k tomu alebo nie :( :(

13lucia17
19. okt 2023

Ja beriem anopirin mám vrodeny trombofilny stav a ak bdue za 2 týždne všetko fajn budem brat aj fraxiparim pred tým 3 &krat potrat a brala som lem fraxiparim u mňa je teraz otázka či mám brat utrogestanom ktorý mi kazu vsetci keď zráža krv a plus idem brat aj omegavom infuzie

autor
19. okt 2023

@13lucia17 mne dr nasadila aj progesteron, a teraz tiez neviem ci vlasne neublizi..ked nemam injekcie len anopyrin :(

autor
19. okt 2023

@13lucia17 a ak sa mozem spytat ake mas mutacie? rovnake ako ja? cize zatial beres len anopyrin? od kedy beres? az od zistenia tehotenstva? 🙂

floki1994
19. okt 2023

Sestra ma aj aj..zavisi od typu mutacie vie to aj gyn predpisovat 🙂

13lucia17
19. okt 2023

Ja mám toto poslala som fotku no tak mne to predpísal imunológ plus gynekológ mne to tetaz pondleok dali keď som došla a bola som 6 týždni ty si?vrodeny trombofilny stav HVT popliteokruálnaPDK ha

13lucia17
19. okt 2023

@floki1994 u nás to ma mama sestra nie a mne dá to prejavilo v 2014 len preto že som brala antiku a fajčila preto prvého syna 5 rokov teraz som mala pohode cele tehotenstvo som si pichala fraxiparim a cil musím všetko len toho utrogestanu sa bojím a zajhza ma čaká prvá infúzia ktorá zráža kev tiež ale je mala pravdepodobnosť ale za týždeň bduem mať aj inekcie tak bdue kľud a infuzie každé 2 týždne

autor
19. okt 2023

@floki1994 mne to gyn. nechcela predpisat...ze to necha na hematologa

autor
19. okt 2023

@13lucia17 no ja som len 4tt, len pred par dnami som zistila tehotenstvo, cize uplny zaciatok

floki1994
19. okt 2023

Áno odporúčanie od hematologa a nasledne predpisat moze aj gyn 🙂 aspon u nas to tal bolo 🙂 treba spravneho doktora ...nie to podcenit...mne dokonca dal injekcie dopredu ze hned ako bude pozitivny test tak si pichat

floki1994
19. okt 2023

@13lucia17 antikoncepcia a fajcenie su na to najhorsie veci .... hned sa ma pytali kwd mi to zistili ze ci nahodou neberiem Hak lebo to robi prave problem...nastastie som nebrala

autor
19. okt 2023

@floki1994 uz hladam aj noveho hematologa, ale idem este raz skusit poziadat tuto aktualnu hematologicku, prave jej pisem email...inak a ten d-dimer doteraz nevie nikto preco je zvyseny , rok som chodila po vysetreniach nic sa nikde nenaslo...sono srdca, nôh-ciev, rtg hrudnika, sono brucha, ....atd..

autor
19. okt 2023

@floki1994 a to ja som tiez nikdy nefajcila, nikdy nebrala hak...a od posledneho potratu ako mi bol zisteny d-dimer na hematologii od vtedy sa to taha a nie a nie prist na to preco,

liliana8
19. okt 2023

Aj ja som si pichala inekcie od 3tt a babatko som donosila. Drzim palce, aby ste boli zdravi🍀

autor
19. okt 2023

@liliana8 to som rada ♥ a mala si tiez mutacie?

liliana8
19. okt 2023

@vsetci A ake su vase deti po narodeni? Moj bol velmi uplakane a malo spiace babatko a niekedy rozmyslam, ci to mohlo byt aj ako negativny ucinok inekcii. Ako ste to mali vy s detickami?