Trombofilný stav a tehotenstvo
ahojte, ma niektora z vas podobny problem?
Som po 2 MA (vzdy do 8tt) absolvovala som vsetky mozne vysetrenia..a jedine co mi nasli tak na hematologii vrodeny trombofilny stav mutacia FII G20210A . A opakovane zvyseny d-dimer (nezistilo sa vsak doteraz preco)
Prva hematologicka mi odporucila od potvr. tehotenstva si preventivne pichat fraxiparine/clexane v nizkej davke tusim 0,3....gynekolog, geneticka a aj imunologicka mala v podstate rovnaky nazor.
O par mesiacov neskôr som isla znova na kontrolu na hematologiu ale tentoraz inde (nasla som si novu dr) tiez odp.pichat si po potvrd. tehotenstva injekcie na riedenie krvi ale podla nej tie potraty neboli kvoli mutacii...bola som u nej pred mesiacom na kontrolnom odbere po pol roku ...a teraz ked som sa jej pytala ako postupovat teda v pripade tehotenstva tak povedala ze staci Anopyrin 100mg 1 x denne od zac.tehotenstva....ze injekcie netreba...nechapem..
a D-dimer bol na hodnete 4,39...a vraj ten si nemam vsimat..
neviem co mam robit.. planujeme dalsie babatko ale bojim sa..nechcem to zazit uz 3x :(
@13lucia17 velmi dobre to poznam :( ja mam stresy z toho prveho ultrazvuku strasne
@13lucia17 ale posledne tehotenstvo skoncilo aj napriek liecbe? Takej ako mas teraz?
Nie vtedy som ju nemala vtedy som dostala 7 mesiaci fraxiparim skrz vrodeny trombofilny stav a to bolo cele a teraz vlastne anopirin uzrogestam plus som bola raz na tej infúzi takže uvdidme
@13lucia17 ten anopyrin moze pomoct teda dufajme , a ktory si akt. tyzden?
7plus6 veď dúfam sak podstate som si urobila test to som bola tak týždeň na druhý šla doktorovi to wom bola 6:3 dni tak niak a hneď som začala užívať
@13lucia17 no ja som zacala uzivat anopyrin tyzden pred terminom MS lebo uz mi vysla slaba ciarka, tak som radsej nasadila hned, i ked mne hovorila hematologicka ze radsej uz pri snazeni tak snad to tiez bude ok
a pisala som dnes email mojej gyn. ohladom tych injekcii...tak som zvedava ako sa vyjadri
@13lucia17 ja som akt. iba 4+5
@13lucia17 a ked si bola prvy krat teraz u gyn. uz bilo srdiecko?
Nie estw
@13lucia17 joj, tak verim ze teraz bude, budem silno drzat palce, potom daj vediet🙏🙏😇
Jasne ďakujem aj ja dúfam no mne zas povedali že až keď bude pozitívny test ale tak čakala som týždeň na lekára radšej
@13lucia17 planujes aj pocuvat srdiecko cez angelsounds? ja o tom uvazujem lebo pre mna to budu dlhe tyzdne v strese medzi poradnami
Aj ja som nad tým rozmýšľala
@13lucia17 inak nakoniec mi moja gyn ten fraxiparin predpisala,zevraj aby som bola kludna🙊
A berieš ešte niečo?a tý máš ten vrodeny trombofilny stav ?no ja keď som nemala anopirin a ten utrogestanom tak mne dal doktor fraxiparim až 7-8 týždne takže pohode nemusíš sa bat
@13lucia17 no ja aktualne berem od 4tt ten anopyrin +progesteron ...a od zajtra zacnem aj ten fraxiparin 0.3....ale teraz ma chytaju trocha obavy ci z takej davky nebudem mat az moc riedku krv🙊
Tie leiky pred tým ti kto nasadil?no ja by som stym frsxiparinom asi Ešte pockala máš anopirin prečo chves tam skoro fraxiparim?mne ho dával vždy doktor až neskôr aj keď som nič iné nemala
Ja tiež dvakrát MA, potom nasadený preventívne fraxik a anopyrin, a mam 2 krásne deti, tehotenstva bezproblémové, good luck🍀
@13lucia17 anopyrin kazala hematologicka hned nasadit pri poz.teste, potom progesteron mi dala gyn tiez hned
A ina hematologicka odp.anopyrin +fraxiparin hned od potvrd.tehotenstva...
@adkalu ahoj a mozem sa opytat preco tiez nasadili anopyrin +frax. Tiez mutacie?
A nekrvacala si alebo nespinila z takejto komb liekov?
@adkalu a od kedy si uzivala tiez od sameho zaciatku obidva? Tiez davka anopyrin 100mg+ fraxip. 0.3?😊😊dakujem
Áno, od pozitívneho testu mi nasadila hematologické anopyrin a fraxiparin, každý mesiac som mala kontrolu, áno mi vysadila v poslednom trimestri a fraxik až po šestonedelia. Prvé tehotenstvo som nemala problém, pri druhom som slabo zaspinila, ihneď mi hemato vysadila na 2 týždne anopyrin a potom opäť nasadila, všetko bez komplikácií,. Vyšla mi hraničná hodnota dimerov, ale ona vravela, ze skôr preventívne. Ja som mala gynekologicku, hematologicku špičkové odborníčky, dokonca ma dohodili kamoškam na alergologiu a genetiku. Bolo o mňa postarané, ale toto je skutočne na prirode🤷♀️
Opýtala som sa vlastne prečo takto keď malý bol om potom 3 krát potrat mala som povedané zw skrz zrazeniny ktoré sa vlastne robia a prečo vlastne som potracala tak hádam keď sú tetaz všetky lieky sa to podchyti….
Pondleok napíšem ako som dopadla ale v pitaok som bola u mamu v práci robí na gynekológi nechcela som tá strašiť alw zakrvácala som bolo to asi raz taká čerstvá krv a ptom nič ale nakoniec som šla pozreli ma a neverila som lebo som mylslwa na najhoršie doktor videl už akciu srdiečka bola som šťastná povedal že zakrvácanie mohlo byt skrz hentamom že tam je ale že to je normálne a je to podchytené tak dúfam že aj pondleok bdue u Môjho všetko dobre
Ahoj tak som po vyšetrení vsetfko je ok som 8 týždeň nasadil mi doktor fraxiparim už aj plus teda anopirin utrogestanom za 2 týždne kontrola 3.11 mám zas infúziu omegaven čo mi predpísali v reprodukčnej tak snáď už po tomto všetkom bude všetko fajn
@13lucia17 to som rada 🙏❣️kolko davku ti dali fraxiparine? Tiez 0.3ml?
Ahoj ano
@13lucia17 ahoj, ako sa dari? vsetko ok? chcem sa len spytat po tej davke anopyrin+fraxiparin nespinis nahodou?...

Áno lebo do teraz som vždy len fraxiparim a teraz mám vlastne utrogestanom a anopirin a ten fraxiparim neviem skôr bude teraz ďakujem noo modlim sa lebo vždy keď som šla takto druhý krát bol konec ale musím myslieť dobre