Už nevládzem
Ahojte baby, viem že mnohé z Vás toho už zažili viac ako ja doposiaľ, no napriek tomu som si povedala, že sem napíšem pretože si pripadám ako najopustenejší človek na svete so svojím trápením. Snažíme sa rok odkedy som vysadila HAK, nasledovali každý mesiac trable s tým, aby mi vôbec MS prišla - brala som duphaston a lietala na vyvolávačky. Na jeseň som absolvovala 3 mesačnú hormonálnu liečbu (clostilbegyt a duphaston), desiatky folikulometrií, aj to už vyzeralo ako tak dobre ale nakoniec stále nič. Zmenila som doktora pretože ten čo ma liečil rok ma poslal už len do CAR, že pre mňa iná šanca není. Nový doktor mi po HYCOSY ultrazvukovom prefuku oznámil, že priechodnosť je dobrá, ale vyzerá to na PCO, čo sa má ešte potvrdiť odberom z krvi. Nedávno som 1. x dostala prirodzene menzes, po 13 mesiacoch umelého vyvolávania, tak aspoň to som brala ako malé víťazstvo. Musím počkať na ďalší cyklus a začína kolotoč clostilbegyt a folikulometrie, plus pregnyl ktorý mi doposiaľ doki nedával.
Žienky ako zvládate ten neskutočný stres z neúspechov? S manželom to bolo prvý polrok ešte ok, ale začíname sa kvôli tomuto nenávidieť, už je alergický na debaty o tom, že nemáme dieťa, lebo toto tu už bolo na dennom poriadku. Vstávam s tým pocitom aj s ním chodievam spať... neviem už normálne fungovať a neskutočne ma stresujú situácie, kedy nám doslova týždeň po týždni kamaráti oznamujú, že sú tehotní.. psychicky som už úplne na dne nevládzem :(
a co muz. Aj on sa dal, spon preventivne, vysetrit? Darmo sa ty budes liecit na vsetko mozne, ked nakoniec zistia, ze aj on ma problem. Tak sup sup, muz na spermiogram.
muz mal spermiogram vysetreny uz minuly rok, je uplne v poriadku, vsetky vysledky ma dobre.. problem je s mojou anovulaciou a nepravidelnym cyklom..
@sheilla11 to este mozes byt rada ze sa na spermiogram vobec dal, lebo co citam niektore kocky maju problem tam chlapa aj dotiahnut 🙂
@sheilla11 hlavne nemozes stratit nadej!!! 🙂
Ahojte dievcata, nas pribeh: V juni 2014 som vysadila po 6 rokoch antikoncepciu. Moja prva menstruacia po vysadeni bola 15.6.2015, cely rok som nemenstruovala. Ta menstruacia bola natolko silna, ze som skoncila v nemocnici na infuzkach. Odvtedy mam menstruaciu kedy sa jej zachce, ale aj to len 4x za rok.
Mam problemy so stitnou zlazou, beriem Eferox 100mg. Boli sme uz aj v centre asistovanej reprodukcie a po vysetreni sme dostali vysledok, ze ja aj manzel sme absolutne zdravi a ze nevidia ziaden problem, preco sa nedari. Odvtedy ma moj gynekolog posiela na laparoskopiu. Lenze moja obvodna lekarka, ma od nej odhovara, vravi, ze je to zasah do tela a ze po nej zostanu v maternici jazvy a ze ona je absolutne proti tomu. Moj gynekolog mi nedal ziadne tabletky ani nic.
Vcera som bola na krvi, lebo som bola presvedcena, ze som tehotna, mala som vsetky priznaky, ale prave som telefonovala do ambulancie a vraj negativ emoticon
Prosim poradte mi co mam robit, som uz zufala. Dakujem vam
@schatzi18 ja sa do toho nerozumiem, ale keď má žena len 4x do roka menzes, tak nie je určite zdravá...nezisťuje sa v tomto prípade hormonálny profil alebo niečo podobné?
@salamistka zistovali nam uz vsetko a je vsetko ok, ziaden lekar nam nevie pomoct, mame toho uz pobehaneho a nic. Vraj mam cakat, ale za chvilu sa z toho cakania zblaznim ja aj moj muzik
kocky oplati sa precitat, je to royhovor s psychogynekologickou
@sheilla11 nestreusuj sa.. po hak to byva dost zlozite u niektorych bab s ms..niektore dostanu hned a ine neskor, musi sa ti telo vycistit od hormonov a nastartovat plodnost
neskusala si precistit pecen? v nej sa hrone vela homronov zadrziava...aky mas HP po antike? nemas zvysne fsh? mam skupinu kde sa venujem roznym doplnkom clankom a mozno by si si tam pre seba nieco nasla...pripadne by som ti vedela vitamny poradit..
napr. velmi dobry je zinok , tym ze dlhodbo beries anitku, si si mohla pretazit telo medou, vacsinou to tak byva a preto by si mala zvazit doplnanie zinkom, on posobi aj na skvalitnenie folikulov, dozrievanie..je nenahradidelny v plodnosti, dalej vitamin B6 - pyrodoxin a aj horcik.
mrkni sa do mojho blogu, mam tam napisane odcerpavanie zivin pri brani liekov, je am aj antikoncepcia...cize mala by si doplnit bekomplex, lebo dlho branie jedneho becka vyvolava nedostatok druhych..nic nei je stratene neboj ... to ze sa ctiits psychicky zle to robia aj hormony a aj closyl je riadna svinuha.. pri nom treba davat pozor na sliznicu maternice... ja by som sa dalsimi hormonami na tvojom ieste nepchala a skusila fakt vitaminy doplnit, rpecistit pecen, dat sa psychicky dokopy, nemysliet na okolie, ze oni maju ..no a co nech maju ..aj vy budete mat..drz sa a kludne napis aj IP
@sheilla11 a este dobre je ked pojde mm na speriogram..strasne vela muzov ma zle spermie.. a ty sa budes trapit, napchavat clostylom a zistite ze on ma zle spermie a bude to o nicom ..cize toto by aj on mal absolvovat ..aby ste boli na istom...ked by si aj mala tazkosti tak nemusis letiet na ivf , ked budde mas normospermiogram bude am stacit aj iui a mozes otehotneit..cize to chce klud.. 😉
Asi to bude odomňa hnusné, ale ja keby som bola chlap takejto ženy vynervovanej, tiež by som bola z toho dobre nasratá. Vkuse určite nič iné neriešite len tehotenstvo, sex je určite už len za účelom plodenia a nie lásky. O čom je taký sex? O čom je vôbec taký vzťah?
Ak sa vám do frasa nedarí počať dieťa tak sa s tým zmierte, nie je vám to asi súdené do kelu. Ak manžela ľúbiš a aj on teba, vystáčite si aj dvaja a nie na silu decko proste lebo chcem chcem chcem.
@pauliesivackova hm, ľahko sa ti hovorí, kým neprežiješ na vlastnej koži tú bezmocnosť a zúfalstvo...život bez detí je len prežívanie
@salamistka - nemám ovuláciu, mám naopak maternicu, mám poruchu štítnej žľazy, verdikt lekára - ak raz budem mať dieťa bude to zázrak .. A cítim sa plná života, šťastná.
Čo mi dá dieťa? 20 rokov starostí, vezme mi vlasy, postavu, sexuálny život, kopu peňazí a nakoniec bude ešte aj nevďačné a vykričí mi, že ma nenávidí...
Nie, nie... Ja život bez dieťaťa považujem za krásny život - plný dovoleniek, kariérnych úspechov, partner bude šťastný, že 100% pozornosti ostáva jemu, budeme mať na seba kopec času...
Tvrdiť, že život bez dieťaťa je len prežívanie je blbosť. Každý to vnímame inak.
Ak by som mohla autorke poradiť, ja si myslím, že veľmi tlačíte na pílu... Skús na to nemyslieť, moja mama sestru nemohla tiež počať rok, išli na dovču na Španielska a tam sa im podarilo. Krásny deň.
@sheilla11 ja mam o 10 viac a tiez zatial nic - to v takom veku by som este nevidela vobec ale vobec tragicky
@pauliesivackova máš pravdu, každý to vnímame inak, máš svoj názor a ja ho nevnímam ako blbosť...kamarátka nechce deti, lebo si myslí, že by to bolo od nej egoistické, keby priniesla na tento hrozný svet deti a okrem toho, od malička pomáhala vychovávať svojich bratov, tak má vychovávania detí dosť...ale rozdiel je ten, že autorka deti mať chce a nemôže...to je oveľa horšie ako keď niekto deti nechce mať z vlastného rozhodnutia....
@pauliesivackova a mne konkrétne materstvo nič nevzdalo, takže nič z toho, čo píšeš, na mňa neplatí, neviem ako ostatné mamičky
@sheilla11 my už takto fungujeme tretí rok. Kadečo za sebou ivf pred sebou. Toto je obrovská skúška vsťahu a nervy ženy. Som tiež citlivý typ a dnes mám ozaj zlý deň. Dosť som sa za ten čas zmenila, už sa tak nesmejem, myslím len na zlé a v dieťa nedúfam. Ja len, že si v vom neni sama. Je tu x takýchto žien😕
@pauliesivackova v 20 rokoch som nebola na konikovi ani registrovana , nieto aby som si dovolila moralizovat a poucat zeny, ktore po dietatti tuzia mozno aj roky. Pozor na karmu, aby si si o par rokov necitala svoj prispevok s horkostou v ustach.
pauliesivackova : ahoj tak ako som začala citát príspevky myslela som ze tu piše 12 ročná ako som videla ze ty mas 20 zhrozila som sa co tu ty skúšať. Myslím ze bude lepšie ked pôjdeš do detskej a budeš sa ďalej hrať s Barbie a tvoje nenormálne názory si budeš písať do dennicka a už ked budeš cítiť dostatočne rozumná tak si prečítaj aké blbosti tu píšeš. Ty ešte nevieš co je život tak prosim ta nehaj tu kocky písať co ich trápi lebo to ty aj tak nepochopíš!!!
@pauliesivackova keby chces dieta tak takto nehovoris nevies co sa skryva za snahou mat dieta predstav si ze ja som o dietatko prisla a preto tuzim po druhom a nemienim sa vzdat a prestat bojovat za svoje stastie. Co ak by si toto povedala tvoja mama ze nechce dieta lebo su to len staristi....
@pauliesivackova možno to vnímaš, z toho pohľadu, že ty si sa už zmierila z možnosťou, že deti mať nemôžeš a ešte si mladá. ale možno v živote príde taký zlom, ked si svoje odžiješ a zrazu zistíš, že kopa dovolenie, krásne handry, bezchybná postava nie sú všetko. viem, že niektoré, ženy to možno viac prežívajú alebo viac na to tlačia. ale kto nezažije ten pocit bezmocnoti nepochopí. myslím, si že ženy sa túžia stať matkami, samozrejme sú aj výnimky o tých nebudem hovoriť, ale je to prirodzené mať túžby, počať nový život, ľúbiť, starať sa o niekoho maličkého, bezbraného. nie je nič krajšie ako porodiť a držať v náručí svoje dieťa. ja ťa určite neodsudzuje, som tá posledná, ktorá môže súdiť, len ti chcem povedať aby si ani ty nesúdila, možno raz, ked budeš mať 30 pocíť neskrotnú túžbu mať dieťa, pevne si ho privynúť do náručia a budeš robiť preto aj to nemožné aby si to dosiahla. potom pochopíš. vieš ja som o dieťatko prišla a neželám to nikomu, musela som ísť na potrat a to som si hovorila, že ja nan nikdy nepôjdem aj keby ma mali zabiť a vidíš. život je omnoho komplikovanejší ale to pochopíš ked budeš mať viac rokov ako len sladkých 20 aj ja som mala rôzne postoje a teraz tiež žijem aj z manželom s veľkou nesplnenou túžbou stať sa matkou a poviem, tie ak muž miluje svoju, ženu nie len povrchne ale naozaj miluje prežíva to s ňou. jej bolesť, trápenie lebo je to aj jeho trápenie. len toľko som chcela dúfam, že som ťa tým neurazila, len som napísala čo si myslím 🙂
TO NACO TU SPAMUJETE TEMU? Veď kaslite na nejakú, čo nechce deti, veď čistá provokácia.
@sheilla11 moja to mi je všetko veľmi ľúto. toto som síce neprežívala a teraz ani neviem, čo je horšie nemôcť otehotnieť alebo prísť o bábo. my sme sa síce nesnažili dlho ale môj už teraz muž si pri mne tiež vytrpel, ja som tak veľmi túžila mať bábatko a to sme neboli ešte manželia a ked sme použili ochranu tak som sa vždy po tutu mutu rozplakala 😀 😀 😀 ach jáj ten si to tiež musel somnou prežiť. no ale podarilo sa nám bábo skoro hned, vlastne som bola tehu dva krát, raz som som potratila skoro 5TT a druhý krát 21 TT ale tiež to nevzdávame, budeme bojovať dalej. možno si tu to počula, už min. stokrát ale aj tak ti to poviem aj ked sama viem, že je to veľa krát ťažké ale nestresuj aj ked s tvojou diag. to nebude ľahké. ale skúste si dať s mužom nejaké dovolenku na nič nemyslieť, naozaj ten stres a stále myšlienka na bábo, to veľa krát blokuju, a vieš skúsila by som to riešiť trošku inak nie len hormonmi. počula som o homeopatikách foliculinum a luteinum jedno je na ovu a druhé na uhniezdenie. ja beriem foliculinu a ovulku mám ju presnú. ja som si ho nasadila sama po potrate no a osobne nedám dopustiť na alchemilku alebo si daj v lekárni namiešať čaj na plodnosť. skús si telo očistiť od tých liekov aspon na pár mesiacov to vyskúšaj a za to nič nedáš. dokonca mi raz moja svokra doniesla lekársky časopis a bolo tam veľkými písmenami ako počať bábo, stálo tam treba mať vášnivý sex 😀 😀 😀 skoro ma porazilo, ked mi to dala do rúk som sa neubránila smiechu. 😀 😀 tak ešte pre manželíka čajík z kotvičníka, a zinkosel to sú len vitamíniky. alebo ešte inofolic z tým som otehotnela aj ja a je určená aj pre ženy z POC., a ešte jedna malá rada 😀 😀 ak môžem, povedal mi to môj psychiater / skvelý chlap, veľmi mi pomohol po potrate / ako prvé a najdôležitejšie je milovať seba, potom manžela a na koniec deti. pretože z koho vznike dieta z muža a ženy, nesmieš nadradovať nič nad vás. vy sa musíte ľúbiť a to dieťatko si vás najde. moja veľmi dobrá známa, inak skvelá žena a psychologička mi tiež povedala, že musím si dieťatko predstavovať, ako sme všetci šťastní, ako ho držím v náručí a ono si nás nájde. ved predsa dušička príde k spokojnej a vyrovnanej žene a bude vedieť, že bude skvelá mama. no napísala by som ti toho aj viac ale už asi stačilo 😀 😀 😀 zhrniem to hlavne byť v pokoji, milovať svojho muža ako ked ste spolu začali chodiť, užívať si sexík, dať sa trošku dokopy, nájsť si nejaký koníček, očistiť si telíčko, skúsiť nejaké bylinky, v nich je veľká sila a hlavne nestrácať nádej, modliť sa za bábatako a za jeho dušičku aby si váš našla ako dobrých rodičov. skúsiť nejakú dovolenku. 😀 😀 😀 držím palčeky a tfuj tfuj nech je tento rok pre nás snažili úspešný 😀 😀
@matilda72 dávno som už nič také pozitívne nečítala 🙂 krásny príspevok
Esteze ja mam maternicu ulozenu ako treba, ze ovulujem pravidelne kazdy mesiac na 12.DC, ze moja stitka je v poriadku, ze som schopna oplodnenia a ze som plna zivota a elanu a stastna.
Co mi da dieta....? 20rokov lasky a mozno ma aj dochova, dal mi huste vlasy pred aj po porode, postavu pred porodom a aj po porode 90-60-90, sexualny zivot ako ani predtym nie 😂 Stoji ma vela lasky, porozumenia a empatie😜 A nakoniec ma Este aj lubi 😜 JJ, zivot s dietatom je krasny ! ❤️❤️❤️
@pauliesivackova

@gustako nie nic mi nezistil ale uz k nemu ani nechodim on to celkovo bral na lahku vahu aj to ze som potratila mi nezistil na ultrazvuku ale az na pohotovosti ked som zacala krvacat a nebola som s nim spokojna, ani sa nezaujimal o to preco sa nedari aj ked predtym problem nebol....