icon

Už nevládzem

sheilla11
19. jan 2016

Ahojte baby, viem že mnohé z Vás toho už zažili viac ako ja doposiaľ, no napriek tomu som si povedala, že sem napíšem pretože si pripadám ako najopustenejší človek na svete so svojím trápením. Snažíme sa rok odkedy som vysadila HAK, nasledovali každý mesiac trable s tým, aby mi vôbec MS prišla - brala som duphaston a lietala na vyvolávačky. Na jeseň som absolvovala 3 mesačnú hormonálnu liečbu (clostilbegyt a duphaston), desiatky folikulometrií, aj to už vyzeralo ako tak dobre ale nakoniec stále nič. Zmenila som doktora pretože ten čo ma liečil rok ma poslal už len do CAR, že pre mňa iná šanca není. Nový doktor mi po HYCOSY ultrazvukovom prefuku oznámil, že priechodnosť je dobrá, ale vyzerá to na PCO, čo sa má ešte potvrdiť odberom z krvi. Nedávno som 1. x dostala prirodzene menzes, po 13 mesiacoch umelého vyvolávania, tak aspoň to som brala ako malé víťazstvo. Musím počkať na ďalší cyklus a začína kolotoč clostilbegyt a folikulometrie, plus pregnyl ktorý mi doposiaľ doki nedával.

Žienky ako zvládate ten neskutočný stres z neúspechov? S manželom to bolo prvý polrok ešte ok, ale začíname sa kvôli tomuto nenávidieť, už je alergický na debaty o tom, že nemáme dieťa, lebo toto tu už bolo na dennom poriadku. Vstávam s tým pocitom aj s ním chodievam spať... neviem už normálne fungovať a neskutočne ma stresujú situácie, kedy nám doslova týždeň po týždni kamaráti oznamujú, že sú tehotní.. psychicky som už úplne na dne nevládzem :(

tiumen
28. jan 2016

@pauliesivackova akože sorry ale dúfam že tie tvoje zdravotné "problémy" ti nikdy nedovolia rozmnožiť sa.. lebo keby má po svete behať viac takýchto pripečených individuum ako si ty tak konec 👎

diablikovci
28. jan 2016

Ja som mala kramy ako hodinky aj ovulácie,no všetko ako z knižky aj manžel, sme rozhodli mať bábo a klasika milovali sme a nic a nic a nic. Na malého sme cakali presne 4r a 4 mes. A ja som zmenila prácu v marci, v auguste sme išli na dovolenku a v októbri som zistila že som tehotná. 🙂 A teraz cakame druhe a to prišlo samo. 🙂

matilda72
29. jan 2016

@charlie1980 veľmi pekne si to vystihla. dieťa je dar a nie starosť. i ked každá mamička vie, že sú sním aj starosti ale hlavne veľa radosti a lásky, ved čo je krajšie ked k vám príde taký maličký špuntík, chytí ťa za rúčku a dá ti veľký božtek. ono je všetko o pohľade a ty ho máš krásny 😀 😀 štastné to dieťatko čo má takúto mamičku 😀

matilda72
29. jan 2016

@diablikovci ved to je asi náš problém, príliš na to tlačíme 😀 😀 ale ked tá túžba je taká silná 😀 😀 😀 ja som teraz tiež odišla z práce, ktorá ma ubíjala, chystáme sa na malú dovolenku tak verím, že tento rok to vyjde 😀 😀 držím vám palčeky, nech ste zdravučký

pauliesivackova
29. jan 2016

@tiumen to čo si dovoluješ ma označovcať za pripečené individum? Zatože si viem zvážiť svoje možnosti, nemalé zdravotné riziká a staviam sa k niečomu zodpovedne? A že mi vadí keď tu niekto ide terorizovať svojho muža skrz mindráky? ... O čom je po tom to plodenie dieťaťa ak nie o láske? ... VSPAMATAJ SA osoba! Každý má právo na svoj názor! Ja som tu nikoho neurážala, iba som si vyjadrila svoj názor, ale to je zjavne trestné ak je iný ako väčšiny.

ancovec
29. jan 2016

@pauliesivackova aby si si nemyslela, ja mam dieta a neviem si zivot uz asi ozaj predstavit bez neho, ale suhlasim s tvojim nazorom. Nechapem zeny ktore si rozvratia cely vztah s chlapom "len" aby mali dieta. porodit dieta do rozbiteho vztahu je aky zivot pre to dieta?? stale si myslim ze priroda asi vie preco ta zena nema mat dieta!

qidko
29. jan 2016

@sheilla11 nasi znami sa snazili o babo 10rokov ale neislo to tak si adoptovali chlapceka dva roky nato bum prislo tehotenstvo lekar nevedel aky to bol zazrak ale prisiel chlapcek bol krasny raz Ked boli s detmi na navsteve zdala sa mi cudna tak som sa spytala ci nahodou nie je v tom a ona ze to nie mendzes mala a ziadne problemy nema o dva mesiace volala smiala sa a oznamila ze je v tom maju dievcatko chcem len povedat nesmies sa vzdavat psychika robi svoje a manzelovi sa necuduj je to nanho vela skuste sa sustredit na nieco ine mozno to pomoze

viera77
29. jan 2016

prispejem aj ja, kedze tento problem sa dost podoba na moj.....od 18 rokov som brala HAK, ako 25-rocna som ju vysadila a menzes uz odvtedy neprisiel, samozrejme vyvolavacky ale stale nic, vajcovody priechodne, 2 mini cysticky a ten somar gynekolog to uzavrel, ze som len schudla (5kg) a same sa to casom upravi.....navstivila som dalsieho gynekologa, ten mi este stihol predpisat nejake hormonalne tabletky, ze menzes z nich uz musi prist a hned na to som na 2,5 roka odcestovala do UK, samozrejme menzes za celu tu dobu neprisiel....po navrate som navstivila tretieho gynekologa, ten nechapal, kedze vsetko bolo vlastne ok a navrhol mi okamzite denzitometriu - meranie hustoty kosti, vysla uz pokrocilejsia osteoporoza, hned sa ma ujal ortoped, podstupila som 2-rocnu liecbu, stav sa upravil na osteopeniu, ale menzes stale neprichadzal - teda sanca otehotniet nulova, aj ked mi uz biologicke hodiny doslova zvonili, tuzba po dietatku a rodine bola neskutocna ale zial, vtedy nesplnitelna, jedine co som mohla pre to urobit, bolo priat si to a predstavovat kazducky den...a zrazu jedneho dna to prislo, menzes, sam od seba a zacala som normalne, sice doteraz stale s osteopeniu, fungovat a bezproblemovo som otehotnela...menzes nam aj po dvoch porodoch presny ako hodinky, vsetko funguje ako ma a kazdorocne absolvujem denzitometriu......preto by som sa urcite ubrala aj tymto smerom vysetreni, kedze napr. ziadne bolesti kosti som nikdy nemala, aktivne som sportovala, zdrava strava, atd, atd a zrazu toto, stav starsej zeny po prechode, ortoped nechapal, ze taka mlada a osteoporoza, ze toto este ani nepocul....a nakoniec mi to vraj sposobila HAK, telo mi prevratila uplne naruby 😖 zial, nasledky su uz dozivotne, skolioza, poskodene platnicky, bedrovy klb, kazdodenne bolesti, ale zvladli sme aj druhe tehu, aj ked s velkymi obavami ako po nom dopadnem.

libka1
29. jan 2016

@pauliesivackova nemyslim si ze vies posudit ze co ti da dieta ked ziadne nemas. Beriem to ako reci niekoho kto nema inu moznost tak si obhajuje to co mu vyhovuje. V podstate z tvojho pohladu mas pravdu, je to lepsie ako plakat doma do vankusa. Osobne si myslim ze co by mu dalo dieta ktore clovek nema pochopi az na stare kolena. Preto zastavam nazor ze kto nema vlastne dieta mal by si nejake adoptovat. V 65 budes mat tak na haku ze co si dosiahla v kariere a ci si bola v roku 2016 pri mori raz ci 3x.
@sheilla11 nezufaj. To co pises je velmi kratka doba 😉

katka0123
29. jan 2016

@matilda72 Krasne si to napisala. A na privolanie dusicky verim. Ked sme splodili dcerku, z hlbky duse som si ju na moment priala. Akoby som ju videla niekde v hlbokej tme. A ona prisla. Uz dlho som po nej tuzila. A potom som mala dalsiu tyzbu po babatku. Snivalo sa mi o nom a zasa si nas nasiel. Neviem to opisat, ale je to nieco medzi nebom a zemou ☺

pauliesivackova
29. jan 2016

@libka1 mám 2 o dosť mladšie sestry, o ktoré som sa mame pomáhala starať...

vlastulina1
29. jan 2016
Používateľ vlastulina1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vlastulina1.

co by to bolo za zivot bez deti??! :/

matilda72
29. jan 2016

@katka0123 presne tak, mne sa tiež veľmi často snívalo o bábetku a každý deň som sa modlila, za našu dušičku a ona prišla ale ako si povedala niečo medzi nebol a zemou je a možno aj preto musela naše dieťatko odísť skôr ale tak verím, že dalšie bude čoskoro na ceste. hned po potrate sa mi snívalo z dupačkami ako som ich vyberala a mala som neskutočný pocit, že čoskoro príde dalšie tak uvidíme 😀 😀 😀

katka0123
29. jan 2016

@matilda72 drzim palce aby to vyslo. Nam to vyslo tri krat uspesne, tak sa v modlitbe prihovorim nech je dalsia dusicka nasmerovana k tebe ☺ ja mam uz plnu naruc.

libka1
29. jan 2016

@pauliesivackova to je sice chvalyhodne ale na mile vzdialene tomu ked mas svoje vlastne dieta...

katka0123
29. jan 2016

@libka1 myslim ze Paulie je tu len na to, aby si pokecala a rypla. Ja som tu len preto, ze zabijam cas po operacii a zamestnavam mysel aby sa nesustredila na bolest. Inak to nechapem na co tu taka mlada bezdetna baba rype. 😀 Pokoj.

matilda72
29. jan 2016

@katka0123 dakujem krásne 😵 😵 veľmi si to vážim a vám, želám nech ste zdravučkí, ľúbite sa a ste spolu šťastní

katka0123
29. jan 2016

@matilda72 urcite to vyjde. Teraz je rad na vas 😊 modlitba za teba je uz tam. Dufam ze aspon za malinko zavazi. Ak nie, dame duplu. Hehe

qidko
29. jan 2016

@pauliesivackova Vies otom ze dospelost nepride vekom ale spravanim.Ty zjave nemozes bit dospela mam 19r.dceru ale take hlupe uvahy ako mas Ty nemala ani v puberte.Ked nechces pomoct uprimne tak vobec a s tvojim zmyslanim by som neodporucala ani rodicovstvo vyfackaj sa zapni telku a nemontuj sa do veci o ktorych prd vies

pauliesivackova
29. jan 2016

@qidko no aspoň sa nemusím hanbiť za svoju gramatiku

charlie1980
29. jan 2016

@pauliesivackova No Bud rada a je to aj opodstatnene. Si mlada, mas cas sa vzdelavat, si bezdetna, mozes vela citat...vies, nam mamam je to niekedy odoprete a uz aj gramatiku niekedy pozabudneme. Ale vies Co.....hlavne si teraz dobre rozmysli, Co pises a ako to podas...zacni sa stotoznovat uz teraz s tym, ze tvoj zdrav.stav je proste zly, aby ti z toho v 30.nepreplo, lebo uz moze byt neskoro. Totiz, Rocky ubiehaju ani clovek nievie ako. Ale to si uvedomis az spatne 🙂 Teraz tomu Este nechapes.

qidko
29. jan 2016

@pauliesivackova Som rada ze si aspon v skole dobra kazdy vynikne v niecom inom

wieruska1
29. jan 2016

ja celkom nerozumiem naco sa tu so slecnou vobec bavite. Toto je stranka o mamickach a materstve. Dufam, ze sa mi na nu podari nadabit za 10 rokov. Uz teraz som si ista ze sama uzna ze bola "bláhová"

dziacka
13. sep 2016
stefan222
5. okt 2016

treba sa uplne vycistit od chemii a zeny prosim, neucte dcery an tie chemicke sracky co si doseru vnutro. zmena prace, prostredia, pomaha, skusit sa odstahovat k rodicom na neake obdobie este nikoho enzabilo

miapia_vesela
5. okt 2016

Ja mam tiez taky nazor ze tak prepchate telo chemiou asi nie je najvhodnejsie prostredie na rast maleho cloviecika...darmo prirodu neodrbes

janinuska
25. okt 2016

Tak my sa snažíme o babo 8 rokov, ja mam autoimunitne ochorenie štitnej žlazy- hypothyreozu, pri HYFOSY doktor naznačil uzaver- nepriechodnost praveho vajcovodu, lavy je priechodny. Pred rokom, mala som 35- AMH 0. Doktor mi povedal, že možem otehotniet len z darcovskeho vajička. Na repro imuno zistene zvyšene cytokiny, zvyšene CRP,nizka hladina vitaminu D. Mam za sebou aj 2xIUI neuspešne pred 3 rokmi. Pol roka po IUI zistene 2 myomy v maternici. Už rok nemam ovulaciu, ale menzes chodi pravidelne. No a nakoniec som sa dozvedela, že darcovske by sa mi neuchytilo, lebo moje telo si vytvara protilatky proti štitnej žlaze, tie zvyšuju cytokiny a cytokiny ked sa tvoria vo zvyšenom množstve, tak su embryotoxicke-zabranuju oplodenenmu vajičku sa uhniezdit v matenici, proste, že je problem v imunite. Už som to vzdala, už nevladzem chodit po vyšetreniach.

gabika2015
25. okt 2016

@janinuska ahoj, ja tiez mam problemy so stitkou, znizena funkcia. Na repro imunologii mi zistili nedostatok vitaminu D v krvi a mala som problemy aj s embryotoxickymi cytokinmi. Na cytokiny u mna zabrali imunoglobuliny - Subcuvia, na stitku tabletky L-Thyroxine. Zial som tiez mala AMH 0, tak sme museli podstupit IVF s darcovskymi vajkami a nastastie to vyslo. Ku ktoremu imunologovi chodis? Mne velmi pomohla Dr. Dzurillova v Nitre.

janinuska
26. okt 2016

@gabika2015 Ja som chodila do Imunovitalu K Bergendiovej, ale povedala, že pokial budem mat zvyšene CRP, tak ič nemože robit, pochodila som strašne vela vyšetreni, gynekologia, urologia, zubne, ORL, gastro a nakoniec zistili, že nakolko mam vyoperovany žlčnik, žlč sa mi hromadi v žaludku a tam vyvolava mierny, ale chronicky zapal- stale zvyšene crp a vraj sa stym neda nič robit. Ako prebiehalo ivf s DV? Bola si spokojna? Co všetko si vedela o darkyni?

gabika2015
26. okt 2016

ja by som sa na tvojom mieste este poradila aj s Dr. Dzurillovou, je to skvela odbornicka, uz velmi vela parom pomohla. Musi predsa existovat nejake riesenie na tvoj problem. Vraj Dzurillova je lepsia ako Bergendiova, aspon som to tak citala. V tejto skupine je vela bab, mozno niektore mali podobny problem a budu ti vediet poradit, alebo sa podelia so svojimi skusenostami> https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/reprodukcna-imunologia/
IVF s DV bolo v pohode, nakolko som nemusela stimulovat. Len zladili moj cyklus s cyklom darkyne, aby som mohla ist na ET. Neviem, kolko mala vajok, ale zostalo nam 5 peknych embryjok, vsetky boli hatchujuce blastocysty. Par zakladnych informacii nam o darkyni prezradili, ako vysku, vahu, farbu vlasov, farbu oci, aj to ze ma uz 2 deti a ze uz viackrat darovala vajka. Prve 2 vklady nam nevysli, ale mala som rozne problemy, stres v praci, silny zapal zubov, infekciu... Pred 3tim vkladom s tymito embryjkami som sa nejako dala dokopy, ale tak, ze som pekne zostala doma, aby som sa nestresovala, uzivala som vitaminy, lanovy olej, trosku som aj cvicila a pomohlo mi to. Najviac mi pomohol ten klud. Snazili sme sa 4 roky a vysiel nam 5. vklad v Reprofite Brno. My sme boli velmi spokojni aj s pristupom lekarov v tom CAR, aj s vysledkami, co sa tykalo poctu embryjok. Stale tam skusaju rozne variacie liekov, metod a nie stale to iste dookola ako v predoslom CAR. Pekne nam vzdy vsetko vysvetlili a bolo vidiet, ze sa nam velmi snazia pomoct. Ale mne velmi pomohla aj Dr. Dzurillova, bez jej pomoci by sme teraz necakali babatko. Nevzdavaj to, aj tebe sa to musi podarit, len treba najst vhodneho lekara a liecbu ktora zaberie. Som presvedcena o tom, ze aj tebe pomozu. Velmi Ti budem drzat paste 🙂