Už vyše roka sa pokúšame o bábätko - čo nám pomôže?

natallk
7. jan 2021

Ahojte dievčatá 🙂
Pokúšame sa s partnerom už vyše roka o bábätko a chcela by som vas poprosiť o nejaké rady. Napríklad nejaké vitamíny, čaje a hocičo iné čo vám pomohlo a s čím máte skúsenosti.
Ďakujem za každú pomoc.

anjelicek26
7. jan 2021

@natallk skus gynex, od piateho dna cyklu rano a vecer 7 kvapiek, vela babam to pomohlo na prvy sup, ak teda nie su nejake ine problemy.

karhu
7. jan 2021

po vyse roku snazenia sa by uz bolo dobre overit si u lekara, ci je vsetko ok

natallk
autor
7. jan 2021

@karhu sme ešte dosť mladí a nechceme sa takto stresovať, berieme to ešte s ľahkosťou no samozrejme ak to bude pretrvávať určite navštívime lekára.

sirka9
7. jan 2021

@natallk daj si urobit aspon hormonálny profil, lepsie skor ako neskoro

anjelicek26
7. jan 2021

@natallk mladi fakt nezalezi, tam nejde o stres, ale prave o vedomie, ze tam nie je ziadna prekazka. Hlavne ked tam je tuzba po dietati a ty napriklad neovulujes a on nema spermie, tak je to strateny cas. Prave vo vela veciach sa da pomoct celkom jednoducho.

rarara88
7. jan 2021

Skús alchemilku, inofolic, kyselinu listovu

ctrl
7. jan 2021

@natallk nestrácaj drahocenný čas hovorím ti z vlastnej skúsenosti aj keď si mladá , pretože liečba môže ale aj nemusí trvať aj niekoľko rokov záleží od problému a ten určite v tvojom prípade je keďže po roku snaženia je práve toto signálom neúspešnosti.

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nina24888
7. jan 2021

@natallk nám sa tiež nedarilo asi 10 mesiacov a začala som chodiť na akupunktúru (samozrejme musí byť dobrý odborník, v Nr mam kontakt ak by bolo treba) a podarilo sa hneď, nemusela som do seba tlačiť žiadne lieky a podobne 🙂

jackie17
7. jan 2021

Určite hormonálny profil. Rok sa nedarilo, spravil HP a výsledok je, že neovulujem. Hoci príznaky ovulácie som mala. Teraz to dávame dokopy liekmi, ktoré prvé tri mesiace nezabrali. Takže ďalšie. Kým sa to upraví, môže prejsť ďalší rok.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nafka0483
7. jan 2021

@natallk V juli si pisala, ze sa snazite uz rok a ze ty si zufala. Na druhej strane sa nechces stresovat vysetreniami. Ja si myslim, ze ist na krv a ultrazvuk ku gyneokologiv nie je taky strasny stres, ani absolvovat spermiogram. A aspon budete vediet ci tam je nejaky hacik, alebo ste na prvy pohlad zdravi.

natallk
autor
7. jan 2021

@nafka0483 áno veď samozrejme že navštívime doktora keď sa nám to dlho nepodarí ale teraz tomu chceme nechať ešte voľný priebeh a nie sa stresovať rôznymi vyšetreniami a podobne.

nafka0483
7. jan 2021

@natallk Aha, ok, no ved robte ako uznate za vhodne. Mna by viac stresovalo keby som nevedela ci je vsetko ok, ako to ze podstupim vysetrenie, ale kazdy to asi vnima inak.

mattkapd
7. jan 2021

@natallk nám sa prvé podarilo až po roku a pol na žiadnom vyšetrení som tiež nebola ale fakt až keď som to úplne vypustila z hlavy a nesledovala ani ovulaciu ani príznaky ktoré som dovtedy mala často sa zadarilo..o druhé sme sa snažili 2 roky a zrovna v deň kedy som to prehnala s alkoholom (oslavovala som 30ku) sa zadarilo.. Toto druhé sa ale neskončilo dobre v 9tt som potratila a tak ideme zas od začiatku.. Mne doktor kázal alchemilku a kyselinu listovú 🙂

angela1989
7. jan 2021

@natallk nosifol

beatagasparova
8. jan 2021

Pomôžete mi? Rastie mi bruško, príznaky mám. Menstruacia mám 2 mesiac len spinenie, ale tehotenský test je negativny.

marianna_peskova
8. jan 2021

@natallk Odporúčam piť čaj z alchemilky žltozelenej (pol litra denne od prvého dňa menštruácie po ovuláciu) a brať vitamíny (Femibion alebo Inofolic). Spomínané som robila denne, tri mesiace pred tým, ako sme sa začali snažiť o dieťa a počali sme na prvýkrát. Je možné, že sme mali šťastie alebo sme mali výbornú predispozíciu, ale rada si myslím, že mi táto pripravenosť výrazne pomohla.
Veľa šťastia! 🙂

janezz
8. jan 2021

@natallk mne obidva razy pomohol Inofolic, to je pre ženu a je aj pre muža na užívanie, skús zistiť môj chlap to neužíval. Ale každopádne ti dobre radia baby, choď k dr. tam treba začať, lebo môžeš zbytočne strácať čas a žiadne vitamíny ani čaje ti nepomôžu.

janezz
8. jan 2021

@beatagasparova tehu test budeš mať pozitiv už po mesiaci od vynechania ms, ak máš test negativ, tak buď máš pneudotehotenstvo alebo niečo iné spôsobuje špinenie.... nezisťuj na MK ale objednaj sa k dr.

nafka0483
8. jan 2021

@beatagasparova Co hovori lekar?

beatagasparova
8. jan 2021

@nafka0483 teraz v pondelok pôjdem. Naozaj som zvedavá čo mi zasa je. Už 10 rokov čakám kým budem tehotná a namiesto toho toto.

nafka0483
8. jan 2021

@beatagasparova Tak uz uvidis aky zaver urobi lekar.

wave1804
9. jan 2021

Ja som ostala tehu po roku snaženia potom ako som zacala pit alchemilku 1x denne od prveho dna ms do ovulky a plus som brala zinkosel. Avsak doktorka mi povedala, ze alchemilka je na podporu ovulky, upravu cyklu a znizenie priznakov pms, a ze na podporu oplodnenia je skor lepsie pit Vitex jahnaci. Ale vidis u mna stačilo jeden cyklus pit alchemilku 😊

viera235
9. jan 2021

@natallk alchemilku určite ale vždy len do ovulky , pridaj si rebríček. Kotvičník sme pili obaja...+ kys. lisovu nám v centre pre neplodnosť odporúčali piť obom...tiež by som šla k dr. a minimálne si dala vyšetriť či máš ovuláciu ok...ona sa sleduje dlhší čas a ak je doktorka vpohode, určite ti s tým pomôže...mňa moja dala dokopy po pôrode mŕtvej dcérky, kde už hrala veľké zlo aj psychika, no jej ochotným a milým prístupom teraz rátam dni do pôrodu...:o) držím palčeky

lienka_9
12. jan 2021

@natallk my mame s mužom 27r, a tiez sa nám vyše roka nedarí tak som bola na laparoskopi a prefukoch..vraj by sa uz malo podariť do pól roka

evina0
12. jan 2021

Ahoj, tazko povedat ci je nejaky problem alebo treba dat dokopy len hormony a telo. Vacsinou lekarov ta nezacnu vysetrovat skor ako ked sa rok nepodari otehotniet. Pisem s vlastnej skusenosti. Mna doktor vzdy odbil ze zacne s podrobnymi vysetreniami az po roku poctiveho snazenia.Kedze sa ani po roku nepodarilo nastal kolotoc a zacal s vyseteniami. Mala som pocit ze vsetko trva vecnost. Tetaz uz mam nastastie deturence. Aj do mna pchal doktor chemiu (lieky) ktore aj tak nezaberali. No teraz by som robila vsetko uz inak. V prirode je tolko skvelych byliniek ktore zenam pomahaju. Som na nete v jednej skvelej skupine kde su aj referencie zien, ako vdaka bylinkam otehotneli. Dokonca aj takym co mali diagnozy. Ak chces kludne mi napis rada ti poradim. Sama viem co zena zaziva ked sa nedari otehotniet.

elenka.k
12. jan 2021

@natallk tak rok, to máte ešte krátko, hoci sa počíta každý mesiac. Ja som čakala neuveriteľných 5 rokov ach. Nevedeli prísť na nič, všetko ok, čo by malo brániť v otehoteniu ... samoz.nejake kvapky som brala, názov si nepamätám, keďže to bolo dávno mladšie dieťa má 10r. Ale napíšem Ti, že sa prišlo na môj problém a to úplne náhodou. Vysvitlo, že som mala zápal slepého čvreva dlhodobý. Ten musel ísť okamžite von. A neuveríš ani nie mesiac na to som otehotnela, no keďže to bolo skoro po operácii, tak nastali komplikácie.... Asi si vieš predstaviť, čo prišlo. Ale po doporucení dr. po pauze som opäť zase otehotnela a po pôrode rok ak niečo zase 😉.
Na zotavenie mi pomohla petržlenová vňať, tej som sa doslova ožrala, dávala som ju všade k jedlu. A hlavne alchimilkovy čaj, litre som ho píla. /pred otehotnením / No potom samozrejme som si merala teplotu. A pri zúfalstve , teraz sa už tomu smejem, vankúš po sexe pod zadok alebo robila som aj sviečku 😝.

Držím Ti palce a prajem veľa síl a ak sa to podarí, kľudne mi napíš.

patrishapat
17. jan 2021

My sme sa snažili 3 roky. Pomohlo až, keď som sa psychicky uvoľnila a prestala to riešiť 🙂 inak som dovtedy skúšala všetko možné, aj spomenutý Gynex a kadečo iné. Problém bol zrejme niekde inde, doteraz netuším kde. Asi v psychike 🤷

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre