V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to
Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂
@melisssssa no mne tiez iba povedali ze o 4.tyzdne prva poradna a odbery tak ja bojko bojkavy najbojazlivejsi som sa hned sestričky pytala na krv ze kolko toho beru a povedala ze okolo tych 5ampuliek...a svagrinu mam tehotnu teraz je v z.mesiaci a ta mi tiez vravela ze jej dokonca 6ampul brali prvý raz..ono preto beru take mnozstvo lebo uz to ide na prve kompletne vysetrenia tak potrebuju toho dost...ale akoze bobky mam riadne 😅
@nicolettka2126 mate na Sk zvlastne odbery 😖 ja som furt papala a NIKDY nebolo nutne nepapat 😉 😉 😉 😉 ked som sa opytala ci mam prist na lacno sa lekarka zasmiala, ze v ktorej to dobe zijeme 😀 😀 😀 😀 takze u nas papat mozes 🤐 🤐 🤐 🤐
@sara34valentina ved jasne, že ide o dieťa a bude to v pohode🙂 len ta myslienka mi preletela hlavou a uz mi je na odpadnutie...uz si na to ani nepomyslim radsej 🙂
@sara34valentina no tu sa ro robi tak ze ides tiez na lacny zaludok hned rano ti pichnu malinkou ihlou do prsta daju kvapku krvi na ten stroj zmeraju hladinu, pootm ti daju vypit ten sladky humus z ktorehi je kazdej tehulke skoro na vracanie a ledva sa to da vypit, pockaju hodinku a znova pichnu do prsta a zmeraju hladinu cukru...cista katastrofa tieto pichacky :-/
@melisssssa nesmies sa tam pozerat 😀 odpadnes len uz z toho psychickeho stresu 😉 😀 mysli na nieco pekne a zvaldnes to alebo popros sestricku nech vyvetra predtym 😎
@sara34valentina no mne hned prizvukovala ze nic nepapat hlavne....ale chvalabohu som objednana hned na 8mu rano tak aspon ze tak :-/
@nicolettka2126 no ja radsej este sestričke zavoalam, ci mi budu brat tu krv teraz ,alebo ako..,lebo sak mi dokopy nic nepovedali,lebo mali brutál natresk posledny den pred 2 týzdn.dovolenko, tak mi len dr , že vsetko v poriadku na daný týzden a pridite o 3 týzne na kontrolu...ani mi len nepovedala, že na PRVÚ poradnu 😀 😀 a to uz znie tak super 🙂 ci aj prva poradna ma konkrétny týzden?? ved budes mat odbery prva tak das echo 🙂
@nicolettka2126 vezmi si so sebou nieco sladke ( pecivo) a hlavne pi potom vela a zvladnes to ,,,,trva to kratko a potom mozes papat aleluja 😉 bru nocku boze uz tolko hodin 😝
@sara34valentina ja to zvladnem, budem musiet..ja som sice vzdy na krv niekoh brala,lebo nikdy som si nebola ista co to so mnou spraví 🙂 raz som v lekárni odpadla,lebo som bola na gynde ( u bývalej) a sestricke vravím , že mi býva zle,a ona odobrala , že no co odpadla ste?? pozerám, že ved niee..tak som odisla ,idem do lekárne a bááác ...tak odvtedy si pozor dávam...
@melisssssa aj mne sa toto iste uz stalo,,,,,, podotkni ze ti furt byva zle, ze chces byt pod dohladom ! neboj zvladnes to 🙂 bru nocku 😉
Baby nestresujte, tej krvi vezmu len teraz tak viac a potom v 16tt na prenatalnu diagnostiku. Co sa tyka vlukozoveho testu tak to nie je take zle, dolezite je doniest caj s citronom a do tho si dat ten prasok glukozy, mne to nevadilo, dalo sa to prezit, ziad e odpadavacky a grckanie sa nekonalo 🙂 takze nebojte nie je to zle, akurat je to nuda ked tam cakate 3 hod na odber po kazdej hodine
Tak ako pise mimikas,glukozovy test je v pohode,narocny len v tom,ze ides na lacno. Mne to dala do vody s citronom, ktoru milujem a ktoru (aj ked nesladenu) pijem velmi casto. Chutilo to ako limonada. Dokonca ja som potom isla domov,dala dvojhodinoveho slofika a sup naspat 😀
Co sa tyka krvi,pripadam si tu medzi vami ako drakula 😀 ja aj darovat som chodievala,vzdy sa na to pozeram,dokonca mi robi skor problem, ked to nevidim.. A ked som bola prvacka a ockovali nas do ramena,prisla tetuska do triedy a pyta sa nas,ci je nejaky dobrovolnik,kto pojde prvy. Hlasila som sa o dusu,nech ma nikto nepredbehne 😀 Kedze som bola vzdy nizka,sedela som v 1.lavici a nevidela,ze som jedina a ostatni sa boja 😀
A to mavam tiez nizky tlak,moj standard je 85/57,teraz v tehu tiez..vzdy si zoberiem flasku s vodou a banan,sadnem este na chvilu do cakarne a popijam a pri tom hryzkam banan. Pomalicky potom vstanem a uz je vsetko ok..
@sara34valentina krasne to mas pripravene,uz teraz len budes chodit a otvarat,ovoniavat a obzerat si tie vecicky 🙂
@melisssssa dakujem 🙂 skus na tu nevolnost vodu s citronom, mne to pomahalo a aj sara34valentina si to pochvalovala 😉
@sara22 tak to ti zavidim,ze ti to nic nerobi 🙂 nejako to dame aj my strachoprdky 🙂 no tu vodicku s citronom pijem..pijem vacsinou cistu vodu ,skusim aspon mineralku s citronom ,tusim tie bublinky cosi maju do seba... a inak potrebujem nieco na zaapchu...uz 3.den som nebola na velkej...a uz ma to znervoznuje ...uz teraz sa citim ako balon...
baby sak idete rodit a bojite sa ihly? :DDDD
@melisssssa mne pomahalo kazde rano jogurt s lanovymi semiackami-bud mlete,alebo ich treba poriadne rozzut. Zatial ten problem nemam..ale toto tehu je zatial uplne ine ako to prve..
@melisssssa Ja som mala tiez problem so zapchou. Potom som zacala kazde rano nalacno pohar teplej vody s citronom, potom o pol hodinu cca activia s lanovymi semienkami, ale nechat ich tam chvilu nabobtnat, beriem probiotika, plus obcas pijem caro activ, a este kazdy den jablko so supkou a viac zeleniny. Upravila sa to, ale trvalo to 🙂 drzim palce
@sara22
@littledesire no skusim tu teplu vodu pit s citronom,ci pomoze... vacsinou rano dam vlocky s chia a mliekom a ništ... no dufam,ze to prejde..
@melisssssa no estse vylucit vsetko co zapeka cize mne odporucali vylucit suche plody ako orechy, mandle, a potom vyprazane jedla, hranolky atd 🙂 a toho mlieka ze tiez pomenej bo ze aj to moze 🙂 Skus trebars aj tie probiotika, ja beriem biopron premium 9, vhodne aj pre tehotne 🙂
@littledesire dakujem za radu ,vyskusam 🙂
@nicolettka2126 ja ked som bola prvy krat tehu na kazdy odber som mohla prist napapana a samozrejme vela pit jedine ked robili na cukor tak na lacno.A to tu beru dako vela krvicky moj prvy odber pri prvom tehu bol teraz neviem 3alebo 4 skumavky najviac a potom uz vzdy iba dve.Mne najvacsi problem robi na krv ist na lacno.Ale vzdy ked mi vezmu tak este na lehatku po leziacky sa napchavam sladkou buchtou a pijem ked vstanem aby som neodpadla🙂))) a este nikdy som nebola na krvicke sama by som sa bala soferovat
Tak kocky, ja som dnes skoncila na pohotovosti so spinenim. Chvala bohu miminko je v poriadku, srdiecko bilo, lekarka na pohotovosti vravela ze okolo neho nevidi ziadne krvne zrazeniny, dostala som injekciu progesteronu do zadku, dostala duphaston a magnezium a mam lezat a oddychovat, nic dvihat, namahat sa a ziadny sex ☹
@mimikas fuha chudatko. Tak lež. Kedy ta zas pozrú?
@agathachristie mojko no ze ak bide vsetko ok tak mam ist na poradnu 15 decembra, ak by pokracovali bolesti alebo spinenie mam ist za lekarom alebo zas na pohotovost. Dufam ze uz bude ok, lekarka robila aj vyter tamponom a pod ale ona ziadnu krv nevidela, ze to mohlo byt len z nizsia, tak uvidim, v kazdom pripade sa mam setrit co sa snazim vysvetlit teraz mojmu drobciakovy
@evi789 no ja som sa preventivne doma uz rozplakala, boze stresak som strasny, ale na pohotovosti som chytila lekarku co mi aj kyret robila, tak bola taka chapava a vsetko vysvetlila, ze to mohlo byt aj zo sexu (ale ziadny sme nemali) alebo s tlacenia na zachode a pod, ale miminko je ok to je hlavne, aj mi ho ukazala a aj fotku dala.
@agathachristie mojko a ty uz vies kde budes rodit?
@mimikas netusim ale rodia mi najblizie 2 mesiace 3 kamosky a kazda v inej porodnici v BA tak sa rozhodnem po ich zazitkoch :D najradsej by som v Ruzinove ale neviem...

horsie co ma caka bude v januari prvy tyzden test na tehu cukrovku !! pridem rano o 6.45 na 7.00 do cakarne do poistovne zdravotnej....tam budem necele 3hodiny !!!!! krv sa berie z prsta 3x !! a kazdu hodinu sa kontroluje cukor v krvi, nesmies 8hodin predtym PIT ANI JEST !! 8hodin !!!!!!!!!!!!!!!!! tam sedis alebo lezis ako blazniva 2,5hodiny na pozorovanie a daju ti daky sladky humus vypit, najprv ta to pozdvihne (cukor) a potom odpadnes ( maloktora zena tehu to bez odpadnutia zvladla!!) takze na toto sa Ne tesim 🙄 🙄 🙄 🙄