icon

V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to

nicolettka2126
7. máj 2015

Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂

melisssssa
9. dec 2015

@nicolettka2126 netušíím 🙂 len ,ked si ta predstavím s babom , tak vidim chlapca 😀 😀 😀

sara22
9. dec 2015

@mimikas a bola si na gastre na kompexnom vysetreni,pripadne biopsii? Tam by ti prisli na to,co ti je. Ja si pamatam tu ulavu,ked mi diagnostikovali celiakiuu a laktozovu intoleranciu

nicolettka2126
autor
9. dec 2015

@melisssssa zlataaaaaa 😵 Uvidime kto ma spravny typ 🙂

mimikas
9. dec 2015

@sara22 mojko ja som bola na alergologii tam mi diagnostikovali alergiu na mliecnu bielkovinu, vajecny bielok a HIT teraz idem na krvne testy a budu testovat protilatky na lepok a este neake potraviny.

sara22
9. dec 2015

@mimikas no mne na alergologii podla krvi len tipovali,ze mooozno. Nebyť biopsie a gastra,nic mi nepotvrdia 😕

sara22
9. dec 2015

@mimikas a este taky detail,zevsetky tieto testy vychadzaju pozitivne len ak nedrzis dietu.. Inak nema zmysel ani testovat..

mimikas
9. dec 2015

@sara22 ano ano to viem robili mi ich bez diety a bez liekov,

mimikas
9. dec 2015

@sara22 biopsiu asi az po tehu ale je to jedna z veci do ktorej sa fakt nehrniem a mam z nej strach

sara22
9. dec 2015

@mimikas nemas sa coho bat,je to neprijemne,ale nic hrozne..

looola
9. dec 2015

@mimikas , inak v tehotenstve by sa mali príznaky HIT zmierniť , nakoľko placenta produkuje enzým ktorý odbúrava histamin a bráni jeho účinku na maternicu ( aby nevznikli kontrakcie a potrat ). Ja ked som bola tehotná som este HIT nemala , az rok potom sa to objavilo a uz to trvá takmer rok, niekedy tie svrbivé vyrazky su neznesiteľné, antihistaminika tiez beriem.

mimikas
9. dec 2015

@looola a o ale nie vzdy sa tie priznaky zlepsia kedze prvotne telo chrani babatko, ja mam ekzem uz 25 rokov takze u mne aj to hra velku ulohu a to ze som ho mala aj pred zistenim HIT, ten tomu iba pridava

wewitta
9. dec 2015

@melisssssa Baby a kedy sa prosím Vás uznáva materská? Resp, za akých podmienok? musí byť odrobených 9 kalendárnych mesiacov - to síce mam no Som zamestnaná u tohto zamestnávateľa od tohto roku februára / predtým som robila ale takisto len na 20hod uvazok lebo v tomto uzasnom štáte som si jednoducho na plny uvazok nič nenašla,resp. nemala som šťastie. A ešte aj teraz tento sukromnik, ja síce chodím každý deň na 8 h do roboty ale oficiálne mám len polovičný úväzok,čiže tým pádom, myslíte,že nemám nárok na materskú a dorovnajú to na výšku rodičovského príspevku, a to budem dostávať už od kedy? Nie až po pol roku? Ešte že drahý má dobrý plat..:( lebo toto je naozaj almužna
@sara22
@mimikas

wewitta
9. dec 2015

@nicolettka2126 ja tiež tipujem dievčatko ♥ 🙂 a podla mna obe budeme mat dievcatka 🙂 :-*

nicolettka2126
autor
10. dec 2015

@wewitta jeeeej ty si jedna z maaaaala 😵 Cize dievcatko zatial tipujes ty, ja a moja mamka 🙂 Vsetci ostatni chlapceka 🙂 Tak uvidime ci vyhra vacsia alebo menšia skzpinka 😀 A inak tiez si myslim ze u teba to bude princeznicka 🙂

nicolettka2126
autor
10. dec 2015

@wewitta zlatko narok na matersku ti vznika kedze si splnila podmienku tych 270dni poistenia ale socialka sa nezaujima ci mas polovicny ale plny uvazok..proste sa vyrata (teraz od januara 70%) z priemernej hrubej mzdy a ked ti vyjde menej ako je ten rodicovsky peispevok (tych cca 200 neviem presnu sumu) tak ti to dorovnaju naspon na tu sumu a tu budes dostavat od zaciatku a nie az po pol roku..

wewitta
10. dec 2015

@nicolettka2126 jeej ♥ dakujem moja za objasnenie, už som sa zlakla, že pol roka nič nedostanem skrz tu almužnu čo oficialne tu dostávam, aspon, že to bude takto, aspon niečo, i ked málo ale aspon niečo. Vôbec som sa do toho nevyznala,ked som si to pozerala na nete, tak tam nič o takomto niečom nebolo, dakujem ..:-*
a ja si úplne myslím, že to bude dievčatenko u teba , neviem prečo 🙂 mám u teba taký pocit 🙂 uvidíme, kto sa trafil🙂
heej prečo myslíš, že budem mať dievčatko?🙂 ja si to myslím odjakživa,uvidíme či to vyjde 🙂 ♥♥♥

nicolettka2126
autor
10. dec 2015

@wewitta proste tusaka mam 🙂 Este ked sme sa obe len snazili tak som si myslela ze ty ked budes tehu tak isto budes mat princeznu 🙂 Ale jasne je to len pocit ktory sa moze mýliť ale ved uvidime 🙂 Mne uz pomalinky aj brusko zacina vykukat 😵 Vlastne ani nie tak brusko ako podbrusko 🙂 Odtual zdola po pupok sa to tak vyduva akoby 🙂 Tak som z toho happy ze uz konecne 🙂 Ved uz aj nacase kedze podla velkosti babenka na sone uz v sobotu zacinam 13.tyzden 🙂 Pritom este len 12.tyzden som mala od zajtra zacat 🙂 Ale som rada ze drobcek si takto nadbieha aspon viem ze mu je u mna dobre 🙂 A v utorok idem na ten podrobny utz kde budu pozerat chrbatik, siju, nosovu kosticku ci ma atd 🙂 Ono je to sono zamerane na geneticke anomalie tak dufam ze bude vsetko ako ma byt 🙂

agathachristie
10. dec 2015

@nicolettka2126 coskoro zacitis kopkanie 🙂 ja som vcera taky kopanec dostala, ze hned som sa rozosmiala. taky silny doteraz este nebol a uz uplne vysoko az nad pupkom. pekne sa roztahuje mrska 🙂

nicolettka2126
autor
10. dec 2015

@agathachristie juuuj ani nevies ako sa na to tesiiiiiiim 😵 No este asi mesiac aj daco musim vydrzat 🙂 Ale ono to raz dva zbehne si myslim kedze idu sviatky tak si ani neuvedomim ako dni ubiehaju 🙂 No tvoja princezna si uz teda zjavne privlastnila cele tvoje brusko pre seba 🙂 Tam je panom ona 🙂

melisssssa
10. dec 2015

Ahojte babulky 🙂 dojataa som 🙂 nas cervik je v poriadku ,srdiecko bilo nadherne...boze a ako sa hmyrilo 🙂 a termin mam 20.7. 🙂 na svokrove narodky 🙂

nicolettka2126
autor
10. dec 2015

@melisssssa juuuuuj mojka supiiiiiis, tesim sa 🙂 🙂 Krasny pocit, vsak?? Ja som sa tiez nevedela vynadivat ako krasne si tam plava 😵 A teraz kedy ides nabuduce?? Aj ti robili uz nejake odbery?

melisssssa
10. dec 2015

@nicolettka2126 noo ,veru som sa nevedela vynadivat 🙂 teraz pojdem 22.12 na tie odbery ☹ a od dnes za 4 tyzdne na poradnu 🙂 a uz mam aj tehu knizku 🙂

mimikas
10. dec 2015

@melisssssa mijko super, to sa skvele cita, no vsetky budeme pekne rodit v july 🙂

nicolettka2126
autor
10. dec 2015

@melisssssa nooo aj my uz mame tehu knizku 🙂 Uz sa aspon citim byt oficialnou tehulkou 🙂 Ja uz sa tesim na to utorkove screening meranie utz...ale mam aj trochu bobky aby bolo vsetko ako ma byt..uz nech je utorok 🙂

mimikas
10. dec 2015

@nicolettka2126 mojko ja zas v utorok idem na poradnu a somo a vo stvrtok na to meranie, sa uz neviem dockat tej poradne a dozvediet sa ci je vsetko ok

nicolettka2126
autor
10. dec 2015

@mimikas ved to ze uz aj ja som nedockava som zvedava na vysledky...snad bude vsetko v najlepsom poriadku 🙂

melisssssa
10. dec 2015

@mimikas
@nicolettka2126 no veru bude vela julovciat 🙂 tie odbery snad zvladnem . Som zvedava na vase meranie 🙂

miselkaj
10. dec 2015

Ahojte 🙂 na koníku som zaregistrovaná už dlhšie, teda odkedy som začala chodiť na mojusvadbu a som sa sem preklikla. S manželom sme sa brali v auguste a o bábatku sme zatiaľ neuvažovali 🙂 teraz v novembri sme sa však rozhodli, že sa pokúsime. Tak podobne ako nám aj Vám držím prsty. Pekný deň.

sara22
10. dec 2015

@nicolettka2126 a to je 270dni aj s vikendami ratane,nie pracovnych,ze? Mozno aj mne este vyjde materska,jupiiiii 😁

nicolettka2126
autor
10. dec 2015

@sara22 ano tam sa rata kazdy jeden den 🙂 Odo dna ako podpises pracovnu zmluvu tak si poistena a to je to o co im ide na socialke 🙂