V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to
Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂
@mimikas cakam ta v Ruzinovslej nemocnici 😀 uvidime ktora to da skor 😉 Aj ti dali uz termin?? 🙂
@nicolettka2126 6 jul mi dali
@melanie2009 neboooooj vsetko bude v naaaajlepsom poriadku uvidis, pojdes odtial taka stastna ako blcha 😉
@mimikas nooo moja veru myslim ze si to odtrpime spolu 😀 😀 Ja mam 1.jula 🙂
@nicolettka2126 no ja cakam ze porodim minimalne o tyzden skor ako mam termin, maleho som porodila o 2 tt skor ako termin a bolo to tak akurat, urcite by som nerada prenasala.
@nicolettka2126 ja som sem ani nepisala v poslednej dobe, som uplne mimo, strasne unavena, v noci sa o 3 budim ze uz som vyspata a zajtra rano ficim do prahy a stvrtok naspat a potom asi budem tyzden spat 🙂
@melanie2009 drzim palce moja, ten pocit poznam, ale ver ze miminko je tam kde ma byt a krasne rastie
@sara22 velkac veru, no krv mne tiez brali dnes, ja neviem ako ty ale ja toto tehu neako blbo prezivam, prve bolo jednoduhsie, neviem ci je to tym ze nemozem tolko oddychovat a som starsia ale som uplne rozobrata, unavena zle mi je kazdy vecer a pod. Ale som strasne stastna ze mimi je v poho a hadam sa uz nic zle nestane a pekne sa narodi zdrave na cas 🙂
@nicolettka2126
@mimikas jeej ,babulky krasne drobčiatka 🙂 ja idem v utorok na tie odbery krvi :( sa teda teším 🙂
@melisssssa neboooooj zvladnes 🙂 Ja som ich absolvovala minuly tyzden (6ampuliek) a dnes zase ale uz iba 1ampulka 🙂 No zazo dnes mi nepekne napichla zilu :-/ Ale nevadi, mam to za sebou a hlavne je ze drobcek je v poriadku 🙂 Uvidis ze to zvladnes v pohodicke, len nech ti berie poleziacky a maj pri sebe cerstvu vodu..ja naozaj misim povedat ze to nebolo take hrozne ako som si myslela 🙂 A twraz idem az za 4tyzdne to uz budem zacinat 17.tt cize pride druhe kolo genetickych testov-zase vela krvicky...akurat dnes mi drahy vravel ze vsak kym sa dostanem na porodnu salu tak nebudem mat ziadnu krv lebo vsetku to mna vycicaju 😀
@nicolettka2126 no nič ine mi neostava 🙂 jasne, že to dam ,hadam neodkvecnem 🙂 🙂 boze , že najbližšia kontrola v 17.tt ,ale to akosi letíííí....hahaa , zlaty 🙂
@melisssssa ani nevrav tiez mi skoro samka padla ked som si to vypocitala 😀 Nestiham si to uzivat 🙂 Od vcera mi chvalabohu nie je zle tak som cela vytesena z toho ale zatial iba tak opatrne aby som to nezakrikla 😀 Akurat aj domaci hamburger papam 😀 😅 Dohanam zameskane 🙂
@nicolettka2126 len sa pekne napapaj 🙂 hadam to uz prejde 🙂 a budes uzivat tehulkovanie..mne je chvalabohu uz dobre,iba obcas mam taku tazobu na zaludku.,ale oproti tomu ake to bolo ,toto je uz malina 🙂 len ta unava je este stale...vcera som si lahla o 13:30 a zobudila sa okolo 18 tej 🙂 a to som si myslela , že som si zdriemla na hodinku..ale zasa som celý vikend bola v noci okolo 2-3 hore aj 2 hodiny co som sa zobudila a nemohla zaspat 🙂
@mimikas ja to vobec neviem porovnat s prvym tehu,lebo to som velmi vracala,no zasa potom,ked som to dostala von mi bolo aspon na 2hodky fajn, potom prislo zasa zle a do 5min.to bolo von a dokola 😀 sranda bola,ked ma to chytilo na dialnici v aute cestou na sluzobku.. Teraz mam nevolnosti a nechut cely den,no nevraciam,som velmi vycerpana a v noci omnoho menej spavam ☹ ale celkovo sa citim lepsie teraz,ako pri prvom..
Uvidime,ci to je kvoli rozdielnosti pohlavia,alebo cakam druhu babu a len proste ine tehu 😀 mozno cakas babu ajachalana a zazivame to,co ta druha pri prvom 😀
Uz ti dnes aj NTcko robili? Ja som zvedava,ci mne budu uz buduci tyzden,lebo podla ms sice uz budem v 12tt,ale podla ovulky este len zaciatok 11.. A ja by som to uz chcela mat za sebou. Ako som bola 2x chora,som z toho nervozna. Dufam,ze malicke je v poriadku a nemalo to na neho vplyv..
@sara22 na NT idem vo stvrtok, no ja mam chalana prveho a veru tam som grcala vkuse, to bolo strasne ale aspon som spavala. Teraz sa citim strasne unavena, si e nezvraciam ale jest mozem len po malych castiach po obede mi je uz strasne zle a vecer odpadavam doslova od unavy. Uvidime co cakame, ja podla mna chalana 🙂 ale vsetci typuju babu tak uvidim. Moj muz hovori ze sice ja by ak strasne biela aj normalne ale teraz som az priesvitna. No mne v aute teraz byva strasne zle a jedine ked mi nie je zle ked soferujem 🙂
@mimikas mne bolo predtym aj ked som soferovala a ku koncu to bol masaker,mala mi tak tlacila na zaludok,ze som nemohla ani poriadne sediet 😒
A preco si myslia,ze cakas babu? Moja mama tvrdi,ze vyzeram na chalana,no podrazdena som ako pri babe,ze ked stupnu zenske hormony (ako napr.aj PMS),tak je zena podrazdena 😀
@nicolettka2126 moja zlatá krásna,aký je veľký drobčuliiik🙂 krááásna fotka!🙂 teším sa, že je všetko v poriadku 🙂 tak snad pri dalsej kontrole sa ukáže čo skrýva 🙂 ale hlavné je,že je zdravunké a v poriadku 🙂 cítiš sa dobre? už ti neprišlo zle,odkedy si naposledy písala?🙂
@mimikas jeeej teším sa, krásna fotočka🙂 hlavne že je všetko oki, až na tie nevoľnosti:( pri druhom dieťatku to musí byť dosť zložité .:/
@ritamama Baby už som to dnes povedala v práci, lebo ráno som sa zobudila s hrdlom zapáleným, + nádcha,celé telo ma bolí a v robote zaskakujem za tú kolegyňu a šéf ked počul na hlase, ako mi je zbehol do lekárne a že mám ísť s ním nech mi tam ženy niečo poradia a ja že ale viete,ja si nemôžem dať len tak hocičo,a on ze no ved oni vam poradia, a ja ze viete co ja vam to uz poviem, chcela som az v piatok,ale , čakám bábätko a on taký , že Evka ved supeer,paráda,to je radosť! viete koľké ženy, nemôžu mať, a vy tak mladučká,tešte sa (akokeby som sa nie :D) tak mi padol kamen zo srdca,teraz mio furt vyvoláva, ako mi je atd, tak sa teším že to vie,lebo on je tam kazdy den a konečne uz bude brat ohľad, lebo doteraz som nosila ťažké za kolegynu ja, po piatku uz budem úúúplne najšťastnejšia,ked uvidim malinkate.🙂 moje krasne milovane, ešte zajtra zaskočím za ňu a vo štvrtok uz dufam nie,lebo som skapata aj ja:/ dufam ze sa mate dobre kočky, ja len lezim ako som prišla ale paralen si mozem dat?
@sara22
@sara22 dakujem ano akurát som si taký čajík spravila....jasné ja si to v piatok dám podpísať lekárovi, ved vie, že idem k nemu, lebo musí už prísť kolegyňa,aby som mohla ísť, to zas sa nebojím že by to bolo slovo proti slovu, hlavne že to už vie,padol mi kameň zo srdca
@ritamama presne tak,dúfam,. že bude 🙂
@nicolettka2126
@mimikas Jáj veru verím tomu ja hned poslušne podám info 🙂 ked prídem odtial 🙂
Baby,beriete niektora aj doplnkove vitaminy a mineraly? Ja beriem len femibion, do dnesneho dna som bola presvedcena,ze to ma vsetky vitaminy a mineraly,ktore potrebujem,no.nie je tam napr. ani vapnik,ani zinok,ani magnezium 😒 nechcem sa zbytocne napchavat vitaminmi,potom sa prestimulovava babatku mozog este v brusku a rodia sa hyperaktivne deti,no tieto 3urcite potrebujem,lebo kvoli celiakii mam znizene vstrebavanie.. Tak sa pytam,ci nieco beriete a nemate oskusane,co je kombinacia tychto 3mineralov,prip.este zelezo sa zide 😀
@sara22 ja som sice mimo sk, ale brala som tehotenske multivitaminy hlavne kvoli zelezu a tiez kalcium ( je nejem mlieko a veci z neho), ktore sa dava so zinkom a magneziom kvoli vstrebavaniu a by sa netvorili oblickove kamene.. na sk som nasla taketo nieco..
no a skusenosti len dobre..maly mal dobry zaklad a rychlo mu narastli vsetky zuby 🙂 hyperaktivny ako diagnoza nie je, ale akcny ako chlapec je.. 😀 , ma aj velmi dobru imunitu . a tiez sa nepotvrdila vyssia porodna vaha.. mal len 3kg v 41t. asi uz nebol dobre vyzivovany ku koncu tehu, bol dost vychudnuty, tak som rada, ze som brala multivit., aj zelezo som mala ukazkove pred cisarskym ( a to som v minulosti byvala na hranici anemie, zadychcana po 10 schodoch, hlava sa mi krutila, ked som vstala, atd), aj potom som ich brala a rychlo sa mi opat zlepsilo zelezo a tiez dobre hojila rana asi vdaka zinku a ziadne bolesti🙂 urcite budem postupovat podobne aj na buduce.
@kale13 ja tiez mliečne vyrobky nejem,resp.len v obmedzenom mnozstve z ovcieho mlieka a obcas bezlaktozove. Ale to je zanedbatelne mnozstvo.. Zelezo mam perfektne,to som brala aj v minulom tehu a ja ako anemicka som nikdy nemala nizke. No ten zvysok by som chcela nejako doplnat,ale tak,aby tam uz nic ine nebolo a idealne v 1tabletke,nech ich neberiem tisic 😀
@nicolettka2126 hihi hamblosko 😉 je krasnunkyyyy ♥ nas sa nehanbi, hned nam ukazal pipika 😉 robil kotrmelce a ukazal nam aj vysportovane nozky po ocinkovi 😉 moj priatel behaval Ironmana 7x v roznych statoch sveta , som na neho moc pysna ! ( je to sport na skoro 10-12hodin bez prestavky -plavanie , bicykel, beh )ma rozne ocenenia a sportove ruksaky plus dres v com behal, a to si nechava ako pamiatku 🙂 je to drina priprava rok na toto podujatie, jeho zivot pred nasim vztahom bol : ranajky, fitnes 3hodky, obed, pauza, beh 4hodky 😀 😀 😀 vecera, na druhy den bicykel 4hodky 😉 😉 😉 plus cestoval po celom svete, 71krajin 😀 to bol jeho zivot 😀 😀 😀 a potom stretol mna a zalubil sa po usi , a je po kariere sportu,,,,, 😨 sme spolu stastni a kazdy den sa lubime viac a viac 🙂 vazim si kazdy den prezity s nim 😅 a je aj velmi mudry (co sa tyka kultury a dejin sveta) nas drobcek bude na pleciach s nami cestovat 😅 my nebudeme skoro nikdy doma pred Tv 😕 v prirode, na ture, bicykloch, cestovat 😀 😀 😀 dnes pracuje, tak idem vyzdobit stromcek (konecne!) zehlit musim a napisat zoznam co treba nakupit, lebo svagrina naordinovala kazdemu co navari kedze nas bude 14ludi 😀 😀 😀 pecie sa moriak 5hodin v rure a na neho sa tesim najviac, je to moje zelanie , tak mi vyhovela cela ich rodina 😝 😝 😝 ja urobim zemiakovy salat nas slovensky na moj sposob aby kazdemu chutil 😵 😵 😵
VCERA sme boli u gyn vzala mi 3nadobky krvi+moc, utorok ak nezavola, tak je vsetko v poriadku,,,,,, predpisala mi podkolienky stahovacie na puchnutie noh a povedala, ze je to normalne po 20tyzdni ..su zeny co len slapky obuju tak spuchnu,,ja zatial len lytka, pijem zihlavovy cajik a nosim tie podkolienky 😉 tak snad pomoze, sa mi aj vidi, ze pomaha 😵 😵 😵 dnes je horuci slnecny den tak prechadzku pojdem, moja hebamme povedala ze ziadny sport na celom svete nenahradi 1,5hodin prechadzky denne na cerstvom vzduchu, je to naj naj na tehotenstvo , sa prekrvuje cele telo a babätko sa vyvija zdravunko 😉 😉 😉 ale mohlo by radsej napadnut snehu,,,,,,,,,,,,,sa mi vidi ze nic z toho nebude, nechame sa prekvapit, dufam ti uz nie je zle, a skus aj ty kazdy den aspon 1,5h prechadzku ,,,,, magnezium 😀 cmuks idem teda zdobit 😅 😅 😅 pekny den 😉
@sara22 mozes jest tolko vitaminov kolko len chces nedokazes sa predavkovat, vcera mi to povedala moja gyn ja beriem tiez femibion2 ale ja mam ten novsi, kde je vsetko skoro, som cez net objednala,,,,,beriem doplnkovo magnezium, obcas C, zinok kazdy druhy den ! plus spirulinu, BABÄTKO SI VEZME OD TEBA LEN TO; CO POTREBUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!! niekedy si napr vezme viac calcia, niekedy si vezme viac magnezia,,,a dolezite je co robia zeny zle je ze prestanu solit jedla a to je najväcsia chyba ! som sa vcera pytala gyn kedze som na internete citala ze sol je zla ked puchnu nohy a povedala ze je to hlupost a nemam citat internet ale sa radit s nou ! sol potrebuje dieta a dokonca kazdy den !(jod) takze draha papaj kolko chces ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,samozrejeme nie na kila, ale dietatko si vezme len to co potrebuje, ostatne ide von z tela neboj!
@sara34valentina no ja solim teraz vela a aj v prvom tehu som tak solila 😀 manzelovi hovorim,ze tusim je to malo slane a on ze co je?? Fuj,ved to je tak presolene,ze az 😀 verim,ze to preto,lebo si to telo ziada. Ale s tymi vitaminmi to nie je sranda,mamina je psychologicka a oni mali kopec kongresov k tomu,ze tehu zeny napr.tymi vsetkymi omega3,6,9 na vyvoj mozgu sa mozog prestimuluje uz v brusku a potom su deti hyperaktivne (nemyslim zive dieta,myslim mormalne neurologicko-psychologicku diagnozu). Vitamíny ako C-cko a pod.,pripadne to,co sa tehotnej zene ziada,je neskodne. Preto sa nechcem velmi davkovat,teraz beriem femibion, tento prvy trimester,potom uz len mineraliky budem. Ta kyselina listova ma tiez pre aj proti,citala som studie,normalne vedecke,ze pri nadmernom uzivani kyseliny listovej sa v tele mozu zacat mnozit nie len prospesne bunky,ale aj rakovinotvorne bunky. Kazdy clovek ma hranicu inde,preto tazko povedat,kedy je uz vela.. No ja mam respekt pred tym. Nechcem ta strasit,to urcite nie. Ty sama vies,kolko ho potrebujes a citis,ci ti to robi dobre,alebo nie 🙂 svokra je na vitaminovych doplnkoch zavisla a chodi pravidelne pomaly kazdy druhy t.na biorezonancne zistenie,co jej chyba a co ma brat.. Mam pred tym respekt,nemyslim,ze je to uplne spravne. Riadim sa tym,ze na co mam chut,to si telo pyta 🙂 a viem,ze vapnik a magnezium mam malo,lebo mam poskodene vstrebavanie,zinok mi chyba,lebo sa mi robia afty a herpes sa mi vyhodil a anemicka som ako vacsina celiatikov 🙂

Baby aj ja idem prvý krát k lekárovi ale trocha sa bojím ale verím že všetko pôjde ako má ☹