V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to
Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂
@sara34valentina
@agathachristie koceny porodu sa nebojte, porod je krasny a na konci bude vase vytuzene miminko 😀
@mimikas nebojim, tesiiiiiiim ☺len taky Respekt aby bol malinky v poriadku, toho sa bojim... Chapes,porod a priebeh😊
@sara34valentina to je jasne mojko ale vsetko bude tak ako si to naplanujes a budu tam lekary budes v dobrych rukach 😀
@agathachristie mojko a uz si sa rozhodla kde ides rodit? Inak sa mas ako este si v nemocnici?
@mimikas uz je domka, som čítala vyssie 😉musi sa setrit
@sara22 jééj dievčatko 🙂 budeš mať dve dievky 🙂super aj ja v kútiku duše verím , že to naše bude dievčatko 🙂 už v utorok sa hádam dozviem aj ja 🙂
@mimikas už som doma. Bola som hospitalizovaná v Ružinove tak tam kedze to tam už poznám. Ja sa nebojím pôrodu, bojím sa materstva 😄 😄 😄
@agathachristie nemas sa coho bat,materstvo je totalne prirodzene a instinktivne,aj ked tazke,ale treba konat tak,ako to citis,kaslat na rady bsetkych najmudrejsich okolo teba a naozaj konat podla seba,lebo len ty to babatko/dietatko citis najlepsie! A uvidis,ze to bude to najkrajsie,co zena moze zazit 😉 🙂
@agathachristie haha neboj ten pocit poznam, aj ja som mala divoke pocity pred porodom, som si nevedela predstavit co s tym drobcom budem robit. Este si pamatam na ten pocit ked mi doniesli na izbu maleho a uz som s nim bola sama. mala som 2 myslienky:
1, co preboha s nim mam robit
2, ako je mozne ze naozaj vysiel zo mna a ja som vyprodukovala ziveho cloviecika 🙂
neboj netrvalo to dlho a za par dni som zabudla ze som niekedy mamou nebola
@agathachristie moja neboj tie pocity zaziva kazda prvorodicka ani ja som nebola vynimka ☹.Ked malehp umyli dali nam ho a ja ako ladova kralovna nechcela som ho ani chytit drzal hp muz 🙂 teraz to nechapem preco ale to boli hormony a nieco nove neppznane.Celych 5dni som doslova preplakala v nemocnici co snim ja idem ze chcem domov ze co ked vsetko robim zle atd milion myslienok.Az ked som prisla domov manzel pomahal dosla jedna babka druha babka a zistila som ake to je lahke ze ved vlastne mam oporu pomoc ze som nato neni sama a zacala som si to uzivat.Tak hlavinu hore mozno budu aj slzicky ale vsetko je to iba chvilkove a budes najlepsia mamina pre neo.
@agathachristie mojko ved tie pocity su normalne, mat miminko je velka zmena v zivote zeny a zrazu uz nie si len ty ale treba v prvom rade brat ohlad na miminko. Neboj do miminka sa postupne zamilujes, zvyknete si na seba, naucite sa neakemu rezimu a uvidis casom to bude nadherne obdobie. Ja nepopieram ze zaciatok nie je narocny, ja som bola strasne unavena, frustrovana ze som stale sama doma, vonku bola neskutocna zima a ani von na prechadzku sme ist nemohli. Neboj zapamataj si ze to miminko je na tebe zavisle len par mesiacov a potom mozes zas zacat normalne zit 🙂 Neboj sa uplne vsetkeho sa koli dietatu vzdavat nemusis, casom zas mozes chodit von s kamoskami, raz za cas do kina divadla a pod. Ved len za to ze si matka neznamena ze uz nie si zena a nemas svoje potreby 🙂. ja som tiez egoistka a nemam problem to priznat, podla mna je normalne ze chodim von aj sama bez dietata a pod aj napriek tomu ze moje dieta nadovsetko milujem. Ja teraz napriklad zapasim s otazkou ako to je s laskou ked mas 2 deti. Ci ich bude oboch rovnako lubit, ci sa im budem vediet venovat a pod.
@mimikas toto stou laskou teraz prezivam ja na malehp som naucena neakutocne a bojim sa ako budem rovnako milovat aj to druhe.Tiez ma obchadzaju zvlastne myslienky ☹ alebo aby moj drobec nemal pocit ze ho menej lubime alebo sa mu menej venujeme ked je miminko.Toto nechcem zazit a budem sa snazit zapaj ho co najviac a hladat si chvilky snim kde bude iba on a ja aby nemal aj on iny pocit
@badimeria no som rada ze nie som v tom sama. Mne kazda kamoska hovori ze sa nemam bat ale tak, neviem si to predstavit, s Viktorkom mame taky dost kontaktny vztah a urcite chcem taky aj s druhym miminkom ale tiez nechcem aby sa prvy citil odstaveny od nas, no uvidime ako sa nam to podari zvladat. Ja to miminko v brusku uz teraz lubim je to trosku ine ako prve tehu, teraz uz nemam tolko otazokm, stres a pod, presne viem co ma caka a tesim sa na to, akurat mam strachj ako budem zvladat 2 nezbednikov 😀
Baby asi najhlavnejsie je nevycitat si to nech cítime čokoľvek. Máme právo cítiť čokoľvek. Všetko bude ako ma byt. Ďakujem vám za povzbudenie. 😘
@agathachristie to sa uplne po porode zmeni, neboj....bude na prvom mieste a všetko bude dobre 😊 ja sa uz malinkeho nemôžem dočkať
Zeny na com robite halusky? Ja mam moulinex 756 ale strašne ma ruka boli tak musim tlacit aby porajbalo....potrebujem lahky sikovny mixer na cesto na halusky. Napiste mi nacom robite vy,dakovala, paci sa mi Moulinex masterscheff 8000 ale neviem či je na halusky 🎈
@sara34valentina môj muž to struha ba struhadle. Máme tam radi takú tu štruktúru nastruhanych zemiakov. Ale moja mama to robí normálne na mixeri vysokom (ako na koktejly).
@agathachristie ten mi to nepomixuje, ten moulinex 756 je dobry ale nie na halusky, ma ruka boli,ale dik
@sara34valentina ja robim len halusky s prasku prave koli tomu rajbaniu 🙂
@sara22 to by aj mna zaujimalo ci uz sa muz ukludnil
@sara34valentina ja som najprv robila tak,ze hodim do struhadla a potom posekam na mensie, no teraz uz na to nemam cas,tak nakrajam na kocky a ponornym mixerom ich rozmixujem 😀 mam philips pure essential collection hr1377
@mimikas
@agathachristie nie,baby,domov prisiel neskoro vecer a bol riadne odmerany a chladny. Rano uz bol ku mne uplne ok,ale tak,ako sa vzdy lucil do roboty so mnou,malou a aj brusko pohladkal,tak dnes brusko uplne odignoroval ☹ ach..neviem,co s nim,pride mi takato reakcia uplne chora. Namiesto toho,aby sa radoval,ze mame krasne zdrave 2deti,ktore sa nam zadarili na prvy sup,tak on smuti,lebo nebude chlapec ☹

@sara34valentina ja mam tiez,no kvoli budovaniu imunity som sterilizovala len raz tyzdenne,nie po kazdom umyti. Na petruskine veci bola zvlast spongia,ktorok sa umyvalo a tu som casto menila,aby sa v nej bacily nemnozili. Ale kamoska sterilizovala poctivo 9 mesiacov.. Na tu nadchu nam.v skupine jedna baba postovala super video z YouTube, skusim najst a poslem 😉