V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to
Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂
@melisssssa skus teda odpumpovavat, ja som sa po 3,5mes na to vysrala, v noci spinká 10hodín,dakedy 11,takze ja uz nekojim..
Ale aspon zaklad mal....skus odpumpovavat, tolko kolko mas mu das a ak bude jačať,das mu umele ☺😉
Nestresuj.... Kazda zena je ina....
Jedna ma vela,druha menej,jednej strieka,druhej cvrlika....
Dolezite je ze je zdravunky ☺ ☺ ☺ ☺ ☺
@sara34valentina no mne nejde ani odsavackou nic.. Tiez som chcela,ze aspon chvilku keby papal moje mliecko no zatial sa nedari..ale vidim,ze je spokojny teraz a to je hlavne..dala som mu o 21:30 ,2:30 a teraz este spi a ja uz cakam🙂
Tak to Ti maly krasne spinka-musi byt spokojnucky 🙂 zlatusik 🙂
@sara34valentina inak ma napadlo ,ze rok dozadu,ked som bola na sono prsnikov ,tak mi ta lekarka vravela,ze aby som sa nezlakla,ked raz budem mat dieta ,ze nebudem kojit..vraj nemam vyvinute dobre mloecne zlazy..tak mozno to bude tymto a mala pravdu ..
@melisssssa no ja davam 30ml UM len koli tomu aby zjedol toe Antibiotika, inak sme fungovali zatial bez flase, ja mam mlieka celkom dost si myslim zatial, akurat on ked ma rie hysaky nechce sa prisat a papat a je to na nervy. Vcera dostal po kojeni flasu a vypil 20ml tak asi neaky hladny nebude, skor len nespokojny. Aj moj Viktor bol taky, nespokojny z mojho mlieka, vydrzali sme 3 mesiace, u Alanka som si dala zavezok ze vydrzim mesiac, to som uz splnila, no chcela by som asoon 3 mesiace potiahnut, tak uvidime. Ale pokial bude maly nespokojny a nebude priberat tak kaslem na to. Najdolezitejsie je mat spokojne dieta. Takze sa netrap ak vam kojenie nejde. Svet sa nezruti a zdravy bude aj tak
@melisssssa presne ako pisu baby,su ovela dolezitejsie veci ako kojenie. A ked budes davat z flasky,moze ho krmit aj muz,takze si to moze uzit aj on. Navyse je to brutal pohodlnne 😁
Ja ked si to porovnam,tak toto kojenie je brutal casovo narocne..
@sara34valentina
@sara22
@mimikas dakujem babule za povzbudenie 🙂 mate pravdu ,ze su dolezitejsie veci,ale celkom mi zacina chybat to lapanie za prsom ..ked otvaral ten zobacik malicky 🙂
Ale je pravda ,ze v nemocke v noci kazdu hodinku ,teraz na umelom sa zobudi po 3 hod..a vidiet aky je spokojnucky ☺ dnes v noci dokonca 5 hodin potiahol... som ho musela budit...
Inak je to mega pohodlne mate pravdu 🙂
Ja som dufala,ze ked budem kojit,tak bude moje mimino imunne,no kazde dieta je naozaj ine,my sme skoncili prednedavnom v nemocnici,lebo po ockovani nedokazal bojovat s virusom,taze tak uz neverim tomu,ze kojenie zabezpeci zdravie dietatka,dnes mame 4mesiace a maly sa po chorobe naucil zaspavat na cicke a po kupkan
😅kupkani cica min hodinu a pol a nie a nie sa odpojit a to nevravim v noci😂to som uz na prasky....😕ale vsetko ma pre a proti,ked zas niekam idem,nemusim balit flasu,inak cumel mi uplne odmieta a neviem ho nan naucit,predsa nebudem vsade vytahovat cicik,ked sa ce ukludnit😄
@bibien ved ano,ja som.bola kojena len 6tyzdnov a zdrava som....chora som bola za 35-r 2x.....
Je to individualne....
Keby mi tieklo dobre mlieko tak kojim dodnes! Mala som slaby tok mliecka, maly zltackoval,trebalo Flasu,nepriberal a teraz ma vyse7kg! Zdravy pucko 😊
Co som ja vsetko vyskusala, od Homöopathie cez odsavanie,som spokojna ze som dala plne prve 3mes.. Ty len pekne koj,je to krasny pocit
@sara34valentina presne,ja som bola trolinku kojena 3tyzdne,viac mlieka nebolo a moj muz 8mesiacov plne kojim jeny. On je vecne chory a ja mam (okrem celiakie) vybornu imunitu. Materske mlieko je urcite pre dieta to najlepsie, ale neznamena to,ze ked nie je kojene,bude nieco menej..
Jeeej,7kil,krasne zdrave miminko,ja som tiez materske mlieko nepoznala a snad bez nasledkov😂ale presne hovorim aj ja,ze dnes su umele mliecka tak vyvinute,ze babatka o nic neprichadzaju a trapit sa stale,ci dost pribera a pod. nestoji za to.Doteraz mam odpor ku skuske kojenia z porodnice,alebo nemocnice,ked maly nechcel papat kvoli chorobke...som myslela vkuse,ze je to moja vina,ze mam slabe mliecko.Mne kym sa rozbehlo,co som sa naplakala a dalo sa tomu predist uz tam dokrmovanim,nechapem preco tolko stresuju mamicky uz v porodnici,ked nie u kazdej nabehne standardne v treti den,ja bola na transfuzkach tak to trvalo dlhsie....Teraz spatne by som sa uz netrapila a uzivala si viac drobceka aj s umelym mlieckom.Stastna mamka je vacsim prinosom pre dietatko ako v strese...
@sara22 ved to...Ja som teraz hotova z nocneho kojenia,lebo maly sa kojo tak hodku a pol zo trikrat a to som totalne vycicana,uplne ma to zobudi a nemoze spinkat s nami v posteli,lebo manzel je namesacny😂Raz mi ho namiesto podania na kojenie(predbehol ma) vybral z postielky a isiel ho utisit na fitloptu,odvtedy prisuvam postielku k sebe,aby mi ho neuniesol😂a som brutaaal nevyspata.Inak ako to zvladas s dvomi detickami?Velmi to obdivujem,ja si to zatial ani neviem predstavit,neda mi vydychnut bobo male😪
Baby,vceravecer uplne peklo,viki ani za svet zaspat. Furt lenna prse. Uz som sa nahnevala a dala jej z flase najprv vodicku a potom moje odsate. Po 4hodinach takmer bez prestavky na cecku stiahla 20ml vody a takmer 30ml mlieka. Zeby sa zacal aj pri mne opakovat scenar spred roka a pol? 😭😭😭
@mimikas blbe je,ze nemozem byt kazdy den do 2.30hore a vstavat o 7,medzitym este raz na kojenie.. Keby som mala len jednu,tak sa prespim cez den,ale takto sa to neda 😞
Rozmyslam, ci moze mat bolave brusko,ale podla mna keby sa chcela na prse len ukludnit, tak na nom necuca a ani z tej flase nestiahne tolko..
@mimikas ja mam furt pocit,ze ich zanedbavam. Snazim sa byt s oboma,no furt mam pocit,ze somneni s ani jednou. Skusim nasadit tabletky na mlieko a uvidime,ci to pomoze. Ked ja mam pocit,ze ona ma plnu pusu mlieka,vcera si aj grcla z neho,potom stikutala,akoby sa objedla,no po 10minutach znova hladala a ked som ju dala na prso,tahala akoby este nejedla.. Tak ja neviem 😭
@sara22 zaujimave je ze od 2 rano sa koji normalne a aj prelozit ho mozem a spi, od 7 do 2 rano ke kriticky, tam zaspava v satke, vcera vyvadzal do 2 s malymi prestavkami na spanie, aj flasu druhu dostal ale nechcel jest. Asi brusko ho bolelo. No cez den staci prso a viac menej zaspi alebo satka na chvilku
Caute kocenky ako sa mate? U nas doma je stale strasny boj. Maly cez den uplne prestal spavat a to pred tym pospal aj 4 hod a medzi tym sa len napapal. Teraz vobec mac na 20 min a zas je hore a place hladny. Boli ho aj brusko a este stqle beriemw antibiotika, tak asi to bude aj z toho a verim ked ich doberieme tak hadam sa to aspon kusok zlepsi lebo teraz je naozaj veeelmi nespokojny a uplakany. Kojenie nam tym padom vobec nejde, lebo ak saje tak max minutu a potom sa pripaja a odpaja a jeduje sa. Takze urcite aj hlad v tom svoje zohrava. Ja som uz trosicku zufala a zacinam zvazovat prikrmi aj ked s tazkym srdcom a chyta ma z toho poriadna depka. Vsetky moje zname co maju teraz deti v pohode koja len moje deti sa odmietaju kojit. No cista depresia co vam poviem. Inak Alanko pribera a uz ma 4700g a roadne suncicky na nozickach
@mimikas bre ranko ☺
Verim,ze sa to zlepší,mysli na neho A skus teda aj odpumpovat, trosku z flase aspon uvidis ci Mas dost mliečka.. To mu das a potom ked bude nacicany trosku tak aj prso.. U nas to bolo opačne..najprv pekne sal cicik a ked doslo mliecko,dala som umele.. Ani konci kojila plus odsavala..... A teraz? Uz len umele a od 15 tehu idem zeleninku na obed......
Dnes spinkal 11hod v noci....20.00-07.00
Potom spinka doobedu este, teraz zaspava na dve hodky,a poobede kratsie 1-2hod a dost....po17uz nedavam spať! 🙋
Papa kazde 3-4hodinky..
Je spokojny,stastny,usmieva sa.....tvrde podnebie, vsetko do pusy,mame hryzatka tak krasne hryzatka....
Snad Sa vam to upravi 😊😊😊
Drzim palce 😉
@mimikas juuuj,pampuch malinky,uz ma riadne nunu nozicky vypapkane 😊
Mojka,netrap sa s kojenim. Skus mu dat pred tym z flase alebo cievky,nech zazenie najvacsi hlad a potom prso. Ak to nepojde,kasli na to,nezufaj,nestresuj sa,radsej si chalanov uzivaj 😉
A do kedy berie antibiotika? Aj mu davas nejake probiotika? Mozno poznas,ale su take speci silne pri brani antibiotik,infants dophilus PLUS,vyskusaj mu ich dat,mozno mu to pomoze byt kludnejsim na prse
@mimikas aky je zlatuckyy 🙂 🙂
Moja netrap sa pre to kojenie... ja som si kvoli tomu aj poplakala trochu,ze som neni schopna si dieta nakojit,ale teraz na to doslova serem 🙂 🙂 predtym kazdu hodinu na ciciku tahal a jedoval sa... az ked sme zistili ,ze nepribera a zacali dokrmovat tak je spokojny.. Teraz dam UM a spinka 3-4 hodinky... a je spokojnucky.. a tym padom aj ja.. ja odsajem za den uz "az 30ml" tak vyskusaj si aj ty odsat aby si vedela kolko mliecka vobec mas..mozno je maly len hladny.. a ked mu das UM kolko ml mu davas? Ja som dnes zacala 90 ml,lebo sme prvu noc 4 hodiny strajkovali a rano tiez.. davala som 60ml a plackaal moc..a teraz po 90 zasa kludnucky.. sa mi to zda aj dost,ale zasa mal aj vyssiu porodnu vahu ,tak asi potrebuje viac 🙂
@melisssssa
@sara22
@sara34valentina baby skusala som odsat a v pohode s jedneho prsa odsajem za 4 min 100ml mlieka, cize maly by mal aj viac vytiahnut, on sa nechce prisat a tam je problem, keby tahal poriadne tak urcite hladny byt nemoze z taleho mnozstva mlieka, zaujimavr ze v noci taha ovela lepsie aj ked nie super a hned kludne zaspi a spinka 2 hod. Cize chyba je v jeho prisavani a odmietani prsa. Idem este pisat laktacnej co mam robit. Lebo on placka a placka a ja som uz ma nervy z toho a ja placem niekedy aj s nim
@mimikas moja mama mala so mnou presne to isté a potom zistila, že už ako mesačná mám zub a preto nechcem prso.

@melisssssa este mi napadlo,vyskusaj dokrmovat cez cievku,to je vraj lepsie