V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@abriela zlatko nie je to zbytočne lebo si tým jednak potvrdíš priebeh ovulácie a nasledne aj bez testu sivieš odsledovat či si tehotná alebo nie, ale každemu to inak vyhovuje .j asom si dlho nemerala lebo som už poznala cyklus ale stítka a lieky a dojčenie narobili to čo narobili a tiež to je niekedy také že sa strácam v pocitoch a tá BT mi dáva smer 🙂 🙂
@monika2712 myslim ze som nepozerala na nete? pozerala ale mam v tom zmatok, nehovorim ze vobec nemam pojem co je ovu alebo oplodnenie ale jednoducho som nasla viac zdrojov rozdielne info a preto v ttom mam zmatok ale ked otravujem tak nic 🙂 pytam sa hlavne koli tomu ze niektore baby su v snazeni trosku dalej ako ja a tym padom maju aj viac info a trosku lepsie vedomosti...
@monika2712 nič v zlom ,ale toto je diskusia a otázka bola položená štyrom osobám , nie celoplošne takže nevidím dovod vyjadrovat svoj nazor iný ako odpoved na položenu otázku 🙂
@meatfly24 ok, saranata ti uz ako tak odpovedala... 🙂 ale informacie su naozaj rozne, niektore zdroje tvrdia ze sa da otehotniet aj mimo plodnych dni.. kolkym sa to uz podarilo netusim, ale mne sa to velmi nezda..
@saranata ok prepac, nevsimla som si ze otazku polozila len styrom osobam ... a nejdem sa tu hadat... ale kedze je to diskusia, tak ma snad pravo sa zapojit kazdy nie? nevidim ze by to bola uzamknuta tema.. 😎 citam aj ostatne prispevky nie len tie co su pisane celeplosne..
@monika2712
@meatfly24
oplodnenie mimo ovulačných dní , alias Jonášová metoda prirodzeneho počatia, ktorá sa odvíja uplne inak ako od ovulácie , vraj, tak tuto metodu teraz testujem , dala som si spravit vypočet tak uvidíme 🙂
poznám min.6 žien vrátane mojej sesternice ktoré vdaka nemu otehotneli alebo mali žiadane pohlavie dietata , ale či otehotneli mimo ovulácie to nevie nikto kedže neviem či si sledovali nejako priamo ovulu , takže je to vo hviezdach 🙂 🙂 jeho termíny na pohlavie su príklad od ovule vzdy vzdialene tých 7 dní či už pre alebo po, takže v tomto som dost skeptická , inak je to ok kedže ak sa pretínaju jeho dni s biologickou ovulou ženy tak je to vraj maximálne zhodnotene ako najplodnejšie dni, ale toto cele okolo Jonáša je astrologia , čiže sa to riadi postavením hviezd pri vašom narodení ,takže pohlad je velmi diferentný
@monika2712 je vela veci, ktore sa daju zistiť na nete, vygoogliť si ich, ale niekedy ma s toho človek aj tak chaos, mne sa to stava tiež... A vždy radšej poprosím o radu tu, lebo viem, že su tu skusene žienky a ktore mi to vysvetlia po lopate, aby som to naozaj pochopila... Ja som čo sa týka meranie teploty nikdy tak dobre nepochopila, až pokial mi to
@saranata niekolko krat laicky nevysvetlila a už viem na čom som 😀 Takže
@meatfly24 uplne chapem, lebo ja si tiež všetko, čo nechapem píšem tu na MK a aj ked googlim, tak tu si to ešte overím, či som to správne pochopila 🙂
@monika2712 ja som to nepísala ako utok , tu sa nehádame v tejto teme, a zapojit sa možeš samozrejme , len ako som napísala odpovedou na danu otázku by bolo najlepšie 🙂 🙂
Ahojte aj ja budem v apríly roku 2012 maminkou 🙂
@saranata tak drzim palce 🙂 je dobre vediet, ze su aj ine ako klasicke metody a ze zrejme aj funguju...
@monika2712 mne hlavne islo o laicke vysvetlenie, lebo samozrejme som sa snazila sieco si nastudovat ale niektore veci mi proste odborne povedane nesli do hlavy... a kedze vidim ze su tu dievcata skusenejsi ako ja tak som si myslela ze sa mozem opytat ... 🙂
@saranata dakujem krasne... potrebovala som dfakt laicke jednoduche vysvetlenie... lebo niektorym veciam som nerozumela...dakovam🙂
@meatfly24 chapem chapem..
@monika2606 gratulujem a tisko zavidim menovkyna 🙂 my sme este len v stadiu zaciatku snazenia sa po kyrete..
@monika2712 ďakujem veľmi pekne 🙂 Ja ti prajem aby vám to čo najskôr vyšlo a aby bolo všetko v poriadku a mohla sa siiiiilno tešiť na príchod dieťatka
@saranata dakujem za dodanie odvahy, viem ze je to pre moje dobro a budem si to dokolecka opakovat, ved aj babatko potrebuje zdravu mamu, no nie? Nic s tym nespravim, radsej budem verit, ze to dobre dopadne. Buduci tyzden idem k dr. pre termin operacie a dam vediet, ako som dopadla.
@abriela dakujem, aj ja si myslim, budem to tu sledovat 🙂
@monika2606 dakujem a kedy mas termin?
@monika2712 4.apríla 🙂
@monika2606 gratulujem 😉 Dufam, že nas tu všetky tym tehotenstvom nakazíš 😀
@monika2606 vitaj a gratulujem , prajem krásne bezproblemové tehotenstvo , lahký porod a krásne zdravé babatko samozrejme 🙂
@monika2606 takze taky maly blazonko.. v kolkatom si tyzdni teraz? my sme uz dali jeden pokus, ale od dalsieho mesiace chceme ist uz na plno do toho, tak stale verim, ze 2012 budem maminou 🙂
@maminka142
@saranata ďakujem , no a dúfam teda že vás nakazím to by som fakt veľmi rada 😀
Ach žienky, asi niečo na mňa lezie, akoby som mala vnutornu teplotu a začínam mať plný nos 😖 Dufam, že to prejde a je to len tym škaredym počasím, že sa cítim tak choro 😅
@monika2606 ďakujemeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, taketo nakazy ja môžem 😀 😀 😀
@monika2606 radi sa nakazíme 🙂 🙂 ja mám čas neponáhlam , my máme doma veselo, prajem to všetkým tu ktorí sa tam snažia a ešte nemaju detičky, a ja sa rada zveziem 😀 😀 😀 😀
@monika2712 No veru bude to taký blázonko, aj moja mamina je aprílová tak sa vytešuje hihi. Teraz som v 12tt neviem či už nie aj v 13tt pomaly. Fakt vám veľmi držím palčeky, ja verím tiež že sa vám to podarí 🙂
@maminka142 no takto verím takáto nákaze je príjemá, aj keď niekedy som fakt mala pocit že som chorá keď mi bolo tak fajn zle, ale stojí to za to a teraz je to už konečne lepšie, už sa aj s postele dokážem postaviť a existovať ako pred tým 😀
@saranata No pozerám že 2 detičky, tak to máš naozaj doma veselo, toto bude moje prvé tak sa už neviem dočkať
@monika2606 vysielaj tehotensku enegiu nech nas vsetkych nakazis 🙂) aprilovi ludkovia su fajn, vesele kopy... akurat podaktori riadne tvrdohlavi (typycki barani), mam sefa barana to je teda riadne tvrdy oriesok... tak drzim palce, nech je vsetko v poriadku, hlavne nech ste zdravi!!

@meatfly24 sperme vydržia v dobrom predovulačnom hliene aj 5 dní-niekde sa uvádza až 7 dní, takže tam si vedia počkat na uvolnene vajíčko , preto sa za najplodnejšie dni povazuju práve dni pred predpokladanou ovuláciou, pri ceste z vajičkovodu sa niekde stretne spermia s vajíčkom a ak su praznive okolnosti tak po nejakých piatich až desaitich dnoch dorazi oplodnene vajíčko do maternice kde sa uhniezdi
mrkni http://www.studioprezeny.sk/index.php?action=cl...
čiže ak napr. ovula začína v piatok večer čo nikdy nevieš presne, maximálne vieš v sobotu ráno ked sa prudko zdvihne teplota že prebehla ovula tak najplodnejšie dni su od utorka do piatku , inak z grafu sa dá vyčítat aj dopredu ak dlhšie meriaš BT , pretože pred ovuláciou a teda pred uvolnením vajíčka tepltoy dost vyrazne poklesne a drží sa dole aj tri dni a potom vyletí hore, ked to sleduješ tak to vieš časom aj odhadnut, nielen podla teploty , hlien sa tak dva dni pred ovulou mení z husteho nepriehladneho na tahavý vodový a následne pri ovule je uplne vodnatý, + dá sa priamo pri ovulácii ktorá trvá tak 12 -24 hodín aj palpačne zistit podla krčka maternice, pri ovulácii je kratší a otvorený a je makký ako ked sa dotýkaš pier, mimo ovule je tvrdý uzavrety a nižšie položený