icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
20. sep 2011

@meatfly24 sperme vydržia v dobrom predovulačnom hliene aj 5 dní-niekde sa uvádza až 7 dní, takže tam si vedia počkat na uvolnene vajíčko , preto sa za najplodnejšie dni povazuju práve dni pred predpokladanou ovuláciou, pri ceste z vajičkovodu sa niekde stretne spermia s vajíčkom a ak su praznive okolnosti tak po nejakých piatich až desaitich dnoch dorazi oplodnene vajíčko do maternice kde sa uhniezdi
mrkni http://www.studioprezeny.sk/index.php?action=cl...

čiže ak napr. ovula začína v piatok večer čo nikdy nevieš presne, maximálne vieš v sobotu ráno ked sa prudko zdvihne teplota že prebehla ovula tak najplodnejšie dni su od utorka do piatku , inak z grafu sa dá vyčítat aj dopredu ak dlhšie meriaš BT , pretože pred ovuláciou a teda pred uvolnením vajíčka tepltoy dost vyrazne poklesne a drží sa dole aj tri dni a potom vyletí hore, ked to sleduješ tak to vieš časom aj odhadnut, nielen podla teploty , hlien sa tak dva dni pred ovulou mení z husteho nepriehladneho na tahavý vodový a následne pri ovule je uplne vodnatý, + dá sa priamo pri ovulácii ktorá trvá tak 12 -24 hodín aj palpačne zistit podla krčka maternice, pri ovulácii je kratší a otvorený a je makký ako ked sa dotýkaš pier, mimo ovule je tvrdý uzavrety a nižšie položený

saranata
20. sep 2011

@abriela zlatko nie je to zbytočne lebo si tým jednak potvrdíš priebeh ovulácie a nasledne aj bez testu sivieš odsledovat či si tehotná alebo nie, ale každemu to inak vyhovuje .j asom si dlho nemerala lebo som už poznala cyklus ale stítka a lieky a dojčenie narobili to čo narobili a tiež to je niekedy také že sa strácam v pocitoch a tá BT mi dáva smer 🙂 🙂

meatfly24
20. sep 2011

@monika2712 myslim ze som nepozerala na nete? pozerala ale mam v tom zmatok, nehovorim ze vobec nemam pojem co je ovu alebo oplodnenie ale jednoducho som nasla viac zdrojov rozdielne info a preto v ttom mam zmatok ale ked otravujem tak nic 🙂 pytam sa hlavne koli tomu ze niektore baby su v snazeni trosku dalej ako ja a tym padom maju aj viac info a trosku lepsie vedomosti...

saranata
20. sep 2011

@monika2712 nič v zlom ,ale toto je diskusia a otázka bola položená štyrom osobám , nie celoplošne takže nevidím dovod vyjadrovat svoj nazor iný ako odpoved na položenu otázku 🙂

maminka142
20. sep 2011

@meatfly24 tak
@saranata super vysvetlila 😉

monika2712
20. sep 2011

@meatfly24 ok, saranata ti uz ako tak odpovedala... 🙂 ale informacie su naozaj rozne, niektore zdroje tvrdia ze sa da otehotniet aj mimo plodnych dni.. kolkym sa to uz podarilo netusim, ale mne sa to velmi nezda..

monika2712
20. sep 2011

@saranata ok prepac, nevsimla som si ze otazku polozila len styrom osobam ... a nejdem sa tu hadat... ale kedze je to diskusia, tak ma snad pravo sa zapojit kazdy nie? nevidim ze by to bola uzamknuta tema.. 😎 citam aj ostatne prispevky nie len tie co su pisane celeplosne..

saranata
20. sep 2011

@monika2712
@meatfly24
oplodnenie mimo ovulačných dní , alias Jonášová metoda prirodzeneho počatia, ktorá sa odvíja uplne inak ako od ovulácie , vraj, tak tuto metodu teraz testujem , dala som si spravit vypočet tak uvidíme 🙂
poznám min.6 žien vrátane mojej sesternice ktoré vdaka nemu otehotneli alebo mali žiadane pohlavie dietata , ale či otehotneli mimo ovulácie to nevie nikto kedže neviem či si sledovali nejako priamo ovulu , takže je to vo hviezdach 🙂 🙂 jeho termíny na pohlavie su príklad od ovule vzdy vzdialene tých 7 dní či už pre alebo po, takže v tomto som dost skeptická , inak je to ok kedže ak sa pretínaju jeho dni s biologickou ovulou ženy tak je to vraj maximálne zhodnotene ako najplodnejšie dni, ale toto cele okolo Jonáša je astrologia , čiže sa to riadi postavením hviezd pri vašom narodení ,takže pohlad je velmi diferentný

maminka142
20. sep 2011

@monika2712 je vela veci, ktore sa daju zistiť na nete, vygoogliť si ich, ale niekedy ma s toho človek aj tak chaos, mne sa to stava tiež... A vždy radšej poprosím o radu tu, lebo viem, že su tu skusene žienky a ktore mi to vysvetlia po lopate, aby som to naozaj pochopila... Ja som čo sa týka meranie teploty nikdy tak dobre nepochopila, až pokial mi to
@saranata niekolko krat laicky nevysvetlila a už viem na čom som 😀 Takže
@meatfly24 uplne chapem, lebo ja si tiež všetko, čo nechapem píšem tu na MK a aj ked googlim, tak tu si to ešte overím, či som to správne pochopila 🙂

saranata
20. sep 2011

@monika2712 ja som to nepísala ako utok , tu sa nehádame v tejto teme, a zapojit sa možeš samozrejme , len ako som napísala odpovedou na danu otázku by bolo najlepšie 🙂 🙂

monika2606
20. sep 2011

Ahojte aj ja budem v apríly roku 2012 maminkou 🙂

monika2712
20. sep 2011

@saranata tak drzim palce 🙂 je dobre vediet, ze su aj ine ako klasicke metody a ze zrejme aj funguju...

meatfly24
20. sep 2011

@monika2712 mne hlavne islo o laicke vysvetlenie, lebo samozrejme som sa snazila sieco si nastudovat ale niektore veci mi proste odborne povedane nesli do hlavy... a kedze vidim ze su tu dievcata skusenejsi ako ja tak som si myslela ze sa mozem opytat ... 🙂
@saranata dakujem krasne... potrebovala som dfakt laicke jednoduche vysvetlenie... lebo niektorym veciam som nerozumela...dakovam🙂

monika2712
20. sep 2011

@meatfly24 chapem chapem..

monika2712
20. sep 2011

@monika2606 gratulujem a tisko zavidim menovkyna 🙂 my sme este len v stadiu zaciatku snazenia sa po kyrete..

monika2606
20. sep 2011

@monika2712 ďakujem veľmi pekne 🙂 Ja ti prajem aby vám to čo najskôr vyšlo a aby bolo všetko v poriadku a mohla sa siiiiilno tešiť na príchod dieťatka

summer_103
20. sep 2011

@saranata dakujem za dodanie odvahy, viem ze je to pre moje dobro a budem si to dokolecka opakovat, ved aj babatko potrebuje zdravu mamu, no nie? Nic s tym nespravim, radsej budem verit, ze to dobre dopadne. Buduci tyzden idem k dr. pre termin operacie a dam vediet, ako som dopadla.

@abriela dakujem, aj ja si myslim, budem to tu sledovat 🙂

monika2712
20. sep 2011

@monika2606 dakujem a kedy mas termin?

monika2606
20. sep 2011

@monika2712 4.apríla 🙂

maminka142
20. sep 2011

@monika2606 gratulujem 😉 Dufam, že nas tu všetky tym tehotenstvom nakazíš 😀

saranata
20. sep 2011

@monika2606 vitaj a gratulujem , prajem krásne bezproblemové tehotenstvo , lahký porod a krásne zdravé babatko samozrejme 🙂

monika2712
20. sep 2011

@monika2606 takze taky maly blazonko.. v kolkatom si tyzdni teraz? my sme uz dali jeden pokus, ale od dalsieho mesiace chceme ist uz na plno do toho, tak stale verim, ze 2012 budem maminou 🙂

monika2606
20. sep 2011

@maminka142
@saranata ďakujem , no a dúfam teda že vás nakazím to by som fakt veľmi rada 😀

maminka142
20. sep 2011

Ach žienky, asi niečo na mňa lezie, akoby som mala vnutornu teplotu a začínam mať plný nos 😖 Dufam, že to prejde a je to len tym škaredym počasím, že sa cítim tak choro 😅

maminka142
20. sep 2011

@monika2606 ďakujemeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, taketo nakazy ja môžem 😀 😀 😀

saranata
20. sep 2011

@monika2606 radi sa nakazíme 🙂 🙂 ja mám čas neponáhlam , my máme doma veselo, prajem to všetkým tu ktorí sa tam snažia a ešte nemaju detičky, a ja sa rada zveziem 😀 😀 😀 😀

monika2606
20. sep 2011

@monika2712 No veru bude to taký blázonko, aj moja mamina je aprílová tak sa vytešuje hihi. Teraz som v 12tt neviem či už nie aj v 13tt pomaly. Fakt vám veľmi držím palčeky, ja verím tiež že sa vám to podarí 🙂

monika2606
20. sep 2011

@maminka142 no takto verím takáto nákaze je príjemá, aj keď niekedy som fakt mala pocit že som chorá keď mi bolo tak fajn zle, ale stojí to za to a teraz je to už konečne lepšie, už sa aj s postele dokážem postaviť a existovať ako pred tým 😀

monika2606
20. sep 2011

@saranata No pozerám že 2 detičky, tak to máš naozaj doma veselo, toto bude moje prvé tak sa už neviem dočkať

monika2712
20. sep 2011

@monika2606 vysielaj tehotensku enegiu nech nas vsetkych nakazis 🙂) aprilovi ludkovia su fajn, vesele kopy... akurat podaktori riadne tvrdohlavi (typycki barani), mam sefa barana to je teda riadne tvrdy oriesok... tak drzim palce, nech je vsetko v poriadku, hlavne nech ste zdravi!!