icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
21. sep 2011

@abriela krpana má svoju izbu už asi tri mesiace ale mám tam taký matrac na zemi ked ju chodím v noci dojčit , vela krát tam aj zaspím pri nej 😀 😀 😀 ale je to lepšie , lepšie spí ked ju tam nikto neruší , dojčenie v noci mi nevadí , hlavne ked jej idu zubky tak je to dobre , aspon sa ukludní

saranata
21. sep 2011

@leann245 tieto stavy pozná každá z nás, takže praštená nie si 😉

vikad
21. sep 2011

@abriela Ku doktorovi Schwartzovi na Terasu do Novej nemocnice. Si z KE?

vikad
21. sep 2011

@maminka142 Sorry, že vstupujem do debaty, iba chcem potvrdiť, že Femibion mi odporučila aj moja lekárka. Ja ho tiež užívam a k tomu ešte vitamín E som si kupila a aj manželovi to dávam ... ten E vitamín 😉

abriela
21. sep 2011

@leann245 Minuly mesiac bol taky silny vplyv mesiaca, ze rozhadzal cykly vacsine z nas 😀 . Moja lutentna zas bola 17dni a cyklus mal len 26. S radostou sa k tebe priadam, len na com som budem mozno vediet najskor o 10 dni, vtedy by som uz mohla mat prve pocity, ze som tehu.
Prastene sme tu vsetky, ja rano volam s drahym a jedna z prvych otazok je: Aka bola teplota 😀?

abriela
21. sep 2011

@saranata jedna kocka velka, jedna krpata, takze uz im chyba len bratcek 😀 . Inak obdivujem ta, ze chces hned dalsie babo.
@vikad ano som z Ke a tiez chodim k nemu alebo bola som 2x, pretoze problemy so stitlou mi vyskocili pocas tehu. Nasiel tam sice nejake uzliny a vyrastky.
Pre chlapa je dobry aj B-komplex Forte. Moj drahy ho bral lebo maval herpesy a mozno aj preto som otehotnela neplanovane 🙂 . Hmm, a pytam sa sama seba, a preco teraz neberie 😀

saranata
21. sep 2011

@abriela maju velkeho brata, muž má z prveho manželstva 😀
a musím hned lebo nemám 20rokov už a viem že tieto veci nejdu hned tak ešte kým sa podarí , to chce čas, a určite ešte jedno chcem , a kludne dievčatko, ja som zbláznená do svojich detí a ten pocit byt tehotná a porod , ja to proste ešte raz musím zažit, ak tam hore niekto dá 😀

maminka142
21. sep 2011

@backorka no ono to nepredlžuje cyklus, to som ja začala užívať o dva dni neskôr, ako som mala, lebo som čakala na stupnutie teploty 😅 Lebo by sa to nemalo skôr, užívať, ako stupne teplotka 😉

maminka142
21. sep 2011

@saranata aj my sme boli konečne dnes vonku 😀 Ale väčšinou len po obchodoch 😖 Ale, aspoň som konečne malej nakupila veci, ešte gumačiky a je to 😉 Ozi, ake prechodne bundičky kupuješ svojím bambulkam? Ja sa neviem rozhodnuť medzi šuštiakovou a z vnutra flis, alebo taku tu drahšiu termo, je síce tenšia, ale asi tak neprefukne 🙂

maminka142
21. sep 2011

@vikad ahojkaj 😀 No mne bol tiež femibion 800 odporučany, vraj je to to naj, pre buduce maminky 😉 Ja som manželíkovi kupila SELEZIN-ACE, to som mala tiež odporučene pre manželíka, tak snad nam pomôže 😉 Držím palčeky, aj tebe 😉 Ale, kedže toto je plodna tema, tak sa nemusíme bať, že sa nam to už nepodarí 😀

saranata
21. sep 2011

@maminka142 no my sme boli aj vonku aj po obchodoch, v protetike som jej kupila tiež den gumačiky,
bundy kupujem neprefukatelne a nepremokave v H&M, na tie nedám dopustit, su podšite a z vyborneho materiálu že stačí pod to mikinka a super, teraz tam maju aj take teplejšie na zimu aj s nohavicami tak idem aj tie kupit , skus sa tam pozriet , už maju aj novu jesennu a zimnu kolekciu vonku 😉

abriela
21. sep 2011

@saranata wau, z teba sala optimizmus. Ale preco kazdy riesi vek 🙂 ? Ja som starsia ako ty alebo sme rovnako mlade, ale neriesim to. Aj ked moj partner chcel minuly rok babo, presne kvoli veku, nakolko je odomna o 9 rokov starsi.

maminka142
21. sep 2011

@saranata presne take by som potrebovala, aby bola bundička nepremokava a neprefukatelna... Dnes som prešla, asi všetky značkove obchody v Žiline a buď boli moc tenke ( skôr len take termo) Alebo nemali jej velkosť, vraj až od velkosti 116 😠 Sestra kupila niečo take ako píšeš v intersporte, ale samozrejme menšie velkosti nemaju 😖 Tak, čo najskôr sa vyberiem do H&M, už sa normalne teším, že jej konečne kupim bundičku 😉 A hned tam kupim, aj na zimu tie nohavice s bundičkou, teda ak budu mať jej velkosť 🙂 Ďakujem za tip, potom ti napíšem, ako som pochodila 😉

saranata
21. sep 2011

@abriela nie len kvoli veku, ale vek v suvislosti so stítnou zlazou a problemami ktoré som mala teraz v tehu , neviem ako to telo zvládne keby som čakala dalších 5 rokov, v podstate obe moje deti su jedináčikovia, tak aspon krpana sa bude mat s kým hrat, chcem si to ešte vychutnat

saranata
21. sep 2011

@maminka142 myslím že teraz budu mat všetky velkosti ked uvadzaju novu kolekciu na zimu, držím palce, daj vediet či si kupila jasne 🙂

maminka142
21. sep 2011

@saranata super, ďakujem 😉

abriela
21. sep 2011

@saranata jasne, mala nebude sama. A lekari, ak budes rodit po 35 tak ta zaradia do skupiny rizikova. Po 35 je povinna amniocenteza (odber plodovej vody) po ktorom moze dojst aj k potratu ale aj samotny zakrok a cakanie na vysledky sposobuje maminam stres.

saranata
21. sep 2011

@abriela neboj na toto všetko myslím , ale ak by nebolo opodstatnenie tak odber plodovej vody nepodstupim , pretože aj teraz mi vyšli AFP testy na hrane ale len kvoli veku, krv ani moc nemali nič negatívne, takže nemusíš to podstupovat, a navyše to je len matematicky predpoklad ktorý sa nezakladá na niečom konretnom tam sa hodnotí vek matky , krv, moč + chronologia nejakých ochorení v rodine, takže može ti všetko vyjst zle a dieta je uplne ok ako to v 98 % po amniocenteze býva, takže ja by som to aj tak nepodstupila
inak ten stres je ovela vačší ako riziko potratu sposobnene odberom plod.vody pri tomto zákroku

abriela
21. sep 2011

@saranata Viem co to je. Podstupila som to. Lekar bol prekvapeny, ze vsetko vyslo dobre. Lekarka, zas ze nechcem urychlene vysledky. A ja som bola nasrata na geneticku, lebo vysledky dosli po tyzdni - datum na sprave, dalsi tyzden napisala spravu ona a asi po tydzni nosenia v taske mi ju asi poslala zo zasitej dediny, kde pravdepodobne byva.
U mna vysledky rozhodovali o tom co bude dalej s malickou. Bala som sa pocut, ze sa mam s malou rozlucit. Tak som radsej verila na zazrak a dala jej sancu aspon 3 tyzdne aby sa to vsetko dalo do poriadku.
Vsetky vysledky vychadzali dobre a aj tak to dopadlo ako dopadlo. Co sa ma stat, stane sa.
A my co sme tu, mame byt do konca roka vsetky tehotne 😀

meatfly24
21. sep 2011

@maminka142
@abriela
@backorka dievcata tak ja som sa dockalaaa... Rano teplota sice dólu ale ovu test silno pozitivny-zajtra hodim fotku;) tak uvidime... Snazenicko bolo v pondelkok vecerdnes neviem ci bude lebo drahy ma o pol 12tej hokej tak som zvedava na hodnoty teplotove;) ale aj tak sa tesiiim ;)

saranata
21. sep 2011

@abriela presne tak , nabuduce to nepodstupuj, ak nebudu fakt že vážne dovody, a tie sa daju kombináciou testov a usg uplne eliminovat takže tak
a do vianoc jasne že budeme už pupkatiet 😀 😀 😀

maminka142
21. sep 2011

@meatfly24 tak to je supeeer, že maš ovu testík pozitívny 😀 A čo keby ste sa s drahým posnažilkovali, ešte pred hokejom? 🙂

meatfly24
21. sep 2011

@saranata som ta zabudla oznacit;)

saranata
21. sep 2011

@meatfly24 tak sa treba snažit teraz , tá teplota pojde hore neboj ostane tam už 😀 😀 😀

meatfly24
21. sep 2011

@saranata no. V nic ine ani nedufam🙂 boze moje dve ciarly este len na ovu testiku a uz som v strese;DDD

saranata
21. sep 2011

@meatfly24 len žiadny stres!!!!! 😀 😀 😀

meatfly24
21. sep 2011

@saranata :DDD jasne ja zartujem... Len toto je moj prvy cyllus kedy so uplne cely meriam BT zaisujem hlien,pozorujem cipok. Sice toto je uz treti mesiac snazenia, ale viac som sa zacala zaujimat o BT az v olke druheho cyklu. Takze dmes sa deje moja prva sledovana ocakavana ovulka🙂)) zajtra hodim aj grafik aj testik;)

saranata
22. sep 2011

@backorka
no tak to začína zaujímavo 🙂
http://www.fertilityfriend.com/home/36bfc4

backorka
22. sep 2011

@meatfly24 ahoj, tak aky bol vecer, zamiesili ste? 😉
@saranata fiiiha, ty mas aku horsku drahu 😀 ved az tak sa neoteplilo 😀 ja mam zmeny v rozpati 0,1 stupna http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c
To som zvedava ako budes pokracovat 😉

saranata
22. sep 2011

@backorka no tak to som aj ja, ale ked si pozriem spatne teploty po mns tak ja ich mám takto hore
a ty kde si bola včera večer?