V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
Ahojte dievcence, pridavam sa k Vam budem mamickou v januari 2012 🙂 a trochu podpory pre snazilky, ja som niekedy nemala aj pol roka MS (po vysadeni HK mi takto zareagoval organizmus) tri roky mi chodili iba od januára do juna, potom nic a zase az v januari, no a zacala som uzivat sarapis alebo aj sarapis mensis ked mi v januari 2011 nebehli zase kramy no a o 3 mesiace v aprili som otehotnela pri vobec nie pravidelnom cykle (32, 34..) prvy mesiac nedavania si pozor, ale milovania z lasky a vobec nie s pocitom snazilkovania a podarilo sa 🙂, mysleli sme ze to bude trvat dlhsie pri mojich problemoch no a uz som v tretom mesiaci 🙂) tak uzivajte si jeden druheho tak ako sa len da na plno z lasky a ono to pride. Tak verim ze sa tato skupinka o maminy 2012 poriadne naplni 🙂
@darinkazv ...je volne predajný, su dva druhy ale tento sarapis SOJA je vraj lepší, ja som mala tiež takto cyklus , a a ovulácia žiadny 14 den ale ked som začala merat BT tak som zistila že ju mám až 21 den cyklu a tak to aj vychádzalo , ked som začala brat ten sarapis, tak hned prvá mns mi prišla presne po 28 dnoch od poslednej a další mesiac sme to skusili na ovuláciu 14 den a podarilo sa...mne osobne to velmi pomohlo aj keby som hned neotehotnela , lebo ten cyklus aj psychika sa zlepšili....inak ja už teraz viem že ten cyklus bol taký aký bol kvoli nefunkcnosti štítnej žlazy -prišlo sa na to až v tehotenstve asi v druhom mesiaci sa tie testy robia, vraj toto signalizuje tuto hypofunkciu zlazy , tak si daj urobit u obvodnej testy na funkciu stítnej zlazy a predídeš problemom , lebo 40 dnový cyklus a podobne su vačšinou príčinou nefunkčnosti zlazy, len pre istotu (samozrejme može byt a nemusí ), ale znižuje to šancu otehotniet, a nedaš za to nič , robia to z krvi...keby som to ja vedela skor 🙂podla endokrinologičky je takýto cyklus problemom hlavne pri otehotnení...
a skus si merat BT a zistiš kedy ovuluješ , pretože ja som bola tiež mimo na začiatku kedže mi to behalo 35-39 a podobne
@merryn jednoznačne odporučam Femibion, podlam mojho gynekologa su najlepšie pre planovanie a prvé týždne tehotenstva
@micika ale jaj, veľké deti. ja som pri prvom tehu jedla len kyselinu listovú a narodila sa mi 56cm dlhá a 4020g vážiaca dcéra v 41tt. takže to, že sa rodia veľké deti nemajú na svedomí vitamíny 😉 to také ani nepočúvaj. a jedz vitamíny, pokiaľ si o nich vnútrone presvedčená. nie, že ti ich niekto poradí alebo neporadí 😉
@saranata dik, skúsim si to kúpiť 😉 ale s tou štítnou žľazou... neviem, hádam by mi to boli zistili už pri prvom tehu. ale nič nezistili 😉
@darinkazv dakujem za tip. Uvidim ked sa nam podari otehotniet potom sa poradim s gyn. ale zatial si myslim ze ta kyselina listova staci. Hlavne teraz v lete jem prevazne zeleninu a ryby takze myslim ze vitaminov mam dost.
A ohladom vitaminov ake si uzivala? Ja som dost sondovala po nete a vacsinou su vitaminy pre tehulky, iba o tej kyseline listovej viem ze je dobre uz pred pocatim....
@darinkazv ak si to teda kupiš tak užíva sa to prvých 10dní 3xdenne(ráno -na obed-večer)dalších 10 dní 2xdenne a potom už len raz denne, ja som po desiatich dnoch prešla už len jednu denne lebo na mna to silno učinkovalo a hrozne ma boleli prsia , ale to uvidíš podla seba...dá sa to uživat dlhodobejšie a v prípade ak ti vyjde tehotenský test pozitívne tak vysadit a nebrat dalej...držím palčeky 🙂 toto dávkovanie mám od lekárky, v balení je len dávkovanie pre ženy v prechode 🙂 🙂 🙂
@micika ja beriem dlhodobo kyselinu listovú a teraz, keď už ideme na riadne snaženie, tak mám calibrum babyplan, bio vlákninu a pijem alchemilkový čajík. a kamoška mi poradila femibion 800. a idem si kúpiť aj to sarapis soja, čo poradila saranata 😉 dúfam, že to vyjde na prvý alebo druhý šup 😉
@saranata ďakujem aj za to dávkovanie 🙂 a uvidím. skúsim to spomenúť svojej obvodnej s tou štítnou žľazou 😉
@micika ..brala som toto pri druhom tehotenstve , hlavne mne to nerobilo zle na žaludok ako kedysi Materna...držím palčeky
http://www.docsimon.sk/tovar/femibion-800-kysel...
je tam nielen kyselina listová ale aj všetky potrebne vitamíny
ahojte snazilky 🙂)
aj ja sa k vam pridavam. My sa snazime 3 mesiace a zatial nic ☹ Dnes som akurat 9 DPO tak cakam, ze co a ako. Teplotka sa zatial drzi hore, tak uvidime nasledujuce dni. Oproti predchadzajucim mesiacom som tentokrat mala bolesti v podbrusku 5-6 DPO. tak si tak namyslam ze to bolo uhniezdovanie a ze by sa tentokrat mohlo zadarit 🙂
Drzim palceky vsetkym nech uz takto o rok v lete kocikujeme 🙂
@micika je to u každeho inak , ale ako som písala Materna mi teraz pri druhom tehotenstve robila zle, a Femibion mi poradil gynekolog vraj je komplexnejší a je tam vysoký obsah kyseliny listovej , do 12 týždna som brala 800-vku a potom 400vku dlho , ešte aj ked mala naša bambulka pol roka tuším ...
@rybicka3 netreba testovat prilis skoro.. cloveka to len da dole, a vela tehuliek a by ti povedalo, ze testy im vysli pozitivne az tesne po meskani ms alebo dokonca niekolko dni neskor 🙂 Tak este netreba hadzat flintu do zita, a navyse - caste testikovanie ide nie len na mozog, ale aj do penazi 😀
Ahojte...my by sme sa tiez chceli snazit...teeeeda sa aj snazime...no mam pocit,ze asi ani nie dost casto....je to take psycho ked clovek vie,ze ovuluje...podarilo sa to teraz? nepodarilo?.....mam otazku....ked sa na ov. mikroskope zobrazi papradie, uz je neskoro sa snazit? Alebo sa teraz zacat snazit alebo az o den dva? Vobec netusim ako to funguje....
@lucka_220809 @saranata dakujem baby. vsak ja viem ze je to zbytocne, ale dnes som to uz fakt nevydrzala 😖
ale mate pravdu ze to ide na mozog a u mna hlavne aj do penazi, kedze zijem v zahranici a tu to stoji 2xtolko co u nas. Ale nastastie mam nejake zasoby z Sk, tak zacnem setrit a uz ziadne testovanie 😉
@dominika911 ked je papradie, mozete sa snazit, ovu by mala prebehnut v najblizsich 24-48 hodin.. tak nejako myslim.. mne ked vyjde papradie, vtedy mi vychadza aj ovu test najsilnejsie 🙂 proste podla mna - kedze ziadna zena si nie je ista, kolko jej vajicko zrovna vydrzi a ci ma partner spermie rychle alebo naopak pomalsie, ked sa splodnieva,treba zacat pokryvat den po dni milovanim 🙂
Ahojte dievčence...tak mne kramy nedosli...myslela som ze sa rozbiehaju ale zatial nič...este počkam...brucho ma boli ako šlak, aj križe a dnes ma tak pichlo asi 6 krat na pravej strane...ale brutalne...no tak uvidime...ale ked nevydrzi moja zvedavost tak sa rano testnem alebo mozno vydrzim...
ja zatial neberiem nič ale mozno pouvazujem o ničom🙂 aspon o kyseline listovej ked uz nic...ja beriem duphaston na spravidelnenie cyklu akurat....🙂
ahojte žienky, pridám sa k vám... Páči sa mi názov tejto témy, je to presne to, v čom dufám.. 😉
O bábo sa pokúšame pár mesiacov a teraz je prvý mesiac, čo si merám ovulačnú teplotu - len zatiaľ sa mi nechcelo ju zakresliť do grafu.. 😀 😀 A listovku už beriem celkom dlho.. vraj sa má začať užívať ešte pred "snažilkovským" obdobím...
A už viem, že tento mesiac to nevyšlo, tak som momentálne smutná.... ☹
Držim všetkým palce, aby nám to čo najskôr vyšlo!!!!
teraz som si všimla, akú som napísala blbosť, že "ovulačná teplota" 😀 😀 😀 😀 😀 Jasné, že som myslela bazálnu.... 😅

@saranata ahoj, ten sarapis soja je voľne predajný, či na predpis? ja mám nepravidelný cyklus. sem tam je 29dní, ale väčšinou 35. a stane sa aj že vyše 40 dňový ☹ mám obavy, či sa nám takýmto spôsobom podarí trafiť plodné dni. 😒