V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@backorka to my vzdy, na meniny mi darcek schoval a kazal, aby som ho hladala. Ked nam robili dvere posuvne v domceku, tak nebol doma a potom, ked prichadzal, tak sa ma pytal, ze ako to vyzera....samozrejme divadlo, ze to nie podla mojich predstav, podla mna to je otras, drevo nesedi s ostatnymi dverami, farba nejaka ina, ale ze jemu sa to mozno bude pacit. Tak chudak bol nasraty, ze tolke peniaze sme na to dali a nie je to dobre, normalne vytoceny prisiel dnu. A pozera na dvere, ze: "a mne sa to nezda take strasne, ved to je celkom dobra farba"...a v tom ja so smiechom na perach: " jasneeee, su super, ja som ta oklamala 😀 😀 😀" Chvilku vyraz akoby siel vybuchnut a potom taku ulavu bolo vidiet na nom, ale dlho sa smial, ze ako som ho nachytala 🙂
@snazilkas no vy ste pekny komedianti, ale to je dobre, vztahu to veeelmi prospieva 🙂
@meatfly24ved to, ja si myslim ze sa mi to zapaci, drahy tvrdi ze vkozi budem velmi dobre vyzerat, ale po prve, ide to dost do penazi a po druhe ako sa to da sklbit s babatkom? to bude chodit sam?
@abriela jasne, kludne si to rozdajte v aute, ked bude chut 😀
@backorka no to hej, ale ja si myslim, ze je zaklad mat aj zabavu vo vztahu. Moj manzel ma dost vysoku funkciu v praci, cize tam musi byt vazny, obleky kravaty, co teda v sukromi je uplne iny, sportovy typ, co ma rad prirodu a taky sialeni sme trosku, kolkokrat len tak zrazu rano este so zalepenymi ocami zacneme spolu tancovat alebo sa nahaname po dome, lebo nam sibe 🙂 A vela vela sa smejeme. A smiech je zdraviu prospesny, takze si vlastne upevnujeme zdravie 🙂
@saranata @maminka142 @backorka @abriela @meatfly24 Ahojte žienky, takze ja som vcera uspesne zjedla polovicu zasob jedla tejto planety, vecer som poprosila muzika, ci mi pomoze "vyvolat kramy", lupla pohar cerveneho vina aaaa dnes som 1DC...mrcha dorazila v plnej parade 🙂 Zajtra zacina Jonas, tak jej dam dva dni a potom to asi prvykrat v zivote skusime cez mrsku...aj ked po dvoch dnoch je u mna uz o dost slabsia, tak v tom az taky problem nevidim.
Pozeram, ze vy si tu krasne ovulujete a meatfly24 je nasa nadejna tehulka...tak nech uz to konecne aspon jej nateraz vyjde! 😉 Backorka a saranata musia na // este dva tyzdne pockat..potom sa tesim na tie statusy...juuuj 🙂
@saranata no tak to som teda prešvihla 😕 No nevadí, tak nabuduce a dufam, že mi to nevyjde cez mrchu, lebo to sa mi zasa nebude chcieť 😅 A už mi tento mesiac zostava, to nechať na ovulku 😀 Ok, ideme mi už von, aj ked je hrozna hmla, ale musím ísť niečo povybavovať 😝 Tak vam všetkym dievčata, aj
@abriela
@backorka
@leann245
@meatfly24 prajem krásny slnečný dník 😉
@leann245
@backorka no je pravda ze pociatocne naklady su trosku narocnejsie... drahy mal motku uz rok taku silnejsiu ale pred tym chodil aj na inych ... takze u nas boli investicie hlavne do oblecka... spravili sme si vylet do brna - tam to trosku vyslo lacnejsie... a potom dalsi naklad bol vodickak :DDD ano znie to divne ze 8rokov chodil bez vodicaku :DDDDDDDDDDDDD ale teraz jak mame uz vsetko v poriadku tak naklady su minimalne lebo benzin vydrzi paradne... 🙂 a co sa tyka miminka... mame jedneho kamosa ktory chodi s nami... a maju tri deticky... a stale v nedelu chodime sa previest niekde.. a obcas ked maju kde nechat deticky tak chodi aj jeho manzelka s nami 🙂 takze si myslim ze az taky problem to nie je ..a je pravda ze nie vzdy sa mi chce ist takze to ani neberiem tak ked ide bezomna... 🙂 a fakt je to uzasny relax...hlava v prilbe myslienky, mame maniu ze ked ideme po dedinach tak pozerame domceky a buchame do seba ze ktory sa nam paci 🙂)
@leann245 dobre ranko 🙂 hehe vy ste na tom velmi podobne s abrielou :D :DDDD ze drahy pod mi vyvolat kramy :DDD jake romantikus :DDD tak gratulujem tej mrche co tento mesiac ti dala riadne zabrat... hlavne ze je tu a ze mozte ist na vec :D no presne aj ja sa tesim na tie statusy... 🙂
@maminka142 aj tebe pekny dnik 🙂
@abriela proste si sikovnejsia...stihas dva kym ja jeden 😀 ja som ale od zaciatku presadzovala, ze nie vsetky otehotnieme v septembri, ja som chcela az v oktobri...to mam podla Jonasa dobru zivotaschopnost a este aj kombinaciu dievca a dalsi chlapec...tak ja som cakala na oktober 😉
@meatfly24 fuu, tak to ti poviem, tento 48 dnovy cyklus bol dokonca dlhsi, ako ten po potrate...tam mi prisli kramy na 46.den a to som si myslela, ze sa to bude uz len pekne ustalovat a spravidelnovat...tudle nudle 🙂 Ale stazovat sa mozeme väcsinou aj tak len na seba, keby som nebola taka pretazena, vystresovana a unavena, tak aj hormony by fungovali normalne...telo je ako zrkadlo...aky pozic taky vrat 🙂 A mimochodom, do teba vkladam velke nadeje..teplotky drzat pekne hore a nech si dalsia stastna tehulka 😉
Dobre ranko baby, tak hlasim - misia splnena, som 16 DC, tak dufam, ze ovulku sme vyuzili naplno a uz mi ziadna mrska nepride 🙂
Citam, ze viacere mate take pobolievanie vajecnikov, aj ja stale nieco citim, aj teraz po ovu, ale mam pocit, ze to je z toho ustavicneho sledovania sa.
@backorka - drzim palce, pekne vyuzi ovulku, nech mozme tento mesiac spolu cakat na //
@meatfly24
@abriela
@maminka142
@leann245
@snazilkas
@saranata
@leann245 no ja som po potrate mala 14 a 18 dnovi cyklus . Zas 2x viac ako ty 😀 . Telo si casto s nami robi co chce. JA som minuly rok otehotnela, ked som bola unavena, znicena a bolo to v novembri. Teraz to vidim tak, ze to bude na 90% oktober. V piatok budem mat 10DC, drahy sa vrati zo zamoria po 2 tyzdnoch, takze idealne predpoklady. Drzim aj vam palce, skusite to co ste este neskusali a budes dalsia kt. bude vychvalovat Jonasa 😀 .
@summer_103 Tak o 2 tyzdne to tu bude rusne 🙂. Ty, @backorka, @saranata.
@abriela super, tak ti zelam plodny vikend. dufam, ze sa nam to teda vsetkym v tom oktobri podari. My sme skusali tento mesiac zozadu, kedze mam otocenu maternicu 🙂
@summer_103 s radostou vykonam 🙂 to budu nervy, ako tu budeme odpocitavat dni do dalsieho verim ze uspesneho testovania 😀 my sme praveze tento cyklus prvykrat z predu, pretoze nasa najoblubenejsia poloha je poleziacky zozadu, tak som si povedala, ze dietatko si urobime pekne v objati s podladom do oci, tak som zvedava, ci moja teoria zafunguje 😀
@leann245 nebojkaj, baby budu mať teraz pozitívne testíky a my hned tento mesiac, ich budeme nasledovať 😉 Takže o dva týždne to bude napínave 😀 Ja som chcela tento mesiac využiť, aj internetoveho Jonáša, ale to bolo už včera posledny deň a to bolo ešte dosť špinenie, tak sa musím spolahnuť, na ovulu 😀 Ja viem, že niektorym to nevadí a skušaju, aj cez mrchu, ale mne to vadí 😕 ved na buduci mesiac mi to snad vyjde bez mrchy a poistime to aj podla Jonaša 😀 Samozrejme, ak by nam to tento mesiac nevyšlo, ale to nam vyjde 😀 😀 😀
@leann245 Takze pijeme alchemilku a ja si dam uz aj kyselinu listovu. Ty ju uz uzivas?
U mna je tehu uz iste 😀
1. Minuly rok som po 3 rokoch absolvovala v oktobri na gynde prehliadku. Koncom novembra som tam uz bola znova, na odber krvi, kt. potvrdil, ze som tehu. Teraz idem na prehliadku 17.10.
2. V oktobri som dostala zapal oblicky (navsteva Tatralandie). Teraz ma znova boli. Dalsia zhoda.
3. Som na fore, kde do konca roka budeme mat // .
Ja sa tiez tesim,ako si tu budeme vymienat pocity, ako komu je, kto ako pribera 😉 .
@abriela Vidis, musim zacat zas pit alchemylku...beriem sarapis a babyplan, jedno je na upravu hormonov a druhe vitaminy, ktore obsahuju kyselinu listovu...a zajtra si chcem nasadit gynex...to je zas uuuplne o niecom inom 🙂 Ty to mas priam dokonale nastavene na ten oktober a ja mam zas oktober vybraty pre zamiesenie babätka uz od aprila, takze nevidim ani najmensi dovod, preco by nam to nemalo vyjst (nieee, ani moj total brutal zblbnuty a poposuvany cyklus nie je problem...si budem nahovarat 🙂 ).
@abriela pijes alchemilku len do ovulacie, alebo aj po nej? Nazory sa roznia a ja neviem, ci mam v tom teraz po ovu pokracovat, alebo nie. Ja inak momentalne podporujem farmaceuticky priemysel 😀 beriem tolko druhov vitaminov a doplnkov vyzivy, ze si vecer poriadne ani nepamatam, ci som si dala vsetko co som mala 😀
@maminka142 ktore baby budu mat teraz pozitivne testiky ??? 🙂 a suhlasim urcite to vyjde...🙂
@abriela tak v tom by uz nieco bolo keby toto nevyslo !!! bude to tak a hotovo...drzim palce... len nemuseli by ta oblicky boliet 🙂 inak s tym oktobrom... nieco na otom bude.. v januari mi mojej mamci zanama vestila z kariet a som sa jej pytala ze kedy bude mimi... a ona ze o 10 mesiacov... takze to po prve, po druhe... ja ked som v maji koncila skolu tak som drahemu hovorila ze teraz leto budem behat pocvicim, budeme sa motorkova a potom v oktobri z e to vyjde... takze nieco na tom bude 🙂 ale dievcata ja vam kludne prenecham volne miesto a budem sa tesit z vasich krasnych dvoch ciarok... 🙂
@summer_103 este pred rokom som prisla na to, ze ked vypijem tyzden pred mrchou caj z alchemilky, nemavam pocas mrchy bolesti. stacilo vypit salku. Teraz ked uz viem, na co je, ked uz mam dake skusenosti ju pijem zvycajne len pred ovulkou.
Po ovulke sa vraj caj nema pit, len ako tu niekto spominal - tak alchemilka zlato neviem aka.
@abriela @summer_103 ja som to spominala...alchemilka zltozelena sa ma pit po ovulke 🙂 Alchemlka obycajna pred ovulkou...
@summer_103
@leann245
@abriela
@meatfly24
@maminka142
@saranata
Kukuk 🙂 pred hodkou som si robila ovu test v robote, ale nie je silnejsi ako vcerajsi, skusim este po obede alebo vecer,... myslite ze hento bol u mna vrchol? akoze moje telo neprodukuje viac toho hormonu?
Ale vajecniky citim...
@abriela nejako sa mi to nezda s tym pitim len do ovulky. Nikde inde ako tu som sa k tomu nedopracovala, hladala som info aj inde na nete a praveze som sa docitala, ze alchemilka posobi sice stahujuco -( to je asi preco ju zeny piju len do ovulky) ale zaroven protikrcovo a posilnuje maternicu, predchadza potratom. Pozrite si tento clanok:
http://www.skg.sk/spravy-spravodajstvo/zdravie/...
@backorka no vies, nie sme roboti a nefungujeme navlas rovnako...podla mna ti ta ciarka vyrazne zosilnela, teplota ti riadne klesla a nasledne stupla a citis vajecniky...no co viac este mozes chciet k poriadnej ovulke? 😉 A navyse niektori tvrdia, ze ovu testy su na...no proste ich neuznavaju, takze asi tak 🙂
Alchemilka je trváca rastlina, vysoká 15 – 30 cm. Existuje viac ako 30 druhov, ktoré sa pomerne ťažko rozlišujú, no pre zber je to nepodstatné, keďže všetky majú rovnaké liečivé uplatnenie.
Nemá žiadne nežiaduce ani vedľajšie účinky, veľmi pozitívne pôsobí počas tehotenstva a po pôrode. Odporúča sa 3 mesiace pred pôrodom piť denne 2 – 3 šálky odvaru, čo vplýva blahodarne aj na psychiku ženy. Má mierne sťahujúce, spazmolické (protikŕčové) a stomachické (podporujúce chuť do jedla a trávenie) účinky. Používa sa proti hnačkám, rozličným zápalom a krvácaniam, ale aj ako bakteriostatikum zvonka i zvnútra. Uvoľňuje kŕče, zastavuje nadmerné krvácanie, biely výtok, posilňuje podbrušie, väzivo maternice, a tým odďaľuje sklon k potratu, zvyšuje pravdepodobnosť otehotnenia a donosenia plodu, po pôrode zvyšuje kvalitu materského mlieka. Pôsobí na nepravidelný cyklus, vylepšuje funkciu vaječníkov, pomáha pri prietrži, pri obrátení maternice a nevoľnosti v prechode.
@leann245
@abriela
@backorka nepila si teraz tak dve hodky do zadu viac vody? lebo moze trosku ovplyvnit ciarku..mne sato uz stalo... a inak ja som mala svoj prvy ovu test taky presne isty 🙂 a potom o mesiac mi vysli ciarky hned a ulne rovnako silne... neviem preco...asi dost zalezi od tej vody, aj zevraj by sa malo testovat v rovnaky cas... a ten mesiac som to dodrziavala aj som sa snazila nepit vela a vysli mi mega silne ovbidva 🙂
@summer_103 dakujeme 🙂 Ja som uz o nej vela citala, ale docitala som sa naozaj aj to, ze ked zistis,ze si tehotna, tak v prvom trimestri sa urcite pit nema...tak fakt neviem 😒
@backorka nemam skusenosti s ovu testami, ale povedala by som, ze skus este neskor a zajtra a potom porovnaj aj s grafom ak merias BT.

@meatfly24 ved to hej, len aby ti nepovedali, ze sa da to a to a to a nakoniec, ked pridete, tak uz nebude volny termin. Nas ani nenapadlo tam volat a pytat sa, ci bude volny termin na masaz, brali sme to ako samozrejmost, ze ked je to wellnes hotel, tak to wellnes tam bude volne :-/ A potom studena sprcha, ked sme tam boli. Takze zavolat, objednat rovno aj masaz konkretne na hodinu 🙂