icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

maminka142
18. okt 2011

@ivanka12 už je asi po ovulke, dufam, že ste to využili 😉

maminka142
18. okt 2011

@saranata
@backorka
@abriela babulky, kde ste? 😕 saranta, ako sa cítiš?
@backorka tu prerušovanu čiaru mi urobilo to, že som si tam včera zaznačila hlienik, tak som ho odstranila a už je to ok 😉

summer_103
18. okt 2011

@maminka142 @backorka @abriela @saranata @ivanka12
Dievcata, dnes som si nieco nastudovala ohladne PMS, kedze ma tento problem trapi kazdy mesiac. Niekedy mam bolesti brucha a prs uz od ovulacie a potom dva dni bolestivu menstruaciu. Docitala som sa, ze spravne zlozenie stravy a vyhybanie sa niektorym veciam + vitaminove doplnky by mali pomoct. Vitaminy beriem uz 2 mesiace, ale ako viete, tak aj tento mesiac som mala bolesti uz od ovu. Aj ked citlivost prs prisla az 3 dni pred MS, takze mozno uz nieco zabralo.
Lenze som sa docitala aj to, ze by sa pri problemoch s PMS mala vyradit konzumacia kofeinu v akejkolvek forme... a pisem vam to, lebo bola zmienka aj o tom, ze kofein moze branit otehotneniu. Zvazujem, ze prestanem na nejaky cas pit kavu -(vypijem totiz az 5-6 kav denne niekedy) a uvidim, ci to ma nejaky vplyv. Co na to hovorite? Ste aj vy "zavisle" na kavicke ako ja ? 😀 Ja pijem kavu od 15 rokov, kvoli nizkemu tlaku a neviem si predstavit jediny den bez kavy, je to pre mna taky ritual ☹

ivanka12
18. okt 2011

@maminka142 ani ma neštvi, to už? 😀 tak dako sme sa snazili, ale tak ja stale cakam na ten ovu hlienik, a ten nikde 😀

ivanka12
18. okt 2011

@summer_103 ja som to tiez niekde citala ze kava ma tieto negativne ucinky. Nastastie ja vypijem maximalne len jednu denne, niekedy ani to 🙂

nanikav
18. okt 2011

ahojte kočky...dúfam, že sa môžem pridať 🙂
som tu asi po roku zas...po problémoch kt. sme mali sa zas pokúšame o bábo....ale akosi sa mu k nám nechce 😖 beťárovi malému
to čo písala summer_103 som sa už dočítala aj ja a tiež som zvažovala či prestať alebo neprestať s kávou. ja vypijem 1-2 denne a myslím že také množstvo až taký vplyv mať nemôže. už neviem ako je to pri tých 5-6 za den. teraz sa toho popíše strašne veľa, zakaždým ,,svetoví vedci,, prídu na nejaký ,,prevratný objav,,
...a čo tie ženy v argentíne alebo brazílii, kde sa v káve hádam aj kúpu? ved tie by boli už stáročia neplodné....

summer_103
18. okt 2011

@nanikav ahoj, tak drzim palceky, nech sa mu cim skor chce 🙂
Myslim, ze take mnozstvo by nemalo mat vplyv, ak nemas problemy s PMS. Ja som to pochopila tak, ze pri snazeni moze byt problem nadmerne pitie kavy - nadmerne je viac ako 300 mg kofeinu denne. Lenze pri problemoch s PMS by sa kofein nemal vobec, preto zvazujem, ci obmedzit alebo prestat uplne.

nanikav
18. okt 2011

@summer_103 s tými bolestivými prsníkmi mám problém aj ja, niekedy to začne hned po MS, niekedy od ovu. a niekedy ništ. nervozna som často celý mesiac-čo nervozna-zúrivá. Mudr. mi odporučil hormonálny profil, tak skúsim to-možno za to ani nemôžem že nerváčim 😀
ale akosi som trošku kľudnejšia-neviem či to môže byť tým že som si kúpila ženšeň a naordinovala som si aj kysku listovú a vit. C.
ženšen vraj harmonizuje celý organizmus a povzbudzuje aj ženské reprod. orgány
tak skús naozaj 1-2 kávy denne...to by nemuselo až tak škodiť-ved aj káva má svoje pozitíva a nie len negatíva, ale to sa tam už asi nepísalo...

ivanka12
18. okt 2011

@maminka142 dala som si vyznačiť ovulaciu na grafe, tak mas pravdu, ovulka uz bola, lenze akurat vtedy som bola chora, tak asi nic z toho nebude http://www.fertilityfriend.com/home/37d62f

maminka142
18. okt 2011

@summer_103 ja si kavičku dam, každe ranko 😉 A niekedy aj na obed, ale to fakt malokedy, takže u mňa je kavička raz za deň 😉 A ked som bola tehu, tak som sa kavy zriekla uplne a potom aj pri kojení 😉

maminka142
18. okt 2011

@ivanka12 už minule som ti písala, že maš podobne teplotky, ako ja.. Teda grafovu čiaru 😀 Ale, neboj možeš byť tehulka, aj ked ste sa nesnažili prave vtedy 🙂 Veď nejake spermijky si isto počkali na ovulku 😉 A ešte čo sa týka toho ovu hlieniku, tak to ja by som ovulku isto prešvihla, lebo u mňa si tie hlieniky robia čo chcu... Nepríklad včera sa mi zdalo, že mam ovu hlienik a to už som davno po ovulke 😕 Takže ja už spájam meranie BT, ovu testy a ešte aj u doktora si zisťujem, či ovulka prebehla, ako mala 😀 Tak som si potom uplne istá 😉

maminka142
18. okt 2011

@nanikav vitaj 😉

ivanka12
18. okt 2011

@maminka142 my sme riadne podobné 😀 nakoniec aj naraz otehotnieme, počkaj 😀 dufam, ze to vyjde, uz mi ostava len cakat 🙂 ja som aj mala trosicku nejaky hlienik, ale nemyslela som ze to bol prave ten ovu, lebo nebol az taky vodnaty, len trochu ako lepidlo. Teraz uz vobec nic 🙂

kitty88
18. okt 2011

@summer_103 ahoj, citala som tvoj prispevok o kave a PMS... neviem, ale ja kavu takmer vobec nepijem, mozno tak jednu do tyzdna, niekedy ani to a PMS mam stale, konkretne bolestive prsia a krize, niekedy aj tyzden a viac pred. tak neviem, mozno ti to obmedzenie kofeinu pomoze, mozno nie... asi to bude individualne.

maminka142
18. okt 2011

@ivanka12 no to by bolo fakt super, kebyže sme obidve naraz otehotneli 😀 😀 😀 Teraz si mi pripomenula mňa, ked som tu začínala, tak som stale čakala na ovu hlienik a ovulaciu, až mi tu baby nakoniec napísali, že ovu u mňa už davno bola 😅 Tak si to teraz sledujem poriadne 😀 😀 😀

ivanka12
18. okt 2011

@maminka142 😀 no už si to asi aj ja začnem lepšie sledovať 😀 musím si nakúpiť tie ovu testíky a tým teplotám už tiež lepšie rozumiem 🙂

backorka
18. okt 2011

@summer_103 anooo, presne aj ja to tak robim, ze este do slaniny, je to super jedlo, napln hocijaka a vyzera to luxusne 😀 fuha, ty tej kavy vypijes strasne vela, to aj verim ze ti to moze trosku skodit, ja pijem len jednu do obeda a niekedy po obede, ale len bezkofeinovu, takze si myslim ze to je v pohode...
@meatfly24 jasne, zateplovat treba, v mojom brusku je tiez teplucko 😀 ja milujem bryndzaky, ale kedze su tak strasne tazke, este ked ich aj zapijam mlieko, tak vzdy sa musim strasne kontrolovat aby som sa nimi nenadzgala 😀
@maminka142 hurky, jaternice, jelitka, to je vsetko to iste uzasne nezdrave jedlo 😀 a najlepsie je ked tu zmes mozem vyjedat este teplu z takeho velkeho dreveneho valova pred tym ako sa naplni do crievok 😀 😀 😀 ja som bola na kavicke s kamoskou a teraz uz variiiimmmm 🙂
@ivanka12 ahoj, a to si si sama oznacila tu ovulku? mala si aj ine priznaky? lebo sa mi to zda velmi skoro, kolkodnove mavas cykly?

ivanka12
18. okt 2011

@backorka nie, to mi same oznacilo 🙂 No mavam to tak kadejako asi, minuly cyklus bol 38 dnovy a predminuly 25 dnovy 😒

maminka142
18. okt 2011

@ivanka12 no tebe inak skaču cykly, presne, ako mne 😖 Minuly mesiac som mala 34 DC 😠 No ja už meriam teplotu 4 esiace a snažím sa sledovať hlienik 😅 Ale, podla ovu doteraz neviem, kedy mam ovu, lebo ja ho mavam fakt hocikedy, alebo ho nemam vôbec, ale pri tom ovulka nastala 😕 Ja sa už len spolieham, na tu teplotku, dokiho a ovu testíky, ktore mi tento cyklus moc pomohli 😀 😀 😀
@backorka No aj ja si ich dam, ale nejako moc ich nemusím, radšej mam klobasočku domácu 😀 Hihi, takže na kávičke, no ty si žiješ 😀

saranata
18. okt 2011

@backorka
@maminka142
@ivanka12
@abriela

čaute žienky, tak ja som tu až teraz, boli sme na záhrade a u našich , no krásny den, konečne volný nos 😀 😀 😀 , kašel ešte trochu je ale už je to ok, muž dnes odišiel na rybky príde až zajtra , tak sme doma len baby
ja som robila pizzu, a detom bryndzáky a mám už klud 🙂 🙂
zachvílu dám malé dietko spat a bude už uplne že klud, sa tešííííím

saranata
18. okt 2011

@summer_103 ahoj ohladom tej kávy , tak ja ju pijem roky a aj obe tehotenstvá, ale je pravda že 6 káv denne je podla mna moc, nemyslím že to robí dobre organizmu a to nielen ohladom otehotnenia ale všeobecne 😉
ja pijem dve denne, a ak mám chut aj neskor poobede tak bezkofeinovu ,

backorka
18. okt 2011

@ivanka12 fuha, no fakt ti to velmi skace... meraj dalej aj sa snazte dalej, aby ste nic nepremeskali 😉
@saranata ahoj, no tak som rada ze uz si skoro fit, krasny den ste mali... a muzik tvoj je uz zdravy kedd uz isiel mrznut na ryby? 😉 ja som robila salatik s kuracim maskom v medovo-horcicovej marinade a este sa mi dovara polievocka z morcacich drobkov z vlastnorucne osklbanej morky 😀 😀 😀

maminka142
18. okt 2011

@saranata ahoj a ja, že kde sa nám celý dník schovávaš 😀 No tak to je super, že sa už lepšie cítiš a že už budeš mať čoskoro pohodičkovu večernu siestu 😀 😀 😀

saranata
18. okt 2011

@backorka no ani mi nehovor, jasne že je chorý, ale musí tam íst nie? chlap jeden 😠
som povedala za cca 10dní ovulujem nech sa neopováži byt potom chorý,lebo ja tento mesiac otehotniem s ním či bez neho 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ja som si zo záhrady doniesla jablčka fantasticke na koláčik
zajtra ideme k tetke na oslavu tak sa zase obžeriem 😝 😝 😝

saranata
18. okt 2011

@maminka142 ja som mala taký kludný den bez netu dnes, bola síce zima ale krásne počasie, obrali sme na našej záhrade jablčka a od našich zeleninu a tak
teraz som síce hotová ale klidek

backorka
18. okt 2011

@saranata jablkove kolace su mnam mnam, aky budes robit? ja som uz strasne dlho nepiekla, kedze drzim dietu 🙂 haha pekne si mu povedala, a on ti co na to?

saranata
18. okt 2011

@backorka asi pyté , alebo strudlu, ako sa mi bude chcieť

len sa rehotal, že on bude určite ako buk, no tak som zvedavá, zajtra dojde uzimený , na umretie a bude 🙂 🙂 🙂

nanikav
18. okt 2011

@maminka142 kujem za privítanie 😉

nanikav
18. okt 2011

tak som to dievčatá nevydržala, a spravila som si test a ...iba jedna čárka. mrcha mala dorazit včera alebo dnes, ale dorazí asi zajtra... na 15 den od ovu. by sa už určite objavili dve....no nič, môžem si dať aspon za kalíšok, hm

maminka142
18. okt 2011

@nanikav a aky test si si robila? 🙂