V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@saranata no to poznam 😖 A ja mam malu naučenu dosť na ruky, tak cele noci bola nalepena na mne 😀
Dobre ranko babulky, ja som len pred pol hodkou vstavala, ale psssst 😉 doktorku mam o 10:30 tak som uz pred tym nesla do roboty 😀
@meatfly24 moja ty si taka roztomila s tymi depkami, asi si na svoje telo musis zvyknut, lebo s priberanim si len na zaciatku... kup si nejake pekne tehu gate a vrsky si nakupis aj v normalnych obchodoch, ved teraz kazda druha vec je tak usita, ze bud sa od prs dole rozsiruje alebo je cela ako vak, ved ja mam doma asi plku veci takych, co budem moct nosit aj v tehu, urcite aj ty mas take. Takze sa pekne oblec a hned sa budes citit lepsie 😉 to plavanie urcite skus, podla toho co som citala, tak tehule mozu prave v bazenoch, lebo ten chlor nici ine bakterie... najdi si nejaku slusnu plavaren alebo hotelovy bazen a tam chod, alebo taky bazen, kde robia plavania s babatkami, tam musi byt nezavadna vodicka 😉
@saranata vy ste teda zaujimava dvojka 🙂 rozumiem ludom, ktori nepotrebuju svadbu, ale asi pred 10 rokmi sa na to ludia-vase okolie pozerali inak, nie?
@maminka142 ja sa teraz rozhodujem, pretoze mi konci zmluva v jednej sukromnej poliklinike, z ktorej chcem odist. Tato moja dokina je v druhej sukromnej, kde si ju platim, takze mozem prejst tam a budem tam mat kompletnu lekarsku starostlivost, alebo este prichadza do uvahy tretie taketo zariadenie, do ktoreho sa prehlasuju aj nasi, kde by som zmenila aj doktorku aj vsetko vlastne... Ja som s touto mojou teraz velmi spokojna, je to super zenska, mila a vsetko... presne to som o nej citala aj na nete v diskusii, ale citala som o nejaj to, ze akonahle nastane nejaky problem (co som ja doteraz nemala) tak uz nie je taka dobra. Preto ju chcem dnes otestovat, ci si ju necham alebo nie. Lebo jedna z moznosti je ze ma odpalkuje ako hovorila @leann245, s cim ratam, ale nebudem s tym suhlasit 😀
Cenovo vychadzaju obe zariadenia rovnako, akurat, ze jedno mam 3 minuty od roboty a druhe 20 minut 🙂
@mima1983 a vzdy mavas take napate prsia?
@backorka praveze som to nikdy nepozorovala, az teraz, lebo som uz normalne nemohla na bruchu spat :-/ ale napadlo ma, ze ci to nemoze byt z toho Femibionu800? hmm? ci blbost? beriem ho uz treti mesiac a teda zatial ma prsia nikdy neboleli, ani pocas menzesu, ani pred.... teda aspon som to nikdy nepozorovala...
@backorka tak to som aj ja zvedava, ako dopadneš, teda ako tvoja lekarka zareaguje a ako bude postupovať, či ťa neodflakne 😕 Daj hned vedieť, ako si dopadla 😉
No čo sa týka tej svadby, tak my sme vedeli, ako bude reagovať okolie, ale aj tak sme išli do toho 😎 Ved ta svadba je hlavne len o nas dvoch 😀 A bolo to uplne super a odporučila by som to každemu, lebo to bola uuuuuuplna pohodička 😀 Žiadne stresy, cely čas sme sa iba rehotali... Bolo to take uvolnene a hlavne nebolo tam žiadne napätie 😀 Vôbec sme nemuseli rozmyšlať, čo a ako prebehne, či bude všetkeho dosť, či všetko vyjde, ako ma, žiadne velke plany a obavy sa nekonali 😉 Svadba bola v piatok, pred svadbou fotenie, po svadbe sme išli do reštiky na večeru, aj zo svedkami a potom sme mali cely večer, len a len a len, pre seba 😎
@mima1983 ak ťa viac bolia prsia ako pri ms, tak si tehu 😀 😀 😀 kedy testuješ?
@maminka142 menzes mam dostat teraz cez vikend - v nedelu alebo pondelok, tak asi pocakam ci dostanem alebo ne..... ak ne, spravim hned v pondelok test.... uvidim ci mi este v sobotu nezacnu bolesti podbruska, lebo to pred menzesom mavam..... sama som zvedava 🙂 ale vydrzim.... test mam uz doma 🙂
@backorka to možno áno, ale ja žijem s mojím mužom a nie s tými ludmi
ja to poviem takto , všetky moje spolužuiačky a kamarátky a kamaráti boli vtedy vydaté-ženatý , krásne svadby a len otázky " a prečo vy nie???" nechapali prečo sa nevezmeme, a dnes su takmer všetky rozvedene , kamarati bojuju o to aby aspon cez víkend videli deti a ženy ostali same s detmi lebo ...milion dovodov .....a my sme stále spolu 🙂
a na keby to tak nechcela naša dcera tak sa ani teraz neberieme, a v rodine nikto problem nemal a ked aj mal tak to je jeho dilema nie naša, a ked sme sa aj zobrali tak polovica rodiny to aj tak dlho nevedela, my sme sa proste zobrali ako rodina a neriešili sme to inak,
@maminka142 presne o tomto to je , ale kazdý má rad niečo iné, my sme to mali tak ako sme chceli , presne ako vy, a tak to má byt
@mima1983 nooooo to znie dobreeee, uz to zaciiina, tie tehu priznaky, ci uz falosne alebo prave, treba si ich uzit 😉 z femibionu to urcite nie je, ja ho tiez beriem dlho, a prsia ma este nikdy neboleli (len raz, ked som si ich prvy a posledny krat v zivote opalovala 😀 )
@maminka142 verim ze aj taka svadba ma svoje caro... ja som zase uplne opacny pripad, chcela som velku svadbu pre celu rodinu. Pripravy som si maximalne uzivala lebo som organizacny tip, a ziadne stresy som nemala... lebo sme to mali na takom mieste, kde sa postarali skoro o vsetko a uplne som im verila ze vsetko bude dokonale a aj to tak bolo, bol to najuzasnejsi den v mojom zivote, ostali mi po nom krasne spomienky, este krajsie fotky a najsamkrajsie video... hned by som si to zopakovala 😀
@backorka ved o tom to je, ako som písala, každý tak ako sa mu to páči, keby som chcela velku svadbu tak si ju urobíme , ale ja som tieto ceremonie naozaj nikdy nemala rada, ten sobáš je o tích ludoch ktorí sa beru a ako si to zariadia je už na nich..
a svadobnu fotku máš krásnu, teda tu jednu ktoru vidíme 😉
ahojte dievcata... tak sa si po vcerajsom cviceni necitim nohy a uz sa pridava aj brucho... 😀
@backorka @saranata rozoberate svadby? 😉 tiez som si pripravy uzivala, aj ked sme mali len mensiu svadbu, bolo treba vybavit vsetko... je jedno, ci mas 100 ludi alebo 40... tiez to bol uplne najkrajsi den v mojom zivote... najkrajsie fotky... najkrajsi obrad - aj ked bol len uplne obycajny, ale cely cas ma moj mm drzal za ruku a hladkal ju... 😉 a dnes mame 5 vyrocie prveho rande... 😀 tak si asi dame cervene vinecko, a potom sa pokusime spustit mrchu... 😅 😀
@saranata my sme boli asi piaty par na obrad a ta tetuska nam povedala, ze konecne nejaky par, co sa smeje... a smiali sa aj ony s nami... zlate boli... 😀 fotil nas svagor a ten sa na nas az zlostil, nech sa uz tolko nesmejeme a nepusinkujeme... 😀 a take mame aj fotky, samy smiech a sama pusinka... strasne rada na nich pozeram...
Ahojte babule, tak ja mam dnes za sebou aktivitku, na ktoru sa chystam uz asi tak 8 rokov...prvykrat som si dnes epilovala nohy...epilatorom...bozeeeeee, este teraz vidim hviezdicky, ale som na seba hrda, ze som to zvladla 🙂 Dufam, ze uz to bude len a len lepsie...normalne ma z toho rozbolela hlava. a prikladam po dlhsej dobe aj svoj graf, ktory je tentokrat cudny tym, ze mam vysoke predovulacne teploty - predtym som mavala 36,4 a 36,3 a obcas 36,5. http://www.fertilityfriend.com/home/35e10e
@saranata
@backorka presne baby, ako píšete 😀 Kto ma rad velke svadby nech si robí velke a kto male, tak nech si robí male 😀 Ja som vždy krutila hlavou nad velkymi svadbami a hlavne tie "trapne" tradície... Cez to by som sa ja nedokázala prehrysť, to odčepčovanie a podobne trapošiny... Ja proste nie som taký typ 😉 Ja ak by som mala robiť velku svadbu, tak by to bolo len o tych druhych a nie o nas 😀 Všetci by boli spokojní, len my nie, by sme boli K.O. a dosť vyčerpaní z toho 😖 Aj kamoška, ked videla naše video, tak sa vydavala presne ako my 😀 Ale niektorí si to zasa užívaju 😀 Ale ako sa hovorí sto ľudí, sto chutí 😀
@backorka a ako u toho lekara si dopadla?
@maminka142 hej presne, ja vobec neodsudzujem velke svadby , dokonca mi nie su ani tie tradície protivne len ja som to tak nechcela, to je cele, 🙂 🙂 🙂
@backorka, daj vedeit ako si dopadla
@saranata
@maminka142
@leann245
Ahojte kocky, tak teraz som prisla domov, uz som po doktorke, po navsteve babatka aj po cviceni a mozem vam referovat 🙂
Dokina bola super, jasne ze najskor povedala ze co chcem po pol roku, ale potom sme sa dohodli ze take 3 mesiace to skusime s jej pomocou a ked to nepomoze tak nas odporuca do nejakeho CARu... Vysvetlila som jej aky mam cyklus, ze si meriam teplotu, ze teda viem kedy mam ovulaciu, ze beriem femibion a soju, za to vsetko ma pochvalila...
Takychto 5 bodov sme si urcili:
1. cytologia, to mam v poriadku, na dvojku, vysledky z maja, takze to sme neopakovali
2. kultivacia, to mi zobrala vzorky a o tyzden budu vyskedky
3. folikulometria, to idem o tyzden v stvrtok prvy krat a potom sa uvidi ako bude treba
4. kezde mam dlhy cyklus s neskorou ovulaciou tak mi predpisala Lutenyl, je to 10 tabletiek na upravu a mam ich brat 16-25 DC
5. hormonalny profil, ale kedze sa odber robi 2-4 DC co som nevedela, tak musim mesiac cakat, co uz duuuuufam ani nebude treba 😀
No a okrem toho mm musi ist na spermiogram, kezde to je zaklad, aby sa vylucilo ze to nebrzdi on...
Tak co na to hovorite?
Ja si myslim ze to nie je pre zaciatok nic drasticke a som spokojna...
@backorka No super 😀 Tak ty len pekne zostaň, aj naďalej u takej dobrej dokine 😀 Už tvoj muž ma ísť na spermiogram? No nas to čaka, ak sa nepodarí, ani na buduci mesiac, tak povalí aj on 😝 Už som ho na to pripravila a aj opísala som mu to ako to bude prebiehať, aby bol pripravený 😀 Tak už len nam zostava si držať palce a najneskôr, to do tych vianoc to tu naplno rozbehnuť 😀 😀 😀
@backorka
@maminka142 Ahojte kock, tak vsledky z krvi su zle ...mam zvyseny prolaktin a budeme ho musiet nejako upravovat..dalsie lieky ☹ v utorok idem za dokim, ze co a ako...kedze mam brat antibiotika na ureoplazmy....dufam, ze sa to bude dat nejako nakombinovat 🙂 kede tie prve lieky beriem 10 dni ale az po 21 dnoch mam ist na kontrolu... 😀 ale ide vikend tak sa tesim
@b.bardyova to mi je ľuto 😒 Ale ved sa budeš preliečovať a popri aj pracovať na babätku, nie? Či sa ideš najskôr preliečiť a až potom beyby? 🙂
@maminka142 tak vy uz mate krasnu slecnu, takze vies, ze tvoj muz nebude mat zle vysledky, ale co v tych kinderkach skryva ten moj tak to nevieme ale zistime to 🙂 je to uplne trivialne vysetrenie tak preto sa robi ako prve, ked budu dobre vysledky, tak potom uz ostavam len ja, bude mi stimulovat ovulku a tak...
@mima1983 nuz je to tak, ze tehu priznaky su z 99,9 percent rovnako ako pms, tak ako to ma zena rozoznat? 😀 ostava len cakat, ale neboj, vikend ti ubehne raz dva 😉
@b.bardyova ahojky, tak to je super ze ti prisli na ten prolaktin, lebo ten brani otehotneniu, to sa da tusim bez problemov znizit a potom uz vam nic nebude stat v ceste vytuzenemu miminku 😉
Inak co porabate holky? my sme prave prisli k svokrovcom...
@backorka no mne stimuluje ovulku, už druhy mesiac 😅 No to nevadí, že už mame beyby, ale spermie starnu s nim a už nemusia byť take kvalitne 😕 No ved uvidíme 😉
A čo teraz u teba nasleduje, ako prve okrem spermiogramu? Ako ti ide stimulovať ovulku? clostilom?
@maminka142 nie nie, dala mi Lutenyl, nic o tom neviem, ale ze je to na upravu cyklu, aby sa skratil...
Ale vlastne to zacnem brat az 16 dc ale uz 11 dc idem na prvu folikometriu...
@backorka dakujeme za info a veru musim povedat, ze dokina vyzera super a je riadne akcna 😉 Dufam, ze uz nebude treba nasadzovat ti ziadne dalsie lieky, najlepsie bude, ked sa vam to podari prirodzene...tento cyklus je predsa tvoj, levik to isti 🙂 Ja som teraz prisla domov, o tretej som isla na byt zaniest majstrovi nejake veci a zacala som robit jedno, druhe, tretie...aaaa uz som sa nevedela zastavit...teraz som trosku KO, ale zas mam pocit z dobre vykonanej prace...zajtra nam pride robit ujo parkety a montovat linku do kuchyne...takze zas riadny kus vpred, tesim sa 🙂 Tak si uzime pekny piatkovy vecer, ja pojdem o chvilu poprosit muzika, aby mi pomasiroval krize 🙂
@leann245 no veru, aj s mm ked sme sa bavili ze pojde na spermiogram tak sa pytal ci to teda stihame, ten levikovsky termin, ja verim ze hej 😀 v utorok budem volat sestricke aby ho objednala... ale dokina hovorila ze pred tym 5 dni sa ma abstinovat a on ma chudacik zrovna svoje plodne obdobie 😀
No pekne pokracujete s bytikom, my sme ten nas tiez nakomplet prerabali, ked chces pozri si album na modrastrecha, a krasnu masaz prajem 😉

@ivanka12 to nevadí, že zamrzla, hlavne, že sa drží hore 😉