V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@maminka142 no kto vie. Nepýtala som sa na to, on sam sa ma spytal, kedy planujeme dalsie, pretoze som pri predchadzajucom tehu bola nielen u neho ale aj u inych ten vynimocny pripad. Pripad 1:10 000 ☹
@ivanka12 Merias teplotu prvykrat? Ak ano, odteraz uz budes vediet, kedy pride mrcha aj ked mozno len den vopred alebo par hodin.
@abriela Vidis, tak toto mi nenapadlo 🙂 ako sa inac mas? Uz je to v pohode s drahym? A dodatocne ti prajem vsetko najlepsie k narodeninam
@obdivujem ludi, co maju predstavivost...ja ju vobec nemam a to je najväcsi problem, ze ani neviem, ako to chcem zariadit, lebo si to neviem predstavit v realite...kazdopadne my sme isli do "nemoderneho" dizajnu, ako napr. drevena kuchynska linka. Mne sa pacia aj tie moderne, ale vo svojej kuchyni som chcela drevo 🙂
@leann245 dakuejm za blahozelanie. Poriesilo sa to, ale zanechato to jazvu a uvedomila som si, ze som mala trosku skresleny pohlad o tom, aky mam super vztah. Pisem si dennik, ale len ked mi je tazko a je tam toho, vela negativneho.
Ako sa vyvija tvoj graf teplot? V sobotu som pozrela, pretoze ono sa to automaticky aktualizuje na tom odkaze kt. si napr. hodila pred tyznom a vyzeralo to, zeby mohla byt uz aj ovulka.
@abriela Rozumiem...uvidis casom, ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa navari...netreba robit unahlene zavery ale zaroven byt ostrazity a vsimat si signaly, ktore mozu byt do buducna smerodatne. Takze ako aj v pripade tehu, chce to len cas a ono sa to nejak vyriesi, utrasie a sama zistis, co ti srdce/rozum povedia.
Moje grafy su nejake cudne...este tesne po potrate boli akoby ukazkove (teda az na kratku lutealku) a cakala by som, ze cim dalej sa budu normalizovat...ale oni sa cim dalej tym viac "blaznia" 🙂 Uz som si myslela, ze mam urcite ovulku, ale teraz sa mi teploty drzia nizko uz treti den, tak neviem, ved mrkni sama.... http://www.fertilityfriend.com/home/35e10e
A ty uz cakas po ovulke, vsak?...to je ta pekna faza 🙂
@leann245 no najnizsia teplota bola vcera, podla mna zajtra alebo v stredu ti tam uz hodi ciaru. Ovulka je teraz.
U mna uz ovulka bola, cakam co dalej ale ani nechcem // lebo toto obdobie bolo stresujuce. Nechcem aby to nedopadlo ako predtym, ked som otehotnela po zapale ladvin.
@ivanka12 ja meriam 6 mesiacov. Minuly mesiac prisla mrcha, ked teplota stupla 🙂. Tu si vzajomne drzime palce, takze je len otazka casu, kt. bude nasledovat @darinkuzv a @meatfly24
@leann245 ja som mala peknu zbierku casakov o byvani a celkom som si ujasnila do akeho stylu chcem ist... s farbou to bolo tak, ze do zelenej som bola zblaznena uz dlho, aj ked ma rychlo prestala bavit, preto som dala modre zavesy a dokupujem modre doplnky, takze cely vrch uz mame zeleno-modry s bielou a tmavym drevo-dekorom...
inak aj ja si myslim ze ovulku mas vcera-dnes... tvoj drahy ju neciti? 😉
@abriela dakujem za pochvalu... uz sa tesim na obdobie, ked sa budem moct realizovat v detkej izbe... nakoniec som sa musela podovlit mm, ze detska bude z pracovne, kde mame oranzovu a zelenu stenu... ale ten nabytok co mam zatial vybraty tam pasuje ako rit na serbel 😀 😀 😀
@mima1983 no co? mrcha sa drzi za dvermi? pripravena na zajtrajsie testovanie?
@backorka booooooze som z toho uz na prašky... na jednej strane si poviem ze 30DC neni zas az tak vela, ze niektore testuju az na 35DC... ale som uz zvedavá..... stale som na tom, že mini spinenie, len ked sa utriem na wc..... inak intimka uplne čistá za cely den :-/ podbruško stále cítim, doobeda som aj krize, teraz uz ne.... a trošku citim bradavky, ale nie nejako moc bolestivo.... tak buc muudra??? 😀 😀 😀
@backorka ak zoberiem do uvahy, ze mam 27DC - taky som mala posledne tri mesiace, tak som mala ovu od 6-10.oktobra.... ak zoberiem 28dnovy cyklus- tak od 7.-11.oktobra..... tak ja teraz cca 13deň po ovulacii, ze? myslim ze dobre som to vypocitala 🙂..... ale zase v maji som mala 33dnovy cyklus - to neviem co bolo za skrat, lebo predtym som mala cyklus 28-30dnovy
@mima1983 ale preco mas taky stres? je to fakt zbytocne... ved sa snazite o krasnu vec, tak by ti to nemalo sposobovat take negativne pocity... okrem par kileciek si predsa zdrava, tak nemysli hned na nejaky myom alebo co... poviem ti, ja som mala po vysadeni antikoncepcie normalne 28 dnove cykly, asi 3 mesiace a potom zrazu, bez priciny 34 dnovy... zavisi to od toho, kedy mas ovulaciu... kedze nevies kedy bola, tak si ju kludne mohla mat aj pred tyzdnom, cize mrcha v nedohlade a test bude biely... aj ked verim tomu, ze ti meska z tej najspravnejsej priciny 🙂
Ja som sa tiez testovala, ved mi meskali niekolko dni, test nic a ta mrcha mrchava nakoniec prisla...
Ak nahodou nie si tehu, tak ked uz mas ten teplomer, tak si zacni merat BT kazde rano v rovnakom case... keby si si merala aj tento cyklus, tak by si videla ci sa ti teplota drzi hore alebo klesa k mrche... vedela by si kedy presne si mala ovulaciu a kolko dni mas po nej...
Pozajtra je Mesiac v nove. Čím bližšie je k nemu, tým má organizmus väčšie detoxikačné shopnosti, ktoré vrcholia práve novom. Očistné a pôstne kúry je vhodné robiť práve v tento čas – pôst alebo hladovku najlepšie začíname 12 hodín pred novom a končíme 12 hodín po vrchole novu.
Nasledujúcich 6 dní je vhodná najmä čerstvá zelenina a ovocie vo forme štiav a šalátov, obilniny, semiačka, orechy, dopriať si môžeme aj zdravšie druhy mäsa a vyprážané jedlá, ale s mierou.
@mima1983 @backorka @ktore
@abriela
@saranata
@backorka
@ivanka12 tak dievčata, tie moje poovu bolesti su spôsobene clostylom a aj to presne vychadza, od kedy ho beriem, je to dosť intenzívne 😕
@abriela Skusim aj ja detoxikovať najbližšie dni 😅 No len na zajtra mam v plane hranolky (ale bez oleja) a vypražany syr 😕 😀 A idem vyskušať novu zelerovu polievku 😀 A už mame aj kyslu kapustičku vykysnutu, tak mi segra dala na vraj vynikajuci receptík na kyslu kapustu zapečenu s kuracími stehienkami a zemiakmi 😀 Tak som zvedava, ake to bude 😀 No snad to vydržím nepapať viac, lebo ja milujeeem kyslu kapustičku na všetky spôsoby 😀
@maminka142 nov je az v stredu vecer 21:5ie.6. Takze 12 hodin pred a po ??? 😵 Prajem dobru chut a aj na sacku kvasenej kapustu je napisany fit salat. Kapusta s ananasom.

@backorka tak som sa tam nakoniec musela zaregistrovat, co je v konecnom dôsledku super, mozem si tam popozerat nejake inspiracie...som ani netusila, ze existuje taka stranka 🙂 A vas bytik je prekrasny...ta zelena sedacka a lodzia ma uplne dostali...nadhera. Ale aj vsetky ostatne casti bytiku su krasne....mate naozaj vkus 😉