icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
28. júl 2011

@marcela1992 možeš paralen

backorka
29. júl 2011

@saranata @minerwa @anuliiik @miminkacik @anuliiik @beeruska1 @darinkazv @donalona @matulat @gotima
Vitam vsetky nove tehulky a prajem vam krasne, spokojne a bezproblemove tehotenstvo 🙂 pomaly vas tu bude viac ako nas snaziliek, ale tak to ma byt 😉
Tak ja mam svoje plodne dni za sebou, netestovala som, neviem kedy presne bola ovu, takze velke nadeje na otehotnenie nemam, ale rada sa necham prekvapit 😅
Vcera som bola druhykrat cvicit, citim sa skvele, vaha sa mi sice nepohla, ale brucho splaslo... tak len teraz vydrzat vikend a odolavat vsetkym nastraham, snad sa mi to podari... dnes vecer mame navstevu a budem chystat plno dobrot, tak snad vydrzim nedat si 😀
@marcela1992 ako je na tom tvoj zub? dala si si tabletku?

beeruska1
29. júl 2011

diky @backorka 🙂
no nechaj sa prekvapit, potom bude radost o to vacsia, drzim palce 😉
na vahu sa nepozeraj, dolezite je, ako sa citis, ved na to je sport urceny - aby nam vyplavoval endorfiny, no nie? 😀 okrem toho, svaly su tazsie ako tuk, tak ked spevnias telo, na vahe nezalezi uz vobec 😉
kedy si budes robit test? som zvedava a moooc ti to prajem, aby si nasla // 🙂

backorka
29. júl 2011

@beeruska1 hii dakujem 🙂 ale ja nejak dopredu viem, ze tie testy si robim zatial vzdy zbytocne, takze ked nasledujuci tyzden nebudem mat ziadne nezvycajne pocity, tak budem testovat az ked mi bude den meskat 🙂
inak, mozem sa ta nieco opytat? ty si po TOM milovani zvykla chvilu lezat alebo nieco take? ze aby z teba hned vsetko neuslo, chapes 😅

beeruska1
29. júl 2011

@backorka to je rozumne, ked si test robis moc skoro, akurat ta to moze sklamat... ja som si robila par dni po tom, co som mala straasne naliate prsia a taky "zvlastny pocit" 🙂
ci som lezala? no co ja viem, nevystrelila som hned na rovne nohy, ale zase som musela ist cim skor na vecko, aby sme nemali mokru postel 😀 ale najdlhsie som lezala mozno tak 2-3 minuty 🙂

backorka
29. júl 2011

@beeruska1 tak to si ma potesila, lebo ja tiez v lezani PO nie som velky prebornik 😀

saranata
29. júl 2011

@backorka ahoj ...no mne lekár pri druhom snažení sa povedal vankuš pod zadok alebo nohy na stenu a vydržat aj pol hodinku v klude ležat, ak chceš aby sa to ujalo 🙂 nehovorím že sa to inak nestane ale prečo tomu nepomoct 😀 😀

a inak vačšinou sa podarí ked tomu najvačšiu šancu nedávaš, ale to že si si nesledovala ovulu neznamená že to nemá šancu , ved to neni o zistovaní kedy bola, držím palce aby tam tie // boli 😀 😀 😀

pri druhej dcere som sa tak sledovala že som už 9 dní po ovule vedela že som tehotná a test mi to len potrvdil, takže ak sa nebudeš citit inak tak počaj kým ti budeš meskať mns lebo inak je to zbytočne testovat

marcela1992
29. júl 2011

@backorka no dala som si paralen a uz je to vpohode :D

backorka
29. júl 2011

@saranata o tych zbytocnych testoch uz viem svoje nanestastie 😵 teraz by mi ta mrcha (ne)mala prist v tom obdobi ako aj vyplata, takze to bude super vyckavaci tyzden 😀
Ved to, som teraz vo vacsej pohode ked som si nasla iny ciel, takze myslim ze v najblizsich mesiacoch by sa to spolu s chudnutim mohlo podarit... a ked nie, tak asi poslem mm na spermiogram 😀

saranata
29. júl 2011

@backorka ale neprehánaj , na to je ešte skoro, ved sa tak dlho nesnažíte, normálne pri zdravom páre je to roka-roka a pol otehotniet , takže dovtedy aj skor sa určite podarí...
nám sa pri druhom dietati podarilo takmer po roku a to som mala problemy so stítnou žlazou o ktorej som nevedela takže ani som nebola liečena, tak ešte počkaj , všetko má svoj čas...
zázraky sa nedeju hned, a toto je najvačší zázrak na svete, tak treba počkat, oplatí sa to 😀 😀 😀 😀 😀

my máme za sebou Jonášove dni a zachvílu mám ovulu tak budeme skusat znova 😀 😀 mladšia dcerka začala spavat takmer celu noc takže asi nám to dopraje 😀 😀 😀

backorka
29. júl 2011

@saranata tak to je super, ked vas deti nerusia 🙂 uzite si 🙂
Vies co, ja si zase myslim, ze cakat rok a pol je strasne vela a ak sme obaja zdravi, tak by to nemalo trvat tak dlho... ak po roku a pol dokina zisti nejaky problem, tak by ho zistila aj po tristvrte roku povedzme... ale to je len moj laicky nazor, vobec si nepripustam ze by nam to mohlo trvat tak dlho, a ak hej, tak aspon dovtedy budeme straaaaasne bohati 😀

saranata
29. júl 2011

@backorka to je síce pravda, ale lekári neberu ako problem ked rok neotehotnieš...aspon teda nehladaju nejaku pričinu , lebo to neni len tak ,chceš sa zbytočne stresovat na nejakých vyšetreniach?
prvé dieta som mala ako 21 ročná mladá zdrava zena a otehotnela som po 7 mesiacoch ale je to individuálne u každej ženy, nestresuj ...dočkáš sa a nehladaj hned problem
rátaj ak žene cca jeden cyklus do roka príde jeden anovulačny cyklus , tak za rok a pol má cca 16 ovulácii takže to neni tak vela aby sa muselo jednoznačne u každej podarit, poznám páry ktoré su uplne zdrave a proste to nejde,.moja sesternica prešla všetkym a nič a to 7 rokov , nakoniec otehotnela podla Jonáša za dva mesiace, a bolo...a aj preto si myslím že velmi vela robí psychika, prišiel jej vypočet ukludnila sa a maju dievčatko 🙂 🙂 🙂 🙂

backorka
29. júl 2011

@saranata ved ja nestresujem, som fakt v pohode, to su len take moje uvahy... ako poznam mojho mm, tak sa ma po par mesiacoch bude sam pytat, ci nema ist na vysetrenie, ale naozaj to beriem ako uplne poslednu moznost... teraz sa sustredim na "cica nezer!" 😀

saranata
29. júl 2011

@backorka 😀 😀 😀 😀 presne tak , ja makam na tom bicykli už dva týždne, každý den hodinu a som hotová , potom ani nemám chut jest,
ešte si večer plánujem brušáky ale stále na to akosi "zabudnem" 😀 😀 😀 😀 😀 lenivá som 😉

saranata
29. júl 2011

@backorka

http://najmama.aktuality.sk/clanok/227333/uzasn...

pozrite si len tak pre radost, ja mám tiež doma taketo videá svojich detičiek 🙂 🙂 🙂

miminkacik
29. júl 2011

@backorka ďakujem 🙂 inak k tomu cvičeniu - tiež chodím, cítim sa skvele ale váha stále rovnaká 😀 maximálne kilo-dve kolísanie.. Čo z toho vyplýva? Kašlime na váhu, svaly sú ťažšie ako tuk a hlavne že sa cítime lepšie!!! 😀 😀

backorka
29. júl 2011

@saranata jeej urcite si to pozriem, ale doma aby ma tu nikto v robote nevymakol 😀 uff ja by som teda hodinu urcite nedala, si dobra! ja som vcera aj brusakovala, trenerka mi ukazala take nove brusaky, vraj ked su kvalitne urobene tak ich staci len 10 denne 😉

saranata
29. júl 2011

@backorka kamoška chodí kondičnemu trenerovi , a hodina cvičenia s tepom nad 120 (to je tzv. kardio cvičenie)
je uplne super na chudnutie , tak som si kupila merač tepu a makám....zdá sa to dlho ale už sa to dá, tie prve dni boli hrozne, tiež som si nevedela predstavit hodinu...ale už teraz nepovolím a teší ma to ked to zvládnem

a to su aké nové brušáky????

donalona
29. júl 2011

@backorka ahoj, no my sme sa snazili rok a minuly mesiac sa mi nechcelo vstavat na vecko tak som si zdvihla zadok, oprela nohy o stenu a 5 min som tak lezala🙂 a boli dve ciarkzy🙂 asi na tom nieco bude😉

marcela1992
29. júl 2011

Ahojte.Je možné aby bruško už začínalo trochu rásť v 7tt?

saranata
29. júl 2011

@marcela1992 nemyslím že je to možne, nakolko 7 tt od poslednej mns je vlastne len 5 tt gravidity takže nie , v tomto čase sa maternica síce zvačší ale nie tak aby bol viditelný nárast bruška

chanae
29. júl 2011

Prepacte ze sa vam motam do temy ale:

@marcela1992 travacie problemy- teda medzi nimi aj nafukovanie patria k tehu- cize preto sa ti moze zdat ze mas vecsie brusko.. ono vecsinou sa casom "splasne" a potom vykukne realne tehu brusko🙂

cenculinka
29. júl 2011

kocenky, tak ja teda na sledovacky OVU nie som 🙂 ked som v novembri sitala tehu, tak som mala strategiu "snazilkovanie" kazdy druhy den a hned v prvy mesiac sa to podarilo 😎 no ze to nedopadlo dobre, to je druha vec 😖 ay tento mesiac tiez "snazilkujeme", zatial nam to vychadza kazdy ndruhy den, tak som zvedava, ze ako dlho nam to vydrzi 😀 a hlavne, mrchu mam mat 15.8., tak dufam, ze uz nebude 😀

cenculinka
29. júl 2011

booooooze, ostala tehu tam malo byt

darinkazv
29. júl 2011

ach jaj. manžel v tretej nočnej. a to cez najplodnejšie dni. ☹ ono by sa dalo teoreticky na rýchlovku pred odchodom do práce, ale to by nám naša princezná musela chcieť spať. je to ako naschvál, že tieto dni nezaspí tak ako obyčajne. zvykne najneskôr do 20:30 zaspať. a teraz nie a nie ☹ si začínam myslieť, že nám druhé dieťatko nie je súdené ☹ ☹ ☹

@marcela1992 bolo by to možné, ak by sa ti vytváralo veľa plodovej vody. videla som tu maminu v 10tt s takým bruškom, jak mne vykúkalo až v 20tt. lekár jej povedal, že má veľa plodovej vody, preto má také veľké bruško. a tiež záleží aj od postavy. ja keď budem tehu, tak na mne to asi nikto tak rýchlo nezbadá 😝

marcela1992
29. júl 2011

@darinkazv dakujem za odpoved 🙂

backorka
30. júl 2011

@miminkacik presne tak, ja si tiez myslim, ze je dolezitejsie ako vyzeram a nie kolko vazim 🙂
@saranata ja mam vzdy pri cviceni velmi vysoky tep, takze podmienku splnam 🙂
no nove som si ch nazvala preto, lebo take som este necvicila... ale ide o to, ze si lahnes na chrbat s pokrcenymi nohami, ruky zdvihnes pred seba kolmo na podlahu a potom sa za nimi tahas, kym nemas vo vzduch lopatky, asi tak do polky chrbta... ale musi bo byt silou brusnych svalov a nie niecoho ineho 😀
@donalona haha, no aj kamoska mi hovorila ze nieco na tom bude, takze nabuduce aj ja dam trochu gymnastiky 😀
@cenculinka nooo tak to vyzera nadejne, ked ste taky sikovni 😉
@darinkazv nestracaj optimizmus, to moc neprospieva, ak sa nepodari tento mesiac tak ten druhy... cim viac to budeme silit, tak tym dlhsie to bude trvat, co uz 😒

darinkazv
30. júl 2011

@backorka hej. ja viem. aj pri prvej dcérke to tak bolo. keď som na to prestala stále myslieť, tak zrazu. ale teraz je to nejak silnejšie. a ešte keď just malá nechce ísť skoro spať, mužovi tri nočné za sebou vyšli.... ☹ a od včera mám taký silný priesvitný výtok a cítim bolesť na pravej strane a ide až do pravej strany krížov. tak neviem, či sa mi odtiaľ vajíčko vydalo na cestu alebo čo. vravím, akurát cez tie naj dni do toho furt niečo príde 😠

saranata
30. júl 2011

@backorka no tak to skusim , príde mi to ako brušáky v kalanetike tam tiež zaťažuješ len brušne svaly,
@darinkazv mne tiež teraz muž odišiel na dva dni a ovulu mám v pondelok hm akurát na najplodnejšie dni 🙂 možno to stihneme zajtra ked príde večer 😀 😀 😀 😀 či príde unavený - neunavený zajtra žiadne vyhovorky 😀 😀
tiež dohánajte ked sa dá 😀 😀 😀 😀

backorka
30. júl 2011

@saranata @darinkazv dobre ste, a co bez tych chlapov sa to neda? 😎 ja som si tiez tak zanadavala minuly mesiac, ked sme v moje plodne dni museli vstavat dva tyzdne v kuse o 5tej rano, lebo sme strazili zverinec u svokrovcov a dochadzali sme do roboty.... a mohla som sa snazit vecer kolko som chcela, ale ani kvapku by som z neho nedostala 😀 😀 ale potom som si povedala, ze takto sa aj tak deti nerobia a aj tak by z toho nic nebolo a nechala som to tak...