V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
Ahojte dievcata, nebola som tu par dni, nejako som nestihala 🙂 Vikend ubehol ako voda a potom stresy v praci. Dnes som bola rano u mojho gynekologa na preventivke, dala som mu vsetky vysledky z onkologie, s tym mi ten doktor odtial odporucal otehotniet a az potom riesit krcok. Tak som mu povedala, ze by som aj chcela, ale ze sa zatial nedari. Bol velmi zlaty, vsetko mi skontroloval na USG, rastie mi krasne vajko na pravom vajecniku 🙂 🙂 🙂 Objednal ma na 16 DC znovu na sono, aby skontroloval, ci sa vajko uvolnilo, na krv kvoli hormonalnemu profilu a na stery. Vraj vyzera byt zatial vsetko vnutry v poriadku, nuz uvidime co bude dalej. Poloviciakovi dal odporucenie na spermiogram, hmm uvazujem ako mu to poviem. Neviem ako bude reagovat. Sice lekarov sa neboji, ale toto je predsa nieco ine. Poradte ako mu to s citom povedat, bez toho aby mal pocit, ze ho chcem do toho tlacit...
V prvom rade blahozelam @mima1983 k vytuzenym // Tesim sa na foto a drzim palceky, nech je vsetko v poriadku 😉
@meatfly24 vdaka za foto toho prasku, ja som to uz hladala, ale zatial som ho nikde neobjavila tak skusim v bioobchode. Inak neboj, ta unava ta po prvom trimestri prejde, tvoje telo si zvykne na novy stav a budes mat aj viac energie. Potom budes zase zo vsetkeho unavena ked budes mat pred porodom velke brusisko 🙂
@abriela prijemny pracovny utorok prajem 😀 mne sa dnes nejak nechce zapojit do pracovneho procesu... tak som sa naobedovala a imitujem cinnost pisanim na MK 🙂
@maminka142 jeej ani nehovor, ja sa zubarov bojim ako cert kriza 😀 aj ked nemam ziadne kazy (klop klop) neviem preco sa to u mna tak vyvinulo, az v dospelosti som zacala mat strach, ked som bola dieta, tak to bolo ok. Ja idem az koncom novembra a uz mam z toho nocne mory 😀
@saranata podelis sa s receptikom? Calamadku ja mozem, mnam, ale este nikdy som ju nerobila sama. Vzdy som od niekoho dostala.
@backorka naozaj krasny bytik, aj co sa rozlohy aj zariadenia tyka. Zelena je moja srdcovka, tiez mam podobnu kuchynu, ale o dost mensiu 😀
@deniv Odporucam ti mojho gynekologa, ku ktoremu chodim uz asi 6 rokov. Je to MuDr. Smolik. Niekolko rokov pracoval v Probiose v Ruzovej doline a od tohto septembra patri pod GPN, ordinuje v Ruzinovskej polikl. Sice sa tam plati rocny poplatok, ale stoji to za to. Je velmi mily a rad vsetko vysveli a hlavne mam pocit, ze mu na pacientoch zalezi.
@ivanka pekny grafik, len tak dalej, som zvedava na dalsie // 🙂
@saranata moja, chcem ta poprosim o recept, aj ked do posty. Inspirovala si ma, urobil calamadu 😀
@summer_103 aj ja sem tak kliknem a mam toho vyse hlavy
@ivanka12 mas cas. Nikam sa neponahlaj uvidme ake budu dalsie dni.
Ahojte baby, akosi som nemala v posledných týždňoch sem ani prísť. Dve čiarky stále v nedohľadne ☹. Dnes som bola na preventívnej prehliadke na gynekologii a bavili sme sa s doktorkou o očkovaní proti rakovine krčka maternice. Čo na to hovoríte? Ste niektorá očkovaná? Stále nad tým rozmýšľam, ale neviem sa rozhodnúť. Cena je dosť vysoká a preto nad tým toľko rozmýšľam. Poradte, alebo aspoň napíšte Váš názor.
@abriela
@summer_103
napíšem vám recept jasne, len teraz som sama s malou a to sa nedá, hned ako jej dám papat a príde staršia dcera tak ho píšem sem , neviem kto ho ešte chcel ale bude tu tak si opíšte kto chce
je to super calamadka a nie je náročná na prípravu ,lebo sa nesterilizuje , takato je uplne najlepšia 😀
@lucica ahoj, ja som ockovana, je to pre zeny (deti) od 12 rokov do 26 rokov, to je hranica...u starsich to uz nema zmysel....je to dost drahe a su to 3 vakciny...kazda ma stala tisic, ale to je uz 6-7 rokov, tak neviem kolko sa preplaca teraz...ockuje sa tusim po 2 mesiaoch 2 vakcina a potom po dalsich 4 mesiacoch posledna, ale to uz si nepamatam..ja som sa dala preto ockovat, ze mi zomrela kamaratka na rakovinu krcka ☹ ale ak chces babatko, tak by som to urcite neriskovala...
@ivanka12
@abriela
@saranata
@summer_103
@backorka
@meatfly24 no baby to sa tu inak rozbieha 😀 😀 😀 Len tak dalej, nech to všetky do tych vianoc stihame 😀 😀 😀
Tak baby ja som už od zubarky doma 😅 Ta zubarka, čo som mala predtym ma tak zanedbala 😠 že mi tam teraz našla 5 kazov a z toho 2 hlboke 😠 (sama mi potvrdila, že niektore zubarky nerobia male kazy a potom to takto dopadne 😖 ) Dnes mi robila 2, samozrejme s injekciou 😀 A ešte 7.11 ma objednala ku dentalnej hygieničke, lebo mam vraj zubny kameň hlboko pod ďasnami 😕 Boli ste už niektora na dentalnej hygiene? Ake to tam je? Aj mm sa ide ku tejto zubarke prehlasiť 😀 Je síce draha, ale robí maximalne dôkladne 😀 A vy ako? Čo porabate? My ideme o chvílku na to SPIEVANKOVO 😀 😀 😀
@summer_103 Dakujem krasne, ale este mi to akosi stale nedochadza a bojim sa..... dufam ze ciarocka druha zosilnie 🙂
@abriela
@summer_103
a ostatne
tu je recept:
Čalamadka
Cca 20 malých pohárov
Potrebujeme:
4kg hlávkovej kapusty
1kg papriky(červená , zelená a žltá)
2kg cibule
PRISADY: 2 malé lyžičky pyrosiričitanu(ustalovač vína), 5 polievkových lyžíc soli
NALEV: 2l vody, ½ l octu, 60dkg cukru-privedieme do varu a necháme vychladnut
Postup: nakrajame kapustu , pridáme ustalovač- 2 kávove lyžičky, a 5 lyžíc soli, postupne pridávame nakrajanu papriku a cibulu (na pasiky), dokladne premiesame a pridáme nálev, znova premiešame .
Možme pridat tak 5-10 na kolieska nakrajaných zavaraných uhoriek.znova zmiešat a nechat odstat 24 hodín, potom dat do pohárov a uzavriet a dat do chladu
NESTERILIZOVAT!!!
ten pyrosiričitan sa dá kupit aj v niektorých drogeriách
@maminka142 takze 7.11. ideme obe a pises o injekcii. ach, ja ju u zubara neznasam a reagujem na nu tak, ze odpadavam.
@saranata toto poznam. Ked sme ju robili prvykrat, tvrdila som ze lespiu som v zivote nejedla. Teraz mi mama vravela, ze jej zacala kysnut.
Kočky je to najsamlepsia calamada aku poznam!!! 😀 😀 😀
@mima1983 foto tu nevidim, ale neobavaj sa. Ked je ciarka, je tam, akakolvek slabucka. Treba sa uz len tesit a vyhybat sa stresu, aby sa nieco nepokaslalo.

@mima1983 gratulujem k dvom čiaročkám 😉 pekne sa nám to tu rozbieha 🙂
ja dnes takto: http://www.fertilityfriend.com/home/37d62f