icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

backorka
3. nov 2011

@saranata velmi sa tesim na vsetko co pises, mozno si budem pisat dennik, bolo by pekne si to potom s odstupom casu citat... hmm a by som tiez mohla mat darcek k vyrociu, k 2+ 1/4 😀 to by bolo pre mm, lebo pred nim by som to urcite nedokazala dlho tajit... a pre zvysok rodinky by to bolo pod stromcek...

saranata
3. nov 2011

@backorka hehe my sme sa snažili o malu takmer rok a tak som si plánovala ako mu to poviem že velke prekvapenie a on prišiel domov pozrel na mna a že " čo sa tak škeríš čo si tehotná???" a bolo 😀 😀 😀 😀 😀 takže tak , myslím že by to aj teraz vedel 😀 😀

pri prvej dcere som si písala také niečo ako denník s pocitmi a tiež je to zaujímave čítat, pri druhom už nie lebo som len ležala a bolo mi zle, tam by som toho nenapísala vela , len blé blé a blé 😀 😀 😀 😀

leann245
3. nov 2011

@backorka @saranata ahojte babule, takze vidim, ze ste sa pekne dohodli a schyluje sa tu minimalne k dvom uspesnym tehu...uz teraz sa tesiiim s vami 😀 ja by som dnes podla pichavych pocitov v lavom vajecniku mohla mat teoreticky ovulku...hmmm, ktovie....a od zajtra mame 4 dni Jonasa...takze tento cyklus sa asi ovulka upravuje podla "hviezdnych" nastaveni 🙂 http://www.fertilityfriend.com/home/35e10e

backorka
3. nov 2011

@saranata fuha to si mala fakt take rizikove tehotenstvo? nebojis sa ze aj toto tretie bude take? dufam ze nie, mala ta este dost potrebuje...
No ja tipujem, ze budeme spolu cumiet na test ci ukaze //, pri nom sa moc neda tajne testovat a hlavne ked si uz budem z nejakych pocitov mysliet ze som tehu tak to neutajim... mozno aspon dokym bude druha ciarka viditlena aj bez mikroskopu aby som mu to mohla ukazat, tak snad dovtedy vydrzim 😀

backorka
3. nov 2011

@leann245 teeeda tak to su dobre spravy 🙂 a nemohla si mat ovulku 28 DC? co keby si graf zase ukazala svokruse, nieco z neho urcite vycita 😉 tak pekne vyuzite jonasove dni, urcite sa zadari!
Ja som zase tento mesiac vobec nemala take vyrazne pichanie a bolesti pri ovu, preto ani neviem presne kedy bola 😀

backorka
3. nov 2011

@leann245 @saranata inak sa vam musim pochvalit babulky, uz som schudla 8 kileciek, ja som z toho taka happy! 😀 😀 😀

backorka
3. nov 2011

@lenka112 @saranata @maminka142 @leann245 @abriela
Inak este som vam chcela povedat jednu vec, ale urcite uz o nej viete... ze ak mate radi kombinaciu horuci spolocny romanticky kupel a potom horuce romanticke plodne milovanie, tak vas upozornujem, ze je to zabijak spermii (teda ten kupel, nie milovanie 😀 )

leann245
3. nov 2011

@backorka waaaau, tak to je vazne parada, 8 kil je perfektny vykon a uz to riadne vidiet, najmä ked sa aj ten zvysok postupne meni na svaly a nie na tuk...si HVIEZDA!!! 🙂 Ja keby som dala dole takych 12 kilo, tak som absolutne spokojna...ozaj, preco s tym uz nezacnem nieco robit??? 🙂

leann245
3. nov 2011

@backorka Podstatne je, ze ty urcite vies podla sona, ze ti ovu prebehla...ziadne priznaky neboli nutne 🙂 Ja mozem spoliehat len na aky taky priznak a teplotu. ale naozaj ma dost fascinuje, ako sa mi to dotlacilo az k tomu Jonasovi zas, to je sranda 🙂
A co sa toho kupela tyka, to nam nehrozi, byvame teraz s rodicmi v byte, takze taketo radosti si zatial dopriat nemozeme 🙂 Ale mm rano zapina vyhrievanie sedadiel v aute, tak som mu uz vravela, ze to nie je dobre na spermie...on mi zas povie, ze ved nepije, nefajci, dobre sa stravuje, tak snad ma tie spermie dost dobre 😀 😀

backorka
3. nov 2011

@leann245 no len ked zrovna to teplo ich zabija, ja si tiez rada podkurim pod zadkom 😀
Mne by sa zislo este dalsich 8 a to vobec neprehanam... ja som za 4 roky, od kedy sme s mm spolu pribrala 20 kil, no chapes... strasna hanba 😒 ale som rada ze mi to ide pomaly dole a hlavne nemam pocit ze sa nejako obmedzujem, som fakt spokojna s tym systemom co som si nastavila...

leann245
3. nov 2011

@backorka tak sa mas pri mm dobre...to je super 😉 A kilecka z pohodoveho manzelskeho zivota postupne zhodis aj po tehu...ale zas s mierou, nemusime byt predsa vsetky vychudnute 🙂 Ak budes mat chvilu cas, tak by si mi mohla napisat, ako sa to teraz stravujes aj s nejakymi prikladmi, skusila by som si nejaky podobny system nastavit a aspon par kil dat postupne tiez dolu.

saranata
3. nov 2011

@leann245 tak super to by ti mohlo potom vyjst ked to máš takto naraz...držím moc palčeky

maminka142
3. nov 2011

@backorka no o tom som už tiež počula 😀 No u nas je to ok, lebo odkedy mame malu, tak už spoločne kupele doma akosy nestíhame 😉 😀

maminka142
3. nov 2011

@saranata ahojkaj, prosím ťa ty si taka profíčka aj v detskych vecičkach 😀 Chcem sa ťa opýtať, nevieš či sa daju niekde zohnať detske zateplene legíny? Chcela som malej, hlavne niečo, ku šatam, alebo sukni už k zimnym čižmičkam 😀 Mam doma take hrube štrikovane kamašle, ktore su už jej male, ale boli super (take už asi ani nezoženiem 😅 ) Minule som videla v obchode take elasťaky, boli hrube a super zateplene, ale boli tak na mňa a detske akosy nikde neviem zohnať 😒 Ja len či nahodou nemaš s tymto skusenosti, alebo či si nahodou niečo take niekde nepostrehla, aj detske 😉 Ďakujem 😀

aadulik2110
3. nov 2011

tak dievčence, včera som bola v poradni, tak je všetko v poriadku, dieťatko rastie každým dňom. Všetky vyšetrenia krvi boli v poriadku až na to, že som anemická, ale to sa v tehu stáva :D preventívne som zostala na PN. Dúfam, že aj ďalšie poradne budú takto ok :D

saranata
3. nov 2011

@maminka142 tak ja som kupila v H&M , a super teplučke, a teraz som prišla z LIdla a maju tam také zateplene legíny ale neviem či aj menšie čísla, ved chod omrknut
a ked som nemala tak som dávala termo pančušky a na to legíny a mala to do čižmičiek k šatočkám 🙂
@backorka gratulácia, tolko som ja zhodila ked sme sa snažili a začala som chudnut 🙂 a potom sa podarilo
a čo sa týka tehotenstva mojho , tak prvé ani neviem že som bola tehu ale to je tak ked máš 21 rokov, ničoho som sa nebala nič som neriešila, druhe bolo do začiatku iné, všetko mi smrdelo, a zle chutilo , všetko ako šampon keby som jedla, od 7 týždna mi začalo byt zle a to sme boli akurát v Prahe na týžden , takže všetko bolo na prd 🙂 🙂celu cestu tam a spat ma napínalo, za cele tehu som ani raz nevracala ale napínalo ma tak že som myslela že ma rozrthne a celý den a všade, ja som bola z toho upne zničená,
potom mi zistili v testoch stítnu zlazu , v dalších testoch tehotesnku cukrovku-ale z týchto dvoch vecí som nemala ťažkosti, dalej tlak som mala nízky čo bolo zle lebo kávu som nemohla ani cítit tak som si ani nepomohla, no všeličo , ale mne bolo hlavne zle a preto som bola doma do porodu od 7 týždna ako sme prišli z Prahy som už do roboty nenastupila, len som si z domu vybavila klientov a konec.
ja to poviem tak bolo mi zle ale psychicky mi bolo dobre lebo som bola tehotná a všetko inak bolo v poriadku , aj testy čo sa týkali dietata aj vštky USG takže nebolo to také zle, len som nebola moc funkčná aked to beriem tak že naozaj každe tehu je iné tak snád nebude toto isté keby sa zadarilo teraz , lebo naozja by som si nemohla dovolit ležat cele dni pri malej, ale na to ani nemyslím , všetko bude OK

backorka
3. nov 2011

@saranata tak to si mala teda riadne nafigu cele tehu ked ti bolo tak zle... to si este aj pocas tehu schudla, nie? ale dobre hovoris, treba si povedat ze vsetko bude ok, a ono to tak potom bude 😉
@leann245 ja si tiez hovorim ze po tehu zhodim aj tieto... ja som nikdy nebola vychudnuta, ani po tom netuzim, ale paci sa mi ked sa mi telo tak obrusuje od tych tucin 😀 jasne, napisem ti do IP ako sa stravujem, je to jednoduche a vysledky urcite budes mat 😉

saranata
3. nov 2011

@backorka aj som zhodila a potom som pribrala, pri prvom 9 kg a po porode mi neostalo nič, pri druhom 16 kíl po porode hned dole 10 kg ale nasledkom zníženej funkcie stítky som nabrala tri mesaice po porode nazad celých 10 kíl takže s tým bojujem , ale čo už hlavne že sme zdraví, kojit nechcem prestat takže tak sa kvoli tomu brzdí aj cele moje otehotnenie tak to neriešim

backorka
3. nov 2011

@saranata kilecka nie su dolezite, hlavne je ze sa citis dobre a ze sa pacis manzelovi 😉 no veru, to kojenie je urcite brzda, ved malej mozno za chvilu prestane chutit a potom otehotnies raz dva 🙂 ak uz nie si od vcera tehotna 😀

leann245
3. nov 2011

@backorka budem ti velmi povdacna 😉 a inac mas uplnu pravdu, najpodstatnejsie je, aby sa clovek dobre citil...nezavisle na tom, kolko ma kil 🙂
@saranata dakujem, zatial mi tie stretnutia jonasa a teplotnej ovulky tehu nepriniesli, takze uz je na case....pekne s vami musim drzat krok a vy uz budete tento mesiac tehu 🙂

saranata
3. nov 2011

@backorka ja som sa bavila o tom s lekárom lebo pri kojení sa tvorí prolaktín a ten utlmuje činnost vaječníkov ale ja ovulujem takže vajíčko sa vyplaví takže nemal by byt až taký problem , a naozaj kojit nechcem prestat, malá je mliečkoholik a je naviazaná a je to moje babatko ešte , nevedela by som prestat, je mi to teraz prednejšie
a to tehu ja beriem tak ako som povedala ked to má byt tak to bude, nehovorím že sa nepoteším ked to bude hned 😀 😀 😀
@leann245 určite to vyjde Jonáš neJonáš 😀 😀 😀

maminka142
3. nov 2011

@saranata jeeej, ďakujem moc, asi som zhaňala v nespravnych obchodoch 😀 Do Lidla nechodím vôbec, ale nakuknem tam dnes, či nahodou 😉 Ja som ich zháňala v supermarketoch, a v detskych butikoch, ako je kinder centrum a Antony, ale nemali tam nič take 😕 Tak skusim ešte ten H&M 😀 Ešte raz díky moc 😀 A termo pančušky si kupila kde? 😀

saranata
3. nov 2011

@maminka142 C&A a H&M

lenka112
3. nov 2011

@backorka Wau, tak to som netušila 🙂

backorka
3. nov 2011

@saranata jasne, treba si ju poriadne uzit, kym je malinka a tulkava 🙂 a ved je vela zien co otehotnie aj pocas dojcenia a potom dokonca koja tandemovo 😀 do vianoc mame // urcite, vobec o tom nepochybujem...
Inak aj dnes som si robila ovu test a mam ho taky isty ako pred tyzdnom, taka stredne silna/slaba druha ciarka, no sranda...

saranata
3. nov 2011

@backorka jasne ja si ju chcem užit, ona je ešte také babatko malinke moje 🙂 uvidíme kedy sa podarí , ja viem že je vela žien ktorým sa podarí ale tým že kojíš sa ti znižuje možnost aj šanca otehotniet aj o polovicu, takže rátam aj s tým že to bude dlllho trvat ...a tandemovo chcem kojit keby to vyšlo určite

no a ty tie tvoje testy a teploty tento mesiac nechápem 😀 😀 😀ale asi to je tým že to teraz vyjde 😉

backorka
3. nov 2011

@saranata ano ano, teraz to je take "ine", takze teraz to vyjde 😀 dnes som mala aj take pichanie-steklenie, ja uz zahniezdujem, vies? 😀 stale musim mysliet na to, co hovorila dokina, ze z toho lutenylu to tam budem mat take nacechrane ako perinku 😀 😀 😀

ivanka12
3. nov 2011

ahojte kočky, tak teraz som uplne mimo zo svojho organizmu, som 8 DC a zacala som opät krvacat ☹ a to som si zajtra chcela kupit ovulacne testy ze zacnem merat, ale asi mi ani netreba...tu je moj graf: http://www.fertilityfriend.com/home/37d62f

co si o tom myslite? mam ist za gynekologom? 😒

saranata
3. nov 2011

@backorka ano si celá načechraná vnutri a vajíčko sa tam uhniezduje 😀 😀 jasne, ako inak 😉
aj mne bude zahniezdovat tak za 5-6 dní 😀 😀 , a inak vzdy ma bolí pri ovule na jednej strane kde sa uvolní vajo a teraz ma boleli včera oba vaječníky tak len nech sa to stastie nepretrhne a nebudu to nakoniec dvojičky 😀 😀 😀 😀

saranata
3. nov 2011

@ivanka12 ahoj , no ide o to ako krvácaš, možno ti len praskla nejaká cievka, alebo čo, ale ak sa ti to nezdá tak radšej chod, počkaj ešte ako bude zajtra a poprípade si len zavolaj lekárovi a porad sa
nemusí to byt vobec nič neboj