V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@momamo my sa snazime od aprila... ja uz tiez mam za sebou nejake zakladne vysetrenia, to ti len urobi stery a hormonalny profil, kedy sa ale berie krv pocas mrchy, takze by si mu mohla zavolat, ci nemas prist na odber, lebo potom budes musiet cakat... a na folikulometriu mozno budes chodit... nic drasticke 😉
@backorka bre ranko....ja vidim len tvoj aktualny graf, takze ovu na 16 den a dnes je len 9 DPO, co je na test absolutne skoro...dokina ti 17 DC potvrdila prebehnutu ovulku, takze vsetko to zapada....taaaakze klud a nohy v teple + usmev na tvar 😉
@abriela dakujem za tvoje super lunarne vstupy, vzdy ma to velmi zaujima....my si teda tiez dnes dame pauzu, lebo ja tymto vplyvom verim 😉
@saranata tebe dnes prajem aspon trosku krajsi den, ako bol ten vcerajsi...aj ked to chce naozaj cas. A suhlasim s backorkou, nepremietaj si taketo scenare na svoju rodinku, lebo myslienky maju velku moc...aj ked na ta uplne chapem, ja idem zajtra navstivit kamosku, ktora bola v Irsku a prisla teraz domov a len nedavno som sa dozvedela, ze trpi leukemiou, ako blesk z jasneho neba...v Irsku jej davali 3 mesiace zivota, uz to taha 10, ale organizmus zacal "nespolupracovat". Bude to asi tazka navsteva, ale teraz nejde o to, ako sa budem citit ja, chcem ju co najviac podporit - to jedine mozem pre nu urobit.
@leann245dakujem... ved jasne, len včera to bol ťažký šok, a prvé čo ta napadne ked máš deti , že ako to tie jej tri bambule zvládnu, je to hrozne....
@maminka142 ja dnes sledujem priesvitny hlien,ten byva pred oulkou, ci pocas - ani neviem.
Dnes som sa rozhodla vziat tie prasky na bolest hlavy - 2 davka, pretoze 3 den ma boli zatylok. Ale asi ich brat nemam, kedze som si ich rano prichystala a zabudla doma.
@momamo ja som kupila kyselinu listovu 100+30 tabliet za 3,xx€. Cena zavisi asi aj od vyrobcu.
@backorka podla mna si si to prehodila spravne...neboj, budu tam take kolajnice ze az 😉 To ja uz mam treti den po "pomyslenej" ovulke teploty 36,6, zatial co poovulkove mamam vyssie...takze k nej asi ani nedoslo...ale co, kym mame len taketo "zdravotne" problemy, tak je to v poriadku...s tym sa da vzdy nieco spravit...
Kocky pochvalim sa akeho mam brata. Svagrinke vyberali v pondelok stehy po cisarskom. V utorok mi volal brat, ze jej z jazvy tecie ruzova voda, o hodinku striekala krv. A co sa stalo. Pod jazvou sa vytvoril nejaky hnisavy vacok, ktory praskol a jazva sa otvorila na 3cm. Takze svagrinka v nemocnici a moj brasko sa stara sam o maleho kt. ma dnes 2 tyzdne.
Vcera som pri nich bola, prvykrat v zivote som davala papat takemu malemu babu - bol to krasny pocit. Aj ked vzdy ked ho vidim revem, pripomina mi moju malu kt. by uz mala 3 mesiace.
@backorka kupila som si 10 testov, jeden bol taky vyrazne silnejsi, ale to bolo este nejaky 27 den cyklu (dnes som 37.den) ale teploty ziadnu ovulku nepotvrdili...a potom som si robila este asi trikrat a vsetky negativne...pred "pomyslenou" ovulkou teraz, 7.11. som si asi 4 dni nerobila ovu test, az vcera, a bol uplne negativny. Tak neviem..
ahojte, chcela by som sa spytat ci by ste mi vedeli poradit so sarapisom...uzivam ho kratko ale niesom si ista ci ho mam uzivat podla pribaloveho letaku 2x denne 1 tabletu, alebo sa moze uzivat aj inak...ak by ste mi vedeli poradit budem vam vdacna 🙂
Ahojte. Mozem sa k Vam pridat? ja som len v pondelok rano zistila, ze nabuduci rok zo mna bude mamina 🙂
@barushkaaam jasne , gratulujeme buducej mamine 🙂
@saranata dakujem, este si na to oslovenie tehulka resp. buduca maminka len zvykam. Lebo este o tom nikdo nevie, okrem nasho tatika 🙂
@barushkaaam tak si to ešte vychutnávajte sami, času dost oznámit to ostatným 🙂 🙂 jaaj a na to oslovenie sa lahko zvyká 😀 😀 😀 😀
@saranata no tatinko ma tu uz lame, ze vsak povedzme to aspon buducim starym rodicom, nech zacnu chystat vybavicku. Ale ja som povedala nie, ze az po prvom trimestri. Az budem vediet, ze je vsetko v poriadku, tak to vykecame uuuuplne kazdemu 🙂 😀
@barushkaaam chod k lekárovi tak za 2 týždne , a ked ti potvrdí tehu a budeš vidiet aj akciu srdiečka tak rodičom sa to hovorí aj skor, ostatným známym po prvom trimestri ak máš obavy 🙂
@saranata
@abriela
@backorka Ahojte dievčatá 🙂 Tak ja už som domka, prave som prišla od tej dentalnej hygieničky, (čo som sa jej tak bala 😅 ) Takže robila mi 1, 30 h., len dolnu čelusť a platila som 43 eur 🙂 ( a na hornu pôjdem o tyždeň 😀 ) Nebolo to bolestive, ale skôr trochu nepríjemne 😝 Teraz mam, až prievan medzi zubami 😀 😀 😀 Takže som to prežila 😀
@saranata k dokimu idem buduci tyzden, uz som dohodnuta 🙂 joj, na akciu srdiecka je este skoro, nie? ja som mala posledny menzes 27.9., takze na sone nic nebude vidiet, ci?
@barushkaaam to je skoro, pre to som písala za dva týždne ale ked si už dohodnutá tak ok, ved pojdeš zase 🙂
@saranata nie som objednana, len som volala sestricke, ci buduci tyzden nema doki nahodou dovolenku....
ako hovorim menzes som mala 27.9., ovu niekedy medzi 15-18 DC a na 43 DC mi vysiel pozitivny test. Takze za tie 2 tyzdne by uz bolo pocut srdiecko? juuuu, to je ake ze super 🙂
@barushkaaam počut ešte nie , skor vidiet na usg akciu srdiečka 🙂 🙂
@saranata asi tam predsa pojdem ten buduci tyzden a uvidim, co mi doki povie 🙂
@barushkaaam jasne chod , ja ti nehovorím aby si nešla, ak si mala posledný menzes 27.9. tak si v 6 týždni takže už tam bude vidiet aj vačok a on ti potvrdí tehotenstvo

@momamo každý po svojom to je jasne, ale logicky pribrat s vitamínov a kyseliny listovej sa nedá, a to ti potvrdí každý lekár 🙂 kyselina listová by sa mala brat už pri snažení sa o dieta, takže ak chceš kup si taku a ber teda tak bez vitamínov, femibion 800kys.listová je dobrá v tom že sa postupne uvolnuje a posobí hned ..
a meriaš si BT alebo kedy sa najviac snažíte ? resp.sleduješ si ovulu?